X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag ekstra, po prostu rewelacja! Oj chyba z mężem będziemy musieli się nad taka sesją również poważnie zastanowić :)

Ag... lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Dziewczyny a co sadzicie o tych sesjach http://fotosister.eu/
    planujemy z mezem zrobic;)
    My też planujemy, dodatkowo ok 7-8 miesiąc chcieliśmy sesje z brzucholem. :) Bardzo fajna pamiątka i dużo moich znajomych się na to zdecydowało.:)

Ag... lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że tak pytam, ale ja kompletnie zielona w temacie dzieci...

Wychowywałam się jako jedynaczka, w bardzo małej rodzinie, żadnych kuzynów, małego dziecka długo na oczy nie widziałam...
    Nawet teraz bałabym się dotknąć... Pokładam wielką nadzieję w jakimiś przynajmniej minimalnym instynkcie macierzyńskim, a poza tym to ja nie wiem jak ja to ogarnę puk-puk.gif

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Przepraszam, że tak pytam, ale ja kompletnie zielona w temacie dzieci...

Wychowywałam się jako jedynaczka, w bardzo małej rodzinie, żadnych kuzynów, małego dziecka długo na oczy nie widziałam...
    Nawet teraz bałabym się dotknąć... Pokładam wielką nadzieję w jakimiś przynajmniej minimalnym instynkcie macierzyńskim, a poza tym to ja nie wiem jak ja to ogarnę puk-puk.gif
    Spokojnie, ja też jestem zielona. :) Damy radę.
    Gondola to ta część głęboka wózka, gdzie noworodki się wozi. 2w1 to gondola + spacerówka, a 3w1 to już różnie, może być np właśnie fotelik. Zawsze masz wyszczególnione co ma.

Gwiazdeczka27, Maud11 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 tak gondola to to w czym sobie leży dzieciątko :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/57888fbf3de0.jpg

spokojnie wszystkiego się nauczysz, zresztą to się ma we krwi ukryte :)
    Dużo jeszcze z pewnością będzie się o tym wszystkim czytało itp.
    Ja tez jestem zupełnie zielona w temacie i też zawsze bałam się nawet dotknąć dziecka malutkiego :) Zresztą u nas na forum są też doświadczone mamy i wierze, że będą nam dawały rady i wskazówki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 13:28

Ewelina88, Maud11, Ag... lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w poczekalni u gina i paznokcie obgryzam...

Ewelina88, Paula44, Ag... lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tako city move też mi się podoba :) I zwróciłam jeszcze uwagę na Camarelo Carera, bo są bardzo lekkie. Ale te kolorowe kółka średnio fajne (wiem wiem szczegół ;P)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Siedzę w poczekalni u gina i paznokcie obgryzam...
    Trzymam kciuki. :) Ja wczoraj widziałam bąbla a już tęsknie...

zplX18SyZp.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka - oddychaj. Będzie ok!

• zielarka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam detektor tętna, za parę dni będzie. Mam nadzieję że zawału nie dostanę gdy serducha będę szukać.

Ag..., nix lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten wózek w paseczki to nie city move tylko Tako Marine ;)

Dziewczyny ja zaś stwierdzam że w naszym przypadku z gondoli chyba nie będziemy wcale korzystać (chyba że przed domem i w ogrodzie) mieszkam na obrzeżach miasta duży ruch i brak chodnika... wszędzie się poruszamy samochodem więc podejrzewam że tylko z fotelika często bedziemy korzystać, a później szkoda będzie przekładać malucha do gondoli i tylko fotelik się wepnie do wózka.. hm co o tym myślicie?

MARRTKA dużo dziewczyn kupiło Camarelo Carrera i bardzo sobie chwaliły w wątku o wyborze wózka ;) też o nim myślałam, ale u mnie w pobliżu go nie widziałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 13:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Tako city move też mi się podoba :) I zwróciłam jeszcze uwagę na Camarelo Carera, bo są bardzo lekkie. Ale te kolorowe kółka średnio fajne (wiem wiem szczegół ;P)

Marrtka, te Camarelo śliczne są! Ogólnie wybór jest gigantyczny...
    Ty chyba jesteś z Krakowa, bo coś wspominałaś o spacerze, ale chciałam sprawdzić na naszej liście i Cię tam chyba nie ma?
    Dopisz się: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-mIMcrIXgSS7qhF8IA3Tmu0ifEq2xIXV_X9Xwe5oggM/edit#gid=0
    A jakbyś wiedziała, gdzie w Krakowie są jakieś sklepy, gdzie można pooglądać wózki to napisz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Dziewczyny ja zaś stwierdzam że w naszym przypadku z gondoli chyba nie będziemy wcale korzystać (chyba że przed domem i w ogrodzie) mieszkam na obrzeżach miasta duży ruch i brak chodnika... wszędzie się poruszamy samochodem więc podejrzewam że tylko z fotelika często bedziemy korzystać, a później szkoda będzie przekładać malucha do gondoli i tylko fotelik się wepnie do wózka.. hm co o tym myślicie?

Ja też tak myślałam, ale gdzieś na innym forum dziewczyny pisały, że dziecko musi być jak najczęściej na płasko (ze wzgl. na kręgosłup) i jak ma być w foteliku, to tylko na przejazd samochodem, a jak jest dłuższa trasa to trzeba nawet przerwy robić i układać dzidziusia na płasko...

A może ja się mylę, nie wiem... Kurde w ostatnim czasie człowiek przyswaja tyle dzieciowych informacji że mi się w głowie miesza... A ze skurczonym mózgiem ciążowym to tym bardziej ciężej... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 13:57

• Ag... Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Kupiłam detektor tętna, za parę dni będzie. Mam nadzieję że zawału nie dostanę gdy serducha będę szukać.
    jaki kupilas?
    i przestan gryźć pazury!

Gwiazdeczka27, Paula44, zielarka lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Ja mam zupę fasolkową i domowe paruchy z jagodami;)

kochana poprosze o przepis bo uwielbiam zupe fasolowa-oczywiscie mowa o fasoli JAŚ ?

ug37p07wh10wkqyc.png

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa jak to, toż to TAKO CITY MOVE MARINES ALE CITY MOVE :P

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1190

ale przecież my w styczniu rodzimy, ja tam mam zamiar hartować dziecko po urodzeniu i na krótkie ale jednak spacerki wychodzić.

ps. Camarelo faktycznie też ciekawy, i też dodaje do ulubionych aby go obejrzeć , poczytam jeszcze opinie

Zielarka powodzenia na wizycie, będzie dobrze i pooglądasz swojego malucha! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 14:00

mhsvp07w3ex0n696.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W obszarze sklepów i zakupów dla dzidziola jestem jeszcze zielona, ale jak coś obczaję to dam znać!Może znajdę gdzieś Camarelo ;) małż ledwo do Smyka dał się zaciągnąć, a kupowałam klocki dla siostrzenicy :D On nie chce zapeszać jeszcze ;) ale jak w hipermarkecie przechodzimy obok działu z zabawkami, to włącza te, co grają :D no i siara

Ewelina88, Maud11, Paula44, Agus89, szpilka lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Kawa jak to, toż to TAKO CITY MOVE MARINES ALE CITY MOVE :P

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1190

ale przecież my w styczniu rodzimy, ja tam mam zamiar hartować dziecko po urodzeniu i na krótkie ale jednak spacerki wychodzić.

ps. Camarelo faktycznie też ciekawy, i też dodaje do ulubionych aby go obejrzeć , poczytam jeszcze opinie

Zielarka powodzenia na wizycie, będzie dobrze i pooglądasz swojego malucha! :)

ja tez zamierzam spacerowac:)
    mi sie wydaje wogole ze dziecko zimą to raczej w gondoli niz w foteliku na wozku. ale w sumie sie nei znam:)
    Przeciez to chyba trzeba opatulic jakos cieplo skoro ona na dworze rusza tylko oczami i lezy jak mumia na poczatku:)
    takie nosidlo to chyba na zakupy tylko a nie na spacerek. A patrzac na to jakie mamy zimy smialo na spacery mozna dziecko brac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 14:04

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak tak, dlatego właśnie poruszyłam temat, że na spacerki wychodzić będę więc gondola konieczna innej opcji nie ma :)
    Kurcze podoba mi się też ten wózek Camarelo ale on chyba jest dość wysoki a ja mam 160 wzrostu ... na żywo muszę popatrzeć, ale już czytam opinie i jak na razie pozytywy :)

marrtka my też nie kupujemy ale oglądając a nie kupując niczego się nie zapesza :) Zawsze popatrzeć, porozglądać się można aby mieć już jakiś zarys tego na jakim wózku nam zależy jak również może okazać się, że dokonamy wyboru a kupi się tuż przed porodem, przynajmniej jak już będziemy miały ogromne brzuchy to nie będziemy musiały się męczyć w poszukiwaniach :) Często słyszałam już, że w zaawansowanej ciąży takie wyprawy są na serio bardzo męczące.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 14:11

marrtka lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    no tak tak, dlatego właśnie poruszyłam temat, że na spacerki wychodzić będę więc gondola konieczna innej opcji nie ma :)
    Kurcze podoba mi się też ten wózek Camarelo ale on chyba jest dość wysoki a ja mam 160 wzrostu ... na żywo muszę popatrzeć, ale już czytam opinie i jak na razie pozytywy :)

marrtka my też nie kupujemy ale oglądając a nie kupując niczego się nie zapesza :) Zawsze popatrzeć, porozglądać się można aby mieć już jakiś zarys tego na jakim wózku nam zależy jak również może okazać się, że dokonamy wyboru a kupi się tuż przed porodem, przynajmniej jak już będziemy miały ogromne brzuchy to nie będziemy musiały się męczyć w poszukiwaniach :) Często słyszałam już, że w zaawansowanej ciąży takie wyprawy są na serio bardzo męczące.
    ja robie plik excelowski( liste- bazujac na tych internetowych)z wszystkimi rzeczami od razu takie jakie wybiore i jakie chce kupic.
    czyli np posciel, butelka, wozek-> robie rekonesans w necie + opinie itp i wpisuje linka skad zamowie.
    Podejrzewam ze ok tygodnia mi zejdzie. A ze zakupy planuje ONline bo to ostatnio preferowana przezemnie forma to mysle ze sie sprawdzi:)
    oczywiscie zawsze gdzies cos w sklepie dorwę i odznacze z listy no ale tak to wlasnie wykminiłam:)

Gwiazdeczka ja tez 160 centymetrowy kurdupelek:)

Ewelina88, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ