*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka. Ja po wizycie. na KTG cisza i spokój, szyjka zamknięta. 16 stycznia kolejna wizyta, jeśli wcześniej nie urodzę i KTG 2 razy w tygodniu. Chodzę prywatnie do ginka, ale za KTG nie płacę. Mieszkam niedaleko gabinetu i może dlatego 2 razy w tygodniu to KTG.
Na ostatniej wizycie (przed świętami) Ginka mówiła, że po Nowym Roku położy mnie o szpitala, żebym była pod obserwacją ze względu na cukrzycę ciążową. Ale od Świąt cukry wzorowe (nawet po naleśnikach z bitą śmietaną hehehe) więc dzisiaj nawet nie było tematu szpitala. O dziwo cukry mam dobre ale przytyłam 2 kg od świąt, przez dietę cukrzycową od października miałam stałą wagę. Teraz jestem w sumie +10kg - 94 kg. Córcia waży 3100 więc powinnam dać radę rodzić naturalnie
bluegirl89, M4DZI4, Ewelina88 lubią tę wiadomość
Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
XxMoniaXx wrote:ok dzięki
ja też alergiczka ale jaka będzie reakcja dowiem sie w marcuWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 17:41
XxMoniaXx lubi tę wiadomość
-
Ana7227 ale malenki brzuszek pieknie Ci.
Ag jak lazilam po stronach wczesniakow to znalazlam to http://www.respisense.pl/ i raczej sie na ten zdecyduje, zobacze jeszcze na jakie baterie sa te ustrojstwa. -
Dziewczyny nie chce wzbudzac jakiejs paniki ani tym bardziej bron Boze wszczynac dyskusji. Ale piszecie duzo o tych chusteczkach nawilzanych wiec sie wypowiem, zawsze warto byc poinformowanym. Ja mieszkam we Francji i tutaj pare miesiecy temu zrobili wielkie halo i instytut od bezpieczenstwa kosmetykow wydal oswiadczenie w ktorym zdecydowanie odradza rodzicom uzywanie chusteczek ze wzgledu na konserwant o nazwie Phenoxyethanol. Jest wszedzie dopuszczalny do 1% skladu ale tutaj bardzo ostro walcza zeby w kosmetykach dla niemowlat calkowicie go zakazali a w kosmetykach dla dzieci od kilku lat dopuszczalny byl jedynie do 0,3% skladu. Polozna na szkole rodzenia nam absolutnie zabronila uzywac chusteczek do pupy, ponoc najlepsza ciepla woda z mydlem. Ten skladnik jest podobno toksyczny i wedlug poloznej za niedlugo napewno bedzie zakazany, to kwestia czasu. No jednym slowem, tutaj uznawane sa juz oficjalnie za zlo w czystej postaci.
Ja sie KOMPLETNIE na tym nie znam, zaden ze mnie chemik ani dermatolog, ale mnie to przekonalo i bede uzywac chusteczek tylko w plenerze bo trudno dziecku pupe woda w butelki polewac na lawce w parku. Biorac pod uwage ze chusteczek sie uzywa wiele razy dziennie, dotykaja najdelikatniejszych czesci skory i zostaja na skorze bo niczym sie tego w ciagu dnia nie zmywa to mysle ze warto sie zastanowic.
Ten skladnik jest niestety w zdecydowanej wiekszosci chusteczek, prawie wsyzskich producentow.
Moze juz wiecie takie rzeczy, ja jestem z tych troche walnietych ludzi co to probuja unikac chemi za wszelka cene (mission impossible w dzisiejszych czasach) no to sie chcialam podzielic z Wami tym bo wiadomo, kazda chce zadbac o dziecko najlepiej jak potrafi.Gosiak, Maud11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDZIEWCZYNY!!
dzwonili do mnie z kliniki i przełożyli mi cc! Mam się stawić już jutro ze samego rana. Jestem przerażona! Zaczynam świrować!
a wiecie co na to mój M? -No nieźle w sobotę chata wolna? Impreza
i sobie śpiewa pod nosem "ciach, ciach, ciach"
o rany, ja pierdziele, nie wierze, brak mi słów
wybaczcie EMOCJE wzięły górę!
już jutro utulę moją Adelkę!Selene, jonka91, rastafanka, zielarka, ania_29, Malenq, Viv78, Gwiazdeczka27, bluegirl89, M4DZI4, Bounia, polaola, MonikaDM, szpilka, Agus89, Becia81, kamilaaa_88, Ag..., nix, blador, Ewelina88, belldandy, aswariatka, Anutka, ana7227, Chanela, kasia86, kasiakra, Goosiaczek2, lwuska55592, renia83, isabelle, kejti91, Maud11 lubią tę wiadomość
-
le jaja jak berety!!! U nas przeważają jednak szybkie porody
Bardzo zazdroszczę Kawa!!! Oj pewnie nie zaśniesz dzisiejszej nocy
Czekamy na wieści , opis porodu i zdjęcie jak dojdziesz do siebie
Idę robić naleśniki z serem i dżemem truskawkowym mniaaami (jednego opędzluję) bo tak to dla męża pichcić będęWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 18:41
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny