X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag ekstra, po prostu rewelacja! Oj chyba z mężem będziemy musieli się nad taka sesją również poważnie zastanowić :)

Ag... lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Dziewczyny a co sadzicie o tych sesjach http://fotosister.eu/
    planujemy z mezem zrobic;)
    My też planujemy, dodatkowo ok 7-8 miesiąc chcieliśmy sesje z brzucholem. :) Bardzo fajna pamiątka i dużo moich znajomych się na to zdecydowało.:)

Ag... lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że tak pytam, ale ja kompletnie zielona w temacie dzieci...

Wychowywałam się jako jedynaczka, w bardzo małej rodzinie, żadnych kuzynów, małego dziecka długo na oczy nie widziałam...
    Nawet teraz bałabym się dotknąć... Pokładam wielką nadzieję w jakimiś przynajmniej minimalnym instynkcie macierzyńskim, a poza tym to ja nie wiem jak ja to ogarnę puk-puk.gif

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Przepraszam, że tak pytam, ale ja kompletnie zielona w temacie dzieci...

Wychowywałam się jako jedynaczka, w bardzo małej rodzinie, żadnych kuzynów, małego dziecka długo na oczy nie widziałam...
    Nawet teraz bałabym się dotknąć... Pokładam wielką nadzieję w jakimiś przynajmniej minimalnym instynkcie macierzyńskim, a poza tym to ja nie wiem jak ja to ogarnę puk-puk.gif
    Spokojnie, ja też jestem zielona. :) Damy radę.
    Gondola to ta część głęboka wózka, gdzie noworodki się wozi. 2w1 to gondola + spacerówka, a 3w1 to już różnie, może być np właśnie fotelik. Zawsze masz wyszczególnione co ma.

Gwiazdeczka27, Maud11 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 tak gondola to to w czym sobie leży dzieciątko :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/57888fbf3de0.jpg

spokojnie wszystkiego się nauczysz, zresztą to się ma we krwi ukryte :)
    Dużo jeszcze z pewnością będzie się o tym wszystkim czytało itp.
    Ja tez jestem zupełnie zielona w temacie i też zawsze bałam się nawet dotknąć dziecka malutkiego :) Zresztą u nas na forum są też doświadczone mamy i wierze, że będą nam dawały rady i wskazówki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 13:28

Ewelina88, Maud11, Ag... lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w poczekalni u gina i paznokcie obgryzam...

Ewelina88, Paula44, Ag... lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tako city move też mi się podoba :) I zwróciłam jeszcze uwagę na Camarelo Carera, bo są bardzo lekkie. Ale te kolorowe kółka średnio fajne (wiem wiem szczegół ;P)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Siedzę w poczekalni u gina i paznokcie obgryzam...
    Trzymam kciuki. :) Ja wczoraj widziałam bąbla a już tęsknie...

zplX18SyZp.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka - oddychaj. Będzie ok!

• zielarka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam detektor tętna, za parę dni będzie. Mam nadzieję że zawału nie dostanę gdy serducha będę szukać.

Ag..., nix lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten wózek w paseczki to nie city move tylko Tako Marine ;)

Dziewczyny ja zaś stwierdzam że w naszym przypadku z gondoli chyba nie będziemy wcale korzystać (chyba że przed domem i w ogrodzie) mieszkam na obrzeżach miasta duży ruch i brak chodnika... wszędzie się poruszamy samochodem więc podejrzewam że tylko z fotelika często bedziemy korzystać, a później szkoda będzie przekładać malucha do gondoli i tylko fotelik się wepnie do wózka.. hm co o tym myślicie?

MARRTKA dużo dziewczyn kupiło Camarelo Carrera i bardzo sobie chwaliły w wątku o wyborze wózka ;) też o nim myślałam, ale u mnie w pobliżu go nie widziałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 13:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Tako city move też mi się podoba :) I zwróciłam jeszcze uwagę na Camarelo Carera, bo są bardzo lekkie. Ale te kolorowe kółka średnio fajne (wiem wiem szczegół ;P)

Marrtka, te Camarelo śliczne są! Ogólnie wybór jest gigantyczny...
    Ty chyba jesteś z Krakowa, bo coś wspominałaś o spacerze, ale chciałam sprawdzić na naszej liście i Cię tam chyba nie ma?
    Dopisz się: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-mIMcrIXgSS7qhF8IA3Tmu0ifEq2xIXV_X9Xwe5oggM/edit#gid=0
    A jakbyś wiedziała, gdzie w Krakowie są jakieś sklepy, gdzie można pooglądać wózki to napisz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Dziewczyny ja zaś stwierdzam że w naszym przypadku z gondoli chyba nie będziemy wcale korzystać (chyba że przed domem i w ogrodzie) mieszkam na obrzeżach miasta duży ruch i brak chodnika... wszędzie się poruszamy samochodem więc podejrzewam że tylko z fotelika często bedziemy korzystać, a później szkoda będzie przekładać malucha do gondoli i tylko fotelik się wepnie do wózka.. hm co o tym myślicie?

Ja też tak myślałam, ale gdzieś na innym forum dziewczyny pisały, że dziecko musi być jak najczęściej na płasko (ze wzgl. na kręgosłup) i jak ma być w foteliku, to tylko na przejazd samochodem, a jak jest dłuższa trasa to trzeba nawet przerwy robić i układać dzidziusia na płasko...

A może ja się mylę, nie wiem... Kurde w ostatnim czasie człowiek przyswaja tyle dzieciowych informacji że mi się w głowie miesza... A ze skurczonym mózgiem ciążowym to tym bardziej ciężej... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 13:57

• Ag... Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Kupiłam detektor tętna, za parę dni będzie. Mam nadzieję że zawału nie dostanę gdy serducha będę szukać.
    jaki kupilas?
    i przestan gryźć pazury!

Gwiazdeczka27, Paula44, zielarka lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Ja mam zupę fasolkową i domowe paruchy z jagodami;)

kochana poprosze o przepis bo uwielbiam zupe fasolowa-oczywiscie mowa o fasoli JAŚ ?

ug37p07wh10wkqyc.png

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa jak to, toż to TAKO CITY MOVE MARINES ALE CITY MOVE :P

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1190

ale przecież my w styczniu rodzimy, ja tam mam zamiar hartować dziecko po urodzeniu i na krótkie ale jednak spacerki wychodzić.

ps. Camarelo faktycznie też ciekawy, i też dodaje do ulubionych aby go obejrzeć , poczytam jeszcze opinie

Zielarka powodzenia na wizycie, będzie dobrze i pooglądasz swojego malucha! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 14:00

mhsvp07w3ex0n696.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W obszarze sklepów i zakupów dla dzidziola jestem jeszcze zielona, ale jak coś obczaję to dam znać!Może znajdę gdzieś Camarelo ;) małż ledwo do Smyka dał się zaciągnąć, a kupowałam klocki dla siostrzenicy :D On nie chce zapeszać jeszcze ;) ale jak w hipermarkecie przechodzimy obok działu z zabawkami, to włącza te, co grają :D no i siara

Ewelina88, Maud11, Paula44, Agus89, szpilka lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Kawa jak to, toż to TAKO CITY MOVE MARINES ALE CITY MOVE :P

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1190

ale przecież my w styczniu rodzimy, ja tam mam zamiar hartować dziecko po urodzeniu i na krótkie ale jednak spacerki wychodzić.

ps. Camarelo faktycznie też ciekawy, i też dodaje do ulubionych aby go obejrzeć , poczytam jeszcze opinie

Zielarka powodzenia na wizycie, będzie dobrze i pooglądasz swojego malucha! :)

ja tez zamierzam spacerowac:)
    mi sie wydaje wogole ze dziecko zimą to raczej w gondoli niz w foteliku na wozku. ale w sumie sie nei znam:)
    Przeciez to chyba trzeba opatulic jakos cieplo skoro ona na dworze rusza tylko oczami i lezy jak mumia na poczatku:)
    takie nosidlo to chyba na zakupy tylko a nie na spacerek. A patrzac na to jakie mamy zimy smialo na spacery mozna dziecko brac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 14:04

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak tak, dlatego właśnie poruszyłam temat, że na spacerki wychodzić będę więc gondola konieczna innej opcji nie ma :)
    Kurcze podoba mi się też ten wózek Camarelo ale on chyba jest dość wysoki a ja mam 160 wzrostu ... na żywo muszę popatrzeć, ale już czytam opinie i jak na razie pozytywy :)

marrtka my też nie kupujemy ale oglądając a nie kupując niczego się nie zapesza :) Zawsze popatrzeć, porozglądać się można aby mieć już jakiś zarys tego na jakim wózku nam zależy jak również może okazać się, że dokonamy wyboru a kupi się tuż przed porodem, przynajmniej jak już będziemy miały ogromne brzuchy to nie będziemy musiały się męczyć w poszukiwaniach :) Często słyszałam już, że w zaawansowanej ciąży takie wyprawy są na serio bardzo męczące.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 14:11

marrtka lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    no tak tak, dlatego właśnie poruszyłam temat, że na spacerki wychodzić będę więc gondola konieczna innej opcji nie ma :)
    Kurcze podoba mi się też ten wózek Camarelo ale on chyba jest dość wysoki a ja mam 160 wzrostu ... na żywo muszę popatrzeć, ale już czytam opinie i jak na razie pozytywy :)

marrtka my też nie kupujemy ale oglądając a nie kupując niczego się nie zapesza :) Zawsze popatrzeć, porozglądać się można aby mieć już jakiś zarys tego na jakim wózku nam zależy jak również może okazać się, że dokonamy wyboru a kupi się tuż przed porodem, przynajmniej jak już będziemy miały ogromne brzuchy to nie będziemy musiały się męczyć w poszukiwaniach :) Często słyszałam już, że w zaawansowanej ciąży takie wyprawy są na serio bardzo męczące.
    ja robie plik excelowski( liste- bazujac na tych internetowych)z wszystkimi rzeczami od razu takie jakie wybiore i jakie chce kupic.
    czyli np posciel, butelka, wozek-> robie rekonesans w necie + opinie itp i wpisuje linka skad zamowie.
    Podejrzewam ze ok tygodnia mi zejdzie. A ze zakupy planuje ONline bo to ostatnio preferowana przezemnie forma to mysle ze sie sprawdzi:)
    oczywiscie zawsze gdzies cos w sklepie dorwę i odznacze z listy no ale tak to wlasnie wykminiłam:)

Gwiazdeczka ja tez 160 centymetrowy kurdupelek:)

Ewelina88, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ