X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko obserwacja a glownie to kontrolne badanie krwi jutro rano

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje kolejnym mamusiom :)

Nasza Alicja uwielbia się kąpać gorzej z oliwkowaniem i ubieraniem ;/
    Teraz nasz mały terrorysta śpi za to od 22-2 w nocy dawała zajebisty koncert

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Ja niestety jestem zawiedziona że nie udało się urodzić naturalnie, usłyszeć pierwszego krzyku i od razu przytulić. Natka urodziła się o 18:20 a ja ją zobaczyłam dopiero po 8 rano następnego dnia :(
    Mimo że ból fizyczny był pod koniec akcji na sali porodowej okropny i nie wiedziałam ile jeszcze jestem w stanie przetrwać, to obecnie pozostała tylko jego świadomość, która mnie nie przeraża.
    Jeśli jeszcze będzie mi dane być w ciąży, to kolejny poród na pewno będzie cesarką. Nie zaryzykuję..

Ania29, mam dokładnie te same odczucia. Ja dostałam bóle ok.22 w szpitalu, o 3 sala porodowa, od 6 bóle nie do zniesienia, a od 7 do 9 to wyłam na łóżku, no cos niesamowitego. O 9 decyzja o cc, bo rozwarcie tylko na 2 cm. Też byłam zawiedziona, ze cc, chciałam naturalnie, ale jak wytrzymać po tylu godzinach męki jeszcze jakies 12 - zeby dobic do 10 cm? poza tym Mała tez j była zmeczona i ktg było nienajlepsze. kolejy poród to raczej cc...

A widok maluszka bezcenny. Ja miałam to szczescie, ze u mnie w sszpitalu Malenstwo est przy mamie, bo jest tzw, sala wybudzeń i tam są na stałe 2 położne do pomocy. Mąz pilnował jak lew, zeby Małej nie dokarmili mm, ja leżłama jak kłoda bez czucia w nogach, z telepawką jak przy padaczce dosłownie, a on mi ją przystawił do cyca i tak jak Mała umiała, tak ciagnęła, a mi i mężowi leciały tylko łzy. No niesamowite uczucia, nieporównywalne z niczym innym.

Moja Lila dzis skonczyła tydzień, przyszła na świat o 9.50. Jestem najszczęśliwszą mamą na świecie, jak patrzę jak ona śpi, często śpimy razem, albo leży mi na cycu. No zakochałam się po uszy, nieziemsko,nie do opisania.

bluegirl89, A.loth lubią tę wiadomość

• Passiflora Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilaaa88 daj znać co u Ciebie?

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Witajcie i wielkie gratulacje dla nowo rozpakowanych mam :-)

Ja siedze z dojarka (laktatorem) i targam swoje sutki :-)
    Walcze i walcze,chwilami jest ciężko ale nie poddaje sie

Pytanka dla bardziej doświadczonych mamusiek

Czy wasze kąpiele tez sa takie masakryczne? Nie wiem ale chyba cos zle robimy bo maly tak sie wydziera :(

Dlaczego nie mam mojego avatara tylko jest czarny obraz?

Jak wyglada u was dzien zajmowania sie dzieckiem?

Kiedy dziecko nie odbeknie po jedzeniu kladziecie je na boczek do kolejnego karmienia?

Mialam zacytowac a polubilam,ehh ten brak snu.
    Gwiazdeczka jesli dobrze kojarze to jesteś z wawy? Bo ten bielański pamietam,BTW to tam urodziłam Zuzke 16.01.
    Miałam wczoraj cudowna wizytę pani doktor laktacyjnej, zważyła mała,udzieliła wskazówek, podniosła na duchu.jeśli chcesz/chcecie namiar to piszcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 12:08

• polaola Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka nasza miala 13,5 dwa dni pod lampa i spadla do 11 i do domu nas wypisali.

Glazy najlepiej rozbic tak goracy prysznic na cyce i szybko do laktatora na sile mnie sie udalo, nie rozbijesz ich za pierwszym razem ale jak wzielam orysznic o 20 tp do rana bylo ok.

Co do biustonosza to kupilam w smyku za 40 zl dziadostwo jakich malo, a i wyglad szkujacy tylko do spania sie nadaje. Wczoraj wybralam sie do sklepu i kupilam piekny szary z koronka biustonosz alles 80 e :-) przed ciaza 75 d lub 80 c :-) jest super wygodny a i piekny tylko kosztowal 109, ale juz wiem z jakiej firmy i jaki rozmiar kupowac. Polecam jeszcze po domu koszulki h&m pakowane po dwie sztuki sa mega wygodne a i potrafia utrzymac taki biust.

szpilka, bluegirl89 lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko tak jak Ag mówi opatul małą, u mnie ten schemat też działa. Oprócz oliwkowania/ balsamowania :P

5vvyi0.jpg

Chanela, Malenq, Becia81, Agus89, isabelle, rastafanka, bluegirl89, Wiki81, Gwiazdeczka27, Maud11, MigoTtTka, zielarka, jonka91, Tymi, agnb6, KasiaKwiatek, belldandy lubią tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:35

Malenq, bluegirl89 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna noc ok :) Mała spała mi po 3 godziny, tylko przerwa między susłowaniem mogłaby być krótsza, ale to pewnie przez brzuszek :) Mama już jest wyspana i zadowolona ;)

Gratuluję kolejnym mamusiom! Życzę Wam grzecznych maluszków :*

U mnie kąpiele są niestety płaczliwe i do tego z kupą na ręczniku :D Myślę jednak że to kwestia czasu i ta chwila stanie się przyjemnością :)

201501145565.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy Wasze dzieciaczki śpią w lozeczkach?
    Bo u mnie jest tak ze mała polezy z 10 min po zaśnięciu i awantura.

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Ag Twój Kostek jest bardzo rozwinięty (mam nadzieje, ze nie jest tak ze moja jest do tylu) bo Hania nie okazuje jeszcze zadowolenia z zabawek, czy nie przewraca sie sama z brzuszka na plecy.

A jak z innymi maluszkami?

Hania jest tydzien mlodsza a ja widze jego oznaki "kumatosci" od niedawna, taki smiech do zabawek to od paru dni. Pozatym Wiki pewnie kazde dziecko ma inaczej, napewno z Hanka wszystko OK i lada dzien obdarzy cię usmiechem:)Kostek nadrabia teraz moze.

fakt ze to dziecko mnie zadziwia, odbijanie traktuje jako ćwiczenia fizyczne i trzyma głowę prosto i patrzy na mnie.
    Ja z kolei martwię się bo widze ze ma jeszcze takie mętne oczka i jest lekko zoltawy wiec nie wiem jak bedzie w pon z zoltaczka na wizycie kontrolnej.
    Ostatnio ( 8 stycznia) mial 6.2 a powinno juz byc w ganichach 1 czy 2.

chyba tak jest ze juz zawsze bedzie jakis powod do zmartwien:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 12:52

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Gwiazdeczko tak jak Ag mówi opatul małą, u mnie ten schemat też działa. Oprócz oliwkowania/ balsamowania :P

5vvyi0.jpg

sprawdza się ta podkladka do kąpieli?? daj linka jak mozesz.
    Kostka trzyma tatus ale jak przyjdzie mi go samej wykąpac to moge miec problem;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:44

Kawa, bluegirl89, Nuskaw lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela ty to bedziesz najbardziej doswiadczoną mamą:) tyle sie naczytasz od rozpakowanych co robic ze poziom expert na początek bedziesz miala:)

Chanela lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:44

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agg ten fotelik sprawdza się świetnie. Dotychczas zawsze małą trzymał M a teraz owiniętą w pieluszkę pakuję na fotelik i kubeczkiem polewam- mała zawsze ma taki totalny relaks na buzi :) aż się przyjemnie patrzy!

Minusem tej wkładki jest to że trzeba więcej wody nalać- więc jeśli przenosisz wanienkę np na łożko to najlepiej wykorzystać męża by nie dźwigać. Chociaż ja już robię tak że we wannie stawiam wanienkę, napełniam i tam kąpię małą.

Koszt fotelika 19,99zł Tenga Baby - Smyk :)

Ag... lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z patologii na porodowke?

u mnie bylo tak ze dziewczyna miala spakowaną torbe i wziela pielegniarka. Ale to jak lezalam na ginekologii lezala ze mna dziewczyna co CC bo na porodowce nie bylo miejsca.

A normalnie u mnie z porodowki wracalo się na sale z ktorej zabierali na CC.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela u mnie było tak że dostałam pokój, rozpakowałam się, ktg i po jakimś czasie po mnie przyszli

ah i po cc wróciłam do swojego pokoju

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 13:24

• isabelle Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:43

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komu pierogów leniwych? Właśnie robię :D Mikser się tłucze a dziecię mimo to śpi :)

MigoTtTka, Chanela lubią tę wiadomość

201501145565.png
‹‹ 1953 1954 1955 1956 1957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ