*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
MartaKD wrote:a skad się bierze te dokumenty na macierzynski,rodzicielski? samemu trzeba to załatwić czy księgowa powinna dac czy co?
Ja szukałam w googlach takie wzory dokumentówAg.. mnie już wyprzedziła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 19:18
-
No tak, tylko to jest sytuacja, kiedy L4 jest z "nadmiarem"
A mi się kończy w poniedziałek i zastanawiam się co by było, jakbym urodziła po tym terminie nie mając jednocześnie kolejnego L4 wystawionego. Ale pewnie wtedy szpital albo lekarz wypisuje te parę dni wstecz...
-
ania_29 wrote:No tak, tylko to jest sytuacja, kiedy L4 jest z "nadmiarem"
A mi się kończy w poniedziałek i zastanawiam się co by było, jakbym urodziła po tym terminie nie mając jednocześnie kolejnego L4 wystawionego. Ale pewnie wtedy szpital albo lekarz wypisuje te parę dni wstecz...
-
MartaKD wrote:czyli idąc na rok macierzyńskiego musze wypelnić 3 wnioski tak?
o macierzynski, rodzicielski i dodatkowy macierzyński?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 19:30
-
ania_29 wrote:szpilka mój lekarz odpowiednio się "cofał" w dacie wystawienia chorobowego, jak nie dało się z nim w odpowiednim terminie spotkać.
Pewnie się ciągłość zachowuje, ciekawiło mnie tylko jak to technicznie się odbywa -
MartaKD wrote:czyli idąc na rok macierzyńskiego musze wypelnić 3 wnioski tak?
o macierzynski, rodzicielski i dodatkowy macierzyński?
Tak, ale w necie czasem można znaleźć jeden wniosek na np. dodatkowy macierzyński + rodzicielski. Ja taki gdzieś znalazłam i w sumie tylko 2 papierki do podpisania miałam. Aha.. jeżeli bierzemy cały pakiet na rok, to np. u mnie w pracy potrzebne jest jeszcze zaświadczenie od męża, że on nie zamierza wykorzystać urlopu rodzicielskiego. (bo teraz można go podzielić)jonka91 lubi tę wiadomość
-
Marta daj maila, na fb pdfy nie przechodzą chyba. Tak, napisalam o macierzynski, dodatkowy + rodzicielski. Na rok od razu
http://www.kalkulatory.gofin.pl/Kalkulator-urlopow-macierzynskich-i-rodzicielskiego,12.html
tu kalkulator dat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 19:38
MartaKD, szpilka lubią tę wiadomość
-
Ale mam męża zakałę..
wbił mi się na fb i skasował post..
Ale mam senny dzień, nie dość, że w szpitalu spałam od 21 do 6 i do 9 przysypiałam co chwilkę. Tak już w domu przycięłam komara już 2 razy
A na początku jak trafiłam na oddział to miałam najgorsze łóżko na całej patologii (zostały im tylko 2 stare łóżka ze sprężynami). To łóżko strasznie trzeszczało i materac zwijał się w takie specyficzne "u" wokół mnie.. A żeby z niego zejść też się musiałam nagimnastykować nieźle.. Dopiero wczoraj po południu sobie zmieniłam łóżko, jak 2 dziewczyny opuściły oddział. Normalnie lux się wyspałam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 19:40
-
U mnie w ZUSie dają gotowy świstek do wypełnienia
Dla pracodawcy też by się nadał
szpilka wrote:to super nie kazdy tak robi, moj jak mi w szpitalu wystawili do dnia światecznego choc mowilam kiedy mam wizyte, to sie odpowiednio przesunal w przod bo akurat dni wolne wypadałyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 19:44
szpilka lubi tę wiadomość