*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Gwiazdeczka27 wrote:Ania tak rozgladam i w sumie mamy wizję aby mebelki były koloru białego, ściany w kolorze np. bardzo jasnym błękitnym, albo bardzo jasnym różowym . co do mebli to właśnie mi się nie za bardzo podobają z jakimiś zwierzakami, też wolę uniwersalne. Patrzyłam np. na meble w IKEI w dziale "meble do sypialni" i za taki komplet, który sama sobie skomponowałam łącznie cena wychodzi ok. 1079 zł. Gdy weszłam na dział dziecięcych, to cena za taki ala komplet już wynosi ok. 1400 zł
Zaczęłam się poważnie zastanawiać, czy nie kupować po woli tego wszystkiego, bo jak tak nagle zacznie się zakupy to strasznie się to odczuje po kieszeniach.. Ale z drugiej strony nie chcę zapeszać i z jeszcze kolejnej strony cholera jasna i tak jesteśmy nastawieni na dziecko i już mam mętlik w głowie. Ja chyba po prostu zrobię listę na prezenty gwiazdkowe i poproszę mikołaja o część tych wszystkich rzeczy- byłam grzeczna może posłucha
Znalazłam na allegro zarąbiste łóżeczko z szufladą i z materacem gryczano-piankowo-kokosowym za ok. 280 zł zostało 12 dni do końca i cholera mam ochotę go zamówić
ja biore biale z Ikei, mam juz 2 komody malm, kupie 3 taka samą, szafki biale nad komode bo mam pusta sciane ( wybralam brimnes taka zasuwana, nie chcialo mi sie kupic obrazow wczesniej to mam miejsce) i lozeczko, do tego jakies poleczki biale i kącik gotowy:)pozatym mam garderoba zrobiona na wymiar na tych moich 45m ktora smialo moglaby byc teraz pkojem dla dziecka ale nie ma okien niestety, wiec duzo rzeczy tam ulokuje.Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
MonikaDM wrote:A laski i ja o coś podpytam. Wiecie jakie butelki bedziecie chciały używać?? Mnie tak jakoś wzięło ostatnio. Ja chyba jestem za szklanymi,mimo, ze cięższe, ale łatwiej o sterylizację, poza tym naczytałam się o tym ze te plastikowe to uwalniają jakiś tam skłądnik z tego plastiku i ze to trujące jest, więc plastikowych raczej nie wygotuję. Więc staneło za szklanymi. Szwagierka używała i poleca, bo też nie matowieją d mycia i nie robią się takie brzydkie od herbatek.
Dla mnie to tylko kolejny chwyt marketingowy
Btw. fajny brzusioMartaaa lubi tę wiadomość
-
Ania a proszę bardzo
Zwykłe białe łóżeczko ale takie właśnie chcemy ( można też z niego zrobić kołyskę ale cena była by trochę wyższa)
http://allegro.pl/biale-lozeczka-z-szuflada-materac-danpol-g-p-k-i4441157947.html?source=mltWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 15:59
Ag... lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGwiazdeczko ja mam już łóżeczko zamówione
Też z szuflada i takim samym materacykiem, tylko dodatkowo z całym wyposażeniem. Może wczesnie...ale lóżeczko przyjedzie do mnie z PL a ma okazję do tego tylko na poczatku sierpnia i stąd tak szybko
Choć mój maz wyczytał, ze wszystkie mebelki powinny tak ze 2-3 miesiace juz stać w pokoju, zeby się wszystko wywietrzyło zanim wejdzie do tego dzidziuś. że nie wolno dziecka przynosić do świezych mebli. poza tym Ania ma rację...mamy II trymestr więc czemu by powoli nie kupować
Ja będę mieć takie: http://allegro.pl/klups-radek-lozeczko-z-szuflada-wyposazenie-133wz-i4283655618.html?source=mlt
w ciemnym kolorze a pościel w statekAg..., Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyania_29 wrote:Taaa... ciekawe co takiego uwalniają... Dzieci z mojego otoczenia wychowane na zwykłych butelkach jakoś mają się dobrze
Dla mnie to tylko kolejny chwyt marketingowy
Btw. fajny brzusio
Byc może chwyt...tylko rożnicy w cenie nie ma praktycznie zadnej, a i szklane i plastikowe produkuja te same firmyA my raczej jesteśmy wychowane na szklanych. Choc oczywiście masz rację...cała masa dzieci wychowana na plastikowych i zdrowe
Póki co u mnie szklane na tablicy
-
MonikaDM wrote:Byc może chwyt...tylko rożnicy w cenie nie ma praktycznie zadnej, a i szklane i plastikowe produkuja te same firmy
A my raczej jesteśmy wychowane na szklanych. Choc oczywiście masz rację...cała masa dzieci wychowana na plastikowych i zdrowe
Póki co u mnie szklane na tablicy
Tyle że dla takiej niedorajdy jak ja chyba lepszy jest nietłukący plastik
Ag..., MonikaDM, Martaaa lubią tę wiadomość
-
MonikaDM wrote:Gwiazdeczko ja mam już łóżeczko zamówione
Też z szuflada i takim samym materacykiem, tylko dodatkowo z całym wyposażeniem. Może wczesnie...ale lóżeczko przyjedzie do mnie z PL a ma okazję do tego tylko na poczatku sierpnia i stąd tak szybko
Choć mój maz wyczytał, ze wszystkie mebelki powinny tak ze 2-3 miesiace juz stać w pokoju, zeby się wszystko wywietrzyło zanim wejdzie do tego dzidziuś. że nie wolno dziecka przynosić do świezych mebli. poza tym Ania ma rację...mamy II trymestr więc czemu by powoli nie kupować
Ja będę mieć takie: http://allegro.pl/klups-radek-lozeczko-z-szuflada-wyposazenie-133wz-i4283655618.html?source=mlt
w ciemnym kolorze a pościel w statek
Wrzucilam twoje i gwiazdeczki w liste moja bo ma szuflady i ladniutkie są -
Wszystko jest ok, pessar siedzi dobrze, choć ze względu na moją krzywą szyjkę jest z lewej strony bardziej pod kątem, stąd możliwy jest większy ucisk w tym miejscu.
Gin zlitował się i zrobił jeszcze krótkie usg, maluszek się ruszał, robi sie coraz grubszy, nie jest już takim patyczakiem
No i zmiana nastąpiła…raczej będzie dziewczynka…„to co miało urosnąć zmalało a szparka się powiększyła”.
Oczywiście nie nastawiam się jeszcze ale zgodne jest to z moimi przeczuciami.Ag..., Gwiazdeczka27, Kawa, Malenq, Ewelina88, Paula44, jonka91, M4DZI4, MonikaDM, szpilka, Wiki81, olka25 lubią tę wiadomość
-
MonikaDM wrote:Hmmm...ja chyba musze zmodyfikowac moją listę, bo łazić po sklepach nie znosimy więc i tak pewnie więcej kupimy przez internet...A nawet gdyby nie, to tak na wszelki wypadek, warto linki mieć. Jak skończe szkołe to będe miec masę czasu to się za to zabiorę
A laski i ja o coś podpytam. Wiecie jakie butelki bedziecie chciały używać?? Mnie tak jakoś wzięło ostatnio. Ja chyba jestem za szklanymi,mimo, ze cięższe, ale łatwiej o sterylizację, poza tym naczytałam się o tym ze te plastikowe to uwalniają jakiś tam skłądnik z tego plastiku i ze to trujące jest, więc plastikowych raczej nie wygotuję. Więc staneło za szklanymi. Szwagierka używała i poleca, bo też nie matowieją d mycia i nie robią się takie brzydkie od herbatek.
Obecnie na butelkach są jakieś oznaczenia, że są wolne od czegoś tam.. od bpa, czy jakoś tak. ja będę używać aventa i myślałam jeszcze o tej butelce medeli CALMA http://allegro.pl/medela-zestaw-calma-z-butelka-150-ml-butelka-i4411317360.html . Zamierzam karmić piersią, ale tak czy siak kilka butelek się przyda -
zielarka wrote:Wszystko jest ok, pessar siedzi dobrze, choć ze względu na moją krzywą szyjkę jest z lewej strony bardziej pod kątem, stąd możliwy jest większy ucisk w tym miejscu.
Gin zlitował się i zrobił jeszcze krótkie usg, maluszek się ruszał, robi sie coraz grubszy, nie jest już takim patyczakiem
No i zmiana nastąpiła…raczej będzie dziewczynka…„to co miało urosnąć zmalało a szparka się powiększyła”.
Oczywiście nie nastawiam się jeszcze ale zgodne jest to z moimi przeczuciami.To córuni jeszcze nie gratulujemy?
-
zielarka wrote:Wszystko jest ok, pessar siedzi dobrze, choć ze względu na moją krzywą szyjkę jest z lewej strony bardziej pod kątem, stąd możliwy jest większy ucisk w tym miejscu.
Oczywiście nie nastawiam się jeszcze ale zgodne jest to z moimi przeczuciami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 16:15
-
nick nieaktualnyAg... wrote:Ja nie chce łozeczka z moskitierą ( jak zwal tak zwal- z baldachimem) dodatkowo zbiera sie na tym kurz podobno, a przy moim kocie to juz wogole.
ale łóżeczko obiecała mi sis ze szwagrem...zgodnie z życzeniem białe:)
my mamy małą sypialnię, więc tylko łóżeczko i komoda... -
ania_29 wrote:Matko... mdłości mi się skończyły i włączył mi się tryb zachcianek
ja jem malinowy jogurt wlasnie- wczoraj kupilam pol lodowki jogurtow.
jeszcze przedwczoraj nieznosilam jogurtow:)
ciaza jest niesamowita:)Malenq, Paula44 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAg... wrote:jezusie ile dodatkow:)ale fajne.
Wrzucilam twoje i gwiazdeczki w liste moja bo ma szuflady i ladniutkie są
Nie, nie...nie wszystko jest w komplecieja napoczatku dostałąm oczopląsu, ale póxniej jak doczytałam co jest w komplecie, to tylko to co w łóżeczku, plus, to coś z kieszonkami co wisi przy łóżeczku i rożek
Ag... lubi tę wiadomość