X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Passiflora Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dnia 25.01.2015 roku zachwycil świat swoją obecnością mój synek. Porod naturalny, 3990 gr, 57 cm.

Przychodzę od razu z pytaniem: jak długo w pierwszym tygodniu spała Wasze skarby?
    Martwimy się dzisiaj z mężem bo mały przesypia cały dzień. Od 10-tej miał 3 pobudki na cycka i dalej śpi.

Loki-koki ja poszłam na wywołanie porodu tydzień po terminie. Po trzech dniach w szpitalu porod zaczął się samoistnie. Monitoruja ciągle stan dziecka przez ktg i jeśli nic się nie dzieje to czekają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 18:06

MartaKD, Ag..., Ewelina88, belldandy, Kawa, Maud11, Rybka1, lwuska55592, jonka91, Becia81 lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loki-koki wrote:
    dziewczyny mam pytanie: czy po porodzie bierzecie nadal witaminy?
    ja biorę.boję się wypadania włosów:(

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buuu szkoda chłopakow. slyszalysce jakie premie dostała druzyna kataru za wygranie z niemcami?? łooo matko

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora najważniejsze żeby przerwy pomiędzy karmieniami nie były za długie. Jak nie przekraczają 4h to jest ok. :)

201501145565.png
  • loki-koki Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora wrote:

Loki-koki ja poszłam na wywołanie porodu tydzień po terminie. Po trzech dniach w szpitalu porod zaczął się samoistnie. Monitoruja ciągle stan dziecka przez ktg i jeśli nic się nie dzieje to czekają.

dzieki za informacje, bo straszne jest to czekanie:(

dqpranli4dnq2fwj.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    passiflora gratulacje:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora wrote:
    Hej dziewczyny. Dnia 25.01.2015 roku zachwycil świat swoją obecnością mój synek. Porod naturalny, 3990 gr, 57 cm.

Przychodzę od razu z pytaniem: jak długo w pierwszym tygodniu spała Wasze skarby?
    Martwimy się dzisiaj z mężem bo mały przesypia cały dzień. Od 10-tej miał 3 pobudki na cycka i dalej śpi.

W pietwszym tugodniu mala jadla i spala, nic wiecej... Teraz ma przerwy na marudzebie :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis slabe cisnienie wszystkie dzieciaki śnięte:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • loki-koki Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli chodzi o pieluchy choc narazie trudno mi sie wypowiedziec na ten temat tylko z doswiadczenia siostry bo ma dwojke dzieci to polecam na allegro jest http://allegro.pl/pieluszki-happy-newborn-1-2-5kg-6x42szt-patyczki-i5030486863.html , akurat dzis przyszła mi paczka choc teraz zastanawiam sie czy nie beda za male po 2 tyg od urodzenia bo postanowil siedziec dłuzej to pewnie wiekszy bedzie a chcialam zrobic zapas na miesiąc

dqpranli4dnq2fwj.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora mój Jaś w pierwszych dniach cały czas spał, budziłam na karmienie i dalej spał. Teraz już tak szybko nie uśnie po jedzonku, dłużej czuwa i chce żeby do niego gadać.

Gratuluję wszystkim nowym mamusiom, ja nie mam czasu zaglądac na forum, pomimo że Jasiek nie jest problemowy to stale pranie, prasowanie, karmienie, przewijanie i tak w kółko. Ostatnio bardzo się z mężem przestraszyliśmy bo u małego przy dwóch paznokciach wyszły brzydkie zadziory z ropą pod skórą ! próbowałam leczyć rivanolem i maścią z wit. A ale nie pomogło. Mąż kupił tribiotic i smarujemy. Całe szczęście opuchlizna schodzi i zaczerwienienie też. Została tylko ropa która zmieniła kolor na zielony.

Jakis czas temu pytałam o zgrubienie nad blizną po CC, otóż nadal mam taki guzek, dość twardy więc postanowiałm dzisiaj iść do ginekologa z tym. On mnie obejrzał i stwierdził, że to całkiem normalne, bo guzek zrobił się w miejscu gdzie kończy się szew. Może się to utrzymywać nawet do 6 miesięcy. POza tym zrobił USG i macica ładnie się oczyszcza, to jakby końcówka @.

Dzisiaj jak co dzień z ciekawości przymierzyłam obrączę i...weszła !! ale jest jeszcze bardzo "obcisła" więc z całkowitym noszeniem jeszcze poczekam, a już myślałam że będę musiała powiększać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 18:24

Anutka lubi tę wiadomość

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie jak to zaplanować z tym karmieniem..
    na początku mieliśmy duże problemy o czym pisałam. Potem odnaleźliśmy swój "rytm" i dzięki temu, że w ciągu godzinki udawało nam się nakarmić Mateusza, przewinąć , poczuwać i utulić do snu zachowywaliśmy tą 3 godzinną przerwę między rozpoczętym posiłkiem i następnym.
    A jak teraz to zorganizować jak synek coraz więcej czuwa?
    np. rozpoczął jedzenie o 17.00 , zjadł o 17.15 a poszedl spać np. o 19.00
    i kiedy ja mam go nakarmić, kiedy wybudzić? przecież musi pospać. A jak ja go wybudzę planowo o 20.00 to przecież on będzie nieprzytomny i nic nie zje.. ja już go dobrze znam.

Najlepiej jak się karmi z cyca, karmi sie wówczas kiedy dziecko chce.. dziecko szybciej trawi pokarm mamy, a tak to bujamy się z tym mm, co 3 h , wyparzeniem butelek.. a na mleko wydamy chyba fortunę...369182h9f7t06oge.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 18:39

mhsvp07w3ex0n696.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    dzis slabe cisnienie wszystkie dzieciaki śnięte:)
    Moja tez spi dziś dlugo.wysprzatalam,poprasowalam,nawet paznokcie pomalowalam:)

ug37df9hvpghw3yg.png

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i powiedzcie do kogo podobne są wasze pociechy?
    Mój synek to cały tatuś , włoski ma tylko po mnie i jak krzyczy to też ma taką samą minę jak ja :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 18:41

mhsvp07w3ex0n696.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko ja bym chyba wypośrodkowała i obudziła o 21, czy prawie po 4h. Ja czas do nastepnego karmienia licze od momentu zakończenia karmienia. Przecież dzieci beda jadły coraz dłużej, fakt że i mleko się zmienia wraz z dzieckiem ale mimo to do godzinki chyba dojdzie ??

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Moja tez spi dziś dlugo.wysprzatalam,poprasowalam,nawet paznokcie pomalowalam:)
    Ja przedwczoraj pierwszy raz od niepamietnych czasów pomalowałam na czerwono łał ale i tak wolę pastele...

Gwiazdeczko, ja nie widzę podobieństwa, ale wszyscy mówią że cały tata.

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Najlepiej jak się karmi z cyca, karmi sie wówczas kiedy dziecko chce..
    Karmienie cycem też nie jest takie proste i lajtowe ;)

Moja niunia też raczej tatusiowa. No i całe szczęście że ma jego nosek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 18:45

201501145565.png

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka tylko widzisz my walczymy aby on znowu na wadzę przybierał. on urodził się z wagą 4200 a ubyło mu aż 400 g.. to sporo.
    Musimy trzymać się 8 posiłków dziennie i gdybym miała to wypośrodkowywać to wówczas już ucieka mu posiłek. A on i tak nie je zawsze tyle samo. Powinien jak na niego, jeść 100 ml ( a to dopiero 2 tygodniowe dziecko) a i tak je często 80 ml czasem mniej. Boje sie, że znowu zrobimy zamiast krok do przodu to dwa do tyłu... :/

ale przecież nie będę wciskała mu na siłe jedzenia jak nie chce i nie mieści.. tylko ta waga cholera jasna żeby mu nie spadała

to chyba w sumie też po mnie ma, bo i ja niejadek byłam straszny moja mama prawe rok się ze mną tak męczyła z moim jedzeniem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 18:47

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie mlody jak sie urodzil to identycznie wygladal jak ja po urodzeniu- na zdjecia patrzelismy ( co rowniez nie zachwycilo tesciowej bo jej syneczek taki piekny byl)
    ale buła zmienia się z dnia na dzien i nie wiem do kogo w sumie podobny.

ale jak to sie mowi kazda mama mysli ze jej dziecko jest najcudowniejsze- ale tylko moja ma racje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 18:49

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z butli zjada?? Może odciągaj i dokarmiaj po 10ml do kazdego karmienia i w ten sposób uzupelnisz ten 8 posiłek a jednocześnie bedzie sie wysypiał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 18:49

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o karmienie to ja mam zalecenie ze szpitala karmić na ządanie więc różnie to u nas jest. Milusia coraz więcej nie śpi. Ale staram się przynajmiej co 4godz ją karmić.
    Ja obiady gotuje ale raczej skromne. Jakiś krupnik czy np dziś kurczak z mała ziemniakami. Nie mam czasu stać przy garach a poza tym zwyczajnie mi się nie chce. Marzę o całej przespa ne j nocy.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
‹‹ 2004 2005 2006 2007 2008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ