X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    iqloo7.jpg
    Co do wyprawki-dostałam taką kartkę w Maluszku, pani zaproponowała żebym sobie wykreślała rzeczy które już mam :)

Lista fajna, tylko strasznie mało tych ubranek. 4 bodziaki? Chyba bym umarła, jakbym miała codziennie wstawiać pranie, bo brakuje mi podstawowych ubrań dla dziecka.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest pewnie lista minimum, ale weźcie Dziewczyny pod uwagę, że jak wieść o ciąży się rozniesie, to może nam splynąć trochę ciuszków i to niekoniecznie od rodziny czy bliskich znajomych, ale np okaże się, że jakiejś sąsiadki wnuczka akurat z czegoś wyrosła i dojdą nam ciuszki

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki, straszna zołza ta Twoja "szwagierka", ja bym nie umiała długo siedzieć cicho, choć jestem bardzo spokoja i bezkonfliktowa; ale w końcu bym wybuchła i wtedy miałaby się małpa o co obrażać. Ja myślę ze ona stroi fochy bo jesteś w czymś lepsza od niej, moze masz lepsza pracę, stanowisko, jesteś ładniejsza/szczuplejsza...cokolwiek, Bywają tacy dziwaczni ludzie.

Wiki81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, tylko trzeba wziąć pod uwage że dużo ubranek też się dostanie, ja wszystko kupuję od rozmiaru 62, takie mniejsze to bede miała tylko body, myślę że z każdego rozmiaru kupię po 3-4 komplety i tyle, już mi bratowa i szwagierka zapowiedziała że przywiezie po swoich dzieciakach ubranka a dużo z nich ma jeszcze metki :)

Weźcie pod uwagę również że w styczniu/lutym/ być może jeszcze w marcu nie będziecie tak często wychodzić z maluchami z domu bo zimno, u mnie zawsze zaspy śniegu itp. Więc te ubranka będą takie "po domu" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 15:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa jakie cuda kupiłaś!!! Boskie :) A jeszcze co do lumpków to zawsze zazdrościłam dziewczynom ze potrafią tam robić zakupy...nosz kurcze blade ja nigdy nie umiałąm czegoś fajnego upolować :/ Ja ostatnio byłam z mamą w C&A i była cała masa pięknych ciuszków i jeszcze mega przeceny (w DE). Dziewczyny jak macie Lidla gdzies blisko, to polujcie na ciuszki bo jakość jest też ponoć bardzo wysoka - opinie koleżanek :) W Pepco też trzeba się czasem naszukać, ale ja mam od nich jedna bluzkę i bieliznę bezszwowa i nic sie z tym nie dzieje. Ja stwierdziłąm, ze nie bedę kupowac mniejszych ciuszków niż 56, u nas w rodzinie dzieci zazwyczaj rodziły się dlugie ok. 52-54 cm, więc 56 będa ok. W mieszkaniu na pewno będzie ciepło, więc kilka lżejszych ciuszków tez chcę kupić, zeby maluch nie był przegrzany. I Isabell ma rację - 4 bodziaki to za mało, choć z drugiej strony na liście są tez kaftaniki i koszulki...moja siostra mówiła że jak nie chcemy wstawiać prania codziennie to tak pk. 10 szt, ale to zalezy tez od tego czy dziecko bedzie nam np. sporo ulewać. W sumie zawsze można wyskoczyć coś dokupić albo wyslać męża :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 15:11

Kawa, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w temacie zupełnie zielona, ale co macie na myśli mówiąc "komplet"? :>

Body+spodnie, śpiochy+kaftanik? Ja kompletnie nie wiem, co i jak się zakłada, w jakiej kolejności jak kupować ubranka, żeby były komplety właśnie.

Gwiazdeczka27, Ewelina88 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Za czyje wizyty trzymamy dziś kciuki??

Szpilka dziś wizyte miała Agattee ale juz pisała, ze wszystko ok i maluch nadgonił tydzień zwłoki :)

Jutro ja mam wizytę, więc też trzymajcie kciuki, choć jestem mega pozytywnie nastawiona. Ciekawe czy u nas uda się podejrzeć czy mieszka u nie chłopczyk czy dziewczynka. Wizyta rano, po 8:00, ale napisze popołudniu jak wrócę ze szkoły.

jonka91 lubi tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesik wrote:
    No, ale pokłóciłyście się kiedyś czy coś z tą siostrą męża? Czy po prostu Cię nie lubi na siłę?

Ja mam znowu problem z teściami, aż mi się chce płakać jak o tym wszystkim myślę, dostaję do głowy i jedyne o czym marzę, to żeby się stąd wyprowadzić jak najdalej. Niestety mój mąż nie do końca to rozumie, bo to jego rodzice.. ale ja wyląduję przez nich w psychiatryku, a najgorsze jest właśnie to, że nie mam w nim oparcia! :(

Agnesik, nigdy się nie kłóciliśmy. Miałam kiedyś taką sytuację, że ona zawsze mieszkała w męża mieszkaniu jak my nie mieszkaliśmy ale ja zawsze jak tam przyjeżdzałam to sprzątałam w weekendy. Jak raz pojechałam po długim czasie i było brudno, a było to przejazdem ok 2 w nocy, bo jechaliśmy na wakacje i byłam tam tylko po to żeby dziecko przebrać bo się zasikało, to nie posprzątałam bo nawet była lodówka zapleśniała, a ja tam byłam 5 minut. A to były wakacje i po wakacjach znowu ona zaczęła tam mieszkać i jak zobaczyła, że lodówka nadaje się do kosza, bo przez dwa miesiące jak nikogo tam nie było to całą zapleśniała i ogólnie był brud to powiedziała do męża mojego że jestem księżniczka, bo jak byłam przed wakacjami to mogłam posprzatać. Ja tam jeżdziłam na kilka weekendów w roku a ona tam mieszkała, bo tam studiowała w tym mieście. Dziwię się sama sobie, że tam sprzątałam bo z jakiej okazji mam młodszej rozpieszczonej dziewczynie sprzątać. I po prostu zaczęła przechodzić koło mnie jak bym była powietrzem. Próbowałam z nią rozmawiać, ale ona jest taka dla wszystkich. Juz odpuściłam. Po prostu jej nie rozumiem. Mąż mówi, że ona jest dziwna i żeby się nią nie przejmować. No i tyle. Wygadałam się Wam i juz mi lepiej. Dziękuję dziewczyny.

A mieszkałam w tym czasie 7 lat z teściami i pomimo, że nie było żadnych większych zgrzytów, to mogę się domyślać co przeżywasz. Wygodnie jest mieć babcię przy sobie, ale samemu najlepiej. Po tych latach z teściami mogliśmy sobie pozwolić na swój dom i to jest największy luksus. Życzę Ci tego, żebyście mogli sami mieszkać. A mąz musi do tego dorosnąć. Powodzenia i wytrwałości.

Ewelina88 lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Szpilka dziś wizyte miała Agattee ale juz pisała, ze wszystko ok i maluch nadgonił tydzień zwłoki :)

Jutro ja mam wizytę, więc też trzymajcie kciuki, choć jestem mega pozytywnie nastawiona. Ciekawe czy u nas uda się podejrzeć czy mieszka u nie chłopczyk czy dziewczynka. Wizyta rano, po 8:00, ale napisze popołudniu jak wrócę ze szkoły.
    Wpis Agattee widziałam, ale z reguły po kilka z nas ma wizyty jednego dnia a niestety pamięć mi szwankuje ostatnio:) czekam na Twoje jutrzejsze nowiny

MonikaDM lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:

Wiki ja też mam taką osobę w rodzinie najlepsze jest to że każdemu dupę rąbie ale siebie i swojej rodziny nie widzi i myślała ze jak ja młodsza jestem od niej to będę ciszo siedzieć ale się pomyliła.

To dobrze że walczysz o swoje. Ja u znałam że jej poziom jest tak niski, że nie będę się zniżała do niej. Cieszę się, że masz w sobie tyle werwy, żeby walczyć o swoje. Pewnie też tak powinnam

• Ag... Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem szkoda nerwów i klasę pokazuje się odpuszczajac.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agattee wrote:
    Na wizycie wszystko super. Uroslo nam sie a raczej maluchowi ma juz 8cm czyli juz nie jestesmy tydzien do tylu ;)
    Niestety, dzieciatko przybralo taka pozycje ze nie dalo rady zajrzec miedzy nogi ktore z reszta byly mocno zacisniete. Wypielo pupe i tyle bylo widac :)

Kolejna wizyta za 5 tygodni (urlopy maja itd.)
    Super, kolejna zadowolona Styczniówka. Wszystkie tak mamy, że po wizytach mamy dobre humory. Yupiii!!!

agattee lubi tę wiadomość

• belldandy Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ja mam wizyte o 17;45 :) ale ten czas mi sie dzisiaj dluzy:)

M4DZI4, Ag... lubią tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy będę kupowała kaftaniki. Może ze 4 sztuki łącznie na wszelki wypadek hmm... to niepraktyczne podwija się dziecku na pleckach. Nakupię dużo bodziaków.

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Wiki, straszna zołza ta Twoja "szwagierka", ja bym nie umiała długo siedzieć cicho, choć jestem bardzo spokoja i bezkonfliktowa; ale w końcu bym wybuchła i wtedy miałaby się małpa o co obrażać. Ja myślę ze ona stroi fochy bo jesteś w czymś lepsza od niej, moze masz lepsza pracę, stanowisko, jesteś ładniejsza/szczuplejsza...cokolwiek, Bywają tacy dziwaczni ludzie.
    Myślę, że masz rację, szybko awansowałam w swoim zawodzie, jestem najmłodsza na stanowisku i doktorat zrobiłam mając już dziecko, a ona już kilka lat nie może się w swoim wybić i szuka pracy bo zawsze coś jej nie pasuje. No i jest mocno rozpieszczona, myślała, że życie samo jej zrobi niespodziankę i bez pracy własnej się wybije. Dzięki za wsparcie. Nawet sobie tego nie uświadamiałam. Kochana jesteś!!

Dziewczyny ale mi dzisiaj humor poprawiłyście.
    PS. odpisuję na każde Wasze posty, ale już dość o mnie:) już czuję się dużo wyższa i fajniejsza:):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 15:47

Ag..., jonka91, MonikaDM, kasia86 lubią tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Ja nie wiem czy będę kupowała kaftaniki. Może ze 4 sztuki łącznie na wszelki wypadek hmm... to niepraktyczne podwija się dziecku na pleckach. Nakupię dużo bodziaków.
    Musisz pamiętać, że przy kaftaniku łatwiej pielęgnowac pępuszek. Pod pieluchą pampersemi body może byc za gorąco i odparzenia gotowe, a on ma sie wietrzyć. Znam to już z doświadczenia. W domu jest zimą ciepło, cieplej niż na wiosnę i nie można przegrzewać maleństwa

Kawa, isabelle, MonikaDM, szczesliwa89 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Musisz pamiętać, że przy kaftaniku łatwiej pielęgnowac pępuszek. Pod pieluchą pampersemi body może byc za gorąco i odparzenia gotowe, a on ma sie wietrzyć. Znam to już z doświadczenia. W domu jest zimą ciepło, cieplej niż na wiosnę i nie można przegrzewać maleństwa
    no i to najlepsze porady dla nas zielonych w temacie :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Myślę, że masz rację, szybko awansowałam w swoim zawodzie, jestem najmłodsza na stanowisku i doktorat zrobiłam mając już dziecko, a ona już kilka lat nie może się w swoim wybić i szuka pracy bo zawsze coś jej nie pasuje. No i jest mocno rozpieszczona, myślała, że życie samo jej zrobi niespodziankę i bez pracy własnej się wybije. Dzięki za wsparcie. Nawet sobie tego nie uświadamiałam. Kochana jesteś!!

Dziewczyny ale mi dzisiaj humor poprawiłyście.
    PS. odpisuję na każde Wasze posty, ale już dość o mnie:) już czuję się dużo wyższa i fajniejsza:):):)
    wiki no i dziwisz się ze małpie żal dupe sciska:) tak to jest jak się myśli ze wszystko samo się dostanie pod choinką, można się rozczarować i widac ze to ja dotknęło. Nie ma co tracić nerwow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 15:51

Wiki81, MonikaDM lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki czyli jak pampers na to np getry i sam kaftanik? Wybacz za głupie pytanie ale jestem żółtodziobem :D

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa pewnie wszystkiego się w praktyce nauczymy. :) Intuicja Ci podpowie. Ja też zielona ale myślę, że sobie poradzimy ze wszystkim. :) Ale dobrze posłuchać rad osób, które mają już doświadczenie. :)
    A w ogóle to się tak do was przyzwyczaiłam, że nie wyobrażam sobie dnia bez was. :)

Ag..., jonka91, MonikaDM, szczesliwa89 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ