X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:43

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Kawa- jak tam psychiczne nastawienie ze za 3 dni bedziesz mamą ???!!!

Powiem Ci że jestem spokojna, wiem co mnie czeka krok po kroku- myślę tylko pozytywnie. Ale już przebieram nogami bo nie mogę się doczekać. Ciekawe jak wygląda <3 już chcę ją przytulić! :)

Ag..., polaola, Malenq, MonikaDM, M4DZI4, Chanela, renia83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka warto wziąć koleżanke do takich zdjęć, my babeczki wiemy jak zrobić foto by dobrze wyglądać na nim :P

bluegirl89 lubi tę wiadomość

• Melula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ma mi marudzić to wolę sama cyknąć...
    Mnie dziś nic się nie chce... ale muszę poprasować Alutkowe bodziaki :) Zakupiłam 4 sztuki - "Kocham babcię", "Kocham dziadka", "Córeczka tatusia" oraz "Jeśli to czytasz to znaczy, że jesteś tak blisko, żeby zmienić mi pieluszkę".

Ja tu nie mam takich koleżanek. Jedna, co by mogła ma raka i jest po chemii, więc nie mam z nią kontaktu, a pozostałe to takie dzikusy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 16:00

bluegirl89, Agus89 lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Sarnaa Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie uspokoilas.. on mi tez moeil ze wlasnie zaczela wariowac i to tetno skoczylo no ale wlasnie dla spokoju sprawdzic.

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część u mnie dziś 37 t 0 d czyli ciąża donoszona.
    Od wczoraj boli mnie glowa nie wiem czy przez to ze chodze późno spać bo ok 2 w nocy i wstaje o 11 czy to przez pogodę nie wiem.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest fenomem- mimo ze Kostolin gdzies tam podobny do ost USG 3D jak zrobi minke to w zaden sposob zdjecie nie oddaje tej buzinki małej:)
    A Adela no coż... pewnie lachon po mamuśce:)

Kawa, renia83 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna u mnie też na ktg takie tetno ale tylko wtedy jak mała się ruszała a że dużo się ruszała to po 2 dniach miałam kontrolę i wszystko ok. Nic się nie martw.

Dziewczyny super wyglądacie! Jutro proszę męża o parę fotek.

Kurcze dziś jeszcze mnie czekają bardzo duże zakupy spożywcze przed porodem bo potem może nie być czasu. Jutro z mężem generalne porządki i mogę rodzic bo będę już przygotowana. Nawet psychicznie w końcu. Uff.. Z dnia na dzień zrobiłam się bardzo spokojna.

bluegirl89 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Szpilka warto wziąć koleżanke do takich zdjęć, my babeczki wiemy jak zrobić foto by dobrze wyglądać na nim :P
    Zupełnie jak Melula nie mam TU takich koleżanek

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co jest smutne w belly? ze jak konczysz wykres ciazowy to od razu przekierowuje na ovu zaznaczajac nowy wykres i dodaje inf o ekspercie ds nieplodnosci.
    Nie mogliby dodac np baby best friend?? jakies congratsy z okazji urodzin?

ehhh trzeba to adminowi zgłosic:/

szpilka, Nuskaw, Kawa, bluegirl89, zielarka, rastafanka, Ewelina88, belldandy, Chanela, renia83, isabelle lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu ->

http://parenting.pl/portal/ktg-plodu

Dziewczyny napisane jest, że przede wszystkim badanie KTG rejestruje tzw. „częstość podstawową” czyli średnią częstotliwość bicia serca dziecka. Nie bierze się w niej pod uwagę akceleracji i deceleracji. Prawidłowa częstość uderzeń serca płodu to między 110 a 150 uderzeń na minutę. Akceleracje, czyli niewielkie przyspieszenia akcji serca u płodu, powinny występować co najmniej 2 razy w ciągu 10 minut. Takie przyspieszenie trwa około 15 sekund i oznacza, że częstotliwość akcji serca wzrasta o 15 uderzeń serca na minutę. Deceleracje, czyli okresowe zwolnienia pracy serca, nie powinny występować wcale u zdrowego płodu.

Zatem takie przyspieszenia są całkiem normalne, a nawet wskazanie. Co innego jakby średnie tętno wyszło 160-180. Z resztą to pewnie taki przedporodowy trening interwalowy, żeby dziecko czymś zająć :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 16:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Zupełnie jak Melula nie mam TU takich koleżanek

Szkoda że się helikoptera nie dorobiłam :( miałabyś tysiąc zdjęć :D

polaola, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Ja też żałuję... mimo iż to do szpilki :)

Kawa lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa, pieknie wygladasz :-) Dziewczyny, ale sie zmienilysmy od czerwca :-)

Kawa lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • aswariatka Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam dziś chusteczki dada z biedy 4 opakowania z pudełkiem gratis ale to nie są te które maja najlepsza opinie sroki ale stwierdziłam ze nie będę się tym aż tak przejmować... myślę że i tak są dobre. Po za tym te o których sroka pisze najlepiej nie są w każdej biedzie...

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaola i jak ten monitor? na jaki sie decydujesz?
    z ciekawosci pytam bo ja to nawet nie szukalam innych pieluszkowym bo nie wiedzialam ze są wogole inne:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki laski, sama już nie wiem jak to do końca jest z tym ułożeniem dzidziola...ale wierzę, że tak ma być :D

Właśnie wróciłam z biedronki i kupiłam dwa komplety chusteczek, jedne w zestawie z pudełkiem ale to są chyba te z gorszym składem naturals...udało mi się też wyhaczyć te z rewelacyjnym składem, do których dawałyście linka. Także myślę, że zapas jest :D

szpilka lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    dzieki, a z helikopterem, to moje odleglejsze kolezanki tez by mi porobily, a tak wyprowadziłam sie na wies kupilam sobie szajs a nie aparat (choc w piekny słoneczny dzien nie mozna narzekac) i mam

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie przeglądam zdjęcia z 7mego miesiąca i dla porównania obecne- widzę jak moja twarz spuchła i zrobiła się taka szeroka...

• Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswariatka wrote:
    Ja kupiłam dziś chusteczki dada z biedy 4 opakowania z pudełkiem gratis ale to nie są te które maja najlepsza opinie sroki ale stwierdziłam ze nie będę się tym aż tak przejmować... myślę że i tak są dobre. Po za tym te o których sroka pisze najlepiej nie są w każdej biedzie...

ja mam jeden zestaw z pudelkiem ale ze nie jest mi potrzebne to dzis mama kupila mi 4 paki tych co ktooras linka wrzucala. mam jeszcze tami, rosmanowskie 2 paki i biale pampersy no ale one KOstka uczulaja. Generalnie mam pol garderobu chusteczek:)

Są duuuzo lepsze- huggiies zostaanie chyba do kurzu ne meblach bo są okropne. ma jeszcze na probe tami, rosmanowskie i te biale pampersy po ktorych ma chrostki:/
    Mi tez sie wydaje ze nie ma co studiowac sroki za bardzo- to w koncu wytarcie pupy tylko. On nie je tych chusteczek zeby mialo mu cos byc. Tak chwalila sklas huggies ale widac sklad to nie wszystko. Są szorstkie, twarde i się rwią- okropne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 16:41

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 1763 1764 1765 1766 1767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ