X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Passiflora Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dnia 25.01.2015 roku zachwycil świat swoją obecnością mój synek. Porod naturalny, 3990 gr, 57 cm.

Przychodzę od razu z pytaniem: jak długo w pierwszym tygodniu spała Wasze skarby?
    Martwimy się dzisiaj z mężem bo mały przesypia cały dzień. Od 10-tej miał 3 pobudki na cycka i dalej śpi.

Loki-koki ja poszłam na wywołanie porodu tydzień po terminie. Po trzech dniach w szpitalu porod zaczął się samoistnie. Monitoruja ciągle stan dziecka przez ktg i jeśli nic się nie dzieje to czekają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 18:06

MartaKD, Ag..., Ewelina88, belldandy, Kawa, Maud11, Rybka1, lwuska55592, jonka91, Becia81 lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loki-koki wrote:
    dziewczyny mam pytanie: czy po porodzie bierzecie nadal witaminy?
    ja biorę.boję się wypadania włosów:(

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buuu szkoda chłopakow. slyszalysce jakie premie dostała druzyna kataru za wygranie z niemcami?? łooo matko

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora najważniejsze żeby przerwy pomiędzy karmieniami nie były za długie. Jak nie przekraczają 4h to jest ok. :)

201501145565.png
  • loki-koki Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora wrote:

Loki-koki ja poszłam na wywołanie porodu tydzień po terminie. Po trzech dniach w szpitalu porod zaczął się samoistnie. Monitoruja ciągle stan dziecka przez ktg i jeśli nic się nie dzieje to czekają.

dzieki za informacje, bo straszne jest to czekanie:(

dqpranli4dnq2fwj.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    passiflora gratulacje:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora wrote:
    Hej dziewczyny. Dnia 25.01.2015 roku zachwycil świat swoją obecnością mój synek. Porod naturalny, 3990 gr, 57 cm.

Przychodzę od razu z pytaniem: jak długo w pierwszym tygodniu spała Wasze skarby?
    Martwimy się dzisiaj z mężem bo mały przesypia cały dzień. Od 10-tej miał 3 pobudki na cycka i dalej śpi.

W pietwszym tugodniu mala jadla i spala, nic wiecej... Teraz ma przerwy na marudzebie :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis slabe cisnienie wszystkie dzieciaki śnięte:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • loki-koki Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli chodzi o pieluchy choc narazie trudno mi sie wypowiedziec na ten temat tylko z doswiadczenia siostry bo ma dwojke dzieci to polecam na allegro jest http://allegro.pl/pieluszki-happy-newborn-1-2-5kg-6x42szt-patyczki-i5030486863.html , akurat dzis przyszła mi paczka choc teraz zastanawiam sie czy nie beda za male po 2 tyg od urodzenia bo postanowil siedziec dłuzej to pewnie wiekszy bedzie a chcialam zrobic zapas na miesiąc

dqpranli4dnq2fwj.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora mój Jaś w pierwszych dniach cały czas spał, budziłam na karmienie i dalej spał. Teraz już tak szybko nie uśnie po jedzonku, dłużej czuwa i chce żeby do niego gadać.

Gratuluję wszystkim nowym mamusiom, ja nie mam czasu zaglądac na forum, pomimo że Jasiek nie jest problemowy to stale pranie, prasowanie, karmienie, przewijanie i tak w kółko. Ostatnio bardzo się z mężem przestraszyliśmy bo u małego przy dwóch paznokciach wyszły brzydkie zadziory z ropą pod skórą ! próbowałam leczyć rivanolem i maścią z wit. A ale nie pomogło. Mąż kupił tribiotic i smarujemy. Całe szczęście opuchlizna schodzi i zaczerwienienie też. Została tylko ropa która zmieniła kolor na zielony.

Jakis czas temu pytałam o zgrubienie nad blizną po CC, otóż nadal mam taki guzek, dość twardy więc postanowiałm dzisiaj iść do ginekologa z tym. On mnie obejrzał i stwierdził, że to całkiem normalne, bo guzek zrobił się w miejscu gdzie kończy się szew. Może się to utrzymywać nawet do 6 miesięcy. POza tym zrobił USG i macica ładnie się oczyszcza, to jakby końcówka @.

Dzisiaj jak co dzień z ciekawości przymierzyłam obrączę i...weszła !! ale jest jeszcze bardzo "obcisła" więc z całkowitym noszeniem jeszcze poczekam, a już myślałam że będę musiała powiększać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 18:24

Anutka lubi tę wiadomość

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie jak to zaplanować z tym karmieniem..
    na początku mieliśmy duże problemy o czym pisałam. Potem odnaleźliśmy swój "rytm" i dzięki temu, że w ciągu godzinki udawało nam się nakarmić Mateusza, przewinąć , poczuwać i utulić do snu zachowywaliśmy tą 3 godzinną przerwę między rozpoczętym posiłkiem i następnym.
    A jak teraz to zorganizować jak synek coraz więcej czuwa?
    np. rozpoczął jedzenie o 17.00 , zjadł o 17.15 a poszedl spać np. o 19.00
    i kiedy ja mam go nakarmić, kiedy wybudzić? przecież musi pospać. A jak ja go wybudzę planowo o 20.00 to przecież on będzie nieprzytomny i nic nie zje.. ja już go dobrze znam.

Najlepiej jak się karmi z cyca, karmi sie wówczas kiedy dziecko chce.. dziecko szybciej trawi pokarm mamy, a tak to bujamy się z tym mm, co 3 h , wyparzeniem butelek.. a na mleko wydamy chyba fortunę...369182h9f7t06oge.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 18:39

mhsvp07w3ex0n696.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    dzis slabe cisnienie wszystkie dzieciaki śnięte:)
    Moja tez spi dziś dlugo.wysprzatalam,poprasowalam,nawet paznokcie pomalowalam:)

ug37df9hvpghw3yg.png

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i powiedzcie do kogo podobne są wasze pociechy?
    Mój synek to cały tatuś , włoski ma tylko po mnie i jak krzyczy to też ma taką samą minę jak ja :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 18:41

mhsvp07w3ex0n696.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko ja bym chyba wypośrodkowała i obudziła o 21, czy prawie po 4h. Ja czas do nastepnego karmienia licze od momentu zakończenia karmienia. Przecież dzieci beda jadły coraz dłużej, fakt że i mleko się zmienia wraz z dzieckiem ale mimo to do godzinki chyba dojdzie ??

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Moja tez spi dziś dlugo.wysprzatalam,poprasowalam,nawet paznokcie pomalowalam:)
    Ja przedwczoraj pierwszy raz od niepamietnych czasów pomalowałam na czerwono łał ale i tak wolę pastele...

Gwiazdeczko, ja nie widzę podobieństwa, ale wszyscy mówią że cały tata.

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Najlepiej jak się karmi z cyca, karmi sie wówczas kiedy dziecko chce..
    Karmienie cycem też nie jest takie proste i lajtowe ;)

Moja niunia też raczej tatusiowa. No i całe szczęście że ma jego nosek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 18:45

201501145565.png

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka tylko widzisz my walczymy aby on znowu na wadzę przybierał. on urodził się z wagą 4200 a ubyło mu aż 400 g.. to sporo.
    Musimy trzymać się 8 posiłków dziennie i gdybym miała to wypośrodkowywać to wówczas już ucieka mu posiłek. A on i tak nie je zawsze tyle samo. Powinien jak na niego, jeść 100 ml ( a to dopiero 2 tygodniowe dziecko) a i tak je często 80 ml czasem mniej. Boje sie, że znowu zrobimy zamiast krok do przodu to dwa do tyłu... :/

ale przecież nie będę wciskała mu na siłe jedzenia jak nie chce i nie mieści.. tylko ta waga cholera jasna żeby mu nie spadała

to chyba w sumie też po mnie ma, bo i ja niejadek byłam straszny moja mama prawe rok się ze mną tak męczyła z moim jedzeniem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 18:47

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie mlody jak sie urodzil to identycznie wygladal jak ja po urodzeniu- na zdjecia patrzelismy ( co rowniez nie zachwycilo tesciowej bo jej syneczek taki piekny byl)
    ale buła zmienia się z dnia na dzien i nie wiem do kogo w sumie podobny.

ale jak to sie mowi kazda mama mysli ze jej dziecko jest najcudowniejsze- ale tylko moja ma racje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 18:49

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z butli zjada?? Może odciągaj i dokarmiaj po 10ml do kazdego karmienia i w ten sposób uzupelnisz ten 8 posiłek a jednocześnie bedzie sie wysypiał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 18:49

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o karmienie to ja mam zalecenie ze szpitala karmić na ządanie więc różnie to u nas jest. Milusia coraz więcej nie śpi. Ale staram się przynajmiej co 4godz ją karmić.
    Ja obiady gotuje ale raczej skromne. Jakiś krupnik czy np dziś kurczak z mała ziemniakami. Nie mam czasu stać przy garach a poza tym zwyczajnie mi się nie chce. Marzę o całej przespa ne j nocy.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
‹‹ 2004 2005 2006 2007 2008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ