X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam dzis wyniki krwi i moczu odebrac, krew lepsza niz bez ciazy a w moczu nieliczne bakterie, wiec pije teraz sok pomaranczowy zeby zakwasic bna wszelki wypadek

i dzwoniłam do labo w szpitalu i gbs oczywiscie kurna dodatni a tak sie cieszyłam przed ciaza jak po trzech antybiotykach go wytepiłam

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wysłałam M po dwie paki tych chusteczek, mówił przez tel że wziął jakieś różowe? nie wiem.. aaa i tak jak Ag mówi to tylko do kupy :)

Ag..., bluegirl89, MonikaDM lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozowe chyba są lawendowe???

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lustrzankę Nikona i do tego lampę zewnętrzną, ale to ja robię fotki, więc mój małż nie ma o tym pojęcia, a samej sobie zrobić sesję jest mega trudno, tylko na samowyzwalaczu...

Jeśli chodzi o chusteczki nawilżane, to mam ich dużo za dużo... Różne, różniste - zawsze ktoś coś przyniesie albo wezmę na spróbowanie, choć naprawdę planuję używać wody z mydełkiem. Póki się nie otworzy to może nie wyschną za szybko, będą na spacery z małą latem i jesienią, do wycierania rączek i na podróże :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 16:49

szpilka lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak różowe lawendowe a zielone naturals

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Ja mam lustrzankę Nikona i do tego lampę zewnętrzną, ale to ja robię fotki, więc mój małż nie ma o tym pojęcia, a samej sobie zrobić sesję jest mega trudno, tylko na samowyzwalaczu...

Jeśli chodzi o chusteczki nawilżane, to mam ich dużo za dużo... Różne, różniste - zawsze ktoś coś przyniesie albo wezmę na spróbowanie, choć naprawdę planuję używać wody z mydełkiem. Póki się nie otworzy to może nie wyschną za szybko, będą na spacery z małą latem i jesienią, do wycierania rączek i na podróże :)

Melula jak zaklejasz opakowanie po uzyciu to one nie wysychają szybko. Są mega wygodne, a nie ma ich za duzo bo schodzą szybko. Ja tez myslalam o wodzie z mydlem, wygoda wzięła gore i uzywam chusteczek jednak:D

renia83 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:

Tez jestem rodzinnym fotografem
    ustawiałam sobie statyw i aparat z ostroscia na sciane ostatnio a samowyzwalacz na 10s i 2 s, to na 10 s trzymało ustawienia moje to nastepne robiło co chcialo ale za to z czasami zaskakująco ciekawym wynikiem

mam kliszowa lustrzanke canona moja milość zakupiona gdy weszły cyfrówki i było mnie na to stac, niestety na strasznie nieekonomiczne baterie, no i na zadoopiu z klisza ogromny problem

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak lawendowe :) przynajmniej tak na str pisze :)

• Melula Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, zobaczymy - rzeczywistość pokaże... :)

Ag... lubi tę wiadomość

• OliOla Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:28

Ag..., ania_29, szpilka, Kawa, Viv78, jonka91, bluegirl89, Malenq, MonikaDM, Martaaa, kasia86, Rybka1, Selene, zielarka, rastafanka, MartaKD, Bounia, M4DZI4, Agus89, kamilaaa_88, Becia81, nix, blador, Ewelina88, Chanela, Goosiaczek2, lwuska55592, renia83, isabelle lubią tę wiadomość

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Ag, zobaczymy - rzeczywistość pokaże... :)
    Ano, nie inaczej:)
    OliOla super wiadomosc:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 17:07

OliOla lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla super! ciocie też przesyłają buziole!

Ag pisałaś kiedyś o ile dobrze pamiętam, że sprawdza się u Was zestaw body+pajac. Body krótki rękaw i wkładane przez głowę? Położna mi polecała kaftanik+pajac, bo pielucha i tak dupkę grzeje. Ale jak się ten kaftan podwijać będzie :/
    Jak ubrałyście/ubieracie maluchy na wyjście ze szpitala?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 17:18

OliOla lubi tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla super wieści :D Odsyłamy moc buziaków :D

OliOla lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Melula Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do szpitala takie zestawy:
    1. Body kopertowe z długim rękawem plus półśpiochy
    2. Body z krótkim rękawem plus pajac
    3. Body z długim rękawem kopertowe plus śpiochy
    4. Body z krótkim rękawem, kaftanik plus półśpiochy

W zapasie wzięłam dwa body z długim rękawem, sweterek i półśpioch :)

Na wyjście planuję: Body długi rękaw lub krótki (zależ od temp) plus pajac na to kombinezon i czapeczka i kocyk do przykrycia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 17:27

marrtka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    i dzwoniłam do labo w szpitalu i gbs oczywiscie kurna dodatni a tak sie cieszyłam przed ciaza jak po trzech antybiotykach go wytepiłam

u mnie też DODATNI i też kurka myślałam, że antybiotyki coś pomogł.....

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula sorki że na tym wątku ale tu cie łatwiej uchwycić . Kochana powiedz mi kiedy było ci wyraźniej widać brzuszek i ile przytyłaś w ciąży ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Melula Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Melula sorki że na tym wątku ale tu cie łatwiej uchwycić . Kochana powiedz mi kiedy było ci wyraźniej widać brzuszek i ile przytyłaś w ciąży ?
    Przytyłam 4 kg (no może na dziś to już 5kg, ale to po świątecznym obżarstwie) i było widać gdzieś pod koniec lipca (ciąża od 28 marca), ogólnie mam brzuch od zawsze, więc ten właściwy ciążowy ciężko było od razu dostrzec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 17:30

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale fajnie - mało przytyłaś :) ja też mam troche odstający .
    ale cały czas choruje, mam straszny kaszel i boje sie o maleństwo bo strasznie i gwałtownie szarpie mi brzuchem :( ale mam sie leczyc domowo - byłam 2 razy u lekarza.
    miałaś też kaszel ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Melula Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie byłam chora - przeziębiona tylko raz w całej ciąży (ssałam Islę i piłam syrop prenalen i przeszło; miałam też zatoki zaatakowane z antybiotykiem, ale nie wzięłam i jakoś wyleczyłam bez tego), nawet moja odwieczna alergia się nie odzywała, więc niestety nie pomogę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 17:39

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dzięki :)
    ja też alergiczka ale jaka będzie reakcja dowiem sie w marcu :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1764 1765 1766 1767 1768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ