X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam na IP to skurcze wychodziły poza wykres tj.ponad 100 było, dostałam wówczas zastrzyk rozkurczowy. I minęło. A skurcze miałam cały dzień...zanim pojechałam to sprawdzić ( to było 2 tygodnie temu jakoś) a ja nadal w dwupaku :P

Ja mam bella jedno opakowanie ale mąż przywiezie pewnie więcej, ja i tak uważam że na pewno w szpitalu , który jest szpitalem strikte położniczym takie właśnie mają i mimo wymogu by rodzaca je miala, to pewnie i tak dadzą jak mi się skończą :-)
    Ale tak to na pewno mąż przywiezie to czego mi będzie brakowało

Wiem, że jak już połóg mija warto miec te gigantyczne podpaski bo okres jest często bardzo obfity jak nigdy. Jedna moja koleżanka aż się wystraszyła, że to jakiś krwotok i do szpitala poleciała, a to po prostu taka miesiączka... Ale wiadomo każdy organizm inny , mimo wszystko mówię tak na wszelki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 21:44

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    n

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 18:10

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • aswariatka Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-loth gratulacje! :) :) :) Piękne rozpoczęcie nowego roku!!! Obyś szybko zapomniała o bólu

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth gratuluję synka i przykro mi, że musiało tak się skończyć....najważniejsze, że teraz już tulisz Go w ramionach...jak każda kobieta zasługujesz na medal - złoty medal:)
    szybkiego powrotu do zdrowia :)

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.loth gratuluje!słyszałam własnie,że czasami się coś czuje podczas cięcia.Ale pewnie juz o tym zapominasz:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth Wielkie Gratulacje kochana!!!!

Polubiłam oczywiście bo synka masz już przy sobie..
    Kurcze wystraszyłam się tym incydentem... Też mam mieć cc :/

Najważniejsze,że już po wszystkim, świetnie sobie radzisz i tulisz w ramionkach największy skarb! Jeszcze raz gratuluje :-)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth gratulacje, najwazniejsze, że synka masz już przy sobie

Pollyanna lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tvn słyszałam dzis dyskusje na temat taki,że w restauracji jakas babka publicznie,przy innych gosciach zaczęła przewijac dziecko. Ja naprawde wszystko rozumiem,nie mam nic przeciwko karmieniu piersią w miejscach publicznych,o ile nie wywala się cycka tylko robi to jakos dyskretnie,ale przewijanie dziecka z kupą podczas,gdy inni jedzą obiad.nie moge tego pojąc całym moim instynktem macierzynskim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 22:04

ug37df9hvpghw3yg.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth gratulacje :-) niech synek zdrowo rosnie!

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    n

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 18:10

szpilka, Gwiazdeczka27, jonka91, MartaKD, isabelle, Chanela, Malenq, M4DZI4 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo,musze zapamietać nazwe-odpieluszkowe zapalenie mózgu.
    nas czeka we wrzesniu wesele,ale już mamy zaklepany pokój w hotelu,wiec tam zabiore dziecko z kupą:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 22:13

Selene, Selene lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth wielkie gratulacje!!! Bardzo mi przykro z powodu przebiegu Twojego porotu ale Twoj Skarbus Adas wszystkie bole wynagrodzi! Ja juz na telefonie, wiec jutro zajme sie lista☺

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• szpilka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    ooo,musze zapamietać nazwe-odpieluszkowe zapalenie mózgu.
    nas czeka we wrzesniu wesele,ale już mamy zaklepany pokój w hotelu,wiec tam zabiore dziecko z kupą:)
    teraz tak mowisz a we wrzesniu bedziesz z oburzeniem relacjonowac styczniowka jak ktos Wam zwrocił uwagę że przebieracie dziecko obok pokrojonego tortu :) hehe

zielarka lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilko,co Ty,nie przyznałabym Wam sie,hehehehe

szpilka lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam w kimono!
    Spijcie dobrze!!☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 22:23

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth gratulacje!!!
    Kawa trzymam kciuki!!!

relgtgf6uee8xud8.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth wrote:
    Zanim nadrobię, a trochę to potrwa w obecnej sytuacji, napiszę tylko, że my nasz noworoczny prezent już dostaliśmy. Pierwszego dnia roku 2015 o 8:35 na świat przyszedł nasz synek Adam. Wydostał się drogą cc, ponieważ oksytocyna na mnie nie podziałała. 3150 g, 52 cm :)

Sam zabieg był dla mnie dość traumatyczny, ponieważ nie zadziałało na mnie znieczulenie podpajęczynówkowe i niestety czułam, jak mnie kroili! Musiałam otrzymać dodatkowo sedację i nie miałam świadomości, kiedy wyjmowali naszego synka, nie słyszałam pierwszego krzyku :( do tego wybudzili mnie jeszcze w trakcie szycia i od razu wszystko czułam.
    Dostałam dużą dawkę morfiny natychmiast po zabiegu, więc odstawić do cyca mogłam dopiero po godz. 11. Ale od tego czasu karmię wyłącznie piersią i na razie nawet nam dobrze idzie. Adaś dobrze ciągnie ;) od czasu pionizacji wszystko robię przy nim sama, a pamiętam, jak myślałam, że będę bała się trzymać własne dziecko.
    Jest super! :)

Gratki :))

Kurczę powinni sprawdzić czy czujesz cos zanim przystąpili do ciecia i podać dodatkowa dawkę albo zrobic w ogólnym znieczuleniu :((

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth wrote:
    Zanim nadrobię, a trochę to potrwa w obecnej sytuacji, napiszę tylko, że my nasz noworoczny prezent już dostaliśmy. Pierwszego dnia roku 2015 o 8:35 na świat przyszedł nasz synek Adam. Wydostał się drogą cc, ponieważ oksytocyna na mnie nie podziałała. 3150 g, 52 cm :)

Sam zabieg był dla mnie dość traumatyczny, ponieważ nie zadziałało na mnie znieczulenie podpajęczynówkowe i niestety czułam, jak mnie kroili! Musiałam otrzymać dodatkowo sedację i nie miałam świadomości, kiedy wyjmowali naszego synka, nie słyszałam pierwszego krzyku :( do tego wybudzili mnie jeszcze w trakcie szycia i od razu wszystko czułam.
    Dostałam dużą dawkę morfiny natychmiast po zabiegu, więc odstawić do cyca mogłam dopiero po godz. 11. Ale od tego czasu karmię wyłącznie piersią i na razie nawet nam dobrze idzie. Adaś dobrze ciągnie ;) od czasu pionizacji wszystko robię przy nim sama, a pamiętam, jak myślałam, że będę bała się trzymać własne dziecko.
    Jest super! :)

A.loth polubiłam za pojawienie się synka na świecie, ale opis porodu brzmi niewyobrażlnie traumatycznie. Kto Ci robił cesarkę?? "Nasz" lekarz?? Wybieram się do tego samego szpitala... a to co napisałaś przeraziło mnie, co za niekompetencja!! Jak znajdziesz czas napisz coś wiecej. Zdrówka dla Ciebie i Adasia.

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Po pierwszym porodzie używałam tylko podkładów z ligniny które dawali w szpitalu.
    Ja dokladnie tak samo. I teraz tez tak bedzie. U nas w szpitalu zapewniaja wszystko dla kobiet i maluszkow. Takze nic nie trzeba miec swojego :)
    A ja czekam i juz sie nie moge doczekac. Wytrzymalam do 2015 roku, teraz juz moge rodzic :) a tu nic :/

zielarka lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ten konkurs z RMF FM jest jeszcze aktualny?? Można jeszcze się zgłosić ze zdjęciem?? Gdzie jest ta galeria??

‹‹ 1770 1771 1772 1773 1774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ