*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMartaKD wrote:Kawa,a co oni tak z zaskoczenia? mialaś nosa dziś zrobic z sobą porzadek:)i lok zrobiony!
a nie musisz już dziś być na czczo? jak to jest?
Okazało się że doktor kogoś tam chowa, w sensie ma pogrzeb i wszystkie dziewczyny przełożyli z rana. Muszę być na czczo, mogę zjeść lekką kolację i tyle -
No a ja jestem mistrzem nad mistrzami
udało mi sie zaciąć trymerem, jestem wybitna mając dwa lusterka i męza do pomocy
właściwie moge tylko dziekować opatrznośći i połoznej z sr , że nie zalecają golenia na zero przed samym porodem, z powodu ryzyka infekcji, bo mogłabym sie niezle pozacinacNuskaw lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny a te skurcze przepowiadające, to każda z WAS miała/ma???
u mnie dzisiaj są dość częste, trwają średnio 2-3min i są mniej więcej co 30-40min
może faktycznie jak 5trgo pełnia to coś będzie....heheheh
MOnia ja też zazdroszczę Kawie i wszystkim mamom z cc, bo one wiedzą kiedy będą miały swoje maleństwa....
ja mogę tylko się modlić, gdybać itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 19:01
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
Uuu Kawa powodzenia
będziemy jutro niecierpliwie strony odświeżać
Oliola świetne wiadomościbuziaki dla Oliwci
Isabelle a wy już gotowe na jutrzejszy powrót do domu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 19:07
Kawa, OliOla lubią tę wiadomość
-
marrtka wrote:OliOla super! ciocie też przesyłają buziole!
Ag pisałaś kiedyś o ile dobrze pamiętam, że sprawdza się u Was zestaw body+pajac. Body krótki rękaw i wkładane przez głowę? Położna mi polecała kaftanik+pajac, bo pielucha i tak dupkę grzeje. Ale jak się ten kaftan podwijać będzie
Jak ubrałyście/ubieracie maluchy na wyjście ze szpitala?
Marrtka u mnie zestawem idealym jest bodziak ( dl rękaw najlepiej kopertowe) + polspiochy. Ewentualnie bodzial + spiochy.
Pod pajac daje bodziaki krotki rękaw. Ale nie lubie pajaców za bardzo. Polspiochy sa fajne bo do przewijania sciagasz, odkladasz i bynajmniej ich nie oleje.
Kaftaniki mam 2 uzylam w zestawie bodziak kr rękaw + polspiochy + kaftanik- nie podwijaly sie.
Ze szpitala wychodzilam bodziak + spiochy, pajac welurowy i kombinezon.
marrtka lubi tę wiadomość
-
Malenq wrote:Dziewczyny a te skurcze przepowiadające, to każda z WAS miała/ma???
u mnie dzisiaj są dość częste, trwają średnio 2-3min i są mniej więcej co 30-40min
może faktycznie jak 5trgo pełnia to coś będzie....heheheh
MOnia ja też zazdroszczę Kawie i wszystkim mamom z cc, bo one wiedzą kiedy będą miały swoje maleństwa....
ja mogę tylko się modlić, gdybać itp.
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
ania_29 wrote:A jak jest z przejściem z chorobowego na macierzyński? L4 ma być wystawione do dnia porodu? Bo zdaje się, że na dostarczenie dokumentów potrzebnych do zasiłku macierzyńskiego ma się 2 tygodnie...
kurna ja to zrobilam pozniej- wyslalam dokumenty do firmy a mamy przerwe do 7.01. L4 mialam do 17.12, a w szpitalu dostalam zasw do macierzynskiego ze porod byl 12.12 -
ania_29 wrote:A jak jest z przejściem z chorobowego na macierzyński? L4 ma być wystawione do dnia porodu? Bo zdaje się, że na dostarczenie dokumentów potrzebnych do zasiłku macierzyńskiego ma się 2 tygodnie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 19:13
-
u mnie w pracy prosiły, żeby zadzwonić w dzień porodu/dzień po, bo one od tego dnia beda rozliczac, a papiery w ciagu 2 tyg, a l4 mam do konca stycznia przy czym w momencie porodu to sie wlasnie jakos automatycznie przerywa i zmienia w macierzynski