*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Już się przestraszyłam, że chodzi o gastroskopie uffff
Ja sprawdziłam, co mam w swoim pakiecie medycznym i skonfrontowałam ze stroną Diagnostyki:) ja przy pełnym pęcherzy czuje bardzo duży dyskomfort/prawie ból zwłaszcza gdy muszę kawałek iść do WC - dlatego dopytuje. Pracowałam trochę w przychodni i pamiętam, że na usg jamy brzusznej trza na czczo i z pełnym pęcherzemMarianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
Ja za to napiszę po wizycie
My będziemy mieli chłopaka. Sprzęt ma pokaźny, sama widziałam i nie wierzę w to, żeby miał zniknąć w późniejszym czasie
Za to mam ograniczyć wysiłek fizyczny, bo mam miękką szyjkę i nieścisły kanał. Na razie jest długa, ale kolejne tygodnie będą rozstrzygające, czy będzie wykazywała tendencję do skracania. W każdym razie mam uważać i nie szaleć.Paula44, Kawa, Wiki81, MonikaDM, nix, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
A.loth wrote:Tak, właśnie dzisiaj miałam też usg szyjki, stąd wiem o jej stanie. I ze względu na tą miękkość pewnie będę już teraz miała sprawdzaną co wizytę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 22:03
-
Długość szyjki mierzy się także przez badanie palpacyjne, nie tylko przez usg.
Ja mam założony pessar, mam za sobą operację na szyjce, założono go profilaktycznie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 22:35
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
Zamówiłam poduchę Motherhood i detektor tętna
) Powinno dojść w tym tygodniu
) A jutro przyjdzie przesyłka z gadżetami ślubnymi
)) Już nie mogę się doczekać
To tyle z przyjemniejszych rzeczy.
;( Dzisiaj wyczułam guzek w piersi. Strasznie się boje, nie wiem może o gruczoły, ale tylko w jednej piersi? Ginekolog 7 sierpnia, ale mam możliwość iść 28 lipca, nie wiem czy nie lepiej sprawdzić od razu...
Dobranoc;)Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualnyNo i Ewelina milczy wrrrrr.... nie lubię tego.
Moj kochany szwagier przyszedł dzisiaj i mówi:
" przyniosłem witaminki dla małego prosto z naszego ogrodu"
Patrzę- a tam cały kosz borówek amerykańskich!"
Jak się na to rzuciłam......u..... dużo zjadłam. Zdrowe przecież bardzo.
No i 10min temu zaliczyłam ( prawie już zapomnianego)
↓ -
nick nieaktualny
-
Paula44 wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c8ee8d3e6e93.jpg
Dzisiaj chodził taki koło mojego domu, bo uciekł ludziom z mojej miejscowości. Próbowali go złapać, ale ukrywał się w kukurydzyNie wiem, jak to się skończyło, ale boję się, że zajmie się nim lis...
-
Szyjka zbudowana jest z zewnętrznej warstwy i wewnętrznej. palpacyjnie bada sie szyjkę jej zewnętrzną część i normy są jakoś od 2mm jak dobrze pamiętam. szyjka może czasem być np.średniej twardości i to nie powód do niepokoju bo np. parę godzin później może być twarda. ważne aby się nie skracała i obniżała. ginekolog powinien na konsultacji badać szyjke i jak coś to dziewczyny dopominajcie się tego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 00:02