X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zobacz jak wszystko sprawdzają:) ja w szpitalu dostałam tę książeczkę, teczki na dokumenty dziecka i witaminke k i d.Kiedyś to chyba lepsze rzeczy dawali:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:51

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam gazete twoje dziecko ( za maila dostalam internetowa prenumerate) wode mineralna mama i ja, teczke, pieluche huggies i butelke hipp.

bell pochwal sie wyprawką z rmfu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 17:13

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ale to że ja mam zapalenie nie znaczy że Ty będziesz mieć. Okłady z kapusty rób i trzeba dużo pić i Natalie często na cyc lub Laktatorem.

Isabelle od kiedy jestem z mała w domu też coś mi ciągle śmierdzi więc pewnie to te Dady. Ciągle chodzę i patrzę gdzie tak a to może one właśnie. No masakra.
    Dzwoniłam do położnej i mam ściągać jednak pokarm. A przy okazji we wtorek ma przyjść.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Isabelle od kiedy jestem z mała w domu też coś mi ciągle śmierdzi więc pewnie to te Dady. Ciągle chodzę i patrzę gdzie tak a to może one właśnie. No masakra.
    Dzwoniłam do położnej i mam ściągać jednak pokarm. A przy okazji we wtorek ma przyjść.

Uff, już myślałam, że może coś ze mną jest nie tak, bo wszyscy dosłownie te dady wychwalają pod niebiosa, a mi śmierdzą :(

Ewelina88 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobacze jak otworze. Tymczasem w moich ikeowskich pojemnikach na lozeczku mam przyklejoną saszetkę " pachnąca szafa" i wogole nie czuc pampersow:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie mam, żadnych woreczków do pieluch, olejków eterycznych czy odświeżaczy i też nie czuję. Może już się przyzwyczaiłam. Pewnie czuje ktoś, kto wchodzi do mieszkania z zewnątrz, ale to nie mój problem :D Pomyślę o tym, jak mała zacznie dostawać stały pokarm, wtedy może być zapachowo... inaczej :)

A te białe ikeowskie pojemniki na łóżeczko to super wynalazek. Nie mając komody do przewijania nie wyobrażam sobie bez nich życia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 17:24

Ag... lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachowe woreczki kupilam ale mam na wyjscia bo są za male na ten kosz.
    mi tez nie smierdzialo, teraz poprostu przyjemniej pachnie jak otwieram kosz:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadlam wlasnie najlepsza w moim zyciu lasagne:) pękam...

MartaKD, Anutka, Rybka1 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:52

Ag..., Maud11, renia83 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • loki-koki Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie: czy po porodzie bierzecie nadal witaminy? Mam też pytanie do dziewczyn, ktore rodziły po terminie: czy miałyście wywoływany poród czy może jest ktoraś z Was która nie zgodziła się na wywołanie i czekała az sam dzidziuś zdecyduje? Ja jestem narazie 2 dni po terminie i wogóle nic nie zapowiada zebym w najbliższych dniach rodziła. Mam skierowanie do szpitala na 2.02 i trochę czytałam na ten temat że polecają aby się nie zgdzac na wywołanie jeżeli nie ma wskazań medycznych tylko czekać az dzidzia sama zdecyduje.

dqpranli4dnq2fwj.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam z takiej knajpki kolo pracy męża- wlosi tam gotują i się stolują nawet. sami robią makarony, pycha.
    co 2 dzien mam obiad z dostawą. Malz chodzi na lunch i dzwoni " co chcesz na jutro?" :)
    taka ze mnie " chodząca perfekcyjna":D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 17:31

Maud11, renia83, isabelle lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loki-koki wrote:
    dziewczyny mam pytanie: czy po porodzie bierzecie nadal witaminy? Mam też pytanie do dziewczyn, ktore rodziły po terminie: czy miałyście wywoływany poród czy może jest ktoraś z Was która nie zgodziła się na wywołanie i czekała az sam dzidziuś zdecyduje? Ja jestem narazie 2 dni po terminie i wogóle nic nie zapowiada zebym w najbliższych dniach rodziła. Mam skierowanie do szpitala na 2.02 i trochę czytałam na ten temat że polecają aby się nie zgdzac na wywołanie jeżeli nie ma wskazań medycznych tylko czekać az dzidzia sama zdecyduje.

ja biore witaminy nadal- pisze na nich "prenatalne i dla kobiet karmiących"

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • loki-koki Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki za odpowiedz Ag...

dqpranli4dnq2fwj.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wywolywania to nie wiem bo urodzilam przed terminem 3 tyg, ale tak bym obstawiala ze są granice tego czekania.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • loki-koki Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    co do wywolywania to nie wiem bo urodzilam przed terminem 3 tyg, ale tak bym obstawiala ze są granice tego czekania.

tak wiem ze sa granice:) ja sama to juz nie mogesie doczekac wiec najchetniej juz bym poszla do szpitala i niech wywoluja bo ile mozna czekac

dqpranli4dnq2fwj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak miło usłyszeć że nie tylko ja nie gotuję :P

Mi też mąż przywozi po pracy gotowe jedzonko :D
    Lasagne jadłam wczoraj!
    A dziś gotowe krockieciki z Auchan :P

Może się kiedyś ogarnę na tyle że zacznę coś pichcić..... Może.... :D

Ag..., Kawa, isabelle lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Ania ale to że ja mam zapalenie nie znaczy że Ty będziesz mieć. Okłady z kapusty rób i trzeba dużo pić i Natalie często na cyc lub Laktatorem.
    Tak, wiem :) Właśnie z obawy przed zapaleniem zdecydowałam się wczoraj na gmeranie w piersi.
    Była u mnie położna i jakby u którejś zrobiło się to co u mnie, czyli przytkał się miejscowo sutek, to trzeba sobie przebić igiełką.

Oglądacie mecz piłki ręcznej? :)

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się przyznam że nie gotuję-ale to taki mój mały protest że chcę nową kuchnię :P

Witaminy i olej wiesiołka nadal biorę :)

co do zapachu ja nic nie czuję, nawet po wejściu do domu. Czasem używam pachnących woreczków z Babyono które śmierdzą odświeżaczem samochodowym :P

a jeśli chodzi o pieluchy zielone z Pampersa są wg mnie badziewne po zasiusianiu robią się takie miękkie, dziwne te białe były o niebo lepsze.. no ale za tą cene szkoda je kupić skoro i tak się wyrzuci..

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    a jeśli chodzi o pieluchy zielone z Pampersa są wg mnie badziewne po zasiusianiu robią się takie miękkie, dziwne te białe były o niebo lepsze.. no ale za tą cene szkoda je kupić skoro i tak się wyrzuci..

No nie mów. Mam 2 duże paczki tych zielonych...

201501145565.png
‹‹ 2003 2004 2005 2006 2007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ