*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Kawa wrote:
Co do wyprawki-dostałam taką kartkę w Maluszku, pani zaproponowała żebym sobie wykreślała rzeczy które już mam
Lista fajna, tylko strasznie mało tych ubranek. 4 bodziaki? Chyba bym umarła, jakbym miała codziennie wstawiać pranie, bo brakuje mi podstawowych ubrań dla dziecka.
-
to jest pewnie lista minimum, ale weźcie Dziewczyny pod uwagę, że jak wieść o ciąży się rozniesie, to może nam splynąć trochę ciuszków i to niekoniecznie od rodziny czy bliskich znajomych, ale np okaże się, że jakiejś sąsiadki wnuczka akurat z czegoś wyrosła i dojdą nam ciuszki
-
nick nieaktualnyWiki, straszna zołza ta Twoja "szwagierka", ja bym nie umiała długo siedzieć cicho, choć jestem bardzo spokoja i bezkonfliktowa; ale w końcu bym wybuchła i wtedy miałaby się małpa o co obrażać. Ja myślę ze ona stroi fochy bo jesteś w czymś lepsza od niej, moze masz lepsza pracę, stanowisko, jesteś ładniejsza/szczuplejsza...cokolwiek, Bywają tacy dziwaczni ludzie.
Wiki81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiadomo, tylko trzeba wziąć pod uwage że dużo ubranek też się dostanie, ja wszystko kupuję od rozmiaru 62, takie mniejsze to bede miała tylko body, myślę że z każdego rozmiaru kupię po 3-4 komplety i tyle, już mi bratowa i szwagierka zapowiedziała że przywiezie po swoich dzieciakach ubranka a dużo z nich ma jeszcze metki
Weźcie pod uwagę również że w styczniu/lutym/ być może jeszcze w marcu nie będziecie tak często wychodzić z maluchami z domu bo zimno, u mnie zawsze zaspy śniegu itp. Więc te ubranka będą takie "po domu"Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 15:01
-
nick nieaktualnyKawa jakie cuda kupiłaś!!! Boskie A jeszcze co do lumpków to zawsze zazdrościłam dziewczynom ze potrafią tam robić zakupy...nosz kurcze blade ja nigdy nie umiałąm czegoś fajnego upolować Ja ostatnio byłam z mamą w C&A i była cała masa pięknych ciuszków i jeszcze mega przeceny (w DE). Dziewczyny jak macie Lidla gdzies blisko, to polujcie na ciuszki bo jakość jest też ponoć bardzo wysoka - opinie koleżanek W Pepco też trzeba się czasem naszukać, ale ja mam od nich jedna bluzkę i bieliznę bezszwowa i nic sie z tym nie dzieje. Ja stwierdziłąm, ze nie bedę kupowac mniejszych ciuszków niż 56, u nas w rodzinie dzieci zazwyczaj rodziły się dlugie ok. 52-54 cm, więc 56 będa ok. W mieszkaniu na pewno będzie ciepło, więc kilka lżejszych ciuszków tez chcę kupić, zeby maluch nie był przegrzany. I Isabell ma rację - 4 bodziaki to za mało, choć z drugiej strony na liście są tez kaftaniki i koszulki...moja siostra mówiła że jak nie chcemy wstawiać prania codziennie to tak pk. 10 szt, ale to zalezy tez od tego czy dziecko bedzie nam np. sporo ulewać. W sumie zawsze można wyskoczyć coś dokupić albo wyslać męża
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 15:11
Kawa, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
-
Jestem w temacie zupełnie zielona, ale co macie na myśli mówiąc "komplet"? :>
Body+spodnie, śpiochy+kaftanik? Ja kompletnie nie wiem, co i jak się zakłada, w jakiej kolejności jak kupować ubranka, żeby były komplety właśnie.Gwiazdeczka27, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszpilka wrote:Za czyje wizyty trzymamy dziś kciuki??
Szpilka dziś wizyte miała Agattee ale juz pisała, ze wszystko ok i maluch nadgonił tydzień zwłoki
Jutro ja mam wizytę, więc też trzymajcie kciuki, choć jestem mega pozytywnie nastawiona. Ciekawe czy u nas uda się podejrzeć czy mieszka u nie chłopczyk czy dziewczynka. Wizyta rano, po 8:00, ale napisze popołudniu jak wrócę ze szkoły.jonka91 lubi tę wiadomość
-
agnesik wrote:No, ale pokłóciłyście się kiedyś czy coś z tą siostrą męża? Czy po prostu Cię nie lubi na siłę?
Ja mam znowu problem z teściami, aż mi się chce płakać jak o tym wszystkim myślę, dostaję do głowy i jedyne o czym marzę, to żeby się stąd wyprowadzić jak najdalej. Niestety mój mąż nie do końca to rozumie, bo to jego rodzice.. ale ja wyląduję przez nich w psychiatryku, a najgorsze jest właśnie to, że nie mam w nim oparcia!
Agnesik, nigdy się nie kłóciliśmy. Miałam kiedyś taką sytuację, że ona zawsze mieszkała w męża mieszkaniu jak my nie mieszkaliśmy ale ja zawsze jak tam przyjeżdzałam to sprzątałam w weekendy. Jak raz pojechałam po długim czasie i było brudno, a było to przejazdem ok 2 w nocy, bo jechaliśmy na wakacje i byłam tam tylko po to żeby dziecko przebrać bo się zasikało, to nie posprzątałam bo nawet była lodówka zapleśniała, a ja tam byłam 5 minut. A to były wakacje i po wakacjach znowu ona zaczęła tam mieszkać i jak zobaczyła, że lodówka nadaje się do kosza, bo przez dwa miesiące jak nikogo tam nie było to całą zapleśniała i ogólnie był brud to powiedziała do męża mojego że jestem księżniczka, bo jak byłam przed wakacjami to mogłam posprzatać. Ja tam jeżdziłam na kilka weekendów w roku a ona tam mieszkała, bo tam studiowała w tym mieście. Dziwię się sama sobie, że tam sprzątałam bo z jakiej okazji mam młodszej rozpieszczonej dziewczynie sprzątać. I po prostu zaczęła przechodzić koło mnie jak bym była powietrzem. Próbowałam z nią rozmawiać, ale ona jest taka dla wszystkich. Juz odpuściłam. Po prostu jej nie rozumiem. Mąż mówi, że ona jest dziwna i żeby się nią nie przejmować. No i tyle. Wygadałam się Wam i juz mi lepiej. Dziękuję dziewczyny.
A mieszkałam w tym czasie 7 lat z teściami i pomimo, że nie było żadnych większych zgrzytów, to mogę się domyślać co przeżywasz. Wygodnie jest mieć babcię przy sobie, ale samemu najlepiej. Po tych latach z teściami mogliśmy sobie pozwolić na swój dom i to jest największy luksus. Życzę Ci tego, żebyście mogli sami mieszkać. A mąz musi do tego dorosnąć. Powodzenia i wytrwałości.Ewelina88 lubi tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
MonikaDM wrote:Szpilka dziś wizyte miała Agattee ale juz pisała, ze wszystko ok i maluch nadgonił tydzień zwłoki
Jutro ja mam wizytę, więc też trzymajcie kciuki, choć jestem mega pozytywnie nastawiona. Ciekawe czy u nas uda się podejrzeć czy mieszka u nie chłopczyk czy dziewczynka. Wizyta rano, po 8:00, ale napisze popołudniu jak wrócę ze szkoły.MonikaDM lubi tę wiadomość
-
Goosiaczek2 wrote:
Wiki ja też mam taką osobę w rodzinie najlepsze jest to że każdemu dupę rąbie ale siebie i swojej rodziny nie widzi i myślała ze jak ja młodsza jestem od niej to będę ciszo siedzieć ale się pomyliła.
To dobrze że walczysz o swoje. Ja u znałam że jej poziom jest tak niski, że nie będę się zniżała do niej. Cieszę się, że masz w sobie tyle werwy, żeby walczyć o swoje. Pewnie też tak powinnamwww.styczniowki2015.phorum.pl -
agattee wrote:Na wizycie wszystko super. Uroslo nam sie a raczej maluchowi ma juz 8cm czyli juz nie jestesmy tydzien do tylu
Niestety, dzieciatko przybralo taka pozycje ze nie dalo rady zajrzec miedzy nogi ktore z reszta byly mocno zacisniete. Wypielo pupe i tyle bylo widac
Kolejna wizyta za 5 tygodni (urlopy maja itd.)agattee lubi tę wiadomość
Jeszcze ja mam wizyte o 17;45 ale ten czas mi sie dzisiaj dluzy:)
M4DZI4, Ag... lubią tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Ja nie wiem czy będę kupowała kaftaniki. Może ze 4 sztuki łącznie na wszelki wypadek hmm... to niepraktyczne podwija się dziecku na pleckach. Nakupię dużo bodziaków.Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
MonikaDM wrote:Wiki, straszna zołza ta Twoja "szwagierka", ja bym nie umiała długo siedzieć cicho, choć jestem bardzo spokoja i bezkonfliktowa; ale w końcu bym wybuchła i wtedy miałaby się małpa o co obrażać. Ja myślę ze ona stroi fochy bo jesteś w czymś lepsza od niej, moze masz lepsza pracę, stanowisko, jesteś ładniejsza/szczuplejsza...cokolwiek, Bywają tacy dziwaczni ludzie.
Dziewczyny ale mi dzisiaj humor poprawiłyście.
PS. odpisuję na każde Wasze posty, ale już dość o mnie:) już czuję się dużo wyższa i fajniejsza:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 15:47
Ag..., jonka91, MonikaDM, kasia86 lubią tę wiadomość
belldandy wrote:Ja nie wiem czy będę kupowała kaftaniki. Może ze 4 sztuki łącznie na wszelki wypadek hmm... to niepraktyczne podwija się dziecku na pleckach. Nakupię dużo bodziaków.
Kawa, isabelle, MonikaDM, szczesliwa89 lubią tę wiadomość
Wiki81 wrote:Musisz pamiętać, że przy kaftaniku łatwiej pielęgnowac pępuszek. Pod pieluchą pampersemi body może byc za gorąco i odparzenia gotowe, a on ma sie wietrzyć. Znam to już z doświadczenia. W domu jest zimą ciepło, cieplej niż na wiosnę i nie można przegrzewać maleństwa
Wiki81 lubi tę wiadomość
-
Wiki81 wrote:Myślę, że masz rację, szybko awansowałam w swoim zawodzie, jestem najmłodsza na stanowisku i doktorat zrobiłam mając już dziecko, a ona już kilka lat nie może się w swoim wybić i szuka pracy bo zawsze coś jej nie pasuje. No i jest mocno rozpieszczona, myślała, że życie samo jej zrobi niespodziankę i bez pracy własnej się wybije. Dzięki za wsparcie. Nawet sobie tego nie uświadamiałam. Kochana jesteś!!
Dziewczyny ale mi dzisiaj humor poprawiłyście.
PS. odpisuję na każde Wasze posty, ale już dość o mnie:) już czuję się dużo wyższa i fajniejsza:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 15:51
Wiki81, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kawa pewnie wszystkiego się w praktyce nauczymy. Intuicja Ci podpowie. Ja też zielona ale myślę, że sobie poradzimy ze wszystkim. Ale dobrze posłuchać rad osób, które mają już doświadczenie.
A w ogóle to się tak do was przyzwyczaiłam, że nie wyobrażam sobie dnia bez was.Ag..., jonka91, MonikaDM, szczesliwa89 lubią tę wiadomość