X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    Czy któraś, która ma wykupiony abonament premium może mi napisać co jest w kalendarzu w terminie 14+0? Bo mam tylko pierwsze wyrazy :"Rozważ zmianę" i nie wiem czego ;p
    Co do porządków to robię, kiedy mam ochotę, jak mi się nie chce to nie sprzątam ;p Odkurzanie plus mycie podłóg ogarniam, ale za okna to się chyba nie zabiorę...zobaczymy :D

biustonosza:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha dobre :D dzięki :D Już dawno to zrobiłam, ale ok :D

Ag... lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sprzątania, to powiem szczerze, że sił mi brak. Od razu czuję się słabo i nie mam siły podnieść wazonu... brzmi, to śmiesznie. Najgorzej jest w Kościele, nie jestem w stanie ustać na mszy.. słabo mi, gorąco, nogi jak z waty..
    Ostatnio po długiej przerwie poszłam z mamą na miasto, to co ławka miałam przystanek, bo nogi odmawiają posłuszeństwa.

A dodam, że przed ciążą byłam mega aktywna. Codziennie ćwiczenia, bieganie, siłownia, zakupy.. a teraz nie mam sił nieść siatki;p

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem słaba.

FITop1.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do sprzątania to zauważyłam u siebie w domu pewien fenomen.. Im rzadziej sprzątam tym mam czyściej.. Nie wiem jak to się dzieje, ale chyba mój mąż postanowił mniej bałaganić :D kiedyś to co drugi dzień się brałam za ogarnianie domu, a teraz raz na tydzień wystarczy kurze pościerać, wyrzucić śmieci i przetrzeć podłogi.. Łazienkę przejął mąż, a odkurzaniem to od zawsze on się zajmował :) kiedyś to co zdjął z siebie skarpetki czy koszulkę to łup na ziemię i tak leżało póki ja nie wrzuciłam do kosza na brudy.. a teraz grzecznie wszystko po sobie sprząta :)

co do okien to już na nie nie mogę patrzeć.. może w weekend pomyjemy z mężem..

Ag..., Paula44 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• marrtka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta! Jeśli chodzi o sprzątanie, to: odkurzanie, mycie podłóg i cała łazienka należy do małża. Ja ścieram kurze i gotuję :) no i piorę. Kilka dni temu zrobiliśmy sobie dłuższy spacer na krakowski rynek, potem Kazimierz, nad Wisłę i z powrotem. Nogi mi do d...y wlazły szczerze mówiąc. Trzeba dawkować wysiłek, nawet spacery ;)

O rany, chyba zaczęłam dziś drugi trymestr! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 10:20

jonka91, Kawa, Ag..., M4DZI4, bluegirl89, Paula44 lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tutaj na belly mamy bardzo skrócony opis maluszka w brzuszku, jeśli któraś chce wiedzieć więcej polecam tą stronkę, są tam też tydzień po tygodniu filmiki z usg z każdego tygodnia rozwoju malucha.

http://babyonline.pl/tydzien-17,ciaza-kalendarz,r6.html

Nie wspominając o dobrych radach niżej zamieszczonych odnośnie np doboru biustonosza, wagi w ciaży itp :)

Ag..., marrtka lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    tutaj na belly mamy bardzo skrócony opis maluszka w brzuszku, jeśli któraś chce wiedzieć więcej polecam tą stronkę, są tam też tydzień po tygodniu filmiki z usg z każdego tygodnia rozwoju malucha.

http://babyonline.pl/tydzien-17,ciaza-kalendarz,r6.html

Nie wspominając o dobrych radach niżej zamieszczonych odnośnie np doboru biustonosza, wagi w ciaży itp :)

super dzięki!
    parenting.pl ma tez duzo dłuzsze opisy niz belly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 10:42

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :) Zielarka 3mam kciuki za wizytę:)I jak ktoś dziś jeszcze ma to również ściskam :) Co do sprzątania to ja robię te lżejsze rzeczy typu kurze,układanie ciuchów itp itd, resztą zajmuje się kochana mamusia!Skarb nie kobieta:D Ja tez jak niektóre czuję się taka słaba i czasem męczą mnie nawet proste i lekkie czynności a serducho zaczyna bic jakbym maraton przebiegła.Ostatnio nawet nie dałam rady posiedziec na słońcu dłużej niż 15 min bo od razu gorzej się poczułam jakoś słabo,duszno,nogi jak z waty a swego czasu człowiek godzinami na słońcu się wylegiwał.Lepiej już mi było spacerowac niż siedziec ale za długie marsze skończyły się wiadomo jak i teraz wolę się oszczędzac.
    Miłego dzionka! <3

Malenq, Paula44 lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ciekawe co tam u Eweliny88 , nie odzywała się z tego co widzę po wizycie... Ewelina daj znać!!! Mi się dzisiaj nic a nic nie chcę chyba poszperam w necie oglądać ciuszki, łóżeczka i mebelki dla dziecka :) Ciekawa jestem gdzie kupić meble do pokoiku dziecięcego, bo wiadomo, że jak tylko zaznaczy się meble np. białe to ceny są o wiele niższe niż jak powie się czy w necie wpisze się meble dziecięce.

ps. znalazłam na allegro takie fajne bluzki ciążowe, z fajnymi grafikami'

http://allegro.pl/koszulka-ciazowa-koszulki-ciazowe-z-nadrukiem-hit-i4375349769.html

http://allegro.pl/koszulki-ciazowe-z-nadrukiem-koszulka-ciazowa-4mum-i4404529712.html?source=mlt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 11:02

Ag..., Ewelina88, Maud11, Malenq lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka swietne te bluzki, jedna juz mam i robi super wrazenie:)

a co do mebelkow ja mam sypialnie z Ikei i lozeczko + komode tez kupie biale z IKEA zeby mi pasowalo. W obecnym mieszkaniu w PL mam 2 pokoje wiec narazie dzidzius bedzie w sypialni a pozniej pewnie kkupimy nowe mieszkanie zeby mialo swoj pokoj.

a dzis mam w planie tez tworzenie wlasnej listy wyprawkowej od razu z konkretnymi rzeczami i w ogole wiec pewnie zajmie mi to z tydzien:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 11:06

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane :)
    Paula fajnie, że się martwisz co z moją wizytą, ale ja tu jestem tylko między 10.00 a 18.00 bo w domu staramy się z mężem nie korzystać z internetu bo mało czasu dla nas. :)
    Co do wizyty to bąbel ma 9 cm, leżał sobie na brzuchu, leniwy poruszał tylko głową i parę razy ręką pomachał. Nie pokazał co między nogami i za 4 tygodnie się dowiem ale ginka mówi, że tak lepiej bo na tym etapie to się może wszystko zmienić i nie ma co się nastawiać. Powiedziała, że nie ma potrzeby się martwić bo wszystko ok, ale jak powiedziałam jej, że mam bóle, kłucia itp brzucha to magnez mam 3 razy dziennie brać i nospe jak bardzo boli a jak nie przejdzie to mam receptę na luteinę profilaktycznie. Jak bobas tak leżał na tym brzuchu (po mamusi tak lubi) to tak ślicznie było widać kręgosłup. :) No i te bąbelki co czasem czuję to na pewno ruchy malucha. Mąż jak usłyszał serducho to łzy miał w oczach. :)
    Szyjkę ja mam na każdej wizycie badaną.
    Po wizycie poszłam kupić nowy biustonosz. Z 75b przeszłam na 80c i w końcu mi wygodnie ale pani w sklepie od razu zaznaczyła, że pewnie niedługo się znowu spotkamy. :/
    Mąż obiecał obiad na mieście ale uparłam się na kebaba, od par dni za mną chodził. Poszliśmy kupić, ugryzłam 2 razy i wylądował w koszu, taki okropny, kwaśny, skomentowałam na głos przy innych klientach, że więcej tu nie przyjdę, całą drogę do męża się nie odezwałam a na końcu popłakałam się bo taką miałam ochotę na niego, a nie chciałam kolejnego. Chyba hormony działają. A dziś kupiłam sobie do pracy pyszną sałatkę cezar, ogromną! 2 batony, lasy paprykowe, banany, nektarynki i 2 pączki i się zastanawiam czy do 18.00 mi wystarczy. Na początku ciąży schudłam do 54 kg, a w tym momencie mam 57,6 kg. Muszę chyba trochę się ograniczać z niezdrowym jedzeniem ale naprawdę ciężko ja się ma ochotę. Ufff... ale si rozpisałam. :) Miłego dnia. :)

Kawa, Ag..., Paula44, Gwiazdeczka27, M4DZI4, Maud11, jonka91, Malenq lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdążyłam ledwo ustukać moją wiadomość a tu już tyle do czytania. :) He he he... Dzięki za trzymane kciuki. Paula i Gwiazdeczka już napisałam ;);*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 11:10

Paula44, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina super wiadomosci:)

a ja cos musze temu lekarzowi powiedziec zeby mi ta szyjke zbadal 6 sierpnia.

Ewelina88 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nareszcie !

Fajnie, że wszystko dobrze. I będę na Ciebie krzyczeć, bo minuta Cię nie zbawi! ;) a jak wg Ciebie miałam zrobić sobie kolacje i jak się umyć??????? Przecież zaciskajac kciuki te czynności sa nierealne! No więc poszłam głodna i śmierdzaca spać! :)

Oczekuje słowa na p o nie chodzi o Prosiaczka! ;)

Ewelina88, Gwiazdeczka27, Ag..., M4DZI4 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! I moje cycochy też z 75b na 80c!

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj... Paula bardzo, bardzo przepraszam :* Leć teraz szybko się wykąpać bo pod koniec dnia może być nieprzyjemnie. :)

Paula44 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 Dobrze, że już się odezwałaś bo ja wczoraj ciągle myślałam o Tobie i zaglądałam na forum nawet o 24.00, żeby usłyszeć od wszystkich z Was dobre nowiny z wizyt. Dzięki za wywołanie szerokiego uśmiechu, że z dzidzią wszystko jest ok!

Ag mów mów, powiedz , że nawet z ciekawości chciała byś sprawdzić czy wszystko jest z nią ok.

Ag..., Ewelina88 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Ewelina88 Dobrze, że już się odezwałaś bo ja wczoraj ciągle myślałam o Tobie i zaglądałam na forum nawet o 24.00, żeby usłyszeć od wszystkich z Was dobre nowiny z wizyt. Dzięki za wywołanie szerokiego uśmiechu, że z dzidzią wszystko jest ok!

Ag mów mów, powiedz , że nawet z ciekawości chciała byś sprawdzić czy wszystko jest z nią ok.
    ale dokladnie , ja chce z sprawdzic z ciekawosci czy jest ok:)bo poprostu nie mialam badanej jeszcze.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka dziękuje, ale właśnie tak jak pisałam, staramy się w domu z mężem nie siedzieć na necie. :) A poza tym kebab popsuł mi humor...
    Moim zdaniem szyjka powinna być na każdej wizycie badana, czy nie za miękka, czy się nie skraca.

zplX18SyZp.gif
‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ