*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
belldandy wrote:Nadrobiłam Was, hurra !!
)
Wczoraj stuknęło nam dwa tygodnie od porodu i postanowiłam porobić sobie zdjecia i stanąć na szklanej. Zostało mi trochę luźnej skóry na brzuchu, ale i tak nic z tym teraz nie zrobię bo nie mogę jeszcze ćwiczyć. Jestem świeżo po CC . Szczerze mówiąc nie spodziewałam się, że tak szybko będę wracała do siebie po porodzie. Naczytałam sie sporo, ze po cesarce brzuch nigdy nie wraca do siebie, jest dwudzielny itp, ale nie jest najgorzej. Do wagi z przed ciąży brakuje mi 1,3 kg, wymiary pewnie są inne, ale powoli to ogarnę
A to mój brzuszek, który udaje aniołka
-
Selene Kostek padł na cycku- i tak słodko spokojnie spi ze az nie mam sumienia go budzic i ubierac na spacer. nawet go nie odbijalam tylko dalam na bok. miedzy karmieniami zasypial na macie też ale tak niespokojnie. jak sie obudzi do 14 to pojdziemy
nasze dzieci to METEŁOPATY:D -
HEJ
ze szpitala na żółtaczkę dostalam zalecenie trzymania dziecka w słońcu przy oknie,żeby na buzie świecilo, teraz słońce slabe więc mozna nawet drzemkę mu zrobić w okiennym sloneczku, może ktorejs z Was sie przyda u mnie z okien słońce tylko na chwile sie pokazuje, no i dopiero dwa razy w ogole swiecilo, ale jak macie mozliwość to nie zaszkodzi
info od poloznej z wczoraj:
kichanie jest bez smarkow jest normalnym zdrowym objawem noworodka, w ten sposob oczyszcza nos, połozna poki nie ma gili wrecz zabroniła używac frid aspiratorów i gruszek, bo to charczenie jest od powietrza, mozna nawilżacz, mokry recznik na grzejnik, delikatnie sola fizjologiczna nawilzyc kawaleczkiem watki lub psiknac sola morskaSelene, ania_29 lubią tę wiadomość
-
Moja Ala spała od 21(zasnęła bez jedzenia o dziwo
) do 3:30.
i spałaby dalej tylko ją obudziłam, bo myślałam że mi cycki eksplodują.
Teraz ją nakarmię i idziemy na spacer.
Wczoraj z mężem zauważyliśmy że Ala całkiem zwinnie zmienia pozycje z boczku na plecy i odwrotnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 13:22
-
nick nieaktualnySelene wrote:Kościół protestancki - Zielonoświątkowy (jak ktoś bardziej ciekawy to odsyłam do cioci wikipedii
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ko%C5%9Bci%C3%B3%C5%82_Zielono%C5%9Bwi%C4%85tkowy_w_RP )
No, to ogólnie generuje dużo obowiązków, dawania siebie innym ludziom (zwłaszcza gdy dochodzi do tego jeszcze praca zawodowa), ale taka dobroć zawsze wraca i czuję przy sobie dużo wsparcia w takich momentach, świadomość, że nie jest się samym
Selene, to pewnie dużo muzyki uwielbienia dookoła Ciebie, uwielbiam ją!!!
Kiedyś pisałaś że śpiewasz, pewnie też w tym kierunku (?), zazdroszczę tej pozytywnej energii -
Cześć dziewczyny.
A mnie dopadło zapalenie piersi. Gorączkę mam i strasznie mi zimno. Mam mała często do cyca przestawiać ale jak to zrobić jak brodawka pękła na pół. Strasznie się czuje. Laktatorem podobniez nie można bo to bardziej pobudza już duża laktacje. A mąż na złość nie może wyjść z pracy żeby mała się zająć. Strasznie się czuje.
Malenq u nas na kolki podziałała Delicol. A darla się strasznie. Teraz codziennie dostaje ale nie w takich ilościach jak w zaleceniach tylko o połowę mniejszych i jest ok. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySelene wrote:Kościół protestancki - Zielonoświątkowy (jak ktoś bardziej ciekawy to odsyłam do cioci wikipedii
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ko%C5%9Bci%C3%B3%C5%82_Zielono%C5%9Bwi%C4%85tkowy_w_RP )
Kochanie heheh ja wiem jaki to Kościół Zielonoświątkowy, chodziło mi o parafię którą prowadzi:) -
nick nieaktualnyKawa wrote:Dziewczyny z kolkowymi dzidziami- może spróbujecie podać na noc mm Hipp comfort specjalnie przeznaczony na wzdęcia, kolki i zaparcia żeby maluszek się w nocy nie męczył i się wyspał, jak i również Wy
potwierdzam. Szymuś wypierdział się po nim idealnie.Kawa, polaola lubią tę wiadomość
-
Malenq wrote:ps. czy macie może inhalator??bo przymierzam się do zakupu...i szukam jakiegoś sprawdzonego...
Ja wczoraj z bezradności zamówiłam taki: http://img20.otofotki.pl/obrazki/vp331_DSC_0211.jpg. Dam znać, jak kurier przywiezie.Malenq lubi tę wiadomość
-
Ewelina88 wrote:Cześć dziewczyny.
A mnie dopadło zapalenie piersi. Gorączkę mam i strasznie mi zimno. Mam mała często do cyca przestawiać ale jak to zrobić jak brodawka pękła na pół. Strasznie się czuje. Laktatorem podobniez nie można bo to bardziej pobudza już duża laktacje. A mąż na złość nie może wyjść z pracy żeby mała się zająć. Strasznie się czuje.
Ewelina, mi doradczyni laktacyjna na zapalenie kazała właśnie ściągać, płakać i ściągać jak to ujęła i okłady ciepłe i zimne. Weź koniecznie ibuprom, tobie minie gorączka a małemu nie zaszkodzi. Ja pokonałam problem w kilka dni chyba, a gorączkę miałam dwa dni.