X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Chcialam sie po prostu wygadac. kazda z Was mowi co przezywa i nikt jej nie ocenia. jest mi przykro, ze tak na mnie naskoczylyscie

Nie wiem czy pamiętasz, ale zwróciłam Ci uwagę na samym początku jak była mowa o płci żeby się nie nastawiać bo później będziesz zawiedziona jeśli pójdzie nie po Twojej myśli, ale szłaś w zaparte że czujesz że to dziewczynka. Życzę Ci żeby się jednak okazało że to dziewczynka, bo z takim podejściem jak urodzisz chłopaka to będziesz patrzeć na niego z nienawiścią, a znam taki przykład doskonale.

Ważne by dziecko było zdrowe, nie wiem jak długo się staraliście ale myślę że byś to doceniła gdybyście mieli problemy z zajściem w ciążę, my staraliśmy się ponad rok, po pół roku jak widziałam co miesiąc że znów przyszedł okres a lekarze zapewniali że nie przyjdzie musiałam kryć łzy teraz najważniejsze że NOSZĘ pod serduszkiem małego człowieczka, nieważne jakiej płci...

ah i nie ma co się obrażac to jest forum i każdy może wypowiedzieć co o tym myśli. co z tego że w rodzinie sami chłopcy, u mnie też! i co? cieszymy się że pierwsze będzie synek, później może trafi się córcia, nie obchodzi mnie co o tym rodzina myśli, to moje dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 10:24

MonikaDM, Cynamonek30 lubią tę wiadomość

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pytałam gin o ruchy to powiedziała że 20-22 tydzień najwcześniej... Więc cierpliwie czekam :)

Ale powiem Wam, że ja jakoś jestem od początku ciąży tak spokojna jak nigdy. Wy tu piszecie, że nie możecie doczekać się wizyty i martwicie tym i tamtym a ja kurde jak bym 'siedziała obok'. Nic mnie nie martwi, na każdą wizytę się cieszę ale nawet nie pomyślałam raz że mogło by coś być nie tak.
    Czasem jeszcze do mnie nie dociera że mam w brzuszku małego człowieczka, jakoś mimo USG to wszystko dla mnie nierealne hehe :) Bardziej urzeczywistniają mi go kupione rzeczy wózek itp.
    Czy ja jestem jakaś dziwna?

Ag..., bluegirl89, Maud11, olka25, MonikaDM, MigoTtTka lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa ja Cie rozumiem, do mnie dotarlo dopiero po USG tym genetycznym, jak zobaczylam na duzym ekranie:) teraz tez mam takie momenty, ze nie ogarniam:) dobrze ze spioszki wiszą na szafie:)

podejscia i spokoju zazdroszczę, ale grunt to wlasnie myslec ze wszystko jest dobrze!

ps zmieniam foteczke na avatarze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 10:32

Martaaa, Gwiazdeczka27, Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa myślę że to normalne :) dużo osób twierdzi że ciążę urzeczywistniają im kopniaki i od tego momentu czują że zostaną mamą :) na mnie duży wpływ mają zakupy, ogarnięcie co to śpioszek, pajacyk, kaftanik, akcesoria itp :) no i rosnący już brzuszek :)

Martaaa, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    pomyśl, że moj ma kontrakt w Szwajcarii do konca stycznia;) dobrze ze poki co chcą go w PL do jakiegos projektu moze juz od grudnia bedac ciagle na kontrakcie w swiss- to by bylo najlepiej:)
    sprobuje poszukac szkoly rodzenia weekendowej, nie wiem czy cos takiego jest ale u nas by sie sprawdzilo. Nauki przedslubne tez machnęlismy weekendowo bo przy jego delegacjach kilka tygodni bylo niemozliwe to zaliczenia.

update. W KRK jest weekendowa szkola 450 zl i zajecia sob i nd. jeden weekend i sprawa zalatwiona:) zaraz sie zapisuje;)

Tak pamiętam Ag! Dlatego deklaruję, że więcej nie będę użalała się i pieściła nad swoim losem! :D Wy to jesteście silni!! :)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Tak pamiętam Ag! Dlatego deklaruję, że więcej nie będę użalała się i pieściła nad swoim losem! :D Wy to jesteście silni!! :)
    Jonka ale dlaczego nie? kazda ma chwile slabosci i moze sie pouzalac, od tego jest ta styczniowa grupa wsparcia:)

moze akurat sie uda ze mąż bedzie w domu. W koncu usprawiedliwienie ze zona moze rodzic w kazdej chwili i np nie ma sie kto tobą zając to cos co szef moze zrozumiec:) moze bedzie mial szkolenie pozniej albo wczesniej. Myśl pozytywnie:) ja ciagle mam nadzieje ze moj mąż jakos da rade byc ze mną.

jonka91, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostałam sms że dziś przyjdzie moja poducha poofi :D :D D :D już nie mogę się doczekać, nawet mąż mówi, że jest bardzo ciekawy jak ona wygląda i pierwszy chce ją wypróbować ;P :)

Ag..., jonka91, M4DZI4 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    dostałam sms że dziś przyjdzie moja poducha poofi :D :D D :D już nie mogę się doczekać, nawet mąż mówi, że jest bardzo ciekawy jak ona wygląda i pierwszy chce ją wypróbować ;P :)

Pierwszy??? nieeee zgadzaj sie:)

ja udostepnilam mojemu w sobote nad ranem i wieczorami na film ( zasypiam po 15 min) wiec powiedzial ze ja zabiera i mam patrzec do konca:)

Selene lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:51

Ag... lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny póki pamiętam w Biedronce są poduszki do spania na boku takie długaśne, ale nie spojrzałam na cenę..

• Ag... Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka no to nie wiem czy trzymac kciuki zeby sie nie dostal czy zeby mial normalnego przelozonego:)
    mąż mojej kolezanki ( skonczyl elektronike na polibudzie) i postanowil isc do policji. rzucil prace w dobrej firmie ( dobrze platna) i zostal policjantem.
    Finansowo jestem zaskoczona jak zarabia policja ( szczegolnie perspektywy awansu i wogole) ale mimo tego ze nie jest im latwo, jest mega spelniony i zadowolony. W firmie przy kompie widac to nie było to. To chyba wazne tez dla faceta zeby robil co chce. A jak sie ma karateke w domu to czego mozna sie spodziewac:) Glowa do gory, bedzie dobrze.

jonka91 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa ja mam tak samo, dopiero w zeszłym tygodniu kupiłam pierwsze śpiochy, ale tylko jedną sztukę, bo uważamy, że jeszcze jest za wcześnie, że na wszystko przyjedzie czas...poza tym te upały mnie doprowadzają do szału i już tylko z nadzieją patrzę w niebo, że jakiś deszczyk spadnie i będzie w końcu czym oddychać :D
    A czy którejś z Was gin proponował takie badanie jak EKG serduszka dziecka? Bo jak byłam na poprzedniej wizycie to stwierdził, że ok 18 tygodni wyśle mnie na takie badania i jak będę grzeczna to być może lekarze zdradzą mi już płeć :D A poza tym zbadają jego serducho, co najważniejsze :D

Buziaki i chłodnego dnia :D

Martaaa lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Ag..., Paula44 lubią tę wiadomość

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh ja w marcu startowałam do policji, jednak na teście sprawnościowym skręciłam kostkę i sobie odpuściłam, tym bardziej, że w międzyczasie dowiedziałam się, że będę mamą :D jonka, powodzenia dla męża, jak coś to mam trochę materiałów do testów do policji:D więc jak coś to pisz na prv :D

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Ojj uwielbiam to forum!! Chyba się uzależniłam od Was!
    Ja wiem, że dla niego byłoby lepiej.. Ale mała egoistka ze mnie po prostu wychodzi, no ja bym wolała mieć go w domu, ale z drugiej strony wolałabym, żeby był szczęśliwy.. teraz do końca nie jest.. zawsze o tym marzył..

to wspieraj chłopa bo ok 40 bedzie taką zrzędą, że z nim nie wytrzymasz:)

rozumiem Cie doskonale. My obecnie przechodzimy przez etap co pozniej. Moj mąż chcialby zostac w Szwajcarii bo ma tu swietne perspektywy i wogole, ja nie. Moze rok na macierzynskim nie dluzej. musimy sie zdecydowac pewnie jakos do pazdziernika zeby zaczal rozmowy zanim wroci do PL ( to migracja w ramach 1 firmy wiec nie jest tak zle) ale mamy skrajnie odmienne zdania. ale co moge powiedziec, zobaczymy jak bedzie:) pewne jest ze rodze w PL i co do tego juz mnie nie namawia zebym to przemyslala:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    heh ja w marcu startowałam do policji, jednak na teście sprawnościowym skręciłam kostkę i sobie odpuściłam, tym bardziej, że w międzyczasie dowiedziałam się, że będę mamą :D jonka, powodzenia dla męża, jak coś to mam trochę materiałów do testów do policji:D więc jak coś to pisz na prv :D

hahaha Jonka- no to teraz masz sprawdzian pisac i pomoc mezowi czy nie pisac:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też marzyły się służby mundurowe. Jak byłam małą dziewczynką to mówiłam, że zostanę policjantką i niestety... mam astmę i to przekreśliło same starania... aby zaspokoić swoje żądze skończyłam kryminalistykę, ale pracy w tym zakresie bez munduru raczej nie ma (a i znajomości brak).

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Ag... lubi tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam pytać co dziś robicie na obiad.. Nie mam kompletnie weny a w szafce tylko ziemniaki.. ;) musiałabym pójść do sklepu a mam kompletnego lenia i nie chce mi się wypisywać listy :P wczoraj zrobiłam gar zupy więc w sumie na drugie nie musiałabym szaleć.. poradźcie :)

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mąż też startuje do Policji :) Zresztą ja też złożyłam papiery, ale w międzyczasie dowiedziałam się, że jestem w ciąży. :)

A w Biedronce cena tej poduszki to 39,90zł. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 11:13

43kt9vvj5d2sqlej.png
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ