*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAg... wrote:Kawa- jak tam psychiczne nastawienie ze za 3 dni bedziesz mamą ???!!!
Powiem Ci że jestem spokojna, wiem co mnie czeka krok po kroku- myślę tylko pozytywnie. Ale już przebieram nogami bo nie mogę się doczekać. Ciekawe jak wyglądajuż chcę ją przytulić!
Ag..., polaola, Malenq, MonikaDM, M4DZI4, Chanela, renia83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jak ma mi marudzić to wolę sama cyknąć...
Mnie dziś nic się nie chce... ale muszę poprasować Alutkowe bodziakiZakupiłam 4 sztuki - "Kocham babcię", "Kocham dziadka", "Córeczka tatusia" oraz "Jeśli to czytasz to znaczy, że jesteś tak blisko, żeby zmienić mi pieluszkę".
Ja tu nie mam takich koleżanek. Jedna, co by mogła ma raka i jest po chemii, więc nie mam z nią kontaktu, a pozostałe to takie dzikusy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 16:00
bluegirl89, Agus89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sarna u mnie też na ktg takie tetno ale tylko wtedy jak mała się ruszała a że dużo się ruszała to po 2 dniach miałam kontrolę i wszystko ok. Nic się nie martw.
Dziewczyny super wyglądacie! Jutro proszę męża o parę fotek.
Kurcze dziś jeszcze mnie czekają bardzo duże zakupy spożywcze przed porodem bo potem może nie być czasu. Jutro z mężem generalne porządki i mogę rodzic bo będę już przygotowana. Nawet psychicznie w końcu. Uff.. Z dnia na dzień zrobiłam się bardzo spokojna.bluegirl89 lubi tę wiadomość
-
Wiecie co jest smutne w belly? ze jak konczysz wykres ciazowy to od razu przekierowuje na ovu zaznaczajac nowy wykres i dodaje inf o ekspercie ds nieplodnosci.
Nie mogliby dodac np baby best friend?? jakies congratsy z okazji urodzin?
ehhh trzeba to adminowi zgłosic:/szpilka, Nuskaw, Kawa, bluegirl89, zielarka, rastafanka, Ewelina88, belldandy, Chanela, renia83, isabelle lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTu ->
http://parenting.pl/portal/ktg-plodu
Dziewczyny napisane jest, że przede wszystkim badanie KTG rejestruje tzw. „częstość podstawową” czyli średnią częstotliwość bicia serca dziecka. Nie bierze się w niej pod uwagę akceleracji i deceleracji. Prawidłowa częstość uderzeń serca płodu to między 110 a 150 uderzeń na minutę. Akceleracje, czyli niewielkie przyspieszenia akcji serca u płodu, powinny występować co najmniej 2 razy w ciągu 10 minut. Takie przyspieszenie trwa około 15 sekund i oznacza, że częstotliwość akcji serca wzrasta o 15 uderzeń serca na minutę. Deceleracje, czyli okresowe zwolnienia pracy serca, nie powinny występować wcale u zdrowego płodu.
Zatem takie przyspieszenia są całkiem normalne, a nawet wskazanie. Co innego jakby średnie tętno wyszło 160-180. Z resztą to pewnie taki przedporodowy trening interwalowy, żeby dziecko czymś zająćWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 16:17
-
nick nieaktualny
-
Ja kupiłam dziś chusteczki dada z biedy 4 opakowania z pudełkiem gratis ale to nie są te które maja najlepsza opinie sroki ale stwierdziłam ze nie będę się tym aż tak przejmować... myślę że i tak są dobre. Po za tym te o których sroka pisze najlepiej nie są w każdej biedzie...
-
Dzięki laski, sama już nie wiem jak to do końca jest z tym ułożeniem dzidziola...ale wierzę, że tak ma być
Właśnie wróciłam z biedronki i kupiłam dwa komplety chusteczek, jedne w zestawie z pudełkiem ale to są chyba te z gorszym składem naturals...udało mi się też wyhaczyć te z rewelacyjnym składem, do których dawałyście linka. Także myślę, że zapas jestszpilka lubi tę wiadomość
-
Kawa wrote:Szkoda że się helikoptera nie dorobiłam
miałabyś tysiąc zdjęć
-
nick nieaktualny
-
aswariatka wrote:Ja kupiłam dziś chusteczki dada z biedy 4 opakowania z pudełkiem gratis ale to nie są te które maja najlepsza opinie sroki ale stwierdziłam ze nie będę się tym aż tak przejmować... myślę że i tak są dobre. Po za tym te o których sroka pisze najlepiej nie są w każdej biedzie...
ja mam jeden zestaw z pudelkiem ale ze nie jest mi potrzebne to dzis mama kupila mi 4 paki tych co ktooras linka wrzucala. mam jeszcze tami, rosmanowskie 2 paki i biale pampersy no ale one KOstka uczulaja. Generalnie mam pol garderobu chusteczek:)
Są duuuzo lepsze- huggiies zostaanie chyba do kurzu ne meblach bo są okropne. ma jeszcze na probe tami, rosmanowskie i te biale pampersy po ktorych ma chrostki:/
Mi tez sie wydaje ze nie ma co studiowac sroki za bardzo- to w koncu wytarcie pupy tylko. On nie je tych chusteczek zeby mialo mu cos byc. Tak chwalila sklas huggies ale widac sklad to nie wszystko. Są szorstkie, twarde i się rwią- okropne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 16:41