X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tymi szczepieniami to stwierdziłam że właśnie też będę zawierzać Bogu, poproszę o opiekę św. Tomasza i przecież musi zadziałać, nic się stanie...
    Paula zrób tak samo a będzie na pewno ok.

Paula44 lubi tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Nadrobiłam Was, hurra !!;))

Wczoraj stuknęło nam dwa tygodnie od porodu i postanowiłam porobić sobie zdjecia i stanąć na szklanej. Zostało mi trochę luźnej skóry na brzuchu, ale i tak nic z tym teraz nie zrobię bo nie mogę jeszcze ćwiczyć. Jestem świeżo po CC . Szczerze mówiąc nie spodziewałam się, że tak szybko będę wracała do siebie po porodzie. Naczytałam sie sporo, ze po cesarce brzuch nigdy nie wraca do siebie, jest dwudzielny itp, ale nie jest najgorzej. Do wagi z przed ciąży brakuje mi 1,3 kg, wymiary pewnie są inne, ale powoli to ogarnę :)

2zozwr6.jpg

A to mój brzuszek, który udaje aniołka ;)
    mv4six.jpg
    bell,idz mi z tym brzuchem sie schowaj:) ja swojego nie pokaże,bo jest jeszcze jak to ujełaś dwudzielny:) chociaz codziennie mniejszy:) ale ja nie byłam nigdy skinny:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:52

MartaKD, Malenq lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene Kostek padł na cycku- i tak słodko spokojnie spi ze az nie mam sumienia go budzic i ubierac na spacer. nawet go nie odbijalam tylko dalam na bok. miedzy karmieniami zasypial na macie też ale tak niespokojnie. jak sie obudzi do 14 to pojdziemy

nasze dzieci to METEŁOPATY:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ

ze szpitala na żółtaczkę dostalam zalecenie trzymania dziecka w słońcu przy oknie,żeby na buzie świecilo, teraz słońce slabe więc mozna nawet drzemkę mu zrobić w okiennym sloneczku, może ktorejs z Was sie przyda u mnie z okien słońce tylko na chwile sie pokazuje, no i dopiero dwa razy w ogole swiecilo, ale jak macie mozliwość to nie zaszkodzi

info od poloznej z wczoraj:

kichanie jest bez smarkow jest normalnym zdrowym objawem noworodka, w ten sposob oczyszcza nos, połozna poki nie ma gili wrecz zabroniła używac frid aspiratorów i gruszek, bo to charczenie jest od powietrza, mozna nawilżacz, mokry recznik na grzejnik, delikatnie sola fizjologiczna nawilzyc kawaleczkiem watki lub psiknac sola morska

Selene, ania_29 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Selene Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:52

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze,mój mąż dostał juz wypłate z polisy z pzu wczoraj,a ja dziś nadal nie.dzwoniłamw, dokumenrach jest wszystko ok,wiec nie wiem czemu nie wypłacili jeszcze,tym bardziej,że razem byliśmy to zgłosić.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Ala spała od 21(zasnęła bez jedzenia o dziwo :P ) do 3:30. :) i spałaby dalej tylko ją obudziłam, bo myślałam że mi cycki eksplodują. :D

Teraz ją nakarmię i idziemy na spacer. :)

Wczoraj z mężem zauważyliśmy że Ala całkiem zwinnie zmienia pozycje z boczku na plecy i odwrotnie. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 13:22

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Kościół protestancki - Zielonoświątkowy (jak ktoś bardziej ciekawy to odsyłam do cioci wikipedii :) http://pl.wikipedia.org/wiki/Ko%C5%9Bci%C3%B3%C5%82_Zielono%C5%9Bwi%C4%85tkowy_w_RP )

No, to ogólnie generuje dużo obowiązków, dawania siebie innym ludziom (zwłaszcza gdy dochodzi do tego jeszcze praca zawodowa), ale taka dobroć zawsze wraca i czuję przy sobie dużo wsparcia w takich momentach, świadomość, że nie jest się samym :)

Selene, to pewnie dużo muzyki uwielbienia dookoła Ciebie, uwielbiam ją!!!
    Kiedyś pisałaś że śpiewasz, pewnie też w tym kierunku (?), zazdroszczę tej pozytywnej energii :)

• szpilka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell chudzinko super wygladasz

belldandy lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    A mnie dopadło zapalenie piersi. Gorączkę mam i strasznie mi zimno. Mam mała często do cyca przestawiać ale jak to zrobić jak brodawka pękła na pół. Strasznie się czuje. Laktatorem podobniez nie można bo to bardziej pobudza już duża laktacje. A mąż na złość nie może wyjść z pracy żeby mała się zająć. Strasznie się czuje.

Malenq u nas na kolki podziałała Delicol. A darla się strasznie. Teraz codziennie dostaje ale nie w takich ilościach jak w zaleceniach tylko o połowę mniejszych i jest ok.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z kolkowymi dzidziami- może spróbujecie podać na noc mm Hipp comfort specjalnie przeznaczony na wzdęcia, kolki i zaparcia żeby maluszek się w nocy nie męczył i się wyspał, jak i również Wy

Paula44 lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obejrzałam chirurgów i rycze
    standard

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Kościół protestancki - Zielonoświątkowy (jak ktoś bardziej ciekawy to odsyłam do cioci wikipedii :) http://pl.wikipedia.org/wiki/Ko%C5%9Bci%C3%B3%C5%82_Zielono%C5%9Bwi%C4%85tkowy_w_RP )

Kochanie heheh ja wiem jaki to Kościół Zielonoświątkowy, chodziło mi o parafię którą prowadzi:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Dziewczyny z kolkowymi dzidziami- może spróbujecie podać na noc mm Hipp comfort specjalnie przeznaczony na wzdęcia, kolki i zaparcia żeby maluszek się w nocy nie męczył i się wyspał, jak i również Wy

potwierdzam. Szymuś wypierdział się po nim idealnie.

Kawa, polaola lubią tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    ps. czy macie może inhalator??bo przymierzam się do zakupu...i szukam jakiegoś sprawdzonego...

Ja wczoraj z bezradności zamówiłam taki: http://img20.otofotki.pl/obrazki/vp331_DSC_0211.jpg. Dam znać, jak kurier przywiezie.

Malenq lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyszlam na spacer i w polowie drogi sie rozpadalo. obrzydliwy zimny deszcz:/
    gorzej niz w listopadzie:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis zakupiliśmy bransoletki:)
    8ce7bf56feb9a853med.jpg
    8ac572c50d4706e9med.jpg

Kawa, Paula44, jonka91 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina współczuję :( A miałaś wcześniej zastój?

201501145565.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    A mnie dopadło zapalenie piersi. Gorączkę mam i strasznie mi zimno. Mam mała często do cyca przestawiać ale jak to zrobić jak brodawka pękła na pół. Strasznie się czuje. Laktatorem podobniez nie można bo to bardziej pobudza już duża laktacje. A mąż na złość nie może wyjść z pracy żeby mała się zająć. Strasznie się czuje.

Ewelina, mi doradczyni laktacyjna na zapalenie kazała właśnie ściągać, płakać i ściągać jak to ujęła i okłady ciepłe i zimne. Weź koniecznie ibuprom, tobie minie gorączka a małemu nie zaszkodzi. Ja pokonałam problem w kilka dni chyba, a gorączkę miałam dwa dni.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
‹‹ 1999 2000 2001 2002 2003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ