X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do doświadczenia :) to nie liczcie za bardzo na ciuszki które będziecie dostawać w prezencie po przeważnie są one o wiele za duże. Zwłaszcza te od osób troszeczkę nam dalszych. Ja podostawałam właśnie od koleżanek ubranka które moje dziecko pół roku później mogło ubrać. Ludzie jakoś tak zawsze na wyrost kupują wszystko, że niby bezpieczniej.

isabelle właśnie z h&m też mam jeansy i takie kremowe letnie spodnie. W sumie jestem zadowolona co do kroju i wygody ale nie chcę mieć wszystkich ciążowych ciuchów z h&m :)

MonikaDM to jak Ty jutro poznasz płeć to daj znać :) Ja idę w piątek to będę miała albo nadzieje albo nie :)

Kawa na liście jest pościel *2 ale to chyba zbędne jak na sam początek. Takie małe dzidziusie nie powinny na poduszkach spać ( mój spał na samym materacu i to dosyć długo) a przykrywa się je tylko kocykiem.
    Właśnie mi się przypomniało - jest coś takiego jak sleeping bag ( nie wiem jak to w polsce nazywają) ale świetna rzecz dla maluszków zamiast kocyka czy kołderki.

kyncl.jpg

MonikaDM lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że rodzimy zimą - będzie w mieszkaniu ciepło i nam będzie łatwiej z pielęgnacją malucha niż np. w upały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:43

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk my jesteśmy zmarzluchami, w lato śpie zawsze w ciepłych skarpetkach więc podejrzewam że Bąbel bedzie miał to po nas :)

Myślałyście o nawilżaczu powietrza takim elektrycznym (widziałam takie w obi po 20-40zł? w kształcie np żabki) u mnie w zimę zawsze jest tak suche powietrze że budzę się z zatkanym nosem...

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Właśnie mi się przypomniało - jest coś takiego jak sleeping bag ( nie wiem jak to w polsce nazywają) ale świetna rzecz dla maluszków zamiast kocyka czy kołderki.

kyncl.jpg
    W Polsce to się po prostu nazywa śpiworek. :) Fajna sprawa bo maluch się nie odkryje.
    Co do pościeli są teraz takie specjalne kliny ale wydaję mi się, że są one za bardzo pod skosem. Mam nadzieję, że dużo dowiem się w szkole rodzenia. Prawdopodobnie we wrześniu zacznę bo potem następny termin w tej szkole to grudzień.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Moja ciotka jest położna i mówiła, że częste usg może uszkadzać mózg płodu i prowadzić do autyzmu. Zresztą w necie na pierwszej lepszej stronie też można o tym poczytać.
    Tak samo jak usg 3d i 4d nie robi się w początkowej ciąży, bo jest to za silne promieniowanie dla tak małego dzieciątka.
    O tym promieniowaniu w trakcie usg też położna Ci naopowiadała??!!
    Nie piszcie takich głupot! USG to są ultradźwięki a nie żadne promieniowanie!!!

zielarka, Martins lubią tę wiadomość

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabobony wiecznie żywe.

Ag..., M4DZI4, MonikaDM lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy przy siadaniu lub badaniu ginekologicznym czujecie jakby pecherz i caly srodek był jakby nabrzmialy ? Czuje lekki bol moze nie bol ale taki dyskomfort. Jest to moja 3 ciaza, nie mamy dzieci od poczatku zagrozona choc nic sie,nie dzialo biore clexane i duphaston. Staram sie odpoczywac duzo.
    Co do ubranek nic nie kupuje ;-( maz pojedzie z kuzynka i wszystko kupia naraz moze to bedzie wiecej kosztowac ale nie znioslabym kolejnych zabawek i ciuszkow ktore by lezaly latami w szafie. Wiecie, ze dopiero jak pozbylam sie ostatnich rzeczy z ostatniej ciazy to zobaczylam dwie kreski ;-)
    i znowu musialam kupic spodnie w h&m bo brxuszek to mam juz od m-ca balonowaty.
    Choć tylko czasami pisze to caly czas Was sledze i czytam.
    Nie powiem ogladam wozki itp.ale boje sie znowu zostac sama.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    aniafk my jesteśmy zmarzluchami, w lato śpie zawsze w ciepłych skarpetkach więc podejrzewam że Bąbel bedzie miał to po nas :)

Myślałyście o nawilżaczu powietrza takim elektrycznym (widziałam takie w obi po 20-40zł? w kształcie np żabki) u mnie w zimę zawsze jest tak suche powietrze że budzę się z zatkanym nosem...
    u mnie nawilżacz to konieczność także kupie napewno jakiś fajny i dobry.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    W Polsce to się po prostu nazywa śpiworek. :) Fajna sprawa bo maluch się nie odkryje.
    Co do pościeli są teraz takie specjalne kliny ale wydaję mi się, że są one za bardzo pod skosem. Mam nadzieję, że dużo dowiem się w szkole rodzenia. Prawdopodobnie we wrześniu zacznę bo potem następny termin w tej szkole to grudzień.
    właśnie taki klin sobie zakupiłam czytałam trochę o tym i koleżanka co pracuje na noworodkach mówiła ze jest bardzo fajny bo jak dziecko do was przynoszą po porodzie to też w takiej pozycji jest kładzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 16:56

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    Dziewczyny czy przy siadaniu lub badaniu ginekologicznym czujecie jakby pecherz i caly srodek był jakby nabrzmialy ? Czuje lekki bol moze nie bol ale taki dyskomfort. Jest to moja 3 ciaza, nie mamy dzieci od poczatku zagrozona choc nic sie,nie dzialo biore clexane i duphaston. Staram sie odpoczywac duzo.
    Co do ubranek nic nie kupuje ;-( maz pojedzie z kuzynka i wszystko kupia naraz moze to bedzie wiecej kosztowac ale nie znioslabym kolejnych zabawek i ciuszkow ktore by lezaly latami w szafie. Wiecie, ze dopiero jak pozbylam sie ostatnich rzeczy z ostatniej ciazy to zobaczylam dwie kreski ;-)
    i znowu musialam kupic spodnie w h&m bo brxuszek to mam juz od m-ca balonowaty.
    Choć tylko czasami pisze to caly czas Was sledze i czytam.
    Nie powiem ogladam wozki itp.ale boje sie znowu zostac sama.

Ja tak mam kochana. Kilka stron wcześniej chyba był poruszany ten temat. Często taki ucisk czuję rano gdy wstaję lub zakładam buty. Prawdopodobnie to macica się rozciąga, więzadła bolą. Nie ma co się martwić. Najlepiej zadzwoń do lekarza i zapytaj bo on bardziej Cię uspokoi. I przede wszystkim myśl pozytywnie, bo stres źle wpływa na bobaska. Będzie dobrze. :*

zplX18SyZp.gif
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te kliny są podobnież dobre jak dziecku często się ulewa, ale ja i tak uważam, że są pod dużym kontem robione. Czytałam że wystarczy kocyk lub zwiniętą pieluchę włożyć pod materac i jest ok.

zplX18SyZp.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze za mnie trzymajcie mocno! Mam za 40 min i chyba dostane na głowę. Wysłałam męża po pizze hut

Ewelina88, kejti91, jonka91, marrtka, Maud11, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Jeszcze za mnie trzymajcie mocno! Mam za 40 min i chyba dostane na głowę. Wysłałam męża po pizze hut

Nie martw się! Będzie dobrze :):*

zplX18SyZp.gif
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oba kciuki zaciskam za dzisiejsze wizyty, dajcie znać dziewczynki co tam słychać u waszych szkrabów maleńkich :)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kciuki zacisniete

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:

Polaola, ja mam takie właśnie wrażenie, jakbym na dole była spuchnięta.
    Jak siadam na krzesło, fotel czy coś innego to czuje takie nabrzmienie, no po prostu jakbym spuchła. Wydaje mi się że to może przekrwienie narządów, i szyjki, ale i tak zapytam na wizycie w piątek.
    Więzadła swoją drogą jak tu ktoś pisał, jak szybko wstaję, albo kicham i smarkam to mnie "ciągną", ale ten dyskomfort jest jakby niżej...

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Wiki czyli jak pampers na to np getry i sam kaftanik? Wybacz za głupie pytanie ale jestem żółtodziobem :D
    Ja nie lubię getrów, czy spodni dla takich maluchów- sązbyt obcisłe. Ja używałam na kaftanik śpiochy, albo nic, a zresztą ja miałam synka w czerwcu to było inaczej. Przykrywałamgo tylko pielucha tetrową i tyle. Także teraz sama będe sie uczyła jak najlepiej

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia108 wrote:
    O tym promieniowaniu w trakcie usg też położna Ci naopowiadała??!!
    Nie piszcie takich głupot! USG to są ultradźwięki a nie żadne promieniowanie!!!

Ultradźwięki to też promieniowanie tylko że dźwiękowe. Tak jak promieniowanie cieplne czy świetlne.

W każdym razie dajmy sobie już spokój z tym komentowaniem czyichś decyzji.

Ja na początku ciąży tak się bałam że też myślałam że sobie kiedyś kupię detektor tętna, ale teraz jestem dobrej myśli i nie planuję. Ale jak mi się odwidzi to może nabędę. I już.

Myślę że wszystko co nas uspokaja (oczywiście nie przekraczając granicy paranoi) jest dobre dla nas. A nasz spokój = spokój maluszka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 09:57

MonikaDM lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:

Kciuki zaciśnięte!

P.S. Ale mi narobiłaś smaka na pizzę. I teraz znów przed oczami mam pyszny trójkącik z pizzy. Dziś mamy inny plan na kolację, więc z pizzy nici, ale już to widzę jak pójdę spać, zamknę oczy a tu pizza... 035.gif

• Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja również trzymam za Was kciuki na dzisiejszych badaniach. Ja swoje mam w poniedziałek, 14 lipca. Nie piszę codziennie, ale za to codziennie Was czytam:) U mnie również pojawił się brzuszek, przypuszczam, że jest mieszany: ciążowo - tłuszczykowy. Ja mam taką sytuację w pracy, że we wrześniu muszę iść i podpisać umowę (pracuję w szkole) i zastanawiam się, czy będę w stanie ukryć brzuszek. Ech, boję się jak to będzie, ale muszę tak zrobić, żeby zapewnić sobie finanse. Teraz są wakacje i jestem w domu. No nic, będę musiała we wrześniu ukryć brzuszek pod warstwami ubrań, może się to uda. Trochę okrutnie to brzmi, ale jestem zmuszona tak zrobić. Dalej mam mdłości i bóle głowy, kiedy to przejdzie!! i dziwny apetyt - na zmianę wstręt z zachciankami.

‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ