X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Wracając do zakupów, czy znacie jakieś sieciowe sklepy poza H&M z ciuchami ciążowymi?

Są jeszcze w C&A ale nie byłam osobiście, przeglądałam online. W h&m ładniejsze.

aniafk lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w temacie usg i mierzenia bicia serduszka pamiętam jak byłam w 5tg3dni i trwało to dosłownie kilka sekund gin powiedziała "nie będziemy go męczyć" niewiem co miała na myśli czy chodziło o szkodliwość czy co ale moim zdaniem gdyby detektry były aż tak szkodliwe to by były wycofane z obiegu..

• belldandy Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciuszku będę kupować tylko wierzchnie ubrania np. sweterki, kombinezon. Uważam, że dla takiego maleństwa body czy kaftaniki, które są przy ciele powinny być nowe. Nigdy nie wiadomo, kto w tym chodził, co innego ubrania po rodzinie. Body, to nie majątek a bielizny przecież nie kupujecie używanej dla siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 13:16

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy są takie rzeczy w Pl ale ja dla mojego synka jak się urodził kupowałam takie śpioszki z wywijanymi końcówkami rękawów ( nie wiem jak to opisać) pełniło to funkcję rękawiczek. Taki maleństwa bardzo często się drapią a mój rękawiczki ciągle gubił.
    Te śpioszki to rewelacja jak dla mnie, teraz też je kupię.

r0h8.jpg

Strasznie małe to zdjęcie ale można zobaczyć końcówki rękawków- są wywijane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 13:19

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Wracając do zakupów, czy znacie jakieś sieciowe sklepy poza H&M z ciuchami ciążowymi?

sprawdz pieknamama.pl, albo happymum.pl ( kupilam tam jeansy, jak przyjdą to dam znac jakie są to polska marka i widzialam pare ubran to fajnie sie prezentowały) wiem ze new look ma ale nie wiem czy w PL, na asos.com są tez fajne ubranka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 13:25

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    sprawdz pieknamama.pl, albo happymum.pl ( kupilam tam jeansy, jak przyjdą to dam znac jakie są to polska marka i widzialam pare ubran to fajnie sie prezentowały) wiem ze new look ma ale nie wiem czy w PL, na asos.com są tez fajne ubranka.

Właśnie ja nie chce online. Chcę przymierzyć - zwłaszcza spodnie. W asos kupiłam kurtkę na zimę w rewelacyjnej cenie bo rzekomo zamek miała uszkodzony - mąż w 10 sekund naprawił :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Właśnie ja nie chce online. Chcę przymierzyć - zwłaszcza spodnie. W asos kupiłam kurtkę na zimę w rewelacyjnej cenie bo rzekomo zamek miała uszkodzony - mąż w 10 sekund naprawił :)

Happymum ma stacjonalne butiki, podalam ci stronke zebys sobie zobaczyła gdzie są. a online pozatym mają styliste ktory ci dobierze rozmiar ewentualnie.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Cookie Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w smyku ostatnio kupilam sporo rzeczy :)

Byly np pieciopaki body z dl rekawkiem za 25 zl i udalo mi sie kupic uniwersalny kolorek .
    Ogolnie mniej jest tych ubranek uniwersalnych mnostwo dla chlopcow czy dziewczynek , szkoda ze ja jeszcze nie wiem .

relgh371f0w1gfqs.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie wrote:
    Ja w smyku ostatnio kupilam sporo rzeczy :)

Byly np pieciopaki body z dl rekawkiem za 25 zl i udalo mi sie kupic uniwersalny kolorek .
    Ogolnie mniej jest tych ubranek uniwersalnych mnostwo dla chlopcow czy dziewczynek , szkoda ze ja jeszcze nie wiem .

Zgadza się, w Smyku jest bardo wyraźny podział na płeć: dużo różowego i dużo niebieskiego. A przecież jest tyle innych ładnych kolorów..

Cookie lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happymum jest w Krakowie więc na pewno tam zajrzę :)

Ag... lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co myślicie właśnie o takich ciuszkach dla niemowląt co są w koszach np. w Carrefourze? Rozumiem, że to są te same ciuszki co wcześniej np. wisiały na wieszakach ale że wyprzedaż to można je właśnie w takim koszu wszystkie razem znaleźć i sobie poprzebierać i upatrzyć co się podoba? One jakościowo chyba powinny być dobre/ Kurcze będę musiała tez popatrzeć i zacząć się tym interesować.
    Chociaż teraz i tak jest sezon letni więc raczej zimowych rzeczy się nie znajdzie, wówczas kiedy to nasze skarby przyjdą na świat.

Rozumiem, że teraz jak coś kupujecie to już w znacznie większych rozmiarach tak?

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    a co myślicie właśnie o takich ciuszkach dla niemowląt co są w koszach np. w Carrefourze? Rozumiem, że to są te same ciuszki co wcześniej np. wisiały na wieszakach ale że wyprzedaż to można je właśnie w takim koszu wszystkie razem znaleźć i sobie poprzebierać i upatrzyć co się podoba? One jakościowo chyba powinny być dobre/ Kurcze będę musiała tez popatrzeć i zacząć się tym interesować.
    Chociaż teraz i tak jest sezon letni więc raczej zimowych rzeczy się nie znajdzie, wówczas kiedy to nasze skarby przyjdą na świat.

Rozumiem, że teraz jak coś kupujecie to już w znacznie większych rozmiarach tak?
    na wyprzedazach są tez bluzy, pajace z dlugim rekawem itp, nie tylko stricte letnie ciuszki.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhhh właśnie śliczne spodnie w happymum znalazłam ale na jesień się nie nadają ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 13:50

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szukam ubranek cieplejszych, z długimi rękawkami lub welurowe. Na szczęście wyprzedaże nie ograniczają się tylko do typowo letnich ubranek.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za info, tak jak mówiłam muszę się tym bardziej zainteresować pochodzić, popatrzeć. Ale jak pomyśle ile tych zakupów trzeba zrobić ( i nie chodzi tylko o ubranka) to aż za głowę się łapie 2424609xn993d1dk9.gif

znalazłam ciekawą stronkę dotyczącą wyprawki dla bobasa :)

http://wyprawkabobasa.blogspot.com/2013/03/jakie-i-ile-ubranek-kupic-dla.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 14:17

Ag..., MonikaDM lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam z przychodni juz jakis czas temu, ale sił nie am za grosz, podczytuję sobie Was tylko, tym razem krew leciała mi normalnie, a nie jak ostatnio ledwie co, więc tyle dobrego
    co ubrań dla mnie i ubranek oraz reszty potrzebnych rzeczy to czekam do następnej wizyty we wtorek najblizszy, po niej kupię adapter i zacznę męża zamęczać ciuszkami łóżeczkami i innymi takimi, sobie może coś kupię jutro jak w biedrze zostaly jeszcze jakieś ciuchy ciążowe

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za czyje wizyty trzymamy dziś kciuki??

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iqloo7.jpg
    Co do wyprawki-dostałam taką kartkę w Maluszku, pani zaproponowała żebym sobie wykreślała rzeczy które już mam :)

Ag..., Gwiazdeczka27, jonka91 lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lista super, ale zwierzaczki na lapku jeszcze fajniejsze:)

Kawa lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia86 wrote:
    Ja nie chcialam zostać jego pacjentkom bo mój lekarz jest ok chcialam zdobic USG I trymestru bo mój gin jest na urlopie a po prostu akurat teraz nie stać mnie na genetyczne które polecil mi gin .zresztą jak czekalam w kolejce do tego lekarza co chcialam USG to kobiety co czekaly w kolejce mówily ze mimo iz chodzą na fundusz to muszą placic za wszystkie badania bo on nie daje skierowan to dopiero czubek

Kasiu ja to napisałam bo chodziło mi o to, ze ten lekarz nie wiedział chyba czy przyszłaś tylko po skierowanie czy może własnie chciałaś zostać jego pacjentką :) A skoro nawet swoim nie daje skierowań na podstawowe badania to faktycznie jakiś głąb. Ale znalazłaś wyjście z sytuacji? Bo nie pamiętam, albo nie doczytałam :)

‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ