X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    a tymczasem podziele sie z wami rozterkami na temat prania:) Otoz mam w Szwajcarii pralke i suszarke w piwnicy( na 8 mieszkan) i jest to rewelacyjna sprawa gdyz nie zajmuje miejsca w domu. Pranie + suszenie lacznie z wlozeniem do szafki zajmuje mi 2h. 1h prania+ 1h suszenia, rzeczy są mieciutkie i nie musze ich suszyc caly dzien.
    Kurcze chyba po powrocie do PL zainwestuje w pralko-suszarke bo na mojepoki co 45m2 to idealne nie musiec zagracac mieszkania suszarką na pranie. szczegolnie zimą.

Ja też właśnie namówiłam męża na zmianę na pralko-suszarkę, ale znajomy z kolei mówił, że to niszczy ubrania. W sumie na bieliznę czy na takie bodziaczki to powinno być ok, bo z jakimiś sukienkami to już pewnie gorsza sprawa...
    Jakie Ty masz wrażenia Ag po praniu? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 13:11

Ag... lubi tę wiadomość

• sebza Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    a tymczasem podziele sie z wami rozterkami na temat prania:) Otoz mam w Szwajcarii pralke i suszarke w piwnicy( na 8 mieszkan) i jest to rewelacyjna sprawa gdyz nie zajmuje miejsca w domu. Pranie + suszenie lacznie z wlozeniem do szafki zajmuje mi 2h. 1h prania+ 1h suszenia, rzeczy są mieciutkie i nie musze ich suszyc caly dzien.
    Kurcze chyba po powrocie do PL zainwestuje w pralko-suszarke bo na mojepoki co 45m2 to idealne nie musiec zagracac mieszkania suszarką na pranie. szczegolnie zimą.

Przepraszam, że się wtrącam, ale nie mogę się powstrzymać :D Ja także mieszkam w Szwajacarii. Termin porodu mam na 4 lutego, wiec czasem zaglądam do Was z ciekawości, co słychać u "starszych" ciążowo koleżanek :) A tu taka niespodzianka :)
    Ja mam w mieszkaniu pralnię (pomieszczenie z pralką i suszarką) i też sobie chwalę suszarkę, ale wiem , że niestety przy częstym suszeniu ubrania się mogą szybciej niszczyć. W poprzednim mieszkaniu też mieliśmy pralnie w piwnicy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 13:12

Maud11, Ag... lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus piękny widok i jak mało ludzi :)zazdroszczę że masz tak blisko do morze :)

odnośnie zwolnienia ja mam wystawiane zawsze od wizyty do wizyty, czyli około miesiąc właśnie

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.. Jak byłam w Danii też tak właśnie było. Ubranka szybko suche i nie trzeba czekać godzinami, zwłaszcza w zimie.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak po dluzszm uzytkowaniu ale poki co wrazenia mam takie, że koszule męża prasuje sie duzo łatwiej, i ze generalnie jest to super sprawa, susze sukienki tez. narazie nic im nie ma:)
    Rzeczy są miękkie i niektore wsytarczy " strzepnąć" i nie trzeba prasowac nawet.
    Sebza- ale niespodzianka. Gdzie mieszkasz dokladnie?

co do L4- mam teraz pierwsze wystawione ( na 3 tyg)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 13:16

Maud11 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Sebza- ale niespodzianka. Gdzie mieszkasz dokladnie?

Rotkreuz , kanton Zug :)

Ag... lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza wrote:
    Rotkreuz , kanton Zug :)

to calkiem niedaleko:) Ja jestem w Baden, Aargau.

sebza lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu pod górkę... Prawie dwa lata czekałam na miejsce na oddziale leczenia zaburzeń odżywiania i dziś zadzwonili, niestety przez ciąże się nie łapie.... Kurw.a ciężarne tez powinni leczyć, przecież szkodzą nie tylko sobie, ale tez dziecku.... Wpisali mnie dalej w kolejkę i pewnie kolejne dwa lata czekania na terapie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 13:27

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus zazdroszczę morza w takie upały. Ach... :)

Agus89 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus, marze o wczasach nad polskim morzem i wlasnie tej cudownej chlodzącej bryzie. Wypoczywaj:)

Agus89 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie ten szpital? Może w takim razie póki nie ma szans na miejsce tam (strasznie długo się czeka) spróbuj chociaż do psychologa chodzić, który się zajmuje takimi rzeczami?

A ja mam problem obiadu z głowy. Mąż po wizycie u ginki zabiera mnie na miasto coś zjeść. :) Już niedługo zobaczę bąbla, zaczynam lekko się stresować, tęsknie za tym widokiem małych skrzyżowanych nóżek.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że poruszyłyście temat pralko-suszarki, też się zastanawiam nad kupnem, żeby nie zagracać się suszarką w pokoju albo przedpokoju. W zimie to masakra z tym praniem. Gdzieś czytałam, że pralko-suszarka sprawdza się właśnie przy dzieciach, szczególnie alergikach. Z drugiej strony nie wszystkie ubrania nadają się do suszenia w takich suszarkach. Ja raczej zainwestuję ;)

Ag..., Maud11 lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha a myslalam, że dostane po uszach za tematy z d**y wziete jak np pranie a tu proszę:)
    wlasnie ja tez mam suszarke w przedpokoju i zima to jest masakra jakas, a automat ma 5 lat i cos zaczyna "rzępolić" wiec jak dla mnie moze sie rozleciec do grudnia:P

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    A gdzie ten szpital? Może w takim razie póki nie ma szans na miejsce tam (strasznie długo się czeka) spróbuj chociaż do psychologa chodzić, który się zajmuje takimi rzeczami?

A ja mam problem obiadu z głowy. Mąż po wizycie u ginki zabiera mnie na miasto coś zjeść. :) Już niedługo zobaczę bąbla, zaczynam lekko się stresować, tęsknie za tym widokiem małych skrzyżowanych nóżek.
    Kraków, Kopernik. Jestem po kilku terapiach już, ale czekałam na to miejsce bo to jeden z najlepszych oddziałów w Polsce.

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh świetnie się Was czyta. Nie było mnie troszkę, a tu cały nowy rozdział do nadrobienia. Nie cierpię czytać książek a to forum mnie uzależniło.
    Ja dziś chyba pierwszy dzień w wakacje leże w domu. Mam trochę prasowania i obowiązków w domu i ponad godzinę nadrabiałam forum. Super. Dużo oglądam filmów w sieci także i seriali a najlepiej coś z chwilą zgrozy.

Zrobiłam rano dużo naleśników, mam zupę pomidorową więc moje dziecko nie będzie głodne.
    A ma pomysł na danie obiadowe: makaron duże rurki (takie ukośnie cięte nie wiem jak się nazywają) do tego podsmażana cukinia i grilowany albo smażony np łosoś i może szpinak. Wszystko wymieszane z lekkim sosem śmietanowym. Zawsze robię to z kurczakiem, ale łosoś też może być.

Powodzenia na wizytach.

Ag..., Ewelina88, Malenq lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy powinnaś pozostawać pod opieką fachowca. Anoreksja i bulimia to okropne choroby i bardzo podstępne

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Heheh świetnie się Was czyta. Nie było mnie troszkę, a tu cały nowy rozdział do nadrobienia. Nie cierpię czytać książek a to forum mnie uzależniło.
    Ja dziś chyba pierwszy dzień w wakacje leże w domu. Mam trochę prasowania i obowiązków w domu i ponad godzinę nadrabiałam forum. Super. Dużo oglądam filmów w sieci także i seriali a najlepiej coś z chwilą zgrozy.

Zrobiłam rano dużo naleśników, mam zupę pomidorową więc moje dziecko nie będzie głodne.
    A ma pomysł na danie obiadowe: makaron duże rurki (takie ukośnie cięte nie wiem jak się nazywają) do tego podsmażana cukinia i grilowany albo smażony np łosoś i może szpinak. Wszystko wymieszane z lekkim sosem śmietanowym. Zawsze robię to z kurczakiem, ale łosoś też może być.

Powodzenia na wizytach.

skopiowalam cię:) w sensie przepis, ale zrobie z kurczakiem bo mimo ze lososia uwielbiam to w ciazy na samo slowo dostaje drgawek:/ dziwne ale co poradze:)

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Haha a myslalam, że dostane po uszach za tematy z d**y wziete jak np pranie a tu proszę:)
    wlasnie ja tez mam suszarke w przedpokoju i zima to jest masakra jakas, a automat ma 5 lat i cos zaczyna "rzępolić" wiec jak dla mnie moze sie rozleciec do grudnia:P

:D
    Ja też mam starą pralkę i już ostatnio coś szwankowała, tak się ucieszyłam że to już czas wymiany i mówię do męża żeby szukał w necie, ale nie :/ chyba usłyszała i chodzi jak nowa. A to taki najtańszy model kupiony jeszcze na "studencką" kawalerkę i nie chce się zepsuć :)
    Ale do stycznia mam obiecaną pralko-suszarkę :)

Ag... lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Znowu pod górkę... Prawie dwa lata czekałam na miejsce na oddziale leczenia zaburzeń odżywiania i dziś zadzwonili, niestety przez ciąże się nie łapie.... Kurw.a ciężarne tez powinni leczyć, przecież szkodzą nie tylko sobie, ale tez dziecku.... Wpisali mnie dalej w kolejkę i pewnie kolejne dwa lata czekania na terapie

Bellandy, to nie jest takie głupie, że ciężarnych nie leczą.
    W trakcie takiej terapii dużo się "rozgrzebuje" i dociera czasem to takich zakamarków człowieka, o których nawet się nie wie i trzeba być gotowym na naprawdę duże obciążenie psychiczne.
    Sama coś o tym wiem, niestety...

W każdym razie nie byłoby to dobre dla Dzieciątka i oni o tym bardzo dobrze wiedzą!
    W ciąży dobra jest ewentualnie terapia tzw. podtrzymująca a na pewno nie zagłębiająca się i szukająca przyczyn problemów.

Postaraj się po prostu pomyśleć, że teraz najważniejsze jest Dzieciątko i jego zdrowie :)

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag smacznego Ci życzę:)

Ag... lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ