X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    a tymczasem podziele sie z wami rozterkami na temat prania:) Otoz mam w Szwajcarii pralke i suszarke w piwnicy( na 8 mieszkan) i jest to rewelacyjna sprawa gdyz nie zajmuje miejsca w domu. Pranie + suszenie lacznie z wlozeniem do szafki zajmuje mi 2h. 1h prania+ 1h suszenia, rzeczy są mieciutkie i nie musze ich suszyc caly dzien.
    Kurcze chyba po powrocie do PL zainwestuje w pralko-suszarke bo na mojepoki co 45m2 to idealne nie musiec zagracac mieszkania suszarką na pranie. szczegolnie zimą.

Ja też właśnie namówiłam męża na zmianę na pralko-suszarkę, ale znajomy z kolei mówił, że to niszczy ubrania. W sumie na bieliznę czy na takie bodziaczki to powinno być ok, bo z jakimiś sukienkami to już pewnie gorsza sprawa...
    Jakie Ty masz wrażenia Ag po praniu? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 13:11

Ag... lubi tę wiadomość

• sebza Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    a tymczasem podziele sie z wami rozterkami na temat prania:) Otoz mam w Szwajcarii pralke i suszarke w piwnicy( na 8 mieszkan) i jest to rewelacyjna sprawa gdyz nie zajmuje miejsca w domu. Pranie + suszenie lacznie z wlozeniem do szafki zajmuje mi 2h. 1h prania+ 1h suszenia, rzeczy są mieciutkie i nie musze ich suszyc caly dzien.
    Kurcze chyba po powrocie do PL zainwestuje w pralko-suszarke bo na mojepoki co 45m2 to idealne nie musiec zagracac mieszkania suszarką na pranie. szczegolnie zimą.

Przepraszam, że się wtrącam, ale nie mogę się powstrzymać :D Ja także mieszkam w Szwajacarii. Termin porodu mam na 4 lutego, wiec czasem zaglądam do Was z ciekawości, co słychać u "starszych" ciążowo koleżanek :) A tu taka niespodzianka :)
    Ja mam w mieszkaniu pralnię (pomieszczenie z pralką i suszarką) i też sobie chwalę suszarkę, ale wiem , że niestety przy częstym suszeniu ubrania się mogą szybciej niszczyć. W poprzednim mieszkaniu też mieliśmy pralnie w piwnicy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 13:12

Maud11, Ag... lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus piękny widok i jak mało ludzi :)zazdroszczę że masz tak blisko do morze :)

odnośnie zwolnienia ja mam wystawiane zawsze od wizyty do wizyty, czyli około miesiąc właśnie

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.. Jak byłam w Danii też tak właśnie było. Ubranka szybko suche i nie trzeba czekać godzinami, zwłaszcza w zimie.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak po dluzszm uzytkowaniu ale poki co wrazenia mam takie, że koszule męża prasuje sie duzo łatwiej, i ze generalnie jest to super sprawa, susze sukienki tez. narazie nic im nie ma:)
    Rzeczy są miękkie i niektore wsytarczy " strzepnąć" i nie trzeba prasowac nawet.
    Sebza- ale niespodzianka. Gdzie mieszkasz dokladnie?

co do L4- mam teraz pierwsze wystawione ( na 3 tyg)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 13:16

Maud11 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Sebza- ale niespodzianka. Gdzie mieszkasz dokladnie?

Rotkreuz , kanton Zug :)

Ag... lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza wrote:
    Rotkreuz , kanton Zug :)

to calkiem niedaleko:) Ja jestem w Baden, Aargau.

sebza lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu pod górkę... Prawie dwa lata czekałam na miejsce na oddziale leczenia zaburzeń odżywiania i dziś zadzwonili, niestety przez ciąże się nie łapie.... Kurw.a ciężarne tez powinni leczyć, przecież szkodzą nie tylko sobie, ale tez dziecku.... Wpisali mnie dalej w kolejkę i pewnie kolejne dwa lata czekania na terapie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 13:27

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus zazdroszczę morza w takie upały. Ach... :)

Agus89 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus, marze o wczasach nad polskim morzem i wlasnie tej cudownej chlodzącej bryzie. Wypoczywaj:)

Agus89 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie ten szpital? Może w takim razie póki nie ma szans na miejsce tam (strasznie długo się czeka) spróbuj chociaż do psychologa chodzić, który się zajmuje takimi rzeczami?

A ja mam problem obiadu z głowy. Mąż po wizycie u ginki zabiera mnie na miasto coś zjeść. :) Już niedługo zobaczę bąbla, zaczynam lekko się stresować, tęsknie za tym widokiem małych skrzyżowanych nóżek.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że poruszyłyście temat pralko-suszarki, też się zastanawiam nad kupnem, żeby nie zagracać się suszarką w pokoju albo przedpokoju. W zimie to masakra z tym praniem. Gdzieś czytałam, że pralko-suszarka sprawdza się właśnie przy dzieciach, szczególnie alergikach. Z drugiej strony nie wszystkie ubrania nadają się do suszenia w takich suszarkach. Ja raczej zainwestuję ;)

Ag..., Maud11 lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha a myslalam, że dostane po uszach za tematy z d**y wziete jak np pranie a tu proszę:)
    wlasnie ja tez mam suszarke w przedpokoju i zima to jest masakra jakas, a automat ma 5 lat i cos zaczyna "rzępolić" wiec jak dla mnie moze sie rozleciec do grudnia:P

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    A gdzie ten szpital? Może w takim razie póki nie ma szans na miejsce tam (strasznie długo się czeka) spróbuj chociaż do psychologa chodzić, który się zajmuje takimi rzeczami?

A ja mam problem obiadu z głowy. Mąż po wizycie u ginki zabiera mnie na miasto coś zjeść. :) Już niedługo zobaczę bąbla, zaczynam lekko się stresować, tęsknie za tym widokiem małych skrzyżowanych nóżek.
    Kraków, Kopernik. Jestem po kilku terapiach już, ale czekałam na to miejsce bo to jeden z najlepszych oddziałów w Polsce.

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh świetnie się Was czyta. Nie było mnie troszkę, a tu cały nowy rozdział do nadrobienia. Nie cierpię czytać książek a to forum mnie uzależniło.
    Ja dziś chyba pierwszy dzień w wakacje leże w domu. Mam trochę prasowania i obowiązków w domu i ponad godzinę nadrabiałam forum. Super. Dużo oglądam filmów w sieci także i seriali a najlepiej coś z chwilą zgrozy.

Zrobiłam rano dużo naleśników, mam zupę pomidorową więc moje dziecko nie będzie głodne.
    A ma pomysł na danie obiadowe: makaron duże rurki (takie ukośnie cięte nie wiem jak się nazywają) do tego podsmażana cukinia i grilowany albo smażony np łosoś i może szpinak. Wszystko wymieszane z lekkim sosem śmietanowym. Zawsze robię to z kurczakiem, ale łosoś też może być.

Powodzenia na wizytach.

Ag..., Ewelina88, Malenq lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy powinnaś pozostawać pod opieką fachowca. Anoreksja i bulimia to okropne choroby i bardzo podstępne

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Heheh świetnie się Was czyta. Nie było mnie troszkę, a tu cały nowy rozdział do nadrobienia. Nie cierpię czytać książek a to forum mnie uzależniło.
    Ja dziś chyba pierwszy dzień w wakacje leże w domu. Mam trochę prasowania i obowiązków w domu i ponad godzinę nadrabiałam forum. Super. Dużo oglądam filmów w sieci także i seriali a najlepiej coś z chwilą zgrozy.

Zrobiłam rano dużo naleśników, mam zupę pomidorową więc moje dziecko nie będzie głodne.
    A ma pomysł na danie obiadowe: makaron duże rurki (takie ukośnie cięte nie wiem jak się nazywają) do tego podsmażana cukinia i grilowany albo smażony np łosoś i może szpinak. Wszystko wymieszane z lekkim sosem śmietanowym. Zawsze robię to z kurczakiem, ale łosoś też może być.

Powodzenia na wizytach.

skopiowalam cię:) w sensie przepis, ale zrobie z kurczakiem bo mimo ze lososia uwielbiam to w ciazy na samo slowo dostaje drgawek:/ dziwne ale co poradze:)

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Haha a myslalam, że dostane po uszach za tematy z d**y wziete jak np pranie a tu proszę:)
    wlasnie ja tez mam suszarke w przedpokoju i zima to jest masakra jakas, a automat ma 5 lat i cos zaczyna "rzępolić" wiec jak dla mnie moze sie rozleciec do grudnia:P

:D
    Ja też mam starą pralkę i już ostatnio coś szwankowała, tak się ucieszyłam że to już czas wymiany i mówię do męża żeby szukał w necie, ale nie :/ chyba usłyszała i chodzi jak nowa. A to taki najtańszy model kupiony jeszcze na "studencką" kawalerkę i nie chce się zepsuć :)
    Ale do stycznia mam obiecaną pralko-suszarkę :)

Ag... lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Znowu pod górkę... Prawie dwa lata czekałam na miejsce na oddziale leczenia zaburzeń odżywiania i dziś zadzwonili, niestety przez ciąże się nie łapie.... Kurw.a ciężarne tez powinni leczyć, przecież szkodzą nie tylko sobie, ale tez dziecku.... Wpisali mnie dalej w kolejkę i pewnie kolejne dwa lata czekania na terapie

Bellandy, to nie jest takie głupie, że ciężarnych nie leczą.
    W trakcie takiej terapii dużo się "rozgrzebuje" i dociera czasem to takich zakamarków człowieka, o których nawet się nie wie i trzeba być gotowym na naprawdę duże obciążenie psychiczne.
    Sama coś o tym wiem, niestety...

W każdym razie nie byłoby to dobre dla Dzieciątka i oni o tym bardzo dobrze wiedzą!
    W ciąży dobra jest ewentualnie terapia tzw. podtrzymująca a na pewno nie zagłębiająca się i szukająca przyczyn problemów.

Postaraj się po prostu pomyśleć, że teraz najważniejsze jest Dzieciątko i jego zdrowie :)

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag smacznego Ci życzę:)

Ag... lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ