X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż dziś był z mama moją na zakupach i kupil małej gadającego Elmo, skarpetki Converse i uwaga...strój kapielowy:)

Ag..., Paula44, jonka91, renia83 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w jakiej cenie są te pieluchy Dada, bo my na razie cały czas jedziemy na pampersach premium care . Dobre są te Dada pieluchy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 15:00

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez jestem na pampersach premium, teraz mam dade jak skoncze pake w kolejce to zobacze.
    zamowilam pampki w smyku z lozeczkiem wczoraj bo byly w promocji.

nie wiem jaka jest roznica w cenie. opakowanie wygląda bardzo podobnie do pamppkow.
    ja mam chusteczek ddada chyba z 2000 sztuk bo wykupilam cala biedrone, są dobre i tanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 15:07

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    a w jakiej cenie są te pieluchy Dada, bo my na razie cały czas jedziemy na pampersach premium care . Dobre są te Dada pieluchy?
    około 12-13zł 28 sztuk chyba, w szpitalu widziałam,że uzywaja Dada i nawet mam książeczke zdrowia dziecka sponsorowaną przez Dada:)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł, no godzinę temu zjadłam śniadanie, a tu już czas na obiad. Dzisiaj, po wczorajszej akcji z jedzeniem, Ala jest bardzo spokojna. Leniuchujemy się dziś na potęgę.

Rano wstałam zrobić morfologię i niespodzianka: założyłam jeansy ciążowe i spadły mi na biodra. Wyciągnęłam więc spodnie sprzed ciąży, z nadzieją, że wejdę w niej chociaż na ścisk i... spadły mi na biodra. Dreptałam na dół do labka niemalże ze spodniami pod pachą, a w sumie w ręku, aż ochrona się śmiała, że idę jak gejsza, zaciśnięte nogi, aby spodnie nie zleciały, he he he... I tak oto mam spodnie za duże w pasie o jakieś 10cm, a brzuch po ciąży został, więc sama nie rozumiem. Jedyne co widzę to chude łydki i kostki, takich jeszcze nie miałam. A apetyt mi dopisuje, ciągle bym coś jadła, choć niewiele mogę wciągnąć, a na tyle rzeczy mam ochotę, aż się dziwię, że nie przytyłam jeszcze. Ważne, koniecznie muszę się gdzieś zważyć...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martka ja wczoraj dostalam maila z prosbą o zaznaczeniem jaka mam okladke ksiazeczki:) wlasnie widzialam ze są dady, huggies i pampki

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania miałam chyba wcześniej zastój bo cyce twarde i mąż kupił mi Laktator i nagle dziś zapalenie. I właśnie ściągam też nim bo mała zje trochę co 1.5godz i nie chce więcej. Mam nadzieję że szybko minie.

Gwiazdeczko ja używam Dada ocenie 2ale chyba wypróbuje innych bo jak Milusia zrobi siku to za chwilę płacz bo ma mokro. Słabo się moim zdaniem wchłania. I dużo nam idzie ich. Ale to może też kwestia tego że ona troszkę ma mokro i już się kreci. Co do kupek raz tylko mi pobru dzila ga cie.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba będzie się w nie zaopatrzyć . Dzięki dziewczyny :)

o, a teraz doczytałam Twoją Ewelina wypowiedź i już sama nie wiem. Najlepiej chyba będzie jak kupię jedną pakę na przetestowanie i wówczas zobaczymy, czy będą Matiemu i mi odpowiadały te Dada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 15:11

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostkowi mokro i kupa nie przeszkadza:) mam wrazenie ze im wieksza kupa tym cieplej mu w dupe i bardziej zadowolony:D

Kawa, Paula44, jonka91, szpilka lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do jedzenia to jem tylko śniadanie i wieczorem obiad jak mąż wróci. Po pierwsze nie mam ochoty a po drugie zapominam.

A chusteczki Dada też polecam.

zplX18SyZp.gif

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taaa tylko jak kupka wystygnie zaczyna się robić problematycznie ;)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Trzeba będzie się w nie zaopatrzyć . Dzięki dziewczyny :)

o, a teraz doczytałam Twoją Ewelina wypowiedź i już sama nie wiem. Najlepiej chyba będzie jak kupię jedną pakę na przetestowanie i wówczas zobaczymy, czy będą Matiemu i mi odpowiadały te Dada
    Dokładnie. Jednym odpowiadają drugim nie. Fakt że cena super bo ją za 2 płace za 78sztuk chyba coś ok 30zł ale od wczoraj od godz 18.00to chyba mi poszło z 20. Albo i więcej.

zplX18SyZp.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie w końcu mamy kupe w pampersie a nie na przewijaku!! Przypomnę iż dotychczas robiła tylko maleńkie kleksiki w pampy a na przewijaku wręcz strzelała kupką że osrane było wsystko łącznie ze mną. :D
    I oto posrała się do pampka tak że nie wiedziałam od czego zacząć, wyciekło wszędzie aż po pachy! haha w końcu wzięłam ją pod prysznic... :D

Anutka, isabelle, jonka91, MartaKD, Ewelina88, szpilka, Rybka1 lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chętnie bym odstąpiła chusteczki do pupy. Kupiliśmy w biedronce dady, wcześniej huggies i dostałam jeszcze 2 paczki z pampersa a ja w domu myję małą zwilżonym wacikiem ;)

Ewelinko zmartwiłaś mnie, bo u mnie twarde piersi co jakiś czas się zdarzają

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostek zjadl i znow spi, to na bank cisnienie.

Gwiazdko, no tak zaschnieta kupa to problem ale nam sie nie zdarzyla jeszcze:) mimo ze nigdy nie przebieram go po jedzeiu przez conajmniej godzine. nawet jak sie zkicha jak je.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze mogę polecić pampersy z Lidla. :)
    Tylko "dwójki" są troszkę duże, ale są fajne, cienkie, chłonne i tanie, bo 48szt kosztuje coś ok. 17zł. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide na zakupy- do tesco online:p

Ewelina88, renia83 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    ale w końcu córcia będzie mogła też korzystać z maty?

Nie wiadomo kiedy się skończą problemy z refluksem, za dwa tygodnie kontrola.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    gwiazdeczko my do kąpieli i smarowania mamy Emolium. Natka miała strasznie łuszczącą się skórkę i same kąpiele nic nie dawały, więc kupiłam emulsję do smarowania i natłuszczam ją codziennie. Dzisiaj pediatra stwierdziła że ma bardzo ładną skórę :)

Ta emulsja z Emolium faktycznie jest super. Moja używała już w szpitalu, jak jeszcze była w inkubatorze. Balsam z Hippa nie daje takiego efektu gładkie i nawilżonej skóry jak Emolium. Ja staram się stosować na zmianę.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wrociłyśmy z szybkich zakupów. :D
    Ala dobrze znosi podróże. :)
    IMG588158_wxrehqe.jpg

Anutka, jonka91, Kawa lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
‹‹ 2001 2002 2003 2004 2005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ