*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
ania_29 wrote:Ja niestety jestem zawiedziona że nie udało się urodzić naturalnie, usłyszeć pierwszego krzyku i od razu przytulić. Natka urodziła się o 18:20 a ja ją zobaczyłam dopiero po 8 rano następnego dnia
Mimo że ból fizyczny był pod koniec akcji na sali porodowej okropny i nie wiedziałam ile jeszcze jestem w stanie przetrwać, to obecnie pozostała tylko jego świadomość, która mnie nie przeraża.
Jeśli jeszcze będzie mi dane być w ciąży, to kolejny poród na pewno będzie cesarką. Nie zaryzykuję..
Ania29, mam dokładnie te same odczucia. Ja dostałam bóle ok.22 w szpitalu, o 3 sala porodowa, od 6 bóle nie do zniesienia, a od 7 do 9 to wyłam na łóżku, no cos niesamowitego. O 9 decyzja o cc, bo rozwarcie tylko na 2 cm. Też byłam zawiedziona, ze cc, chciałam naturalnie, ale jak wytrzymać po tylu godzinach męki jeszcze jakies 12 - zeby dobic do 10 cm? poza tym Mała tez j była zmeczona i ktg było nienajlepsze. kolejy poród to raczej cc...
A widok maluszka bezcenny. Ja miałam to szczescie, ze u mnie w sszpitalu Malenstwo est przy mamie, bo jest tzw, sala wybudzeń i tam są na stałe 2 położne do pomocy. Mąz pilnował jak lew, zeby Małej nie dokarmili mm, ja leżłama jak kłoda bez czucia w nogach, z telepawką jak przy padaczce dosłownie, a on mi ją przystawił do cyca i tak jak Mała umiała, tak ciagnęła, a mi i mężowi leciały tylko łzy. No niesamowite uczucia, nieporównywalne z niczym innym.
Moja Lila dzis skonczyła tydzień, przyszła na świat o 9.50. Jestem najszczęśliwszą mamą na świecie, jak patrzę jak ona śpi, często śpimy razem, albo leży mi na cycu. No zakochałam się po uszy, nieziemsko,nie do opisania.
bluegirl89, A.loth lubią tę wiadomość
-
Gwiazdeczka27 wrote:Witajcie i wielkie gratulacje dla nowo rozpakowanych mam
Ja siedze z dojarka (laktatorem) i targam swoje sutki
Walcze i walcze,chwilami jest ciężko ale nie poddaje sie
Pytanka dla bardziej doświadczonych mamusiek
Czy wasze kąpiele tez sa takie masakryczne? Nie wiem ale chyba cos zle robimy bo maly tak sie wydziera
Dlaczego nie mam mojego avatara tylko jest czarny obraz?
Jak wyglada u was dzien zajmowania sie dzieckiem?
Kiedy dziecko nie odbeknie po jedzeniu kladziecie je na boczek do kolejnego karmienia?
Mialam zacytowac a polubilam,ehh ten brak snu.
Gwiazdeczka jesli dobrze kojarze to jesteś z wawy? Bo ten bielański pamietam,BTW to tam urodziłam Zuzke 16.01.
Miałam wczoraj cudowna wizytę pani doktor laktacyjnej, zważyła mała,udzieliła wskazówek, podniosła na duchu.jeśli chcesz/chcecie namiar to piszcie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 12:08
-
Szpilka nasza miala 13,5 dwa dni pod lampa i spadla do 11 i do domu nas wypisali.
Glazy najlepiej rozbic tak goracy prysznic na cyce i szybko do laktatora na sile mnie sie udalo, nie rozbijesz ich za pierwszym razem ale jak wzielam orysznic o 20 tp do rana bylo ok.
Co do biustonosza to kupilam w smyku za 40 zl dziadostwo jakich malo, a i wyglad szkujacy tylko do spania sie nadaje. Wczoraj wybralam sie do sklepu i kupilam piekny szary z koronka biustonosz alles 80 eprzed ciaza 75 d lub 80 c
jest super wygodny a i piekny tylko kosztowal 109, ale juz wiem z jakiej firmy i jaki rozmiar kupowac. Polecam jeszcze po domu koszulki h&m pakowane po dwie sztuki sa mega wygodne a i potrafia utrzymac taki biust.
szpilka, bluegirl89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGwiazdeczko tak jak Ag mówi opatul małą, u mnie ten schemat też działa. Oprócz oliwkowania/ balsamowania
Chanela, Malenq, Becia81, Agus89, isabelle, rastafanka, bluegirl89, Wiki81, Gwiazdeczka27, Maud11, MigoTtTka, zielarka, jonka91, Tymi, agnb6, KasiaKwiatek, belldandy lubią tę wiadomość
-
Kolejna noc ok
Mała spała mi po 3 godziny, tylko przerwa między susłowaniem mogłaby być krótsza, ale to pewnie przez brzuszek
Mama już jest wyspana i zadowolona
Gratuluję kolejnym mamusiom! Życzę Wam grzecznych maluszków :*
U mnie kąpiele są niestety płaczliwe i do tego z kupą na ręcznikuMyślę jednak że to kwestia czasu i ta chwila stanie się przyjemnością
-
Wiki81 wrote:Ag Twój Kostek jest bardzo rozwinięty (mam nadzieje, ze nie jest tak ze moja jest do tylu) bo Hania nie okazuje jeszcze zadowolenia z zabawek, czy nie przewraca sie sama z brzuszka na plecy.
A jak z innymi maluszkami?
Hania jest tydzien mlodsza a ja widze jego oznaki "kumatosci" od niedawna, taki smiech do zabawek to od paru dni. Pozatym Wiki pewnie kazde dziecko ma inaczej, napewno z Hanka wszystko OK i lada dzien obdarzy cię usmiechem:)Kostek nadrabia teraz moze.
fakt ze to dziecko mnie zadziwia, odbijanie traktuje jako ćwiczenia fizyczne i trzyma głowę prosto i patrzy na mnie.
Ja z kolei martwię się bo widze ze ma jeszcze takie mętne oczka i jest lekko zoltawy wiec nie wiem jak bedzie w pon z zoltaczka na wizycie kontrolnej.
Ostatnio ( 8 stycznia) mial 6.2 a powinno juz byc w ganichach 1 czy 2.
chyba tak jest ze juz zawsze bedzie jakis powod do zmartwien:/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 12:52
-
Kawa wrote:Gwiazdeczko tak jak Ag mówi opatul małą, u mnie ten schemat też działa. Oprócz oliwkowania/ balsamowania
sprawdza się ta podkladka do kąpieli?? daj linka jak mozesz.
Kostka trzyma tatus ale jak przyjdzie mi go samej wykąpac to moge miec problem;) -
nick nieaktualnyAgg ten fotelik sprawdza się świetnie. Dotychczas zawsze małą trzymał M a teraz owiniętą w pieluszkę pakuję na fotelik i kubeczkiem polewam- mała zawsze ma taki totalny relaks na buzi
aż się przyjemnie patrzy!
Minusem tej wkładki jest to że trzeba więcej wody nalać- więc jeśli przenosisz wanienkę np na łożko to najlepiej wykorzystać męża by nie dźwigać. Chociaż ja już robię tak że we wannie stawiam wanienkę, napełniam i tam kąpię małą.
Koszt fotelika 19,99zł Tenga Baby - SmykAg... lubi tę wiadomość
-
z patologii na porodowke?
u mnie bylo tak ze dziewczyna miala spakowaną torbe i wziela pielegniarka. Ale to jak lezalam na ginekologii lezala ze mna dziewczyna co CC bo na porodowce nie bylo miejsca.
A normalnie u mnie z porodowki wracalo się na sale z ktorej zabierali na CC. -
nick nieaktualny