X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    słyszałam , że są problemy z przednimi kołami. Musisz poszukać opinii w necie.

hmm, a najbardziej podobaja mi się właśnie wózki firmy Bebetto

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    dziewczyny mam pytanie, czy np. można kupić zwykłą komodę na to aby umieścić na niej przewijak dla dziecka? czy musi być jakaś specjalna?
    Jeśli mąż jest sprytny to na wszystkim taki przewijak zamontuje ;)

Ag..., Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja właśnie wróciłam od endokrynologa. Wyniki mam dobre. Wszystko w jak najlepszym porządku. :) Cieszę się. Zwiększył mi dawkę euthyroxu na 75/88. Ale lekarz jako pierwszy stwierdził, że już widać brzuszek ciązowy. :D powiedział, że pięknieję przez hormony. :) Kolejna wizyta 2 września.

Co do wózków to wybór jest przeogromny. Dama nie wiem co wybrać. Dla mnie najważniejsze żeby był lekki, zwinny i z dużymi kołami. Myślałam o x landerze x move, baby design lupo komfort albo camarelo carrera właśnie. Nie wiem, bez męża jestem taką nieogarniętą ciapą. :D

Ewelina88, Starająca się lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee589b47d7b2.jpg

to takie coś na tej komodzie ( nie mam pojęcia jak się nazywa) to można coś takiego kupić samo i zamontować na niej? Bo rozumiem, że w środku kładzie się taki specjalny materac do przewijania.

(zdjęcie przykładowe)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 15:31

mhsvp07w3ex0n696.png

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    hmm, a najbardziej podobaja mi się właśnie wózki firmy Bebetto

wiesz, trzeba poszukać , może być tak, że w danym modelu coś tam szwankowało i były reklamację, to zaprojektowali kolejny model i już jest wówczas z nim ok. Ciężki orzech do zgryzienia z tymi wózkami, bo pewnie idealnego i tak nie ma na rynku, a modeli, producentów jest od groma. Dlatego tak ważne są moim zdaniem opinie użytkowników. Bo w sumie w sklepie sprzedawca może powiedzieć nam to co chcemy usłyszeć byle by tylko sprzedać wózek, chociaż i są super sprzedawcy co faktycznie potrafią doradzić szczerze.

Ania29 oj prawda prawda :D

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:

to takie coś na tej komodzie ( nie mam pojęcia jak się nazywa) to można coś takiego kupić samo i zamontować na niej? Bo rozumiem, że w środku kładzie się taki specjalny materac do przewijania.
    pewnie zwie sie to przewijak:) bynajmniej tak bym strzelala,
    materacyki widzialam na poofi takie wlasnie na cos takiego, a ze akurat tworze moja magiczna liste i mam otwarta strone to Ci nawet wkleje linka:)
    http://poofi.pl/shop/#/shop/products/pokrowiec-na-przewijak-poofi-pure/

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:

Wiesz co... Przeważnie przewijaki sprzedają do konkretnych typów komód przystosowanych do jego montażu. Ale to przecież tylko kawałki płyty, można samemu zrobić i od tyłu przymocować do komody :)

Rozglądasz się za mebelkami? Ja jakoś nie przepadam za seriami typowo dziecięcymi. Może i są ładne komplety w zwierzątka czy inne motywy, ale wolę coś uniwersalnego, co będzie mogło służyć nawet nastolatkowi :) Teraz już nie ma przymusu żeby wszystko z jednej serii kupować. Można spokojnie mieszać, byleby koncepcja miała ręce i nogi ;)
    Czekam z przemalowaniem pewnej komody na poznanie płci i wtedy będę myśleć co fajnego można zrobić z szufladami :)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

201501145565.png

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa jestem ile nas to wszystko wyniesie 739041fk5h52pbo8.gif

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    ciekawa jestem ile nas to wszystko wyniesie 739041fk5h52pbo8.gif

jak skoncze excela dam znac ile mi wyszlo, podejrzewam ze cos w przedziale pomiedzy " w cholere duzo" a ja pier* :)

Gwiazdeczka27, Maud11, Ewelina88, jonka91, szpilka lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporo! Ale to takie przyjemne wydawanie pieniędzy ;)

Ag... lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Sporo! Ale to takie przyjemne wydawanie pieniędzy ;)
    prawda:) chyba do tej pory to jedyne zakupy, ktore nawet cieszą mojego męża:)

Paula44 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zrobiłam sobie listę :) Zajeła mi ze 2 godzinki i teraz tylko dopisuję, tylko ze ja nie robiłąm tak profesjonalnie jak Ag... :) I mam bez stron internetowych ale też nie wiem co będę kupowac osobiście a co przez interet. Na pewo sporo ubranek kupię na Flohmarkt - tu w DE sa takie bazarki organizowane i ludzie sprzedają po swoich pociechach, koleżaka tam takie perełki upolowała ze az mi oczy wychodziły z orbit. na pierwszy jedziemy jakoś pod koniec września :)

Wózek?? Niby mamy wybrany, z tym, ze 3w 1: http://www.babyartikel.de/produkt/kombikinderwagen/abc_design_kombi_kinderwagen_turbo_6s_cappuccino_2014_inkl_regenverdeck?gclid=COSHgbaF2b8CFeSWtAod6HoAlw
    My w mieszkaiu wózka trzymac nie bedziemy, mamy dużą i świeżo wyremontowaną piwicę, czysto jak w pokoju praktycznie, więc na spacery wózek będzie zabierany z piwnicy, a ppoza tym pod schodami mamy taki schowek na 2 wózki, i sasiadka tam zostawiała latem więc i ja będę :) A do combi taki na pewo nam wejdzie :) o...chyba ze na żywo okaże sie beznadziejy to wtedy trzeba będzie wybierać inny :)

Ania_29 ja też chcę wolę bardziej uniwersalne mebelki, choć te dziecięce sa słodkie :) Ozdobię pokoik odrobią dodatków i będzie ok.

Trzymam kciuki za wizyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 15:44

Ag... lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha...czytałam, ze zima ma być lekka w tym roku, zobaczymy czy się sprawdzi. Ale jakby była taka jak ostatia to ja bym sie ie obraziła - szybciej z maluszkiem wyjdę na spacer :)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika profesjonalnie to za duzo powiedziane. Poprostu ja nie mam innej opcji, musze powklejac linki zeby mezowi przedstawic co i jak bo inaczej u nas sie nie da:)
    on musi zobaczyc, wiedziec ze ja wybralam to z miliona innych dostepnych rzeczy i po kiwnieciu glowa kupic:) pozatym jak bedzie w PL na chwile to nie bedziemy lazic po sklepach bo tez tego nie znosi:) stad moja lista z linkami, cenami i adresami sklepow:)

tymczasem zeby nie bylo ze ciezarne sie obijają ( bynajmniej te na L4) fota z mojego centrum dowodzenia wyprawką dla malucha:)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/93944cd840ac.jpg

marrtka, MonikaDM, Ewelina88, Gwiazdeczka27, Paula44, jonka91, Wiki81 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwalę sie brzucholem...tylko od razu zazaczę, ze niestety nie jest on tylko ciążowy, bo tłuszczyku było troche wcześniej :/ Ale ja ewidentnie widze różnicę :)

2zhf53a.jpg

Ag..., Gwiazdeczka27, bluegirl89, Ewelina88, Paula44, jonka91, szpilka, Cynamonek30, Wiki81 lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... podziwiam. Ja do planowania, robienia skrupulatnej listy, porównywania jestem lewa ;) Nie chce mi się i już :D Nie lubię tak strategicznie to tematu podchodzić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 15:50

Ag... lubi tę wiadomość

201501145565.png

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania tak rozgladam i w sumie mamy wizję aby mebelki były koloru białego, ściany w kolorze np. bardzo jasnym błękitnym, albo bardzo jasnym różowym . co do mebli to właśnie mi się nie za bardzo podobają z jakimiś zwierzakami, też wolę uniwersalne. Patrzyłam np. na meble w IKEI w dziale "meble do sypialni" i za taki komplet, który sama sobie skomponowałam łącznie cena wychodzi ok. 1079 zł. Gdy weszłam na dział dziecięcych, to cena za taki ala komplet już wynosi ok. 1400 zł

Zaczęłam się poważnie zastanawiać, czy nie kupować po woli tego wszystkiego, bo jak tak nagle zacznie się zakupy to strasznie się to odczuje po kieszeniach.. Ale z drugiej strony nie chcę zapeszać i z jeszcze kolejnej strony cholera jasna i tak jesteśmy nastawieni na dziecko i już mam mętlik w głowie. Ja chyba po prostu zrobię listę na prezenty gwiazdkowe i poproszę mikołaja o część tych wszystkich rzeczy- byłam grzeczna może posłucha ;)

Znalazłam na allegro zarąbiste łóżeczko z szufladą i z materacem gryczano-piankowo-kokosowym za ok. 280 zł zostało 12 dni do końca i cholera mam ochotę go zamówić 1974375fjyzblv95g.gif

Ag..., Paula44, jonka91 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Ag... podziwiam. Ja do planowania, robienia skrupulatnej listy, porównywania jestem lewa ;) Nie chce mi się i już :D Nie lubię tak strategicznie to tematu podchodzić :)
    jesli myslisz ze ja lubie to jestes daaaaleko od prawdy:) nieznosze!!! dlatego idzie mi jak krew z nosa.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczko pokaż łóżeczko :) Nie wykupię Ci go ;)
    A z zakupami... Co masz niby zapeszyć? Jesteśmy już elegancko w II trymestrze :) Przecież nie będziesz wszystkiego urządzać jak już się malec na świecie pojawi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 15:52

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Monika profesjonalnie to za duzo powiedziane. Poprostu ja nie mam innej opcji, musze powklejac linki zeby mezowi przedstawic co i jak bo inaczej u nas sie nie da:)
    on musi zobaczyc, wiedziec ze ja wybralam to z miliona innych dostepnych rzeczy i po kiwnieciu glowa kupic:) pozatym jak bedzie w PL na chwile to nie bedziemy lazic po sklepach bo tez tego nie znosi:) stad moja lista z linkami, cenami i adresami sklepow:)

tymczasem zeby nie bylo ze ciezarne sie obijają ( bynajmniej te na L4) fota z mojego centrum dowodzenia wyprawką dla malucha:)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/93944cd840ac.jpg

Hmmm...ja chyba musze zmodyfikowac moją listę, bo łazić po sklepach nie znosimy więc i tak pewnie więcej kupimy przez internet...A nawet gdyby nie, to tak na wszelki wypadek, warto linki mieć. Jak skończe szkołe to będe miec masę czasu to się za to zabiorę :)

A laski i ja o coś podpytam. Wiecie jakie butelki bedziecie chciały używać?? Mnie tak jakoś wzięło ostatnio. Ja chyba jestem za szklanymi,mimo, ze cięższe, ale łatwiej o sterylizację, poza tym naczytałam się o tym ze te plastikowe to uwalniają jakiś tam skłądnik z tego plastiku i ze to trujące jest, więc plastikowych raczej nie wygotuję. Więc staneło za szklanymi. Szwagierka używała i poleca, bo też nie matowieją d mycia i nie robią się takie brzydkie od herbatek.

‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ