X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Wracając do zakupów, czy znacie jakieś sieciowe sklepy poza H&M z ciuchami ciążowymi?

Są jeszcze w C&A ale nie byłam osobiście, przeglądałam online. W h&m ładniejsze.

aniafk lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w temacie usg i mierzenia bicia serduszka pamiętam jak byłam w 5tg3dni i trwało to dosłownie kilka sekund gin powiedziała "nie będziemy go męczyć" niewiem co miała na myśli czy chodziło o szkodliwość czy co ale moim zdaniem gdyby detektry były aż tak szkodliwe to by były wycofane z obiegu..

• belldandy Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciuszku będę kupować tylko wierzchnie ubrania np. sweterki, kombinezon. Uważam, że dla takiego maleństwa body czy kaftaniki, które są przy ciele powinny być nowe. Nigdy nie wiadomo, kto w tym chodził, co innego ubrania po rodzinie. Body, to nie majątek a bielizny przecież nie kupujecie używanej dla siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 13:16

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy są takie rzeczy w Pl ale ja dla mojego synka jak się urodził kupowałam takie śpioszki z wywijanymi końcówkami rękawów ( nie wiem jak to opisać) pełniło to funkcję rękawiczek. Taki maleństwa bardzo często się drapią a mój rękawiczki ciągle gubił.
    Te śpioszki to rewelacja jak dla mnie, teraz też je kupię.

r0h8.jpg

Strasznie małe to zdjęcie ale można zobaczyć końcówki rękawków- są wywijane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 13:19

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Wracając do zakupów, czy znacie jakieś sieciowe sklepy poza H&M z ciuchami ciążowymi?

sprawdz pieknamama.pl, albo happymum.pl ( kupilam tam jeansy, jak przyjdą to dam znac jakie są to polska marka i widzialam pare ubran to fajnie sie prezentowały) wiem ze new look ma ale nie wiem czy w PL, na asos.com są tez fajne ubranka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 13:25

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    sprawdz pieknamama.pl, albo happymum.pl ( kupilam tam jeansy, jak przyjdą to dam znac jakie są to polska marka i widzialam pare ubran to fajnie sie prezentowały) wiem ze new look ma ale nie wiem czy w PL, na asos.com są tez fajne ubranka.

Właśnie ja nie chce online. Chcę przymierzyć - zwłaszcza spodnie. W asos kupiłam kurtkę na zimę w rewelacyjnej cenie bo rzekomo zamek miała uszkodzony - mąż w 10 sekund naprawił :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Właśnie ja nie chce online. Chcę przymierzyć - zwłaszcza spodnie. W asos kupiłam kurtkę na zimę w rewelacyjnej cenie bo rzekomo zamek miała uszkodzony - mąż w 10 sekund naprawił :)

Happymum ma stacjonalne butiki, podalam ci stronke zebys sobie zobaczyła gdzie są. a online pozatym mają styliste ktory ci dobierze rozmiar ewentualnie.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Cookie Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w smyku ostatnio kupilam sporo rzeczy :)

Byly np pieciopaki body z dl rekawkiem za 25 zl i udalo mi sie kupic uniwersalny kolorek .
    Ogolnie mniej jest tych ubranek uniwersalnych mnostwo dla chlopcow czy dziewczynek , szkoda ze ja jeszcze nie wiem .

relgh371f0w1gfqs.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie wrote:
    Ja w smyku ostatnio kupilam sporo rzeczy :)

Byly np pieciopaki body z dl rekawkiem za 25 zl i udalo mi sie kupic uniwersalny kolorek .
    Ogolnie mniej jest tych ubranek uniwersalnych mnostwo dla chlopcow czy dziewczynek , szkoda ze ja jeszcze nie wiem .

Zgadza się, w Smyku jest bardo wyraźny podział na płeć: dużo różowego i dużo niebieskiego. A przecież jest tyle innych ładnych kolorów..

Cookie lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happymum jest w Krakowie więc na pewno tam zajrzę :)

Ag... lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co myślicie właśnie o takich ciuszkach dla niemowląt co są w koszach np. w Carrefourze? Rozumiem, że to są te same ciuszki co wcześniej np. wisiały na wieszakach ale że wyprzedaż to można je właśnie w takim koszu wszystkie razem znaleźć i sobie poprzebierać i upatrzyć co się podoba? One jakościowo chyba powinny być dobre/ Kurcze będę musiała tez popatrzeć i zacząć się tym interesować.
    Chociaż teraz i tak jest sezon letni więc raczej zimowych rzeczy się nie znajdzie, wówczas kiedy to nasze skarby przyjdą na świat.

Rozumiem, że teraz jak coś kupujecie to już w znacznie większych rozmiarach tak?

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    a co myślicie właśnie o takich ciuszkach dla niemowląt co są w koszach np. w Carrefourze? Rozumiem, że to są te same ciuszki co wcześniej np. wisiały na wieszakach ale że wyprzedaż to można je właśnie w takim koszu wszystkie razem znaleźć i sobie poprzebierać i upatrzyć co się podoba? One jakościowo chyba powinny być dobre/ Kurcze będę musiała tez popatrzeć i zacząć się tym interesować.
    Chociaż teraz i tak jest sezon letni więc raczej zimowych rzeczy się nie znajdzie, wówczas kiedy to nasze skarby przyjdą na świat.

Rozumiem, że teraz jak coś kupujecie to już w znacznie większych rozmiarach tak?
    na wyprzedazach są tez bluzy, pajace z dlugim rekawem itp, nie tylko stricte letnie ciuszki.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhhh właśnie śliczne spodnie w happymum znalazłam ale na jesień się nie nadają ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 13:50

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szukam ubranek cieplejszych, z długimi rękawkami lub welurowe. Na szczęście wyprzedaże nie ograniczają się tylko do typowo letnich ubranek.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za info, tak jak mówiłam muszę się tym bardziej zainteresować pochodzić, popatrzeć. Ale jak pomyśle ile tych zakupów trzeba zrobić ( i nie chodzi tylko o ubranka) to aż za głowę się łapie 2424609xn993d1dk9.gif

znalazłam ciekawą stronkę dotyczącą wyprawki dla bobasa :)

http://wyprawkabobasa.blogspot.com/2013/03/jakie-i-ile-ubranek-kupic-dla.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 14:17

Ag..., MonikaDM lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam z przychodni juz jakis czas temu, ale sił nie am za grosz, podczytuję sobie Was tylko, tym razem krew leciała mi normalnie, a nie jak ostatnio ledwie co, więc tyle dobrego
    co ubrań dla mnie i ubranek oraz reszty potrzebnych rzeczy to czekam do następnej wizyty we wtorek najblizszy, po niej kupię adapter i zacznę męża zamęczać ciuszkami łóżeczkami i innymi takimi, sobie może coś kupię jutro jak w biedrze zostaly jeszcze jakieś ciuchy ciążowe

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za czyje wizyty trzymamy dziś kciuki??

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iqloo7.jpg
    Co do wyprawki-dostałam taką kartkę w Maluszku, pani zaproponowała żebym sobie wykreślała rzeczy które już mam :)

Ag..., Gwiazdeczka27, jonka91 lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lista super, ale zwierzaczki na lapku jeszcze fajniejsze:)

Kawa lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia86 wrote:
    Ja nie chcialam zostać jego pacjentkom bo mój lekarz jest ok chcialam zdobic USG I trymestru bo mój gin jest na urlopie a po prostu akurat teraz nie stać mnie na genetyczne które polecil mi gin .zresztą jak czekalam w kolejce do tego lekarza co chcialam USG to kobiety co czekaly w kolejce mówily ze mimo iz chodzą na fundusz to muszą placic za wszystkie badania bo on nie daje skierowan to dopiero czubek

Kasiu ja to napisałam bo chodziło mi o to, ze ten lekarz nie wiedział chyba czy przyszłaś tylko po skierowanie czy może własnie chciałaś zostać jego pacjentką :) A skoro nawet swoim nie daje skierowań na podstawowe badania to faktycznie jakiś głąb. Ale znalazłaś wyjście z sytuacji? Bo nie pamiętam, albo nie doczytałam :)

‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ