X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

ja nawet nie wiedziałam, że gin ma obowiązek badać szyjkę....uhmmm jeszcze ani razu nie miałam takiego badania....zobaczymy w poniedziałek...

miłego poranka:)

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie jakie miejsce znalazł sobie mój kot ;)
    DSC0093jp_espnsan.jpg
    Tylko rękawki wystają. :D Uduszę tego kociego głąba ;)

MonikaDM, jonka91, Malenq, Ag..., Paula44, zielarka, Agus89, M4DZI4, olka25 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M4DZI4 wrote:
    Jestem po wizycie. Dzięki Bogu z dzidziolem wszystko ok.Gin zbadał mnie dokładnie, na samolocie, potem usg dopochwowe i przez brzuch.Tętno w porządku więc mam się nie martwic.Krwawienie najprawdopodobniej było wywołane przemęczeniem i nadmiarem chodzenia,bo faktycznie w tamtym tygodniu to ja narobiłam kilometrów i to w takim upale.Mam na siebie uważac i ograniczyc spacery a nie urządzac maratony :p Do tego przepisał mi dupka (którego zresztą niecały miesiąc temu odstawiłam) 4x1 tab dziennie i luteinę dopochwowo 2x1.Trochę dużo tego duphastonu ale chyba gin wie co robi i jak każe brac to będę brała.Od południa ostro bolała mnie głowa a po powrocie z wizyty nie mineło 10 min a ból jak ręką odjął...chyba to z nerwów miałam.Podpytałam kiedy można ewentualnie podejrzec co tam między nóżkami się chowa to mi powiedział że ok 19 tyg więc mój gin widac z tych co zbyt wcześnie nie chcą prorokowac i zgadywac :p Ehh a ja już bym chciała coś wiedziec hehe a tak se poczekam do nast. wizyty albo i dłużej.No nic, jak mus to mus, będę się cieszyc niezależnie od płci! To ja teraz uciekam cosik na kolację zrobic i miłego wieczorku kobitki życzę :)

Madzia mi mój gin powiedział wcześniej, ale od razu zaznaczył, zeby jeszcze nie szaleć, bo w okolicach 20 tyg. możemy być bardziej pewni czy to faktycznie synek :) Najwazniejsze ze maluchy są zdrowe, płeć to sprawa drugorzędna i tylko dla zaspokojenia naszej ciekawości :)

Malenq, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_29 zostaw biedne zwierzę :) On chce dobrze - grzeje ubranko dla maluszka :) Ale jak sprytnie się ułożył, ze mu nic poza bodziak praktycznie nie wystaje :) zawsze mnie dziwiło jak koty potrafią się "poskładać", my kiedys mieliśmy taką kotkę, bardzo podobną do tego Twojego cudaka i co roku jak przed Swiętami Wielkanocnymi, wyciągałyśmy koszyk, zeby go umyć i przewietrzyć, to ten skubaniec, tam właził i spał. Ja nie wiem jak ona robiła sie taka małą kulką ze tam właziła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 07:47

Paula44 lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to właśnie chodzi, że idealnie, równolegle się położył :D
    W zeszłym tygodniu upodobał sobie taką małą deskę do prasowania. Co z tego że żelazko tam stało a nad nim chodził telewizor. Wczoraj z kolei spał na przygotowanej do schowania bieliźnie męża :D A przez cała noc ma do dyspozycji kanapę, fotel, kocią "budę". Zawsze swoją dupkę położy tam gdzie nie powinien ;)

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania jak kupiłam ubranka to mój też od razu na nich lezal:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) poczytuje was co jakiś czas i tak fajnie widzieć ze juz dowiadujecie sie jaka płeć :) ja tez nie mogę sie doczekać aż mi ginek powie :)
    Mi termin ostatnio przesunął sir na 1 lutego wiec moze na gentycznym w piatek juz będzie styczeń :D zawsze to par dni wcześniej :D
    Miłego dnia zycze :*

jonka91, Malenq, M4DZI4 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżenie na ciuchach jest u kota nagminne ;) Wczoraj leżał na pięknie poskładanych gatkach męża :D W zeszłym tygodniu upodobał sobie małą, ikeowska deskę do prasowania ;) Idę o zakład, że jak się pojawi dziecięce łóżeczko, to tam też się jego futro znajdzie. Tak więc mnie to generalnie nie dziwi. A ile razy w szafie by został zamknięty to już nawet nie będę mówić :D
    A teraz tak patrzę na niego, wierci się na tym stole. Już ze 3 razy zmienił pozycję, ale i tak musi leżeć na tym kawalątku bawełny :D

Ag... lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania czytam jakbys opisywała mojego Leona:)ja w garderobie parę razy zamknęłam mojego bo wlazł pod moje ubrania. Generalnie zapas czyscikow do ubrań z Ikei mam spory w domu bo na te jego 15cm srebrne kudly nie ma rady:) no ale mimo tego jak tu nie kochać slodziakow:D

Malenq, ania_29, Wiki81, Paula44, Agus89 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    no imamy jeden dzień do przodu. Wstałam z lekkim bólem głowy, ale jakoś dam radę. Wczoraj zamówiłam sobie dużo próbek perfum z iperfumy i szukam nowego zapachu dla siebie. Ale tak się zastanawiam, czy w ciąży nie mam innego gustu i po uznam, że jednak mi nie pasują.

Dziewczyny, a czy Wy w ciąży normalnie sprzątacie dom? Mam dużą powierzchnię do sprzątania i normalnie sprzątam, odkurzam, okien tylko nie myję. Ostatnie plamienia dziewczyn mnie wystraszyły, ale to może bardziej długie spacery do tego się przyczyniły.

Ag... lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki jeśli o mnie chodzi, to sprzątanie domu jest na mojej głowie. Ale robię wszystko powoli, w żółwim tempie ;) Mam w planach zrobić generalne porządki i pewnie zajmie mi to miesiąc. :) 2 okna już umyłam, zostały 3. Staram się przy tym nie forsować i często odpoczywać

Wiki81 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Witam,
    no imamy jeden dzień do przodu. Wstałam z lekkim bólem głowy, ale jakoś dam radę. Wczoraj zamówiłam sobie dużo próbek perfum z iperfumy i szukam nowego zapachu dla siebie. Ale tak się zastanawiam, czy w ciąży nie mam innego gustu i po uznam, że jednak mi nie pasują.

Dziewczyny, a czy Wy w ciąży normalnie sprzątacie dom? Mam dużą powierzchnię do sprzątania i normalnie sprzątam, odkurzam, okien tylko nie myję. Ostatnie plamienia dziewczyn mnie wystraszyły, ale to może bardziej długie spacery do tego się przyczyniły.

Ja podlog nie myje i nie odkurzam aczkolwiek duzo nie mam no ale dla mnie to wysilek zajechac wszedzie zeby te kudly ogarnąć:)okna umyla mi siostra:) a tak to w miare normalnie.
    My z kolei mamy goscic przyjaciol w Szwajcarii z norwegii w nast weekend i pewnie beda chcieli pozwiedzac ( a tu albo miasta albo wycieczki gorskie) i sie zastanawiam czy aby nie spasowac i wyslac tylko meza z nimi na zwiedzanie. mysle, ze zrozumieją.Tez wlasnie przestraszylam sie ze po maratonach dziewczyny dostaly plamien.

co do perfum Wiki to psikam sie aktualnie tym co stalo na półce i bylo nieuzywane od roku wiec moze cos byc , ze sie preferencje zmieniają. Daj znaka co tam fajnego wybralas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 09:21

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kotka jak miała małe to schowała je do szafki z obrusami, tak że nie było widać, o dziwo w pokoju do którego nie ma dostępu hah :) i też się kładzie zawsze na ubrankach.

Co do Pawi napewno lis go nie zje bo jak on zacznie drzeć morde to się wystraszy... Mam sąsiada za płotem co je hoduje, są strasznie wścibskie i zaglądają przez okno do domu nawet! Oto przyład maluję kuchnię i czuję na sobie wzrok, patrzę za okno a tam na moim gospodarczym siedzi takowy i mnie obserwuje:
    fwoc9f.jpg wierzcie mi jakbyście spotkali go na drodze to strach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 09:30

Ag..., jonka91, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:11

Ag..., Wiki81 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Wiki- od jakiegoś tygodnia coś tam próbuje robić - kurze, naczynia, pranie, porządki w papierach w biurze. Mycie podłóg i odkurzanie należą do męża. Ale jak mam być szczera - nawet niewielki wysiłek fizyczny sprawia, że czuje się źle, brzuch tak trochę twardnieje, ciągnie, dysze jak smok i zaraz musze się położyć. Więc chyba powinnam sobie to darować. Tylko moj mezus może nie ogarnąć i pracy od 6 do 16, zakupów i jeszcze porządków. A co dp włosów - moje psiaki je gubią notorycznie i wszędzie pełno kłaków! Okna! Wołają o pomstę do nieba - mamy ich w domu 10 dużych, 5 małych i 3 drzwi na taras. Wszędzie nosy!!!!!!!!!!!!

Dzis jestem jakas cała obolala. Zgaga od rana. Ble. Pewnie po tym rzyganku.

Wiki81 lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa ciekawie masz :D Jeśli pawie są takie wredne jak gęsi to nie chcę ich spotkać ;)

201501145565.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Okna to już niestety proszę moją mamę lub mężą o umycie. Nie czuje się komfortowo wyginając się by dosięgnąć górnych części.
    Dlatego ja sobie biorę odpowiednio wysoką drabinkę, żeby górną krawędź okna mieć na wysokości oczu. Ale jeśli jest ktoś, kto może to za nas zrobić, to lepiej sobie odpuścić. :)

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah aniu dokładnie, nawet są agresywne.. w życiu bym nie powiedziała że są niefajne dopóki nie poznałam ich "prawdziwej" twarzy :P !

Paula mam podobnie z tymi noskami odbitymi z tym że od kota! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 09:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooo u mnie już 16/17 tydzień! jak ten czas leci, juz prawie połowa ! :)

Ag..., Malenq, M4DZI4, Paula44 lubią tę wiadomość

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś, która ma wykupiony abonament premium może mi napisać co jest w kalendarzu w terminie 14+0? Bo mam tylko pierwsze wyrazy :"Rozważ zmianę" i nie wiem czego ;p
    Co do porządków to robię, kiedy mam ochotę, jak mi się nie chce to nie sprzątam ;p Odkurzanie plus mycie podłóg ogarniam, ale za okna to się chyba nie zabiorę...zobaczymy :D

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ