*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde, już myślałam że dzisiaj urodzę ale jakoś wszystko ucichło. Miałam 4 skurcze co 15-20 minut i koniec.
Wkurzyłam się i pojechałam na zakupy. Zaliczyłam dwa markety i herbatę u teściowej (mieszka na 3 piętrze i myślę sobie że może jak wejdę do góry to coś się ruszy.) Nadal cisza.
Potem pojechaliśmy na obiad, obżarłam się i wróciliśmy do domu.
Kupiłam też te chusteczki z Biedry.Tym razem lawendowe.
Teraz leżę w wannie i się relaksuje.
Później dopadnę Męża, może to coś zdziała.
Strasznie i nas wieje. Jak do jutra będzie taki wiatr to jedziemy nad morze.Uwielbiamy z Mężem jeździć nad morze jak jest sztorm.
Nuskaw lubi tę wiadomość
-
Aniu do poniedz. zwolnienie i kiedy do lekarza czy szpitala? Lekarz moze sie cofnac do 2 dni wstecz.
Bardzo glupio wypisal zwolnienie tez mam do pon. ale w pon. ide do niego i da mi na jeden dzien bo w srode do szpitala ide raczej.
wniosek moze byc jeden do 14 dni po porodzie by miec roczny, zawsze z rocznego mozna zrezygnowac i wtedy wyrownaja do 100 % pol roku.
Ag liczy sie data wyslania dokumentow.
Pracodawca takiego wniosku nie ma obowiazku wypisywac to my piszemy do niego, powoli jak bedzie im jakis dokumentow brakowac to napewno napisza lub zadzwonia do nas.
Najwazniejszy jest NASZ WNIOSEK.
jezeli zwolnienie jest dluzsze to zaswiDCZENIE ze szpitala o dacie porodu przerywa automat. chorobowe.
gorzej jak jestesmy w szpitalu i nie mamy zwol. musimy pamietac by oprocz zaswiadczenia upomniec sie o zwolnienie chorobowe bo nam nie zaplaca za chorobowke.
sa w googlach fajne kalkulatory gdzie wpisuje sie date porodu a kalendarz sam liczy.
szpilka lubi tę wiadomość
-
ja to nie mam problemu z urlopem macierzyńskim etc, bo mi się nie należy, moja umowa o pracę kończy się w dniu porodu, więc będę miała tylko zasiłek macierzyński, więc korzystam tylko ja, małżowi się urlop wówczas nie należy, tylko ten 2 tygodniowy ojcowski.
Ja planuję zdeklarować pierwsze pół roku, płatne 100%, a potem albo wydłużyć i mieć 60% albo zacząć pracę, niestety... -
Uffff odetchnelam z mala wszystko ok polozna i lekarz w szpitalu powiedziele ze to ktg idealne bylo i nie rozumieja o co chodzi ale zrobili jeszcze raz i wszystko ok w dodatku zrovili usg i wyszlo ze Zoska wazy juz 3700!!! Mam nadzieje ze jednak troche mniej :p
jonka91, Malenq, nix, Nuskaw, Chanela, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
Kawa co za informacja! Oj też już chce Milke zobaczyć. Za każdym razem jak próbuje sobie wyobrazić to widzę twarz męża z kucykami.
Wróciłam niedawno z mega dużych zakupów. Fajne są oferty w biedronce. Np dwa domestosy plus naklejki na wc takie co działają niby jak kostki za 12zł. Tyle kasy wydałam że masakra ale przynajmniej po porodzie nie będę musiała za niczym latać. A teraz Padam!Kawa, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
Cały dzien człowieka nie ma i takie niusy
kawa trzymam kciuki!:* w miarę możliwości zdawaj relacje
U mnie dzisiaj aktywny dzien, spędzony z mama na zakupach w małej galerii. Pewnie to juz moje ostatnie takie wyjście przed porodem. Dostałam torebkę i komin z Mohito juz na urodziny, które mam 24.01 czyli w Dzien na ktory mialabym termin porodu, gdyby nie CCkupiłam sobie krótkie, płaskie kozaczki w CCC na przecenie i porobilam ostatnie zakupy aby dopiąć torbę porodową . Jeszcze pozostaje mi kupić pas poporodowy, ale to musi mąż podjechać do innego sklepu medycznego bo w tym do którego miałam najbliżej bedą dopiero po 7 stycznia. Teraz leżę w wannie i sie relaksuje, aby jakoś dotrwać do 12 stycznia... Jesli urodzę wczesniej bedzie trzeba od kogoś pożyczyć fotelik, gdyż nasz Wózek dotrze dopiero w okolicy 8-9 stycznia , bo dopiero 7 otwierają magazyn po inwentaryzacji..
Zastanawiam sie jeszcze czy by sie nie udać na farbowanie przed porodem...hmm od 3 miesięcy czyli od ślubu nie robiłam koloru... Sama juz nie wiem czy ładnie mi w tym rudym czy schodzić przez zimę do naturalnego ciemnego- myszowatego ?
Blondu...
Tez kupiłam te chusteczki, także zapas jest...gorzej z pampersami, mam tylko jedna duża pakę rozmiar 1 i chyba sie wstrzymam z zakupem kolejnych bo nie wiem jak duży bedzie Synek.
Dziewczynki po cc , co wolno mieć do jedzenia w szpitalu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 20:41
Kawa lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualny
-
MartaKD wrote:dziewczyny,ile podpasek gigantow bierzecie do szpitala? a podkłady na łozko też bierzecie/brałyście?
Ale tak jak Bell niżej napisała dobrze mieć na zapas wiecej w aucie, niz zapychać walizę..Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 21:13
-
MartaKD wrote:dziewczyny,ile podpasek gigantow bierzecie do szpitala? a podkłady na łozko też bierzecie/brałyście?
1 Bella mama i 1 seni mam spakowane w torbie + podkłady seni 5 sztuk. a drugi taki zestaw ( bez podkładów)bedzie czekał u męża w bagażniku bo bez sensu, żebym kilka pak brała ze sobą, nawet nie ma gdzie tego trzymać.MartaKD lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016