*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry
Przyznać sie kto zamawial taka pogodę ?
Nocka - tylko 3 razy sikanie :p sukces za to moje więzadła , blizna po cesarce ta macicowa ciągnęły okropnie , bol nie do opisania , brzuch mam wrażenie ze lada moment mi pęknie nobi moj pępek wywinął sie juz ma zew hehe mam baaardzo głęboki wiec mam okazje zobaczyć jak wyglada z tej innej strony :d
No i najważniejsza wiadomość ;)39 tydzien sie zaczął !!!!
Podejrzewam ze jak dotrwam do terminu to 5 stycznia będę rodzicNo ale jak wytrwam co juz tylko Bog jeden wie
kasiakra, Malenq, Goosiaczek2, zielarka, Chanela, Kawa, bluegirl89, Paula44, jonka91, Agus89 lubią tę wiadomość
-
Wstałam, więc HELOŁ!
Położyłam się o 1, wstałam z małżem o 6 (musiałam go obudzić, bo nie słyszał budzika), oddałam siusiu do kubeczka i poległam do 9. Jestem po śniadanku, czas coś porobić.
Pierniki niestety zostały trochę twarde, więc będą tylko na pokaz i do mleka dla twardzieli
Plan na dziś: sałatka warzywna, podpieczenie kuraków, sernik na zimno oraz ogarnięcie sypialni naszej i Ali. A, muszę też zmienić pościel u nas i w salonie, bo przyjeżdżają rodzice na kilka dni do nas.
Ależ ambitnie. W normalnych warunkach zajęłoby mi to 3-4 godzinki, ale teraz jest wyjątkowo i pewnie cały dzień się zejdzie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 09:46
-
Cześć dziewczyny. Ja właśnie czekam na wizytę. Ludzi tyłe w autobusach że chyba w druga stronę taksówką wróce. Mam nadzieję że wszystko ok bo dziś pracowity dzień.
Siedzę sobie obok porodowki i słyszę dzidzie małe. Jej jak słodko.
Pinia moją mała ciągle dupcie wystawia i lubi jak się ją tam klepie ale brzuch normalny. nie czuje balona.Agus89 lubi tę wiadomość
-
Hej
ja rankiem oddałam krew i siuśki. Wieczorem przygotowałam wszystko by siknąć do pojemniczka, ale rano zapomniałam o tym i zaspana siknęłam na klopiku. Do pojemniczka trafiła końcówka, mam nadzieję, że to nie wpłynie na wyniki.
Wczoraj kupiłam w SH stanik....miseczka F....rozmiar, jak spadochronmąż nałożył go sobie na głowę i powiedział, że może robić za jarmułkę
MartaKD, ania_29, Wiki81, Paula44, szpilka, jonka91, Agus89, renia83 lubią tę wiadomość
-
Hej mamuśki i ja się witam z mega leniem.
Mąż już do pracy pojechał by być dzisiaj wcześniej w domu, a my z Luckiem leżymy i się lenimy.
Przed chwilą dzwoniła uwaga "moja położna" z zapytaniem czy może dopiero w styczniu przyjechać. Pomijając fakt, że ostatni raz była w listopadzie. Przez telefon zapytała jak się czuje i ile wizyt miałam w tym miesiącu. Nosz każdy ją chwalił nie usłyszałam na nią złego słowo od nikogo, a ja jestem taka zła, ze ją wybrałam bryyy. Kurcze babka przyjeżdża tylko po podpisy i mierzy mi ciśnienie i jedzie w piz....du. Bo wychodzi z założenia, że jak jestem pielęgniarką to wszystko wiem. Nie nie wiem wszystkiego pracuję z ludźmi dorosłymi a nie maluchami nie można być w każdej dziedzinie najlepszym. Wiadomo mam co nie co wiedzy ale to wiedza książkowa a jak wiadomo książka a teoria naprawdę w małym procencie idą razem ze sobą. Wolałabym, żeby w ogóle już do mnie nie przyjeżdżała. Jestem ciekawa czy jak dziecko przyjdzie to też będzie uważać że wszystko wiem.
Nawet nie wiem czy można ją zmienić, bo już mam wielkie obawy jak to będzie. -
nick nieaktualnyMelua do pojemniczka z twardymi pierniczkami włóż skórkę obraną z jabłka, w ciągu 2dni powinny zmięknąć
powodzenia na wizytach:)
moja mała też często pupcię i kręgosłup wypycha i lubi głaskanie, a brzuch faktycznie mam czasem jak balon, a czasem nawet twardy......... -
Warzywka wstawione do gotowania, jaja też
Za chwilę lecę po chlebek, ale na dziś. Na święta zamówiłam sobie w piekarni i będą na mnie czekać jutro.
A, i jeszcze wodę na galaretkę do serniczka trzeba wstawić, he he he. Oooooo, sklerozo!
Ubolewam nad pierniczkami - są twarde, buuuuu, a chciałam się pochwalić, że umiem je zrobićWłożyłam ciepłe do pudełka metalowego, bo pisało że mogą zmięknąć, ale nic z tego... Spróbuję z jabłkiem, albo będą służyć jako dekoracja...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 09:54
-
nick nieaktualny
-
Hihi a ja wychodzę!!!!!! Normalnie do domu!!!!
Becia81, M4DZI4, kasiakra, Goosiaczek2, MartaKD, Ewelina88, Malenq, Kawa, rastafanka, bluegirl89, Tymi, nix, ania_29, zielarka, Paula44, Maud11, szpilka, MonikaDM, Chanela, jonka91, Viv78, Agus89, Gwiazdeczka27, Martaaa, renia83, lwuska55592 lubią tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
Dzień dobry!!!
Jesteś w 38 tygodniu ciąży
(37 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 9
Trymestr: 3
Wiek płodu: 35 tydzień
Jadę dziś z mamą oglądać wózki... w domu nie chce mi się sprzątać. Jak tylko wezmę odkurzacz lub mop dostaję zadyszki
Miłego dnia!!!!M4DZI4, Ewelina88, Malenq, Tymi, Wiki81, Paula44, szpilka, Chanela, Becia81, jonka91 lubią tę wiadomość
-
Hej kochane! Ja już chciałam złożyc wszystkim stycznióweczkom życzenia świąteczne! Spokojnych świąt bez porodów, spędzonych w rodzinnej atmosferze, suto zastawionego stołu i bogatego Mikołaja !!!
U mnie samopoczucie kiepskie i święta nie będą na bogato niestety.Z mężem się nie rozliczyli za ostatnie zlecenie i zostaliśmy bez grosza.A w piątek jeszcze miało byc ok i dogadane.Nie rozumiem jak ludzie mogą byc tacy podli i to w takim czasie.Smutno mi jakoś,dobrze że mogę liczyc na pomoc przyjaciół...
Chce mi się wyc...Tymi lubi tę wiadomość