X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasibrzuch czyli polaczenie Tygryska z KUbusiem PUchatkiem?

Bo przeciez nie ta laska w malej czarnej, super wygladasz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2014, 23:25

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze ode mnie zdrowych i spokojnych Świąt!

Późno ale nie dałam rady wcześniej. Aaaa i najważniejsze - jesteśmy w dwupaku :)

Nuskaw, szpilka, jonka91, Chanela, M4DZI4 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2014, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po pasterce :)
    Patrycha trzymam kciuki i życzę żeby rano rozwarcie było większe!!
    A najlepiej żebyś już tuliła swoje Maleństwo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2014, 01:45

Patrycha lubi tę wiadomość

• polaola Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 02:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dziewczyny zycze zdrowych i cudownych SWIAT :-)

Czasami Was poczytuje nie angazuje sie juz za bardzo w tematy.
    Gratuluje dzidziusiow :-)

Ag Kostek przecudowny :-)

Hania rozkoszna :-)
    Wszystkie bobaski sa slodkie.

Isabelle Wasza Corcia wymiata :-) najmniejsza, ale najzabawniejsza. Jest b. Dzielna kobietka.

Juz bardzo slabo sie poruszam nawet po domu.
    W swieta spimy u mojego taty a pozniej ulice dalej u tesciow.

Mam juz b. Nisko glowke, mala cisnie, szyjka czasem kluje, pragne dotrzymac jeszcze te dwa tygodnie choc jestesmy po sterydach w 33 tc. Napewno bedzie cc.

Czuje sie juz jak tykajaca bomba. Nadal chudne na tej diecie cukrzycowej wazne ze mala rosnie, jest b. Grzeczna nie daje Mamie popalic nawet.

Jednak noce coraz trudniejsze, trudno ulozyc tak duzy brzuszek tylko na lewym boku :-)

Paula kochana dzisiaj konczymy 35 tydzien wedlug belly zaczynamy 9 miesiac, az sie prawie poryczalam, ze ciagne z dzidka dalej.

Mam juz wszystko gotowe, wozek dotarl bebetto luca kolor ramy czarny nadwozie nr 148 jest uzywany ale cudownie piekny.

Boze chcialabym moc wreszcie troszke odsapnac, a odsapne jak wezme mala w ramiona czekam.......

Buziaki dziewczyny, trzymam za rodzace kciuki.

Bell tez sie boje......... porodu.

renia83, Goosiaczek2, szpilka, Paula44, Wiki81, jonka91, Gwiazdeczka27, Chanela, Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spać nie mogę i jest mi z tym źle... Dzisiaj teściowa robi imieniny dom będzie pełen ludzi ok 20 bardzo nie lubię takiego tłumu. A najgorsze jest to, że będę musiała siedzieć na dole a dzieciaki będą demolowały mi górę...

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaola!

Dobrze, że się odezwałas! Dziękuję Ci za to.

Tak, zaczęliśmy 9 miesiąc!
    ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

PROSZĘ O TRZYMANIE KCIUKÓW! ♡ o 10:30.

Patrycha, polaola, nix, szpilka, belldandy, Chanela lubią tę wiadomość

• Patrycha Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po kroplowce zostalo tylko plamienie. Mam nadzieje ze ta szyjka się ruszy bo jutro kolejna próba.
    Bolały te skurcze które miałam a to nie było to... mówią ze po kroplowce bardziej boli ale szybciej idzie, no zobaczymy, musze dać radę :-)

nix lubi tę wiadomość

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! :)

U mnie pada śnieg! :D

Zjemy śniadanie i idziemy na pierwszy zimowy spacer do lasu. :)

Miłego dnia. :)

WOW, ale się mi trafiło! :D
    1700 strona, 34000 post. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2014, 08:58

ania_29, Malenq, jonka91, szpilka, Chanela lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Styczniowki życzę Wam Błogosławionych Świąt i spełnienia wszystkich marzeń!!!;

Malenq, MartaKD, jonka91, Patrycha, nix, Agus89, szpilka, renia83, Gwiazdeczka27, Chanela, MonikaDM, M4DZI4 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny!
    Mocno trzymam kciuki za wizyty, ktg i postęp w akcji porodowej!

U mnie koszmarna noc, wczoraj po Wigilii cała napuchłam, ledwo co wlazłam w buty.. I tak założyłam beriny-rozklapciuchy, które zawsze były luźne, a wczoraj ledwo co szłam.
    w końcu bylismy u szwagierki, przynajmniej tyle.
    Przed 21 wpadli moi rodzice, dziadkowie i bracia, podzieliliśmy się opłatkiem, zjedli po kawałku ciasta, wypili herbatkę, rozdaliśmy sobie prezenty i się zmyli..

A dziś w mojej głowie jakiś rollercoaster się rozkręcił.. przy zmianie pozycji z jednego boku na drugi strasznie kręci mi się w głowie (a teraz nawet jak leżę w jednej pozycji to czuję się jak po dobrze zakrapianej imprezie alkoholowej), dlatego dziś będę zalegała cały czas w łóżku. Mężu został ze mną, będzie nade mną czuwał :) ale powiem Wam, że czuję się fatalnie. Jeszcze dodatkowo coś jeździ mi w brzuchu.. Jak się zaczną wymioty czy biegunka to chyba ruszymy na jakąś konsultację lekarską.. za dużo tego wszystkiego na raz..

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nix Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Stycznioweczki!!! U nas wczoraj, w Wigilie stuknal nam 39 tydz :)))
    Noc także i u nas fatalna, skurcze, pragnienie, poty, bóle szyjki, nudności, cała lista ;)
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, obchody, próby oksy i za nas wszystkie, to juz końcówka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2014, 10:18

nix
    rfxgvfxmuhtvflrq.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa takie pytanie mam do Ciebie
    Kiedyś rozmawiałyśmy na temat specyfików na rozstępy ja się zastanawiałam nad kupnem bio-oli i mi odradziłaś a w zamian napisałaś dwa inne mogłabyś je jeszcze raz napisać. Kurcze myślałam, że zapisałam sobie stronę no właśnie myślałam :) Będę Ci bardzo wdzięczna.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Choinka :)
    2yjyq9e.jpg

Gwiazdeczka27, jonka91, Chanela, Kawa, Goosiaczek2, ania_29 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to z tymi koszmarnymi nocami? bolala mnie polowa gornej czesci zebow, pewnie ktorys do kanalowego, ale zeby wszystkich nie rozwiercac to trzeba rentgen zrobic, wiec do porodu musze wytrwac, jest jeszcze opcja, ze to osemka wyrzuna sie o mm bardziej, poza tym sny o porodzie, bole glowy i wstawanie na 3 kropelki siku, jestem nieprzytomna a przed nami dzis chrzciny :(

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka jak masz czym to zmierz cisnienie, moze masz za niskie i potrzebujesz cos na rozruch lub sprobuj cos zjesc delikatnego moze cukier Ci spadl

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    Ja tez dziewczyny zycze zdrowych i cudownych SWIAT :-)

Czasami Was poczytuje nie angazuje sie juz za bardzo w tematy.
    Gratuluje dzidziusiow :-)

Ag Kostek przecudowny :-)

Hania rozkoszna :-)
    Wszystkie bobaski sa slodkie.

Isabelle Wasza Corcia wymiata :-) najmniejsza, ale najzabawniejsza. Jest b. Dzielna kobietka.

Juz bardzo slabo sie poruszam nawet po domu.
    W swieta spimy u mojego taty a pozniej ulice dalej u tesciow.

Mam juz b. Nisko glowke, mala cisnie, szyjka czasem kluje, pragne dotrzymac jeszcze te dwa tygodnie choc jestesmy po sterydach w 33 tc. Napewno bedzie cc.

Czuje sie juz jak tykajaca bomba. Nadal chudne na tej diecie cukrzycowej wazne ze mala rosnie, jest b. Grzeczna nie daje Mamie popalic nawet.

Jednak noce coraz trudniejsze, trudno ulozyc tak duzy brzuszek tylko na lewym boku :-)

Paula kochana dzisiaj konczymy 35 tydzien wedlug belly zaczynamy 9 miesiac, az sie prawie poryczalam, ze ciagne z dzidka dalej.

Mam juz wszystko gotowe, wozek dotarl bebetto luca kolor ramy czarny nadwozie nr 148 jest uzywany ale cudownie piekny.

Boze chcialabym moc wreszcie troszke odsapnac, a odsapne jak wezme mala w ramiona czekam.......

Buziaki dziewczyny, trzymam za rodzace kciuki.

Bell tez sie boje......... porodu.

Na kiedy masz termin CC?:)

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Jonka jak masz czym to zmierz cisnienie, moze masz za niskie i potrzebujesz cos na rozruch lub sprobuj cos zjesc delikatnego moze cukier Ci spadl

no właśnie mierzyłam 3 minuty temu dosłownie i mam 100/62 i 84 puls.. jestem już po 2 śniadaniach i tabliczce czekolady.. leżę i jakby jest lepiej..

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, wczoraj przyszli teście o dziwo miło się siedziało i na luzie. Pewnie dlatego, że ja na swoim terenie :-) mało co teściowa na wstępie nam nie zeszła przeze mnie, gdyż tak doprawiłam pieprzem barszcz , że zaczęła się ksztusić i płakać...
    Kurcze nie był taki ostry bez przesady :P
    Najgorsze jest to, że cholera jasna dopadło mnie przeziębienie, mąż musiał mnie zarazić. Już pojechał do apteki całodobowej po jakieś specyfiki dla kobiet w ciąży. Boje się że urodze i dziecka dotknąc nie będę mogła ani karmić bo przeziębiona będę :(
    Wczoraj po wyjściu teściów byliśmy z mężem tacy padnięci, ja czułam jak bym była przeciśnięta przez jakąś maszynkę albo jak bym pracowała 15 h w jakimś polu. Mąż miał jeszcze sobie pojeść i popić wódeczki ale też poległ od tego zmęczenia.

Pamiętajmy, zaciskamy nóżki...
    Patrycja oj pomęczą cię pewnie, moze ci cewnik beda chcieli nakladac... Kciukam zeby w koncu cos ruszylo bo bidulko sie meczysz pewnie

mhsvp07w3ex0n696.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka to nizsze troche za niskie wiec dobrze ze po sniadaniu troche lepiej, moze potem sie calkiem polepszy, w koncu te nasze biedne organizmy musza sobie poradzic z duzo wiekszym obciazeniem niz zwykle, szczegolnie uklad krazenia, jak masz do jedzenia cos co dluzej uwalnia energie np jakas salatke z ryzem lub chleb pelnoziarnisty to dobrze byloby troszke zjesc, zebys zaraz nie miala tego takiego dolu po wyczerpaniu energii z czekolady :)

jonka91 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za rady! :) zaraz wyślę męża w poszukiwaniu czegoś do jedzenia.. bo ja wolę po schodach sama nie łazić.. :P

‹‹ 1672 1673 1674 1675 1676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ