X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    Udało się ! Zadzwoniłam do tej kliniki gdzie przyjmuje najlepszy specjalista najlepszy w sensie sprzętu i wiedzy w najbliższej i dalszej okolicy )oczywiście Pani w rejestracji powiedziała że terminy na przyszły rok, więc pewnie mnie to nie ratuje.. Ale wczoraj napisałam na forum miasta czy ktoś może mi polecić jakiegoś ginekologa i napisała do mnie babeczka że ona nie idzie i mi może odstąpić termin. Zadzwoniłam i idę w czwartek. Ona już zaraz będzie rodziła i mówi że z czystym sercem poleca tego specjalistę. Jeszcze zadzwoni tam i poda moje dane i załatwione ;))

wychodzi na to ze fora są najlepszym źródłem informacji:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak babeczka przemiła wytłumaczyła mi co i jak, a co najlepsze jest jeszcze pacjentką tego lekarza co u niego wczoraj byłam i mówiła że u niego wyszło że będzie rodziła 10 września a u tego 8 sierpnia.. i że od niego to tylko skierowania, opowiedziała co i jak i jestem mega zadowolona.

ex2bo7ess0m327wq.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do gazow to u mnie mam nadzieje, ze najgorsze za mna, poczatek byl straszny a teraz praktycznie uciazliwych cichaczy brak, ale moze to dlatego, ze wtedy jadlam, bo rzadko mnie mdlilo i nie wymiotowalam a teraz jak cos ma wyjsc to idzie gora :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Iwuska

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam porannie :)
    Dziś zaczęłam drugi trymestr!

jonka91, Ag..., szpilka, MonikaDM, Paula44, agnesik, Ewelina88, M4DZI4, agnb6, nix lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za mna kolejna nieprzespana noc, tak mnie glowa bolała ze połozylam się przed 22, nie spalam do 4 i caly czas robilam zimne oklady, az placząc z bolu wzielam pół apapu nad ranem co tez nic nie dało. Az mi bylo niedobrze z tego bólu, nie wiem po co i jak sie dowlokłam do pracy ale pewne ze długo tu nie wytrzymam:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję takich migren...
    Mnie nadal męczą mdłości i wymioty.

FITop1.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    Ag bardzo ci współczuję a próbowałaś może ten czar z ta solą mi pomaga...

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    hej dziewczyny
    Ag bardzo ci współczuję a próbowałaś może ten czar z ta solą mi pomaga...

nie wiem o co chodzi, ale jak pomaga to pisz co i jak sie robi:)
    dziewczyny nie polecam nikomu takich migren i bezsennosci:/ mdlosci przy tym to mały pikuś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 08:50

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Dziewczyny za mna kolejna nieprzespana noc, tak mnie glowa bolała ze połozylam się przed 22, nie spalam do 4 i caly czas robilam zimne oklady, az placząc z bolu wzielam pół apapu nad ranem co tez nic nie dało. Az mi bylo niedobrze z tego bólu, nie wiem po co i jak sie dowlokłam do pracy ale pewne ze długo tu nie wytrzymam:)

To najgorsze wiem...
    Nie potrzebnie poszłaś do pracy :( na Twoim miejscu bym przeprosiła i wróciła do domu. W tym stanie i tak niewiele zrobisz.

Ja padam tez wcześnie. Dzis spałam i pierwszy raz rano nie czułam mdłości ani ssania w żołądku. Natomiast mam dziwne odczucia "na dole". Nie wiem, czy nie jakies grzybki bo swędzi okropnie. Tylko skąd!?

• Ag... Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    To najgorsze wiem...
    Nie potrzebnie poszłaś do pracy :( na Twoim miejscu bym przeprosiła i wróciła do domu. W tym stanie i tak niewiele zrobisz.

Ja padam tez wcześnie. Dzis spałam i pierwszy raz rano nie czułam mdłości ani ssania w żołądku. Natomiast mam dziwne odczucia "na dole". Nie wiem, czy nie jakies grzybki bo swędzi okropnie. Tylko skąd!?

wiesz teraz juz nawet jest spoko wiec narazie zostane:) widac mnie to zaczyna brać wieczorami. pory dnia mi sie poprzestawialy:)

zazdroszcze poranka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 08:56

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane
    wspolczuje Ag... tez mialam dzis nieciekawa noc bo sie ciagle budzilam, ale przy Tobie to pikus
    lece zaraz na badania do przychodni, wyniki dopiero w pt odbiore, no, ale przynajmniej bedzie z glowy ;)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:

To częsta przypadłość w ciąży. Climatrolum możesz wg mnie w maści i globulkach. Mi Dr przepisał na wszelki wypadek. Nie można irygacji tamtym Rose bo wyprodukuje też dobrą florę.

Trzymaj się.

• isabelle Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

A co do przesądów - po co sobie psuć radość z ciąży, ja zaczęłam powoli kupować ubranka, będę się mniej stresować wiedząc, że wszystko mam przygotowane i mogę się potem skupić tylko na sobie i dziecku bez zamartwiania się i wysyłania męża po sklepach. Ostatnio upolowałam 3 pary ślicznych półśpiochów w Smyku za 11 zł szt. Czekam z niecierpliwością na odebranie przesyłki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:41

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    A to moja Dziewczynka z wczoraj
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d015f482083e.jpg

i zdjęcie 4D, ale jeszcze niezbyt ciekawe
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/86d9aec51ceb.jpg

Piękna dziewczynka. Wiki, kiedy lekarz potwierdził u Ciebie płeć? Słyszałam, że dziewczynki niechętnie potwierdza wcześnie, bo mogą potem okazać się jednak chłopcami.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:

Współczuję Ci bardzo. Ja mam dzisiaj lekki ból głowy, ale to przez siostrę męża. Nie rozmawiamy ze soba od dawna. Ona jest strasznie fochasta. Nawet nie wiem o co jej chodzi. Kiedyś przestała sie do mnie odzywac i do męża, po 2 talach zaczęła znowu z mężem rozmawiać, a ze mną juz nie, ja też nie będę zabiegała o to bo to taka dama,, chodziła zawsze po domu i na wszystkich bya obrażona i jak zaczęła sie o mnie źle wypowiadać to mnie wkurza, ale nie będę taka jak ona i nie będa taka werdna i jej obgadywała do innych osób w mieście.
    No ale do rzeczy. Mąz napisał jej że będzie miał córeczkę a ta ospisała, że byle nie wdała sie w matkę. Mogłą po prostu napisac gratuluję, ale nie to za mało. Tak mi sie przykro zrobiło, że się poryczałam, a mąz nawet nic jej nie odpisał. W ogóle teściowie tez chodza prz niej jak przy jajku i nikt jej nic nigdy nie powie, co się obrazi ona, a ona chodzi i tylko warczy na wszystkich a najlepsze jest to że wiecznie się do nikogo nie odzywa. Kiedyś jak na komunię ją zapraszaliśmy to powiedziała tylko że ...będzie, ale ma nie siedzieć przy mnie ani nikim z mojej rodziny. A jest chrzestną matką mojego syna. Nie cierpię tego i żałuję, że zawsze zabiegałam o jej względy. Zresztą teściowa też od lutego nigdy nie spytała mnie jak sie czuję w ciąży, nie zaproponuje mi żeby w wakacje posiedzieć chociaż dzień z wnukiem a siedzi w domu i tez ma domek. Jak chodzę do pracy to kombinuje codziennie co z dzieckiem zrobić. Jak juz nie mam wyboru to zadzwonię do niej. Ale to zawsze wygląda tak... jak muszę to nie mam wyboru... No i się rozczuliłam wczoraj.

A teraz mam ból głowy przez to.

Sorry musiałam się wyżalić. Nie chcę nic mówić mojej mamie bo będzie się martwiła. Przeprowadziłam sie do miasta męża i jestem daleko od mojego domu i rodziny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 09:27

• Ag... Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Współczuję Ci bardzo. Ja mam dzisiaj lekki ból głowy, ale to przez siostrę męża. Nie rozmawiamy ze soba od dawna. Ona jest strasznie fochasta. Nawet nie wiem o co jej chodzi. Kiedyś przestała sie do mnie odzywac i do męża, po 2 talach zaczęła znowu z mężem rozmawiać, a ze mną juz nie, ja też nie będę zabiegała o to bo to taka dama,, chodziła zawsze po domu i na wszystkich bya obrażona i jak zaczęła sie o mnie źle wypowiadać to mnie wkurza, ale nie będę taka jak ona i nie będa taka werdna i jej obgadywała do innych osób w mieście.
    No ale do rzeczy. Mąz napisał jej że będzie miał córeczkę a ta ospisała, że byle nie wdała sie w matkę. Mogłą po prostu napisac gratuluję, ale nie to za mało. Tak mi sie przykro zrobiło, że się poryczałam, a mąz nawet nic jej nie odpisał. W ogóle teściowie tez chodza prz niej jak przy jajku i nikt jej nic nigdy nie powie, co się obrazi ona, a ona chodzi i tylko warczy na wszystkich a najlepsze jest to że wiecznie się do nikogo nie odzywa. Kiedyś jak na komunię ją zapraszaliśmy to powiedziała tylko że ...będzie, ale ma nie siedzieć przy mnie ani nikim z mojej rodziny. A jest chrzestną matką mojego syna. Nie cierpię tego i żałuję, że zawsze zabiegałam o jej względy. Zresztą teściowa też od lutego nigdy nie spytała mnie jak sie czuję w ciąży, nie zaproponuje mi żeby w wakacje posiedzieć chociaż dzień z wnukiem a siedzi w domu i tez ma domek. Jak chodzę do pracy to kombinuje codziennie co z dzieckiem zrobić. Jak juz nie mam wyboru to zadzwonię do niej. Ale to zawsze wygląda tak... jak muszę to nie mam wyboru... No i się rozczuliłam wczoraj.

Sorry musiałam się wyżalić. Nie chcę nic mówić mojej mamie bo będzie się martwiła. Przeprowadziłam sie do miasta męża i jestem daleko od mojego domu i rodziny.

zołza. w kazdej rodzinie taka się trafi:/ a ty się przez nią nie zamartwiaj bo nie ma sensu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 09:33

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ma pytanie, bo najprawdopodobniej jade w srodę do szwajcarii na 3 tygodnie ( o ile lekarz w pon mi pozwoli) i chcialam kupic ten detektor tętna zeby miec tam ze sobą na wszelki wypadek.

powiedzcie mi czy taki jest ok?
    http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-angelsounds-do-brzucha-ktg-i4386957209.html

czy moze macie jakis inny sprawdzony lub polecony?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki
    Czasem z rodziną to najlepiej na zdjęciu
    .. a z niektórymi osobnikami to najlepiej na prześwietlonym!
    Wal to!
    Może Ci naskoczyć. Mój szwagier to dopiero .....pi******
    Przez niego w sumie nie mam siostry. Nawet na ślubie jej nie było. Ah...długa historia. Siedzę cicho, bo mi już ciśnienie skacze
    Chyba pojadę do gina dzisiaj, bo wole żeby mi tam zajrzał - a i tak większość leków jest na recepte... a nie wytrzymam tygodnia. Chyba ze będę saneczkowć jak mój pies na ostrej wycieraczce. Nie wiem tylko co na ten widok sąsiedzi ;)

Ag..., Ewelina88, marrtka, Wiki81 lubią tę wiadomość

• agnesik Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:

Najgorzej jest mieć przy sobie rodzinę męża, z którą nie do końca się dogadujesz, a swoją mieć tak daleko.
    No, ale pokłóciłyście się kiedyś czy coś z tą siostrą męża? Czy po prostu Cię nie lubi na siłę?

Ja mam znowu problem z teściami, aż mi się chce płakać jak o tym wszystkim myślę, dostaję do głowy i jedyne o czym marzę, to żeby się stąd wyprowadzić jak najdalej. Niestety mój mąż nie do końca to rozumie, bo to jego rodzice.. ale ja wyląduję przez nich w psychiatryku, a najgorsze jest właśnie to, że nie mam w nim oparcia! :(

Cynamonek30, Wiki81 lubią tę wiadomość

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: