*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ag... wrote:Dziewczyny a co sadzicie o tych sesjach http://fotosister.eu/
planujemy z mezem zrobic;)Bardzo fajna pamiątka i dużo moich znajomych się na to zdecydowało.
Ag... lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrzepraszam, że tak pytam, ale ja kompletnie zielona w temacie dzieci...
Wychowywałam się jako jedynaczka, w bardzo małej rodzinie, żadnych kuzynów, małego dziecka długo na oczy nie widziałam...
Nawet teraz bałabym się dotknąć... Pokładam wielką nadzieję w jakimiś przynajmniej minimalnym instynkcie macierzyńskim, a poza tym to ja nie wiem jak ja to ogarnę -
Maud11 wrote:Przepraszam, że tak pytam, ale ja kompletnie zielona w temacie dzieci...
Wychowywałam się jako jedynaczka, w bardzo małej rodzinie, żadnych kuzynów, małego dziecka długo na oczy nie widziałam...
Nawet teraz bałabym się dotknąć... Pokładam wielką nadzieję w jakimiś przynajmniej minimalnym instynkcie macierzyńskim, a poza tym to ja nie wiem jak ja to ogarnęDamy radę.
Gondola to ta część głęboka wózka, gdzie noworodki się wozi. 2w1 to gondola + spacerówka, a 3w1 to już różnie, może być np właśnie fotelik. Zawsze masz wyszczególnione co ma.
Gwiazdeczka27, Maud11 lubią tę wiadomość
-
Maud11 tak gondola to to w czym sobie leży dzieciątko
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/57888fbf3de0.jpg
spokojnie wszystkiego się nauczysz, zresztą to się ma we krwi ukryte
Dużo jeszcze z pewnością będzie się o tym wszystkim czytało itp.
Ja tez jestem zupełnie zielona w temacie i też zawsze bałam się nawet dotknąć dziecka malutkiegoZresztą u nas na forum są też doświadczone mamy i wierze, że będą nam dawały rady i wskazówki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 13:28
Ewelina88, Maud11, Ag... lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTen wózek w paseczki to nie city move tylko Tako Marine
Dziewczyny ja zaś stwierdzam że w naszym przypadku z gondoli chyba nie będziemy wcale korzystać (chyba że przed domem i w ogrodzie) mieszkam na obrzeżach miasta duży ruch i brak chodnika... wszędzie się poruszamy samochodem więc podejrzewam że tylko z fotelika często bedziemy korzystać, a później szkoda będzie przekładać malucha do gondoli i tylko fotelik się wepnie do wózka.. hm co o tym myślicie?
MARRTKA dużo dziewczyn kupiło Camarelo Carrera i bardzo sobie chwaliły w wątku o wyborze wózkateż o nim myślałam, ale u mnie w pobliżu go nie widziałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 13:48
-
nick nieaktualnymarrtka wrote:Tako city move też mi się podoba
I zwróciłam jeszcze uwagę na Camarelo Carera, bo są bardzo lekkie. Ale te kolorowe kółka średnio fajne (wiem wiem szczegół ;P)
Marrtka, te Camarelo śliczne są! Ogólnie wybór jest gigantyczny...
Ty chyba jesteś z Krakowa, bo coś wspominałaś o spacerze, ale chciałam sprawdzić na naszej liście i Cię tam chyba nie ma?
Dopisz się: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-mIMcrIXgSS7qhF8IA3Tmu0ifEq2xIXV_X9Xwe5oggM/edit#gid=0
A jakbyś wiedziała, gdzie w Krakowie są jakieś sklepy, gdzie można pooglądać wózki to napisz -
nick nieaktualnyKawa wrote:Dziewczyny ja zaś stwierdzam że w naszym przypadku z gondoli chyba nie będziemy wcale korzystać (chyba że przed domem i w ogrodzie) mieszkam na obrzeżach miasta duży ruch i brak chodnika... wszędzie się poruszamy samochodem więc podejrzewam że tylko z fotelika często bedziemy korzystać, a później szkoda będzie przekładać malucha do gondoli i tylko fotelik się wepnie do wózka.. hm co o tym myślicie?
Ja też tak myślałam, ale gdzieś na innym forum dziewczyny pisały, że dziecko musi być jak najczęściej na płasko (ze wzgl. na kręgosłup) i jak ma być w foteliku, to tylko na przejazd samochodem, a jak jest dłuższa trasa to trzeba nawet przerwy robić i układać dzidziusia na płasko...
A może ja się mylę, nie wiem... Kurde w ostatnim czasie człowiek przyswaja tyle dzieciowych informacji że mi się w głowie miesza... A ze skurczonym mózgiem ciążowym to tym bardziej ciężej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 13:57
-
Kawa jak to, toż to TAKO CITY MOVE MARINES ALE CITY MOVE
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1190
ale przecież my w styczniu rodzimy, ja tam mam zamiar hartować dziecko po urodzeniu i na krótkie ale jednak spacerki wychodzić.
ps. Camarelo faktycznie też ciekawy, i też dodaje do ulubionych aby go obejrzeć , poczytam jeszcze opinie
Zielarka powodzenia na wizycie, będzie dobrze i pooglądasz swojego malucha!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 14:00
-
W obszarze sklepów i zakupów dla dzidziola jestem jeszcze zielona, ale jak coś obczaję to dam znać!Może znajdę gdzieś Camarelo
małż ledwo do Smyka dał się zaciągnąć, a kupowałam klocki dla siostrzenicy
On nie chce zapeszać jeszcze
ale jak w hipermarkecie przechodzimy obok działu z zabawkami, to włącza te, co grają
no i siara
Ewelina88, Maud11, Paula44, Agus89, szpilka lubią tę wiadomość
-
Gwiazdeczka27 wrote:Kawa jak to, toż to TAKO CITY MOVE MARINES ALE CITY MOVE
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1190
ale przecież my w styczniu rodzimy, ja tam mam zamiar hartować dziecko po urodzeniu i na krótkie ale jednak spacerki wychodzić.
ps. Camarelo faktycznie też ciekawy, i też dodaje do ulubionych aby go obejrzeć , poczytam jeszcze opinie
Zielarka powodzenia na wizycie, będzie dobrze i pooglądasz swojego malucha!
ja tez zamierzam spacerowac:)
mi sie wydaje wogole ze dziecko zimą to raczej w gondoli niz w foteliku na wozku. ale w sumie sie nei znam:)
Przeciez to chyba trzeba opatulic jakos cieplo skoro ona na dworze rusza tylko oczami i lezy jak mumia na poczatku:)
takie nosidlo to chyba na zakupy tylko a nie na spacerek. A patrzac na to jakie mamy zimy smialo na spacery mozna dziecko brac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 14:04
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
no tak tak, dlatego właśnie poruszyłam temat, że na spacerki wychodzić będę więc gondola konieczna innej opcji nie ma
Kurcze podoba mi się też ten wózek Camarelo ale on chyba jest dość wysoki a ja mam 160 wzrostu ... na żywo muszę popatrzeć, ale już czytam opinie i jak na razie pozytywy
marrtka my też nie kupujemy ale oglądając a nie kupując niczego się nie zapeszaZawsze popatrzeć, porozglądać się można aby mieć już jakiś zarys tego na jakim wózku nam zależy jak również może okazać się, że dokonamy wyboru a kupi się tuż przed porodem, przynajmniej jak już będziemy miały ogromne brzuchy to nie będziemy musiały się męczyć w poszukiwaniach
Często słyszałam już, że w zaawansowanej ciąży takie wyprawy są na serio bardzo męczące.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 14:11
marrtka lubi tę wiadomość
-
Gwiazdeczka27 wrote:no tak tak, dlatego właśnie poruszyłam temat, że na spacerki wychodzić będę więc gondola konieczna innej opcji nie ma
Kurcze podoba mi się też ten wózek Camarelo ale on chyba jest dość wysoki a ja mam 160 wzrostu ... na żywo muszę popatrzeć, ale już czytam opinie i jak na razie pozytywy
marrtka my też nie kupujemy ale oglądając a nie kupując niczego się nie zapeszaZawsze popatrzeć, porozglądać się można aby mieć już jakiś zarys tego na jakim wózku nam zależy jak również może okazać się, że dokonamy wyboru a kupi się tuż przed porodem, przynajmniej jak już będziemy miały ogromne brzuchy to nie będziemy musiały się męczyć w poszukiwaniach
Często słyszałam już, że w zaawansowanej ciąży takie wyprawy są na serio bardzo męczące.
czyli np posciel, butelka, wozek-> robie rekonesans w necie + opinie itp i wpisuje linka skad zamowie.
Podejrzewam ze ok tygodnia mi zejdzie. A ze zakupy planuje ONline bo to ostatnio preferowana przezemnie forma to mysle ze sie sprawdzi:)
oczywiscie zawsze gdzies cos w sklepie dorwę i odznacze z listy no ale tak to wlasnie wykminiłam:)
Gwiazdeczka ja tez 160 centymetrowy kurdupelek:)Ewelina88, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość