X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do gina. Powiedział, żebym przyjechała, co prawda minęło dopiero 2 tyg. , ale i tak za tydzień mieliśmy się zobaczymy, wiec wizytę z 16 zrobimy dziś a potem za 4 tyg. Tym bardziej, że 18 mam jeszcze prenatalne. Po co maleństwo męczyć dwa dni pod rząd.
    Trzymajcie kciuki, bo oczywiście się denerwuje!

Ag..., M4DZI4 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesik wrote:
    Najgorzej jest mieć przy sobie rodzinę męża, z którą nie do końca się dogadujesz, a swoją mieć tak daleko.
    No, ale pokłóciłyście się kiedyś czy coś z tą siostrą męża? Czy po prostu Cię nie lubi na siłę?

Ja mam znowu problem z teściami, aż mi się chce płakać jak o tym wszystkim myślę, dostaję do głowy i jedyne o czym marzę, to żeby się stąd wyprowadzić jak najdalej. Niestety mój mąż nie do końca to rozumie, bo to jego rodzice.. ale ja wyląduję przez nich w psychiatryku, a najgorsze jest właśnie to, że nie mam w nim oparcia! :(

kurcze to najgorzej nie miec oparcia w mezu. Mam wrażenie ze jak facet jest zawsze za rodzicami to tak jakby ciagle był małym dzieckiem i ciezko mu odciac pępowine i pokazac " mamo tato jestem dorosly, mam swoja rodzine i nie macie racji" My mimo ze nie mieszkamy z teściami to tez na poczaątku ciezko mu bylo przyznawac mi racje przez co niejednokrotnie sie klocilismy ale z czasem wie ze mam racje i staje juz po mojej stronie. chyba troche " wydoroślał". moja tesciowa mnie lubi, dzwoni pyta ale to ja jestem raczej chłodna i nie mowie jej mamo bo nie chce i moze to ją gdzies tam dotyka, nie wiem. ale jednak zawsze co swoja rodzina to swoja. lepiej miec swoja blisko niz męża ( aczkolwiek wiem, są wyjątki:) )

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag na rozgrzana patelnie wrzucasz sól kuchenną rozgrzewasz ją ciągle mieszają wsypujesz do ściereczki bawełnianej lub tak jak ja do skarpetki i kładę na czoło przechodzi tak po 10-15min przynajmniej w moim przypadku:)

Wiki ja też mam taką osobę w rodzinie najlepsze jest to że każdemu dupę rąbie ale siebie i swojej rodziny nie widzi i myślała ze jak ja młodsza jestem od niej to będę ciszo siedzieć ale się pomyliła.

Ag..., Wiki81 lubią tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę, że nie tylko ja się źle czuję. Cały kark i głowa z tyłu mnie bolą, niedobrze mi bardzo i słabo. Umrę chyba dziś w pracy. Straszny dzień.

Ja też nie mam dobrych kontaktów, dzień po ślubie wyprowadziłam się od nich i jest o wiele lepiej, w ogóle z

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek napewno wypróbuje, dzieki:*

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    dziewczyny ma pytanie, bo najprawdopodobniej jade w srodę do szwajcarii na 3 tygodnie ( o ile lekarz w pon mi pozwoli) i chcialam kupic ten detektor tętna zeby miec tam ze sobą na wszelki wypadek.

powiedzcie mi czy taki jest ok?
    http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-angelsounds-do-brzucha-ktg-i4386957209.html

czy moze macie jakis inny sprawdzony lub polecony?

Hmm nie pomogę bo się nie znam. Z tego co czytałam, to nie jest to do końca takie dobre urządzenie. Ponoć ciężko jest wyłapać tętno dziecka w tak wczesnej ciąży. Jeszcze będziesz się stresować, że nie czujesz...
    Czytałam także, że jest tak samo szkodliwe jak za częste USG w ciąży.

Moim zdaniem, to zbędny wydatek. Niedługo będziesz czuć ruchy dziecka, a to najlepszy dowód, że wszystko jest ok;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 10:49

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Hmm nie pomogę bo się nie znam. Z tego co czytałam, to nie jest to do końca takie dobre urządzenie. Ponoć ciężko jest wyłapać tętno dziecka w tak wczesnej ciąży. Jeszcze będziesz się stresować, że nie czujesz...

Moim zdaniem, to zbędny wydatek. Niedługo będziesz czuć ruchy dziecka, a to najlepszy dowód, że wszystko jest ok;)

nie slyszalam zeby czeste USG było szkodliwe;) wiesz ja nie chce tego zeby codziennie sluchac godzinami tętna tylko dla sw spokoju bedac za granicą w razie czego sprawdzic czy jest ok. dlatego pytam czy ktoras z was ma moze detektor.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    nie slyszalam zeby czeste USG było szkodliwe;) wiesz ja nie chce tego zeby codziennie sluchac godzinami tętna tylko dla sw spokoju bedac za granicą w razie czego sprawdzic czy jest ok. dlatego pytam czy ktoras z was ma moze detektor.

Moja ciotka jest położna i mówiła, że częste usg może uszkadzać mózg płodu i prowadzić do autyzmu. Zresztą w necie na pierwszej lepszej stronie też można o tym poczytać.

Tak samo jak usg 3d i 4d nie robi się w początkowej ciąży, bo jest to za silne promieniowanie dla tak małego dzieciątka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 11:05

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Słońce pewnie tak...tylko, ze może ona właśnie chciała zostać jego pacjentką i dlatego tego nie rozumiem. Ale tacy bywaja lekarze, moja znajoma też chciała zrobić to badanie ale lekarka powiedziała ze nie da jej skierowania...bo nie. Poszła do innego lekarza i ten jej to skierowanie dał i zrobiła to badanie (bo akurat tych dwoje lekarzy tych badań nie robiło tylko musiała gdzies tam jechać).
    Ja nie chcialam zostać jego pacjentkom bo mój lekarz jest ok chcialam zdobic USG I trymestru bo mój gin jest na urlopie a po prostu akurat teraz nie stać mnie na genetyczne które polecil mi gin .zresztą jak czekalam w kolejce do tego lekarza co chcialam USG to kobiety co czekaly w kolejce mówily ze mimo iz chodzą na fundusz to muszą placic za wszystkie badania bo on nie daje skierowan to dopiero czubek

• aniafk Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie. Zaglądam tu od czasu do czasu ale nie ma szans nadrobić wszystkiego.
    Obiło mi się jakiś czas temu o "wzrok" , że pisałyście o poznaniu płci. Mam prywatną wizytę w 13t6d. Nie mam pojęcia jaki lekarz i jaki sprzęt. Myślicie , że jest szansa na chociaż mały procencik prawdopodobieństwa? Czy na tym etapie jeszcze kompletnie nic nie widać.

Ag... co do detektora tętna to świetna sprawa, pomimo wielu negatywnych opinie na forach ( ale te opinie chyba piszą tylko te co nigdy nie używały)
    Nie wiem jak z tym angelsound- ale podobno te tańsze nie wykryją tętna tak wcześnie. Podobno dopiero koło 25 tygodnia. Nie dam sobie reki uciąć bo nie mam :)
    Ja mam sonoline b, nie wiem ile kosztuje bo kupiłam używany ale chyba pomiędzy 300 a 400 zł i szczerze polecam.

Nie wiem czy to nie jest nie zgodne z prawem umieszczanie w sieci czegoś bez zgody właściciela ale umieściłam. To jest krótki filmik z bijącym serduchem mojej dzidzi. Mam nadzieję, że mi wybaczy :)

https://www.youtube.com/watch?v=BsE8gSIxpIg

Ag..., M4DZI4, jonka91, agnb6 lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Moja ciotka jest położna i mówiła, że częste usg może uszkadzać mózg płodu i prowadzić do autyzmu. Zresztą w necie na pierwszej lepszej stronie też można o tym poczytać.

Tak samo jak usg 3d i 4d nie robi się w początkowej ciąży, bo jest to za silne promieniowanie dla tak małego dzieciątka.

argument z ciotką ok, ale to ze w necie mozna poczytac jakos mnie nie przekonuje;) w necie mozna przeczytac wszystko a szczególnie z dzialu medycznego nie mowiąc juz że mozna sie wyleczyć na wszystko sposobem mam kaszel= diagnoza rak płuc.

M4DZI4, MonikaDM lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Cześć mamusie. Zaglądam tu od czasu do czasu ale nie ma szans nadrobić wszystkiego.
    Obiło mi się jakiś czas temu o "wzrok" , że pisałyście o poznaniu płci. Mam prywatną wizytę w 13t6d. Nie mam pojęcia jaki lekarz i jaki sprzęt. Myślicie , że jest szansa na chociaż mały procencik prawdopodobieństwa? Czy na tym etapie jeszcze kompletnie nic nie widać.

Ag... co do detektora tętna to świetna sprawa, pomimo wielu negatywnych opinie na forach ( ale te opinie chyba piszą tylko te co nigdy nie używały)
    Nie wiem jak z tym angelsound- ale podobno te tańsze nie wykryją tętna tak wcześnie. Podobno dopiero koło 25 tygodnia. Nie dam sobie reki uciąć bo nie mam :)
    Ja mam sonoline b, nie wiem ile kosztuje bo kupiłam używany ale chyba pomiędzy 300 a 400 zł i szczerze polecam.

Nie wiem czy to nie jest nie zgodne z prawem umieszczanie w sieci czegoś bez zgody właściciela ale umieściłam. To jest krótki filmik z bijącym serduchem mojej dzidzi. Mam nadzieję, że mi wybaczy :)

https://www.youtube.com/watch?v=BsE8gSIxpIg

super filmik- narazie jestes współwłaścicielem wiec jest ok;) dzieki za pomoc.

aniafk lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    argument z ciotką ok, ale to ze w necie mozna poczytac jakos mnie nie przekonuje;) w necie mozna przeczytac wszystko a szczególnie z dzialu medycznego nie mowiąc juz że mozna sie wyleczyć na wszystko sposobem mam kaszel= diagnoza rak płuc.

Wiesz, ja jednak miałam " często " robione USG bo średnio co 2tygodnie bo obawiałam się o dzieciątko i tak mnie ciotka położna nastraszyła, ale nie wiem czy to do końca jest prawda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 13:07

Ag... lubi tę wiadomość

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jak pies saneczkuje to ma ROBAKI wywal go na dwór albo do weta jedź po tabletki na odrobaczanie bo Ci je rozniesie po domu BLEH.

Dziewczyny są mega promocje w Carrefour, na dziecięcym są bodziaki na dł rękaw i getry ze stopkami po 10zł :))

wpadłam tez do PEPCO i ku mojemu zaskoczeniu ceny bodziaków od 3,99.. łapki niedrapki 2,99 :D nigdy tam nie kupowałam ale teraz już wiem że często będę wpadać, bo nawet nie opłaca sie kupować tych ubranek w lumpie skoro można mieć je nowe ze sklepu a w tej samej cenie :)

Gwiazdeczka27, isabelle, jonka91 lubią tę wiadomość

• aniafk Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:

To, że szkodliwe to jedna wielka bzdura. Ludzie głupoty piszą zwłaszcza ci co nie posiadają. Co do szukania tętna ja znalazłam będąc w 11 tygodniu i którymś tam dniu, już dokładnie nie pamiętam i od tego momentu nie mam najmniejszych problemów ze znalezieniem. Szukanie zajmuje 2 sekundy. Nie mam dostępu do lekarza od ręki w nagłym przypadku, nawet na pogotowiu nic nie sprawdzą tylko wyślą na usg na które muszę czekać minimum 24 godziny. Miałam już taką stresową sytuację i gdyby nie to urządzenia umarłabym ze stresu - niepotrzebnie.

Co do usg to też pierwsze słyszę, żeby było szkodliwe. Zresztą jak dotąd nie udowodniona żadnych ujemnych skutków usg ani u płodów ani u matek.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja gdzieś czytałam , że USG jak i detektor tętna są stresujące dla takiego dziecka. Ale czy to prawda nie mam pojęcia- nie sprawdzę :)
    Pamiętam tylko jak we wczesnej ciąży ginekolog mnie badał to , to szybko sprawdził tętno płodu i powiedział, że nie chce męczyć istotki- jego słowa.

Ja uważam, że jak ktoś czuje potrzebę to niech kupuje. to samo tyczy się np. monitora oddechu- też są zdania podzielone. ( to każdego indywidualna sprawa i nie powinno się oceniać ) O! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 11:38

Ewelina88, M4DZI4, szpilka, MonikaDM lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też słyszałam o tym, że USG jak i detektor męczą maluszka, nie lubi tego. Ale o innych złych wpływach nie słyszałam.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wizycie wszystko super. Uroslo nam sie a raczej maluchowi ma juz 8cm czyli juz nie jestesmy tydzien do tylu ;)
    Niestety, dzieciatko przybralo taka pozycje ze nie dalo rady zajrzec miedzy nogi ktore z reszta byly mocno zacisniete. Wypielo pupe i tyle bylo widac :)

Kolejna wizyta za 5 tygodni (urlopy maja itd.)

Kawa, M4DZI4, Gwiazdeczka27, kaarolaa, kejti91, Cynamonek30, MonikaDM, Wiki81, jonka91 lubią tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach jak Wam zazdroszczę tych pozytywnych informacji po badaniach...ja mam prenatalne dopiero w niedzielę, już nie umiem wytrzymać z ciekawości, co tam u maleństwa słychać...

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa! Moje psy nie mają robali - sa odrobaczone! To był przykład, bo świąd jest nie miły, tak , że człowiek sisiorą szurałby po ostrej wycieraczce! ;)
    Agatte - super!

Ja się stresuje przed wizytą. Mam o 17:50.

Usg nie jest szkodliwe! Mega bzdura!

‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ