*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Kawa wrote:ania_29 fajnie by było, chociaż teraz jest to mi zupełnie obojętne, już się nie nastawiam wcale, tylko wyczekuję kiedy potwierdzą płeć na ponad 50% bo chciałabym bardzo zrobić zakupy ale wszystko co patrze jest albo tylko różowe/niebieskie albo dostosowane pod chlopców czy dziewczynki(samochodziki/serduszka)..
-
Nie nastawiam sie jakos specjalnie , z seksem tez plci nie planowalismy,.ale czuje ze bedzie dziewczynka:)) tez bym juz chciala wiedziec i ubranka kupowac , ale trzeba poczekac.Wyprawke zaczne kompletowac po slubie, kiedy bede w 6 miesiavy. zteraz tez cos tam kupie , ale w neutralnym kolorze.
Nie wiem czy slyszalyscie o przesadzie, ze przed narodzinami nie powinno sie nic kupowac bo dziecko moze sie nie urodzic . Ja uslyszalam to ostatnio od mamy. Wkurza mnie takie krakanie.Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
My planujemy porod rodzinny , przy corce rodzilam sama i wiem ze byloby mi latwiej z mezem
Mam pytanie wlasciwie do dziewczyn ze slaska , czy ktoras z was slyszala o Slaskim Instytucie Matki I Noworodka w Chorzowie ?
Slyszalam ze jest tam wyjatkowo dobra opieka moze ktos tam rodzil z waszych znajomych ? -
dzisiaj rozmawiałam telefonicznie z moja koleżanką, i miała na badaniu kontrolnym w 17 tygodniu ciąży powiedziane, że dziewczynka, a teraz w 20 tygodniu , że chłopiec i idzie jeszcze raz sprawdzić jeszcze do innego ginekologa jaka w końcu to jest płeć ( bo tam gdzie miała połówkowe, nie ufa zbytnio kompetencjom lekarza, jak i sprzęt mówi, że jest kiepski)
Często ginekolodzy nie za bardzo są skorzy do tego by na tak wczesnym etapie wskazywać płeć, bo właśnie są przecież przypadki że kobieta zacznie kupować ciuszki dla np. dziewczynki, pomaluje pokój i wpadnie w wir zakupów dla danej płci a potem właśnie taki ZONK, że wychodzi na to, że chłopiec i może kobietka mieć jeszcze pretensje , a są i takie co posuwają się o krok dalej i jeszcze jakieś skargi na lekarzy wypisują.
-
belldandy wrote:Nie nastawiam sie jakos specjalnie , z seksem tez plci nie planowalismy,.ale czuje ze bedzie dziewczynka:)) tez bym juz chciala wiedziec i ubranka kupowac , ale trzeba poczekac.Wyprawke zaczne kompletowac po slubie, kiedy bede w 6 miesiavy. zteraz tez cos tam kupie , ale w neutralnym kolorze.
Nie wiem czy slyszalyscie o przesadzie, ze przed narodzinami nie powinno sie nic kupowac bo dziecko moze sie nie urodzic . Ja uslyszalam to ostatnio od mamy. Wkurza mnie takie krakanie.
hahaha slyszalam to, pewnie po wyjsciu ze szpitala leciec od razu na zakupy najlepiej:) albo co gorsza zostawic wszystko na glowe męża:D a w szpitalu owinąć w reczniki:) -
U mnie w sklepie raz była taka para, która kupiła tuż przed rozwiązaniem jedynie pieluchy tetrowe i jakieś kosmetyki, a resztę babeczka pokazała facetowi co ma kupić, jak ona będzie w szpitalu.. Nie dość, że wydali jakieś 50-70% więcej, bo bez promocji, niż kupując na raty, to jeszcze jakiego musiał mieć stresa ten facet, czy niczego nie zapomni...
marrtka, Gwiazdeczka27, Ag... lubią tę wiadomość
-
właśnie mi się przypomniało w związku z książkami o ciąży, bo któraś pytała wcześniej. Ja też mam tą "W oczekiwaniu na dziecko" Heidi Murkoff, Eisenberg, Hathaway. Potem z tej samej serii jest też "Pierwszy rok z życia dziecka" i chyba też "Drugi".
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014 -
Ja jeszcze nie mam ani jednej rzeczy dzidziusiowej... Małż zawsze mnie odciąga z działu dziecięcego, żeby nie zapeszać On to w sumie jest udany, wysłałam go właśnie po sok pomidorowy, bo mi się zachciało. I kupił mi pomidorowy z chili myślałam, że wyzionę.
Gwiazdeczka27, Paula44, jonka91, Ag... lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymarrtka wrote:Ja jeszcze nie mam ani jednej rzeczy dzidziusiowej... Małż zawsze mnie odciąga z działu dziecięcego, żeby nie zapeszać On to w sumie jest udany, wysłałam go właśnie po sok pomidorowy, bo mi się zachciało. I kupił mi pomidorowy z chili myślałam, że wyzionę.
Hahah!
A ja mam brzuch! - bo mam mega WZDĘCIE! !!! LUDZIE ile smrodu jest w człowieku! Biedny mąż
Mówi : "ty sobie tu skarbie spij a ja nie będę ci przeszkadzać i pójdę na tv" .
Ciekawe dlaczego? kurde, nawet psy zwiały!!!!agnb6, Ag..., jonka91, marrtka, zielarka, MonikaDM, Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
Paula44 - hehe! tez tak mam- te gazy...
Mój mówi, ze najgorzej w nocy, jak ja śpię i puszczam "cichacze" a on czyta sobie. Mówi, że boi się kołdrę ruszyć )Paula44, marrtka, MonikaDM, Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014 -
A ja wlasnie mam wzdecia ale gazow nie mam, bardzo sporadycznie. Nie zawsze wzdecie musi konczyc sie gazem
Jutro mam wizyte i troszke sie stresuje chociaz staram sie myslec pozytywnie Co do plci to mowila, ze mozliwe ze na kolejnej (jutrzejszej) wizycie bedzie juz co nieco wiadomo ale mysle ze jednak bedzie za wczesnie. Jutro zaczynam 15 tydzien ale wg USG to bedzie 14.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 20:26
-
Wiki ciasto wyglada super, az by sie zjadlo takie pysznosci )
agattee- wszytsko bedzie dobrze chyba kazda z nas tak ma ze przed wizyta sie stresuje, ja przed moja to nawet plakalam ze strachu.
u mnie pod koniec czerwca na wizycie lekarz powiedzial, że chyba dziewczynka, ale nie powiedzial tego przekonujaco wiec pewnie sie dowiemy na kolejnej wizycie czyli ostatniego lipca.
dziewczyny wczoraj kupiłam pierwsze ciuszki dla naszego bąbelka
moze mi sie uda dodac zdjecie to zaraz sie pochwale )jonka91 lubi tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/267fbaaf8d49.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1cecce60b4ad.jpg
za duzo ciuszkow to nie ma, ale zaczne kupowac jak juz poznam co bedzie
u mnie rodzice sa tego samego zdania, ze za szybko mam nic nie kupowac, ale czasem to nie idzie sie powstrzymac.
Najlepszy byl moj dziadek jak mowil ze mam nic nie kupowac, ze wszystko kupi sie po porodzie, a ja do niego no a w co ubiore dziecko jak bedziemy wychodzic ze szpitala, to on powiedzial, ze kiedys sie owijalo w pieluchy w koc i sie jechalo do domu, a dopiero pozniej na zakupy ;pagnb6, Ag..., ania_29, agattee, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
agnb6 wrote:Paula44 - hehe! tez tak mam- te gazy...
Mój mówi, ze najgorzej w nocy, jak ja śpię i puszczam "cichacze" a on czyta sobie. Mówi, że boi się kołdrę ruszyć )
haha zleję się. U nas wiatrak cały dzień hula. I to nie tylko z powodu upałówEwelina88, agnb6 lubią tę wiadomość
-
agnb6 wrote:Paula44 - hehe! tez tak mam- te gazy...
Mój mówi, ze najgorzej w nocy, jak ja śpię i puszczam "cichacze" a on czyta sobie. Mówi, że boi się kołdrę ruszyć )agnb6 lubi tę wiadomość
-
Udało się ! Zadzwoniłam do tej kliniki gdzie przyjmuje najlepszy specjalista najlepszy w sensie sprzętu i wiedzy w najbliższej i dalszej okolicy )oczywiście Pani w rejestracji powiedziała że terminy na przyszły rok, więc pewnie mnie to nie ratuje.. Ale wczoraj napisałam na forum miasta czy ktoś może mi polecić jakiegoś ginekologa i napisała do mnie babeczka że ona nie idzie i mi może odstąpić termin. Zadzwoniłam i idę w czwartek. Ona już zaraz będzie rodziła i mówi że z czystym sercem poleca tego specjalistę. Jeszcze zadzwoni tam i poda moje dane i załatwione )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 21:00
jonka91, Ag..., agnb6, Paula44, MonikaDM, isabelle, agnesik, Ewelina88, M4DZI4, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
-
lwuska55592 wrote:Udało się ! Zadzwoniłam do tej kliniki gdzie przyjmuje najlepszy specjalista najlepszy w sensie sprzętu i wiedzy w najbliższej i dalszej okolicy )oczywiście Pani w rejestracji powiedziała że terminy na przyszły rok, więc pewnie mnie to nie ratuje.. Ale wczoraj napisałam na forum miasta czy ktoś może mi polecić jakiegoś ginekologa i napisała do mnie babeczka że ona nie idzie i mi może odstąpić termin. Zadzwoniłam i idę w czwartek. Ona już zaraz będzie rodziła i mówi że z czystym sercem poleca tego specjalistę. Jeszcze zadzwoni tam i poda moje dane i załatwione )