*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
zielarka wrote:1-ki z biedronki to rozmiar od 2-5 kg, bez przesady, nie planujecie chyba rodzić klocków 5+
Dziś mąż zakupił mini paczkę jedynek, 28 sztuk, nie opłaca się ale mieści się w walizce do szpitala
no i nie namawiam do robienia jakis zapasów, ale skoro Bell pisała, że mały ma byc duży, to moze jakies jedno awaryjne opakowanie rozmiaru 2 kupia, najwyzej wykorzystaja pozniej
-
nick nieaktualny
-
Ja po łyżeczkowaniach uzywałam zwyklych podpasek,bo mnie jakos te wielkie przerażaly i dałam radę.zreszta nikt mi nie powiedział,żeby kupic wieksze,nawet nie wiedziałam,ze takie sa.Ale pewnie to co innego bedzie teraz.
W ogóle jak piszecie o oddzialach patologii ciazy,to mi sie źle kojarzy niestety.No ale tym razem odczaruje szpital,zeby mi się juz tylko dobrze kojarzyłWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 21:15
-
MartaKD wrote:ja mam dwie paczki bella mama,chyba jeszcze z jedna dokupie.bo w domu,to juz chyba mozna zwykle podpaski.Ale tu sie chyba musza wypowiedzieć już nasze mamuski rozpakowane.
Ja nakupiłam tego jak głupia, a przecież zazwyczaj przy każdym szpitalu jest i sklepik czy apteka i mężu może zawsze dokupić..
Ale ja już taka jestem, że wolę mieć więcej, a poza tym ze mnie potrafi lecieć jak za przeproszeniem ze świniaka.. -
nick nieaktualny
-
2 paki belli, 2 paki z canpolu, plus u nas trzeba wziac ze soba podklady na łózko i biore 1 op 5 sztuk i 2-3 sztuki z tego co rozpakowałam na łózko i awaryjnie do auta
a w domu jak mi zostana materace to mayerace w pierwszej kolejnosci, ale zrobiłam zapas podpasek, zeby mi mezu znow złych nie kupił, bo po poronieniu przywiozl mi te takie belle bez skrzydel jak niejsze materaceWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 21:20
Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MartaKD wrote:mówiąc o tych z canpolu macie na mysli te na lożko?
hehehe,chihuahua mojej siostry ma takie,bo ona nie robi na zewnatrz siusiu i kupki,tylko na podkladzik:)
http://bebito.pl/product-pol-18711-CANPOL-Wysokochlonne-podklady-poporodowe-10-szt-.html?gclid=CIT-3t2R9sICFUsJwwod5KIAtw -
nick nieaktualny
-
MartaKD wrote:dziewczyny,ile podpasek gigantow bierzecie do szpitala? a podkłady na łozko też bierzecie/brałyście?
mi poszly 3 albo 4 seni. Bella mama chyba z 4 paczki minimum jak nie więcej, sporo ich dokupywalam. Ale ja po SN, lało sie ze mnie sporo. Nie wiem czy ma jakis wplyw na ilosc tego wydalanego gowna to ze lozysko nie urodzilo mi sie cale i mnie czyscili ale duzo tego bylo. W domu po powrocie tez seni w kazdym miejscu, na lozku, kanapie.
A dlugo w domu smigalam bez majtek jeszcze.
I wogole dalej chodze w tych siatkowych majtach- tych jednorazowych zuzylam 1 sztuke. Okropne sąWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 21:34
-
Zanim nadrobię, a trochę to potrwa w obecnej sytuacji, napiszę tylko, że my nasz noworoczny prezent już dostaliśmy. Pierwszego dnia roku 2015 o 8:35 na świat przyszedł nasz synek Adam. Wydostał się drogą cc, ponieważ oksytocyna na mnie nie podziałała. 3150 g, 52 cm
Sam zabieg był dla mnie dość traumatyczny, ponieważ nie zadziałało na mnie znieczulenie podpajęczynówkowe i niestety czułam, jak mnie kroili! Musiałam otrzymać dodatkowo sedację i nie miałam świadomości, kiedy wyjmowali naszego synka, nie słyszałam pierwszego krzykudo tego wybudzili mnie jeszcze w trakcie szycia i od razu wszystko czułam.
Dostałam dużą dawkę morfiny natychmiast po zabiegu, więc odstawić do cyca mogłam dopiero po godz. 11. Ale od tego czasu karmię wyłącznie piersią i na razie nawet nam dobrze idzie. Adaś dobrze ciągnieod czasu pionizacji wszystko robię przy nim sama, a pamiętam, jak myślałam, że będę bała się trzymać własne dziecko.
Jest super!Gwiazdeczka27, Malenq, zielarka, MartaKD, kasiakra, rastafanka, aswariatka, Ewelina88, jonka91, jonka91, jonka91, polaola, Izabelka88, lwuska55592, Goosiaczek2, Bogusiar80, Nuskaw, Agus89, isabelle, Pinia108, bluegirl89, MonikaDM, Chanela, renia83, Wiki81, Martaaa, blador, M4DZI4, Becia81, OliOla, Maud11 lubią tę wiadomość