X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Selene Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:51

Maud11, Malenq lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka w porządku. Pobudka o 24, 3 (i wtedy już ją w naszym łóżku zostawiłam) i 7 :) Byliśmy u pediatry, wszystko cacy :) Mała waży 3740, 8 dni temu miała 3470 :) Ok. 57cm wzrostu ;)
    Za to ja wczoraj zdiagnozowałam u siebie zatkanie kanalika mlecznego. Mam na bolącym sutku biały obszar, tak jakby się tam mleko zatkało. Po jedzeniu małej miałam dalej twarde obszary w piersi. Trochę pogmerałam igiełką w akcie desperacji i zrobiło się delikatne ujście. Pierś jest już w całości opróżniana. Dobrze że dzisiaj ma być moja położna, to mi powie co z tym nieszczęsnym sutkiem robić. Karmienie drugą piersią to zupełnie inna bajka. Nawet nie czuję jak niunia ssie

201501145565.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

renia83, Ag..., Malenq, Maud11, jonka91 lubią tę wiadomość

• renia83 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tydzień bólu brzucha i biegunki :/ i oto jest,zjawiła się zołza, ciekawe jak długo zostanie :/ wrrrrr nie tęskniłam za nią wcale :(

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do otulaczą mąż tez na początku mowil ze to masakra takie owijanie, ze jak mozna tak dziecko krępować a teraz jak zawiijamy to sam mowi ze za lekko. Prawda jest taka, ze wygląda to niefajnie ale niesamowicie uspokaja dziecko ( aczkolwiek owijam w półśnie bo inaczej mlody na sile chce uwolnic ręce) i spi spokojniej niz w ciagu dnia.
    Po jedzeniu daje go na bok a pozniej przewracam na plecy bo glownie tak spi.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    tydzień bólu brzucha i biegunki :/ i oto jest,zjawiła się zołza, ciekawe jak długo zostanie :/ wrrrrr nie tęskniłam za nią wcale :(

szybko! u mnie jeszcze nie ma sladu

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Stosuje moze któraś z mam femaltiker na laktację ?

Bell wyglądasz świetnie i malutki przeuroczy a ten bodziak super! :)

Femaltiker piję zawsze przed snem i mam wrażenie że po nim robią mi się "cyce jak donice" :)

belldandy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Szymuś ma chrypkę - piszczy a nie płacze, jakby obrzęk strun głosowych. nie wiemy czy to od tego płaczu okropnego przy tej kolece, czy coś złapał tfutfu
    ściągnęliśmy wczoraj lekarza pediatrę do domu, bo bardzo się denerwowaliśmy, osłuchała i stwierdziła, że mały ma pleśniawki :(
    nie wiem jak to możliwe, bo wyparzamy wszytko po każdym!!!!!! użyciu. nie biorę smoczka do buzi, myjemy ręce itd. jestem załamana.
    dziś jedziemy do tego pediatry polecanego przez gina -pracuje w Rudzie Śląskiej -jest ordynatorem Ojomu noworodków.
    Mam nadzieję, że dobrze zdiagnozuje małego i nam pomoże. Chce też pogadać o szczepieniach.
    Mąż wczoraj przeczytał artykuł o szczepieniu w 6 tyg życia. dziecko miało mały katarek, lekarz stwierdził, że zdrowe, zaszczepił -dziecko zmarło... Jesteśmy przerażeni...

• Ag... Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    A Szymuś ma chrypkę - piszczy a nie płacze, jakby obrzęk strun głosowych. nie wiemy czy to od tego płaczu okropnego przy tej kolece, czy coś złapał tfutfu
    ściągnęliśmy wczoraj lekarza pediatrę do domu, bo bardzo się denerwowaliśmy, osłuchała i stwierdziła, że mały ma pleśniawki :(
    nie wiem jak to możliwe, bo wyparzamy wszytko po każdym!!!!!! użyciu. nie biorę smoczka do buzi, myjemy ręce itd. jestem załamana.
    dziś jedziemy do tego pediatry polecanego przez gina -pracuje w Rudzie Śląskiej -jest ordynatorem Ojomu noworodków.
    Mam nadzieję, że dobrze zdiagnozuje małego i nam pomoże. Chce też pogadać o szczepieniach.
    Mąż wczoraj przeczytał artykuł o szczepieniu w 6 tyg życia. dziecko miało mały katarek, lekarz stwierdził, że zdrowe, zaszczepił -dziecko zmarło... Jesteśmy przerażeni...

a ów lekarz się zwie??
    i tu juz nic nie czytaj!! mało ci nerwów w ciazy bylo? Będzie dobrze i tyle:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 11:49

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

• Ag... Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene napewno ją osłucha i stwierdzi czy mozna szczepic.

Selene lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już nic nie czytam, bo dostaję na głowę, mąż zaczął!!!!!!!!!!!

Ag... lubi tę wiadomość

• belldandy Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dalej nieciekawie z karmieniem. Mleko niby jest bo kapie mi z piersi, odciągnąć tez niby cos sie udaje, ale moj ssak jest mega leniwy, przysypia i ciagnąć za bardzo nie chce... Tak jest od pierwszego dnia po porodzie. Polozna kazała dostawiać go na 15 mińut do jednej i drugiej piersi, a potem dodać 30-40 ml mojego mleka jesli uda sie odciągnąć lub modyfikowanego. Powiedziała, ze moze byc leniwy przez żółtaczkę i żeby szybciej sie wypłakała mam dzis i jutro odstawić go od piersi (ściągać co 3h) i podawać mu mm. Zobaczymy czy to cos pomoże... Od kiedy wyszliśmy ze szpitala cały cz jest na moim mleku, ale widać ze nie dojada bo co chwile zasypia mimo ze go smyram itp i dokarmiam moim z butli. Dzis pierwszy raz podam mu mm i zobaczę ile prześpi..

Jedno wiem napewno. O laktację i kp bede walczyć do końca, chociazbym miała karmić go tylko raz dziennie swoim mlekiem, to warto.

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa moja ma chrypkę od "DARCIA swojej ślicznej buźki"....u nas kolki się zadomowiły i wieczory i popołudnia wyglądają tak samo, jakby mała chciała płuca wypluć...a potem chrypka jest...
    Selene chyba będę z Ciebie brała przykład i modliła się przed każdą wizytą u lekarza...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    co do otulaczą mąż tez na początku mowil ze to masakra takie owijanie, ze jak mozna tak dziecko krępować a teraz jak zawiijamy to sam mowi ze za lekko. Prawda jest taka, ze wygląda to niefajnie ale niesamowicie uspokaja dziecko ( aczkolwiek owijam w półśnie bo inaczej mlody na sile chce uwolnic ręce) i spi spokojniej niz w ciagu dnia.
    Po jedzeniu daje go na bok a pozniej przewracam na plecy bo glownie tak spi.
    To myśmy właśnie zrobili ten błąd że Tomek w ogóle nie chciał spać a mąż go ubrał w ten kaftan dość mocno... :) kolejnym razem spróbuję jak dziecko będzie padnięte jak mucha :)

Ja wczoraj zamówiłam matę i leżaczek. Nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie :)

I zaraz chce wyjść na pierwszy spacer. Normalnie się boję :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud ja swojej ani w otulaczek ani w woombie nie mogę zawinąć jak nie śpi... bo jest histeria jeszcze większa niż jak bez otulania...dopiero jak zapada w sen to ją "myk w otulaczek" ... najgorzej jest jak się budzi i orientuje się, że jest skrępowana, to wtedy ruchem błyskawicy muszę jej to zdejmować...
    u nas nici ze spaceru..wieje bardzo mocno....

• Selene Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:52

Malenq, Paula44, Maud11, Ag..., MartaKD, szpilka, lwuska55592, Gwiazdeczka27, isabelle, jonka91, Viv78 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    ja już nic nie czytam, bo dostaję na głowę, mąż zaczął!!!!!!!!!!!
    kup mu logo albo ckm:)

renia83 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Maud ja swojej ani w otulaczek ani w woombie nie mogę zawinąć jak nie śpi... bo jest histeria jeszcze większa niż jak bez otulania...dopiero jak zapada w sen to ją "myk w otulaczek" ... najgorzej jest jak się budzi i orientuje się, że jest skrępowana, to wtedy ruchem błyskawicy muszę jej to zdejmować...
    u nas nici ze spaceru..wieje bardzo mocno....
    Malenq po wczorajszym dniu już wiem że tylko na śpiocha :) no ale trzeba było raz popełnić błąd żeby się nauczyć.

No i położyłam na śpiocha do wózka żeby wyjść na ten spacer, jakoś wepchałam w kombinezon i słyszę jak się pięknie zes*ał.......
    Ale śpi dalej....
    Przebierać czy wychodzić???

Paula44 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo Selene mąż pastorem? którego Kościoła? fajnie............

‹‹ 1998 1999 2000 2001 2002 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ