X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Ja pytałam gin o ruchy to powiedziała że 20-22 tydzień najwcześniej... Więc cierpliwie czekam :)

Ale powiem Wam, że ja jakoś jestem od początku ciąży tak spokojna jak nigdy. Wy tu piszecie, że nie możecie doczekać się wizyty i martwicie tym i tamtym a ja kurde jak bym 'siedziała obok'. Nic mnie nie martwi, na każdą wizytę się cieszę ale nawet nie pomyślałam raz że mogło by coś być nie tak.
    Czasem jeszcze do mnie nie dociera że mam w brzuszku małego człowieczka, jakoś mimo USG to wszystko dla mnie nierealne hehe :) Bardziej urzeczywistniają mi go kupione rzeczy wózek itp.
    Czy ja jestem jakaś dziwna?

Marta to jesteśmy dziwne dwie :) Bo ja też nie stresuje się tak jak niektóe dziewczyny :) Oczywiście nigdy nie mogę sie doczekać żeby zobaczyć maluszka, czasem czuję się dziwnie, ze dziewczyny się stresują a ja nie...ale chyba nie jestem złą mamą z tego tytułu? ja tylko raz się bałam, jak przyśniło mi się ze w wynikach małęgo coś lekarzowi sie nie podobało, to rano obidziłam się z lekkim strachem. A ogólnie to jakoś myślę, ze musi być dobrze :)
    A z ruchami - to co ja poczułam to było takie muśnięcie, a to co wszędzie ogólnie pisze i lekarze mówią, to myśle, ze chodzi juz o konkretne ruchy malucha, dlatego faktycznie mówi się ze w okolicach 20tyg :)

Martaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    wyżaliłam się troszkę.. teraz trzeba wziąć się w garść i ugotować obiad! Dziś kuchnia serwuje gotowaną młodą kapuchę z kiełbaską, ziemniaczkami i kotlecikami z polędwiczki :) czas na szatkowanie kapusty!

Zajrzę tu później! :)

Blue on też już sobie pościągał jakieś testy i się uczy.. :P ale jak zauważyłam to ja więcej wiem niż on :p ale dziękuję za chęci!! :)

No nie pozostało mi nic innego jak go wspierać!

Boże - Jonka - obiad jak tralala...u mnie dziś na leniwca czyli "makaron ze szpinakiem", szpinak lubimy strsznie :) Pamiętam jak pierwszy raz ugotowałam owo "danie" wtedy nie mąż mówi: "dobre...ale gdzie jest mięso?" ubawiłam się wtedy po pachy :)
    Wspieraj męża, tym bardziej ze widzisz że go to cieszy...mój od października idzie na studia :) Zachciało mu się jeszcze jednego kierunku, ale co tam...niech idzie :)

jonka91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Pochwalę się co kupiłam dla synia!:)) Już się przyzwyczajam, z mamą też pogadałam i jest ok!

Ale mnie cieszą takie zakupy!:))

Wieczorkiem jadę do Smyka obadać poduszkę Mothercare!:)

Bell - trampki sa boskie...zakochałam się :) Dobrze ze pogadalas z mamą :) Nie daj się wiecej! Zuch dziewczyna :)
    Jak zobaczysz poduchę to daj znac prosze bo też się nad nią zastanawiam? Napisz jeszcze którą oglądałaś bo oni mają kilka rodzajów :)

Ależ jestem z Ciebie dumna!! Hihi :)

nix lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, Marta to tylko pozazdrościć jeśli całkiem na luzie podchodzicie do wizyt. Też bym tak chciała, zamiast czerwona od emocji wychodzić z gabinetu :D U mnie nerwy, podekscytowanie - wszystko widać jak na dłoni :D

Martaaa lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_29 - wiesz...w gabinecie jak juz jest badanie i widze malucha to z emocji i szczęścia często zapominam ze miałam jakies pytania do lekarza :) Więc jakieś emocje sa...ale naprawdę stresu u mnie jak na lekarstwo :) Życze każdej z Was żeby tak było przed wizytami. Ja zawsze myślę, ze ta wizyta to kolejny raz kiedy dowiem się ze z moim wyczekiwanym cudem wszystko jest ok :) A po drugie Aniu takie głupie pytanie mam - bo twoje posty zawsze są takie czytelne bo nasze imiona/loginy/ piszesz zawsze wytłuszczone :) Jak Ty to robisz...bo ja pomyślałam, ze przez Word'a...ale czy chciałoby Ci sę tak za kazdym razem otwierać Word, pisac imię, pogrubiać i kopiować na forum??? Niby głupie ale mnie nurtuje :)

A co do pralko-suszarki, to my kiedys mieliśmy baaaardzo stary model, pranie z suszeniem robiło się ok 3,5-4 h, więc masakrycznie długo, i pranie wychodziło takie gorace, ze jak wkładałam do szafki to tam tak jakby parowało i było wilgotne później (tak samo jak próbowałam je raz zostawić wpralce o ostudzenia), więc i tak chociaż na godzinę musiałam je rozwiesić. Może te nowe sa już fajniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 15:05

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja jestem taki niedowiarek i niestety nieraz mnie życie w dupkę kopnęło, więc tak się gdzieś czasami boję że to wielkie szczęście zostanie odebrane. Jak już się dowiaduję że macica dalej się powiększa, to na USG już z bananem na twarzy podchodzę ;)

Jak ja wytłuszczam? Odpowiednimi znacznikami. Właśnie dumam jak je tutaj wkleić, żebyście je zobaczyły.

Inaczej się nie dało ;)
    znacznikj_esprpaa.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 15:15

Ag..., Ewelina88, MonikaDM, Pinia108 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja też dziś jakoś spokojnie podchodzę do wizyty. A już zbliża się wielkimi krokami, ale pewnie na miejscu się ze stresuję jak zobaczę męża bo on się nie przyznaje ale też się stresuje. Właśnie sprawdzam na kartce czy mam zapisane wszystkie pytania i obym tylko nie zapomniała je wyjąć bo naprawdę na miejscu to się jakiegoś dziwnego zaniku pamięci dostaje. A jeszcze do tego pierwsza wizyta u nowej pani ginekolog więc pytań mam pełno. Dobrze, że od razu po mąż zabiera mnie na obiad. :) Sama nie wiem na co mam ochotę bo mnie zgaga złapała po zjedzeniu 9 kromek chleba smażonego w jajku i nektarynkach. Przesadziłam chyba trochę. :)

Paula44 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka to 3mam kciuki za wizytę...

ale Cię naszło na ten chleb hehehehe....
    ja dzisiaj ciągnę na owocach ;)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:51

MonikaDM lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:52

Ewelina88, Agus89, MonikaDM lubią tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram się do lekarza. Proszę o mocne trzymanie kciuków, abym dowiedziała się co to za szkrab u mnie w brzuchu się chowa. :)

jonka91, Agus89, kejti91, Ag..., Kawa, Malenq, MonikaDM, M4DZI4, nix lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymamy mocno;) czekamy na potwierdzenie samych dobrych wieści.

ex2bo7ess0m327wq.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie mocno trzymamy kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty!!

https://www.youtube.com/watch?v=q7sXQm6P8WI

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha jonka świetny filmik :D

Czekam na wieści z wizyt! :)

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki :D

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
    odezwe sie troche później

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_29
    ja tez dostałam troszke lania od życia, ale jestem strasznie ufna...dobrze ze mój mąż jest bardziej ostrożny bo pewnie nadal bym tak w dupkę dostawała, ze siedziec bym nie mogła :) On jest strasznym realistą, i uwielbiam go za to, ja przy nim stałam się realitą również ale z wielką skłonnościa do optymizmu :)

Edit...udało mi się...Ania_29 jesteś boska :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 17:44

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, ja też staram się pozytywnie patrzeć na życie :)Ale nerwus jestem, więc cóż poradzić ;)
    Ciekawe kogo Ewelinka nosi w brzuszku :)
    Zgarnęłam dzisiaj malutkiego pajacyka w żołnierzyki. Dziewuszki w to nie ubiorę :D Będzie zabawnie jak się okaże, że jednak w róż i grochy powinnam uderzać ;)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka przepis na makaron z brokulem skopiowalam, w najbliższym czasie zagości na moim stole ;)

Czekam na wiesci z wizyt.

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę polecić ten przepis :)
    Makaron z brokułami kurczakiem i wyśmienitym sosem serowym
    Składniki:
    sól 1 do smaku
    pieprz czarny 1 do smaku
    brokuł świeży lub mrożony 1 sztuka/opakowanie
    czosnek 3 ząbki
    oliwa 5 łyżek
    ziarna słonecznika 5-6 łyżek
    śmietana 30% 200 ml
    serek topiony 3 trójkąciki
    piersi z kurczaka 1 szt
    ulubiony makaron 400 g
    Sposób przyrządzenia
    Makaron gotujemy al dente, w tym czasie pokrojonego na różyczki brokuła gotujemy 5-8 min w osolonej wodzie. Słonecznik prażymy na suchej patelni, zdejmujemy go rozgrzewamy oliwę i obsmażamy posiekany czosnek i posoloną, pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Wyjmujemy kurczaka i na tej samej patelni podgrzewamy śmietanę i topione serki aż do rozpuszczenia, dodajemy pieprzu i ewentualnie soli do smaku. Ugotowany makaron mieszamy z łyżką oliwy kurczakiem i brokułami, wykładamy na talerze, polewamy sosem serowym i posypujemy słonecznikiem.

jonka91 lubi tę wiadomość

201501145565.png
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ