X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Ania tak rozgladam i w sumie mamy wizję aby mebelki były koloru białego, ściany w kolorze np. bardzo jasnym błękitnym, albo bardzo jasnym różowym . co do mebli to właśnie mi się nie za bardzo podobają z jakimiś zwierzakami, też wolę uniwersalne. Patrzyłam np. na meble w IKEI w dziale "meble do sypialni" i za taki komplet, który sama sobie skomponowałam łącznie cena wychodzi ok. 1079 zł. Gdy weszłam na dział dziecięcych, to cena za taki ala komplet już wynosi ok. 1400 zł

Zaczęłam się poważnie zastanawiać, czy nie kupować po woli tego wszystkiego, bo jak tak nagle zacznie się zakupy to strasznie się to odczuje po kieszeniach.. Ale z drugiej strony nie chcę zapeszać i z jeszcze kolejnej strony cholera jasna i tak jesteśmy nastawieni na dziecko i już mam mętlik w głowie. Ja chyba po prostu zrobię listę na prezenty gwiazdkowe i poproszę mikołaja o część tych wszystkich rzeczy- byłam grzeczna może posłucha ;)

Znalazłam na allegro zarąbiste łóżeczko z szufladą i z materacem gryczano-piankowo-kokosowym za ok. 280 zł zostało 12 dni do końca i cholera mam ochotę go zamówić 1974375fjyzblv95g.gif

ja biore biale z Ikei, mam juz 2 komody malm, kupie 3 taka samą, szafki biale nad komode bo mam pusta sciane ( wybralam brimnes taka zasuwana, nie chcialo mi sie kupic obrazow wczesniej to mam miejsce) i lozeczko, do tego jakies poleczki biale i kącik gotowy:)pozatym mam garderoba zrobiona na wymiar na tych moich 45m ktora smialo moglaby byc teraz pkojem dla dziecka ale nie ma okien niestety, wiec duzo rzeczy tam ulokuje.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    A laski i ja o coś podpytam. Wiecie jakie butelki bedziecie chciały używać?? Mnie tak jakoś wzięło ostatnio. Ja chyba jestem za szklanymi,mimo, ze cięższe, ale łatwiej o sterylizację, poza tym naczytałam się o tym ze te plastikowe to uwalniają jakiś tam skłądnik z tego plastiku i ze to trujące jest, więc plastikowych raczej nie wygotuję. Więc staneło za szklanymi. Szwagierka używała i poleca, bo też nie matowieją d mycia i nie robią się takie brzydkie od herbatek.
    Taaa... ciekawe co takiego uwalniają... Dzieci z mojego otoczenia wychowane na zwykłych butelkach jakoś mają się dobrze ;) Dla mnie to tylko kolejny chwyt marketingowy ;)

Btw. fajny brzusio :)

Martaaa lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a proszę bardzo :) Zwykłe białe łóżeczko ale takie właśnie chcemy ( można też z niego zrobić kołyskę ale cena była by trochę wyższa)

http://allegro.pl/biale-lozeczka-z-szuflada-materac-danpol-g-p-k-i4441157947.html?source=mlt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 15:59

Ag... lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko ja mam już łóżeczko zamówione :) Też z szuflada i takim samym materacykiem, tylko dodatkowo z całym wyposażeniem. Może wczesnie...ale lóżeczko przyjedzie do mnie z PL a ma okazję do tego tylko na poczatku sierpnia i stąd tak szybko :) Choć mój maz wyczytał, ze wszystkie mebelki powinny tak ze 2-3 miesiace juz stać w pokoju, zeby się wszystko wywietrzyło zanim wejdzie do tego dzidziuś. że nie wolno dziecka przynosić do świezych mebli. poza tym Ania ma rację...mamy II trymestr więc czemu by powoli nie kupować :)

Ja będę mieć takie: http://allegro.pl/klups-radek-lozeczko-z-szuflada-wyposazenie-133wz-i4283655618.html?source=mlt
    w ciemnym kolorze a pościel w statek :)

Ag..., Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Taaa... ciekawe co takiego uwalniają... Dzieci z mojego otoczenia wychowane na zwykłych butelkach jakoś mają się dobrze ;) Dla mnie to tylko kolejny chwyt marketingowy ;)

Btw. fajny brzusio :)

Byc może chwyt...tylko rożnicy w cenie nie ma praktycznie zadnej, a i szklane i plastikowe produkuja te same firmy :) A my raczej jesteśmy wychowane na szklanych. Choc oczywiście masz rację...cała masa dzieci wychowana na plastikowych i zdrowe :) Póki co u mnie szklane na tablicy :)

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Ania a proszę bardzo :) Zwykłe białe łóżeczko ale takie właśnie chcemy ( można też z niego zrobić kołyskę)

http://allegro.pl/biale-lozeczka-z-szuflada-materac-danpol-g-p-k-i4441157947.html?source=mlt

No i fajne :)

201501145565.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Byc może chwyt...tylko rożnicy w cenie nie ma praktycznie zadnej, a i szklane i plastikowe produkuja te same firmy :) A my raczej jesteśmy wychowane na szklanych. Choc oczywiście masz rację...cała masa dzieci wychowana na plastikowych i zdrowe :) Póki co u mnie szklane na tablicy :)
    No to chyba że tak ;) Tyle że dla takiej niedorajdy jak ja chyba lepszy jest nietłukący plastik :D

Ag..., MonikaDM, Martaaa lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Gwiazdeczko ja mam już łóżeczko zamówione :) Też z szuflada i takim samym materacykiem, tylko dodatkowo z całym wyposażeniem. Może wczesnie...ale lóżeczko przyjedzie do mnie z PL a ma okazję do tego tylko na poczatku sierpnia i stąd tak szybko :) Choć mój maz wyczytał, ze wszystkie mebelki powinny tak ze 2-3 miesiace juz stać w pokoju, zeby się wszystko wywietrzyło zanim wejdzie do tego dzidziuś. że nie wolno dziecka przynosić do świezych mebli. poza tym Ania ma rację...mamy II trymestr więc czemu by powoli nie kupować :)

Ja będę mieć takie: http://allegro.pl/klups-radek-lozeczko-z-szuflada-wyposazenie-133wz-i4283655618.html?source=mlt
    w ciemnym kolorze a pościel w statek :)
    jezusie ile dodatkow:)ale fajne.

Wrzucilam twoje i gwiazdeczki w liste moja bo ma szuflady i ladniutkie są:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:

Kradziej :P :D

Ag..., Paula44, MonikaDM lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    No to chyba że tak ;) Tyle że dla takiej niedorajdy jak ja chyba lepszy jest nietłukący plastik :D
    dzis mi talerz polecial wiec dla mnie tez plastik:)
    Ja myslalam o tych butelkah Philips Avent bezkolkowych

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko jest ok, pessar siedzi dobrze, choć ze względu na moją krzywą szyjkę jest z lewej strony bardziej pod kątem, stąd możliwy jest większy ucisk w tym miejscu.
    Gin zlitował się i zrobił jeszcze krótkie usg, maluszek się ruszał, robi sie coraz grubszy, nie jest już takim patyczakiem :)
    No i zmiana nastąpiła…raczej będzie dziewczynka…„to co miało urosnąć zmalało a szparka się powiększyła”.
    Oczywiście nie nastawiam się jeszcze ale zgodne jest to z moimi przeczuciami.

Ag..., Gwiazdeczka27, Kawa, Malenq, Ewelina88, Paula44, jonka91, M4DZI4, MonikaDM, szpilka, Wiki81, olka25 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ale wyczesane, super!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 16:35

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Hmmm...ja chyba musze zmodyfikowac moją listę, bo łazić po sklepach nie znosimy więc i tak pewnie więcej kupimy przez internet...A nawet gdyby nie, to tak na wszelki wypadek, warto linki mieć. Jak skończe szkołe to będe miec masę czasu to się za to zabiorę :)

A laski i ja o coś podpytam. Wiecie jakie butelki bedziecie chciały używać?? Mnie tak jakoś wzięło ostatnio. Ja chyba jestem za szklanymi,mimo, ze cięższe, ale łatwiej o sterylizację, poza tym naczytałam się o tym ze te plastikowe to uwalniają jakiś tam skłądnik z tego plastiku i ze to trujące jest, więc plastikowych raczej nie wygotuję. Więc staneło za szklanymi. Szwagierka używała i poleca, bo też nie matowieją d mycia i nie robią się takie brzydkie od herbatek.

Obecnie na butelkach są jakieś oznaczenia, że są wolne od czegoś tam.. od bpa, czy jakoś tak. ja będę używać aventa i myślałam jeszcze o tej butelce medeli CALMA http://allegro.pl/medela-zestaw-calma-z-butelka-150-ml-butelka-i4411317360.html . Zamierzam karmić piersią, ale tak czy siak kilka butelek się przyda ;)

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Wszystko jest ok, pessar siedzi dobrze, choć ze względu na moją krzywą szyjkę jest z lewej strony bardziej pod kątem, stąd możliwy jest większy ucisk w tym miejscu.
    Gin zlitował się i zrobił jeszcze krótkie usg, maluszek się ruszał, robi sie coraz grubszy, nie jest już takim patyczakiem :)
    No i zmiana nastąpiła…raczej będzie dziewczynka…„to co miało urosnąć zmalało a szparka się powiększyła”.
    O proszę :D :D :D To córuni jeszcze nie gratulujemy? ;)

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chce łozeczka z moskitierą ( jak zwal tak zwal- z baldachimem) dodatkowo zbiera sie na tym kurz podobno, a przy moim kocie to juz wogole.

zielarka, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    no to super ze ok:) a co ma miedzy nogami niech narazie bedzie jego/ jej tajemnica:) najwazniejsze ze dobrze wszystko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 16:15

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Ja nie chce łozeczka z moskitierą ( jak zwal tak zwal- z baldachimem) dodatkowo zbiera sie na tym kurz podobno, a przy moim kocie to juz wogole.
    no i u mnie dwa sierściuszki są to i baldachimu nie będzie....
    ale łóżeczko obiecała mi sis ze szwagrem...zgodnie z życzeniem białe:)
    my mamy małą sypialnię, więc tylko łóżeczko i komoda...:)

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko... mdłości mi się skończyły i włączył mi się tryb zachcianek :D

zielarka, Ag..., Ewelina88, Malenq, jonka91 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Matko... mdłości mi się skończyły i włączył mi się tryb zachcianek :D

ja jem malinowy jogurt wlasnie- wczoraj kupilam pol lodowki jogurtow.
    jeszcze przedwczoraj nieznosilam jogurtow:)
    ciaza jest niesamowita:)

Malenq, Paula44 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:

Nie, nie...nie wszystko jest w komplecie :) ja napoczatku dostałąm oczopląsu, ale póxniej jak doczytałam co jest w komplecie, to tylko to co w łóżeczku, plus, to coś z kieszonkami co wisi przy łóżeczku i rożek :)

Ag... lubi tę wiadomość

‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ