*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witajcie, ja się melduję, że z okazji ukończenia przez Mateusza 2 tygodnia życia werandowaliśmy się troszeczkę
Jeszcze z 3 razy przy okienku a potem wyruszymy na nasz pierwszy spacer
Ag jak było z Twoim Kostkiem kiedy zaczął być bardziej kumaty? W 1 miesiącu już można tą karuzelkę zamontować? Jak się mu korzysta z maty?
Dziewczyny czy jesteście zadowolone z kosmetyków pielęgnacyjnych dla maluchów? Polecacie jakieś już sprawdzone?
U mnie zaobserwowałam np. mleczko intensywnie nawilżające BABY pure and sensitive NIVEA uczula małego.
Wiem, że na każde dziecko co innego może podziałać, ale tak orientacyjnie szukam mniej więcej złotego środka w razie problemów z kosmetykamiWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 14:28
-
Gwiazdeczka27 wrote:Dziewczyny czy jesteście zadowolone z kosmetyków pielęgnacyjnych dla maluchów? Polecacie jakieś już sprawdzone?
Ja z Hippa jestem zadowolona. Po kąpieli smaruję małą balsamem, bo jednak płyn do kąpieli nie nawilża tak jak emolient. -
Gwiazdeczko ano calkiem normalnie:) maly zaczął patrzec na zabawki, grzechotkami mu machalam. karuzele zamontowalam jak mial miesiąc glownie dlatego ze nie umialam sie zmobilizowac do kupna baterii:)
z maty korzysta sie prosto, ozkladasz mate i kladziesz dziecko. ono sie samo bawi. Patrzy i rączkami uderza w zabawki.
W lezaczku bujaczku jak jest to ja mu macham tymi zabawkami bo nie dostaje jeszcze.
a najlepsza zabawa to poloz na plecach i za biodra przekulaj na brzuch:) i niech sie pomęczy. Lekarz na usg powiedzial ze chlopy tak lubia:) KOstek srasznie marudzil ale staral sie i staral i teraz z brzuszka na plecy myk szybciutko potrafi, i glowe mocno juz dlugo trzyma. -
kiedy zaczął dostrzegać te zabawki i grzechotki? Ile miał? a z tego leżaczka bujaczka od kiedy zaczął korzystać .. ile miał? Bo ja zastanawiam się od kiedy co mam mu wprowadzać i nie mam zielonego pojęcia.. nie czytałam poradników cholera
Czy wy też nie macie czasu na jedzenie? albo wręcz nie macie apetytu? Nie dziwie się, że po ciąży kobiety tak szybko gubią kg..
a można np. korzystać z różnych mazideł? np. przy zmianie pieluchy trzeba trzymać się jednego kremu czy można a to alantanem a to linomagiem? Albo po kąpieli albo oliwką albo jakimś nawilżającym? Oczywiście jeżeli żadne z powyższych nie uczulają dziecka. Czy lepiej przyzwyczaić skórę do jednego rodzaju kosmetyku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 14:39
ania_29 lubi tę wiadomość
-
gwiazdeczko my do kąpieli i smarowania mamy Emolium. Natka miała strasznie łuszczącą się skórkę i same kąpiele nic nie dawały, więc kupiłam emulsję do smarowania i natłuszczam ją codziennie. Dzisiaj pediatra stwierdziła że ma bardzo ładną skórę
Gwiazdeczka27 wrote:Czy wy też nie macie czasu na jedzenie? albo wręcz nie macie apetytu? Nie dziwie się, że po ciąży kobiety tak szybko gubią kg..Ale waga super spadła i liczę, że pomalutku jeszcze ubędzie ze 2 kg
A śniadanie jem często z Natalką w ramionach, bo akurat jak się zabieram za posiłek to ta też się swojego domaga
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 14:39
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
a bo ja wiem ile on mial:) nie pamietam ale 1 gzechotke dostal na pocz stycznia wiec masz jeszcze czas.
pomachaj mu grzechotkami zobaczysz czy sie zainteresuje ale podejrzewam ze jeszcze za wczesnie, dopiero zaczął wasze twarze widziec.
lezaczek dostalismy tez jakos 8 stycznia chyba wiec jeszcze tydzien postal zapakowany i pozniej go zaczęłam wsadzac. MAta rozlozona jest ponad tydzien.Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAg... wrote:Maud no to fajnie:) mi na 1 samodzielnym sie rozpłakał wlasnie ale ogarnęłam:)
Ewelinka bidulko- mam nadzieje ze szybko minie.
Matra sliczne;) -
Maud11 wrote:Fajnie że ogarnęłaś, jakby mi się rozpłakał to bym sprintem do domu uciekała jakby bujanie nie pomogło
haha tez zawrocilam w kierunku domu ale pokolysalam mocniej i zasnął. Nie wiem czy jest opcja zeby taki berbeć nie spal na spacerze skoro jest pojedzony. Przeciez tak go fajnie trzesie:)Maud11 lubi tę wiadomość
-
My zaczniemy przy oknie od niedzieli,wolę jednak ją przyzwyczaic do powietrza zanim wyjdziemy na dwór,
Połozne w szpitalu kapały w emolientach, ja póżniej dwie kapiele tez,bo miałam próbki, ostatnio kapałam w Johnsonie,a po zmianie pieluszki smaruję czasem kremikiem do przewijania Musteli,bo też mam próbki.Po kapaniu uzywam oliwki Babydream,delikatnie Klarcię masuję nią,bo jej się skórka gdzieniegdzie łuszczy.Do buzi przy wyjściu ze szpitala uzyłam kremu Babydream.Poki co nie ma żadnych problemów ze skóra.Pieluszki uzywałam Dada,Tesco loves baby i teraz Rossmann. -
nick nieaktualnyania_29 wrote:A śniadanie jem często z Natalką w ramionach, bo akurat jak się zabieram za posiłek to ta też się swojego domaga
MartaKD, Ag..., Paula44, isabelle lubią tę wiadomość