X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:29

kasiakra, Ewelina88, Agus89 lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Przyznać sie kto zamawial taka pogodę ?

Nocka - tylko 3 razy sikanie :p sukces za to moje więzadła , blizna po cesarce ta macicowa ciągnęły okropnie , bol nie do opisania , brzuch mam wrażenie ze lada moment mi pęknie nobi moj pępek wywinął sie juz ma zew hehe mam baaardzo głęboki wiec mam okazje zobaczyć jak wyglada z tej innej strony :d

No i najważniejsza wiadomość ;)39 tydzien sie zaczął !!!!
    Podejrzewam ze jak dotrwam do terminu to 5 stycznia będę rodzic ;) No ale jak wytrwam co juz tylko Bog jeden wie :)

kasiakra, Malenq, Goosiaczek2, zielarka, Chanela, Kawa, bluegirl89, Paula44, jonka91, Agus89 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi cos mi sie wydaje, ze 5 stycznia to bardzo daleko termin dla Ciebie. Myślałam ze będziesz przede mną. Ja tez miałam ten sam termin.

Tymi, renia83 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • MartaKD Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze wizytę 9 stycznia:) no,ale u mnie się dopiero zaczyna 36tydzień według miesiączki,a według pierwszych usg dopiero w czwartek:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Melula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam, więc HELOŁ!
    Położyłam się o 1, wstałam z małżem o 6 (musiałam go obudzić, bo nie słyszał budzika), oddałam siusiu do kubeczka i poległam do 9. Jestem po śniadanku, czas coś porobić.
    Pierniki niestety zostały trochę twarde, więc będą tylko na pokaz i do mleka dla twardzieli :)
    Plan na dziś: sałatka warzywna, podpieczenie kuraków, sernik na zimno oraz ogarnięcie sypialni naszej i Ali. A, muszę też zmienić pościel u nas i w salonie, bo przyjeżdżają rodzice na kilka dni do nas.
    Ależ ambitnie. W normalnych warunkach zajęłoby mi to 3-4 godzinki, ale teraz jest wyjątkowo i pewnie cały dzień się zejdzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 09:46

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja właśnie czekam na wizytę. Ludzi tyłe w autobusach że chyba w druga stronę taksówką wróce. Mam nadzieję że wszystko ok bo dziś pracowity dzień.
    Siedzę sobie obok porodowki i słyszę dzidzie małe. Jej jak słodko.
    Pinia moją mała ciągle dupcie wystawia i lubi jak się ją tam klepie ale brzuch normalny. nie czuje balona.

Agus89 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:30

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :D ja rankiem oddałam krew i siuśki. Wieczorem przygotowałam wszystko by siknąć do pojemniczka, ale rano zapomniałam o tym i zaspana siknęłam na klopiku. Do pojemniczka trafiła końcówka, mam nadzieję, że to nie wpłynie na wyniki.
    Wczoraj kupiłam w SH stanik....miseczka F....rozmiar, jak spadochron :D :D :D mąż nałożył go sobie na głowę i powiedział, że może robić za jarmułkę :D

MartaKD, ania_29, Wiki81, Paula44, szpilka, jonka91, Agus89, renia83 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki i ja się witam z mega leniem.
    Mąż już do pracy pojechał by być dzisiaj wcześniej w domu, a my z Luckiem leżymy i się lenimy.
    Przed chwilą dzwoniła uwaga "moja położna" z zapytaniem czy może dopiero w styczniu przyjechać. Pomijając fakt, że ostatni raz była w listopadzie. Przez telefon zapytała jak się czuje i ile wizyt miałam w tym miesiącu. Nosz każdy ją chwalił nie usłyszałam na nią złego słowo od nikogo, a ja jestem taka zła, ze ją wybrałam bryyy. Kurcze babka przyjeżdża tylko po podpisy i mierzy mi ciśnienie i jedzie w piz....du. Bo wychodzi z założenia, że jak jestem pielęgniarką to wszystko wiem. Nie nie wiem wszystkiego pracuję z ludźmi dorosłymi a nie maluchami nie można być w każdej dziedzinie najlepszym. Wiadomo mam co nie co wiedzy ale to wiedza książkowa a jak wiadomo książka a teoria naprawdę w małym procencie idą razem ze sobą. Wolałabym, żeby w ogóle już do mnie nie przyjeżdżała. Jestem ciekawa czy jak dziecko przyjdzie to też będzie uważać że wszystko wiem.
    Nawet nie wiem czy można ją zmienić, bo już mam wielkie obawy jak to będzie.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melua do pojemniczka z twardymi pierniczkami włóż skórkę obraną z jabłka, w ciągu 2dni powinny zmięknąć:)

powodzenia na wizytach:)
    moja mała też często pupcię i kręgosłup wypycha i lubi głaskanie, a brzuch faktycznie mam czasem jak balon, a czasem nawet twardy.........

• Melula Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warzywka wstawione do gotowania, jaja też :) Za chwilę lecę po chlebek, ale na dziś. Na święta zamówiłam sobie w piekarni i będą na mnie czekać jutro.
    A, i jeszcze wodę na galaretkę do serniczka trzeba wstawić, he he he. Oooooo, sklerozo!
    Ubolewam nad pierniczkami - są twarde, buuuuu, a chciałam się pochwalić, że umiem je zrobić :( Włożyłam ciepłe do pudełka metalowego, bo pisało że mogą zmięknąć, ale nic z tego... Spróbuję z jabłkiem, albo będą służyć jako dekoracja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 09:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze stosuję skórkę z jabłka, bo pierniki ZAWSZE z pieca wyjmuję twarde jak kamień.....:) potem są mięciutkie i ślicznie pachną:)

• Melula Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Malenq... spróbuję, a najpierw lukrujesz?

Dziewczyny, szybkie pytanko, zrobiłam siusianie o 6.30 a jeszcze nie zaniosłam do labka. Mogę to zrobić teraz, po takim czasie?

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Dzięki, Malenq... spróbuję, a najpierw lukrujesz?

Dziewczyny, szybkie pytanko, zrobiłam siusianie o 6.30 a jeszcze nie zaniosłam do labka. Mogę to zrobić teraz, po takim czasie?
    tak

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się steruje wizyta. Masakra. Chyba dlatego że ostatnia. Trzymajcie kciuki.

Goosiaczek2, kasiakra, Malenq, Agus89, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi a ja wychodzę!!!!!! Normalnie do domu!!!!

Becia81, M4DZI4, kasiakra, Goosiaczek2, MartaKD, Ewelina88, Malenq, Kawa, rastafanka, bluegirl89, Tymi, nix, ania_29, zielarka, Paula44, Maud11, szpilka, MonikaDM, Chanela, jonka91, Viv78, Agus89, Gwiazdeczka27, Martaaa, renia83, lwuska55592 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!!!
    Jesteś w 38 tygodniu ciąży
    (37 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 9
    Trymestr: 3
    Wiek płodu: 35 tydzień :-)

Jadę dziś z mamą oglądać wózki... w domu nie chce mi się sprzątać. Jak tylko wezmę odkurzacz lub mop dostaję zadyszki :-D
    Miłego dnia!!!!

M4DZI4, Ewelina88, Malenq, Tymi, Wiki81, Paula44, szpilka, Chanela, Becia81, jonka91 lubią tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane! Ja już chciałam złożyc wszystkim stycznióweczkom życzenia świąteczne! Spokojnych świąt bez porodów, spędzonych w rodzinnej atmosferze, suto zastawionego stołu i bogatego Mikołaja !!!
    U mnie samopoczucie kiepskie i święta nie będą na bogato niestety.Z mężem się nie rozliczyli za ostatnie zlecenie i zostaliśmy bez grosza.A w piątek jeszcze miało byc ok i dogadane.Nie rozumiem jak ludzie mogą byc tacy podli i to w takim czasie.Smutno mi jakoś,dobrze że mogę liczyc na pomoc przyjaciół...
    Chce mi się wyc...

Tymi lubi tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • kasiakra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Ale się steruje wizyta. Masakra. Chyba dlatego że ostatnia. Trzymajcie kciuki.
    nie stresuj się, wszystko zapewne jest dobrze i książkowo :-)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • kasiakra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Hihi a ja wychodzę!!!!!! Normalnie do domu!!!!
    Dzisiaj już wychodzisz? GRATULUJE!!!!

relgtgf6uee8xud8.png
‹‹ 1660 1661 1662 1663 1664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ