*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
bluegirl89 wrote:Czy któraś, która ma wykupiony abonament premium może mi napisać co jest w kalendarzu w terminie 14+0? Bo mam tylko pierwsze wyrazy :"Rozważ zmianę" i nie wiem czego ;p
Co do porządków to robię, kiedy mam ochotę, jak mi się nie chce to nie sprzątam ;p Odkurzanie plus mycie podłóg ogarniam, ale za okna to się chyba nie zabiorę...zobaczymy
biustonosza:) -
Co do sprzątania, to powiem szczerze, że sił mi brak. Od razu czuję się słabo i nie mam siły podnieść wazonu... brzmi, to śmiesznie. Najgorzej jest w Kościele, nie jestem w stanie ustać na mszy.. słabo mi, gorąco, nogi jak z waty..
Ostatnio po długiej przerwie poszłam z mamą na miasto, to co ławka miałam przystanek, bo nogi odmawiają posłuszeństwa.
A dodam, że przed ciążą byłam mega aktywna. Codziennie ćwiczenia, bieganie, siłownia, zakupy.. a teraz nie mam sił nieść siatki;pAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
A co do sprzątania to zauważyłam u siebie w domu pewien fenomen.. Im rzadziej sprzątam tym mam czyściej.. Nie wiem jak to się dzieje, ale chyba mój mąż postanowił mniej bałaganić
kiedyś to co drugi dzień się brałam za ogarnianie domu, a teraz raz na tydzień wystarczy kurze pościerać, wyrzucić śmieci i przetrzeć podłogi.. Łazienkę przejął mąż, a odkurzaniem to od zawsze on się zajmował
kiedyś to co zdjął z siebie skarpetki czy koszulkę to łup na ziemię i tak leżało póki ja nie wrzuciłam do kosza na brudy.. a teraz grzecznie wszystko po sobie sprząta
co do okien to już na nie nie mogę patrzeć.. może w weekend pomyjemy z mężem..Ag..., Paula44 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczęta! Jeśli chodzi o sprzątanie, to: odkurzanie, mycie podłóg i cała łazienka należy do małża. Ja ścieram kurze i gotuję
no i piorę. Kilka dni temu zrobiliśmy sobie dłuższy spacer na krakowski rynek, potem Kazimierz, nad Wisłę i z powrotem. Nogi mi do d...y wlazły szczerze mówiąc. Trzeba dawkować wysiłek, nawet spacery
O rany, chyba zaczęłam dziś drugi trymestr!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 10:20
jonka91, Kawa, Ag..., M4DZI4, bluegirl89, Paula44 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytutaj na belly mamy bardzo skrócony opis maluszka w brzuszku, jeśli któraś chce wiedzieć więcej polecam tą stronkę, są tam też tydzień po tygodniu filmiki z usg z każdego tygodnia rozwoju malucha.
http://babyonline.pl/tydzien-17,ciaza-kalendarz,r6.html
Nie wspominając o dobrych radach niżej zamieszczonych odnośnie np doboru biustonosza, wagi w ciaży itpAg..., marrtka lubią tę wiadomość
-
Kawa wrote:tutaj na belly mamy bardzo skrócony opis maluszka w brzuszku, jeśli któraś chce wiedzieć więcej polecam tą stronkę, są tam też tydzień po tygodniu filmiki z usg z każdego tygodnia rozwoju malucha.
http://babyonline.pl/tydzien-17,ciaza-kalendarz,r6.html
Nie wspominając o dobrych radach niżej zamieszczonych odnośnie np doboru biustonosza, wagi w ciaży itp
super dzięki!
parenting.pl ma tez duzo dłuzsze opisy niz belly.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 10:42
-
Bry
Zielarka 3mam kciuki za wizytę:)I jak ktoś dziś jeszcze ma to również ściskam
Co do sprzątania to ja robię te lżejsze rzeczy typu kurze,układanie ciuchów itp itd, resztą zajmuje się kochana mamusia!Skarb nie kobieta:D Ja tez jak niektóre czuję się taka słaba i czasem męczą mnie nawet proste i lekkie czynności a serducho zaczyna bic jakbym maraton przebiegła.Ostatnio nawet nie dałam rady posiedziec na słońcu dłużej niż 15 min bo od razu gorzej się poczułam jakoś słabo,duszno,nogi jak z waty a swego czasu człowiek godzinami na słońcu się wylegiwał.Lepiej już mi było spacerowac niż siedziec ale za długie marsze skończyły się wiadomo jak i teraz wolę się oszczędzac.
Miłego dzionka!Malenq, Paula44 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, ciekawe co tam u Eweliny88 , nie odzywała się z tego co widzę po wizycie... Ewelina daj znać!!! Mi się dzisiaj nic a nic nie chcę chyba poszperam w necie oglądać ciuszki, łóżeczka i mebelki dla dziecka
Ciekawa jestem gdzie kupić meble do pokoiku dziecięcego, bo wiadomo, że jak tylko zaznaczy się meble np. białe to ceny są o wiele niższe niż jak powie się czy w necie wpisze się meble dziecięce.
ps. znalazłam na allegro takie fajne bluzki ciążowe, z fajnymi grafikami'
http://allegro.pl/koszulka-ciazowa-koszulki-ciazowe-z-nadrukiem-hit-i4375349769.html
http://allegro.pl/koszulki-ciazowe-z-nadrukiem-koszulka-ciazowa-4mum-i4404529712.html?source=mltWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 11:02
Ag..., Ewelina88, Maud11, Malenq lubią tę wiadomość
-
Gwiazdeczka swietne te bluzki, jedna juz mam i robi super wrazenie:)
a co do mebelkow ja mam sypialnie z Ikei i lozeczko + komode tez kupie biale z IKEA zeby mi pasowalo. W obecnym mieszkaniu w PL mam 2 pokoje wiec narazie dzidzius bedzie w sypialni a pozniej pewnie kkupimy nowe mieszkanie zeby mialo swoj pokoj.
a dzis mam w planie tez tworzenie wlasnej listy wyprawkowej od razu z konkretnymi rzeczami i w ogole wiec pewnie zajmie mi to z tydzien:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 11:06
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
Witam kochane
Paula fajnie, że się martwisz co z moją wizytą, ale ja tu jestem tylko między 10.00 a 18.00 bo w domu staramy się z mężem nie korzystać z internetu bo mało czasu dla nas.
Co do wizyty to bąbel ma 9 cm, leżał sobie na brzuchu, leniwy poruszał tylko głową i parę razy ręką pomachał. Nie pokazał co między nogami i za 4 tygodnie się dowiem ale ginka mówi, że tak lepiej bo na tym etapie to się może wszystko zmienić i nie ma co się nastawiać. Powiedziała, że nie ma potrzeby się martwić bo wszystko ok, ale jak powiedziałam jej, że mam bóle, kłucia itp brzucha to magnez mam 3 razy dziennie brać i nospe jak bardzo boli a jak nie przejdzie to mam receptę na luteinę profilaktycznie. Jak bobas tak leżał na tym brzuchu (po mamusi tak lubi) to tak ślicznie było widać kręgosłup.No i te bąbelki co czasem czuję to na pewno ruchy malucha. Mąż jak usłyszał serducho to łzy miał w oczach.
Szyjkę ja mam na każdej wizycie badaną.
Po wizycie poszłam kupić nowy biustonosz. Z 75b przeszłam na 80c i w końcu mi wygodnie ale pani w sklepie od razu zaznaczyła, że pewnie niedługo się znowu spotkamy.
Mąż obiecał obiad na mieście ale uparłam się na kebaba, od par dni za mną chodził. Poszliśmy kupić, ugryzłam 2 razy i wylądował w koszu, taki okropny, kwaśny, skomentowałam na głos przy innych klientach, że więcej tu nie przyjdę, całą drogę do męża się nie odezwałam a na końcu popłakałam się bo taką miałam ochotę na niego, a nie chciałam kolejnego. Chyba hormony działają. A dziś kupiłam sobie do pracy pyszną sałatkę cezar, ogromną! 2 batony, lasy paprykowe, banany, nektarynki i 2 pączki i się zastanawiam czy do 18.00 mi wystarczy. Na początku ciąży schudłam do 54 kg, a w tym momencie mam 57,6 kg. Muszę chyba trochę się ograniczać z niezdrowym jedzeniem ale naprawdę ciężko ja się ma ochotę. Ufff... ale si rozpisałam.Miłego dnia.
Kawa, Ag..., Paula44, Gwiazdeczka27, M4DZI4, Maud11, jonka91, Malenq lubią tę wiadomość
-
Zdążyłam ledwo ustukać moją wiadomość a tu już tyle do czytania.
He he he... Dzięki za trzymane kciuki. Paula i Gwiazdeczka już napisałam
;*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 11:10
Paula44, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo nareszcie !
Fajnie, że wszystko dobrze. I będę na Ciebie krzyczeć, bo minuta Cię nie zbawi!a jak wg Ciebie miałam zrobić sobie kolacje i jak się umyć??????? Przecież zaciskajac kciuki te czynności sa nierealne! No więc poszłam głodna i śmierdzaca spać!
Oczekuje słowa na p o nie chodzi o Prosiaczka!Ewelina88, Gwiazdeczka27, Ag..., M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ewelina88 Dobrze, że już się odezwałaś bo ja wczoraj ciągle myślałam o Tobie i zaglądałam na forum nawet o 24.00, żeby usłyszeć od wszystkich z Was dobre nowiny z wizyt. Dzięki za wywołanie szerokiego uśmiechu, że z dzidzią wszystko jest ok!
Ag mów mów, powiedz , że nawet z ciekawości chciała byś sprawdzić czy wszystko jest z nią ok.
Ag..., Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
Gwiazdeczka27 wrote:Ewelina88 Dobrze, że już się odezwałaś bo ja wczoraj ciągle myślałam o Tobie i zaglądałam na forum nawet o 24.00, żeby usłyszeć od wszystkich z Was dobre nowiny z wizyt. Dzięki za wywołanie szerokiego uśmiechu, że z dzidzią wszystko jest ok!
Ag mów mów, powiedz , że nawet z ciekawości chciała byś sprawdzić czy wszystko jest z nią ok.Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
Gwiazdeczka dziękuje, ale właśnie tak jak pisałam, staramy się w domu z mężem nie siedzieć na necie.
A poza tym kebab popsuł mi humor...
Moim zdaniem szyjka powinna być na każdej wizycie badana, czy nie za miękka, czy się nie skraca.Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość