X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojj Ewelina nie przejmuj się, u mnie szare komórki bawią się w chowanego...

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 ja to zupełnie się nie znam na tych materacach ale czy to nie jest przypadkiem ten Gryko-koko dwustronny co jest na stronie Danpolu?

SKŁAD:
    Pokrowiec biały lamowany,
    100% bawełny
    Naturalna łuska gryczana
    Pianka poliuretanowa
    Mata kokosowa

Może dlatego również przy tej ofercie łóżeczka jest napisane, że jest to materac gryczano-piankowo-kokosowy dwustronny ? Wydaje mi się, że chyba dołączają dokument potwierdzający ten ceryfikat kopie czy coś w tym stylu?

mhsvp07w3ex0n696.png

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 ale mnie wyprzedziłaś hihi...

no to dobrze się "skapowałam" uffff ulżyło mi, że z materacem jest ok, w takim razie mogę kupować to łóżeczko ;)

Ewelina88, szpilka lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Ewelina88 ja to zupełnie się nie znam na tych materacach ale czy to nie jest przypadkiem ten Gryko-koko dwustronny co jest na stronie Danpolu?

SKŁAD:
    Pokrowiec biały lamowany,
    100% bawełny
    Naturalna łuska gryczana
    Pianka poliuretanowa
    Mata kokosowa

Może dlatego również przy tej ofercie łóżeczka jest napisane, że jest to materac gryczano-piankowo-kokosowy dwustronny ? Wydaje mi się, że chyba dołączają dokument potwierdzający ten ceryfikat kopie czy coś w tym stylu?
    Tak, to ten, Tak jak pisałam wyżej nie zauważyłam go. :) I innych dziecięcych też nie.

Gwiazdeczka27, szpilka lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ide na kolacje z mezem i jego znajomymi ( mimo ze sie obżarlam jogurtem i orzechami i zaraz eksploduje)wiec jak wroce to bede miec pewnie z 20 stron do nadrobienia.

U mnie leje od wczoraj nieziemsko, powodz za oknem a ja w szafie mam balerinki błękitne, trampki i sandaly, bo mowil ze bedzie cieplo przez 2 tyg.
    no to teraz chyba mnie zaniesie na rekach:D

Gwiazdeczka27, Ewelina88 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Dziewczyny ide na kolacje z mezem i jego znajomymi ( mimo ze sie obżarlam jogurtem i orzechami i zaraz eksploduje)wiec jak wroce to bede miec pewnie z 20 stron do nadrobienia.

U mnie leje od wczoraj nieziemsko, powodz za oknem a ja w szafie mam balerinki błękitne, trampki i sandaly, bo mowil ze bedzie cieplo przez 2 tyg.
    no to teraz chyba mnie zaniesie na rekach:D
    chyba sandały ucierpią najmniej:)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nix wrote:
    a u mnie wizyta trochę średnio: byłam u jednego z najlepszych specjalistów w wawie od usg, bo martwiły mnie wyniki po pappa i usłyszałam że ten lekarz widzi wiecej, tzn bardzo dokładnie sprawdza wszystkie markery i jeśli coś jest nie tak to on to zauważy. I wyszło że wady genetyczne raczej wyklucza ale wynik pappa może byc spowodowany brakiem ciągłości wargi górnej. Moja kuzynka urodziłą kilka lat temu córeczke z rozszczepem i wszystko jest ok ale bardzo zle znosili te wszystkie operacje itp
    Potwierdzenie wady bedzie możliwe pewnie na połówkowym, wtedy będę miała 100% pewność
    Na szczęście mózg, serce i wszystko inne wyglądają ok i pan doktor stwierdził że to raczej kosmetyka
    ale i tak strasznie się spłakałam
    acha i na 90% córeczka :)
    rozumiem Cię, ale miejmy nadzieję, że na połówkowym okaże się, że wszytko jest ok

nix lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nizx spokojnie, po pierwsze nie wiadomo czy w ogóle jest, będzie jakikolwiek problem z wargą, bo przecież lekarz na tym etapie tego nie może stwierdzić, jedynie przypuszczenia snuje. Po drugie , gdyby nawet był rozszczep wargi to wystarczy kosmetyczna poprawa i dzieci i tak ślicznie wyglądają mają może maciupeńką bliznę , którą na prawdę bardzo mało widać, często trzeba się przyglądać.

co najistotniejsze- badanie pappa jest badaniem, które mówi jakie jest prawdopodobieństwo i opiera się głównie na statystyce, ile to razy testy pappa wychodziły dziewczynom bardzo źle a dzieci okazywało się, że są zdrowiusieńkie.

ps. czy przypadkiem byłaś u Roszkowskiego?

No to mamy kolejną dziewczynkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 18:56

szpilka, nix, M4DZI4 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko chwilę mnie nie ma a już tyle do nadrobienia. :D

Właśnie wróciłam z nad jeziora. Woda miała 26 stopni. :) Popływałam sobie, bo odkryłam, że dzięki temu nie bolą mnie plecy. :)

M4DZI4, bluegirl89 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nix nie denerwuj się na zapas może wszystko się okaże że będzie ok

nix lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Passiflora Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Stycznióweczki:)
    Czytuję Was od początku, myślałam, że do końca zachowam takie bierne podejście ale czuję się już w jakiejś bliższej relacji z Wami więc postanowiłam się dołączyć.
    W skrócie o mnie: druga ciąża (pierwsza poroniona), na 80% chłopak, badania prenatalne zaliczone pozytywnie:). Na razie tyle, reszta wyjdzie w praniu:)
    Tymczasem załączam od razu link do pościeli, którą dzisiaj znalazłam (zainspirowana Waszą rozmową)Według mnie jest cudna.

http://www.bellbino.pl/pl/c/Posciel/60

jonka91, polaola, Malenq, Gwiazdeczka27, lwuska55592, Paula44, Wiki81, M4DZI4, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nix rozumiem Cie, chociaż nie jestem w takiej sytuacjii potrafie sobie wyobraźić co czujesz jako przyszła mama. Trzeba być dobrej myśli;) jeszcze kilka miesięxy przed nami i wszystko może się zmienić. Trzymaj się i bądź dobrej myśli, my będziemy Cię wspierać na tyle ile możemy :-)

nix lubi tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Monika- uwazaj na siebie kobieto!!
    ja wkladalam miske i talerz do szafki, miska weszla talerz polecial( nie wiem jakim cudem) przez pol pokoju.

Bo to "latające talarze są" :) Mój tez sam się wyrwał...ja go ładnie na szafce położyłam a ten sobie wziął i spadł...cham jeden.

szpilka, Gwiazdeczka27, ania_29, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:20

Chanela, Ewelina88 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nix - dziewczyy wyzej już napisały wszystko i maja rację. jeszcze nie wiadomo wszystkiego a nawet gdyby maleństwo miało rozszczep wargi to Gwiazdeczka to idealnie napisała, szybciutko zrobia zabieg i bedzie wszystko ok, a później nawet nie będzie praktycznie widać :) Głowa do góry, trzymam kciuki za Twoje maleństwo :)

Passiflora, witamy gorąco. Pościel jest boska, aż pożalowałam, ze zamówiłam to moje łóżeczko już z całym wyposażeniem...hihi. Ale i tak trzeba będzie dokupić jeszcze cos na zmianę więc nie wszytsko stracone :)

nix lubi tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:

Passiflora, witamy gorąco. Pościel jest boska, aż pożalowałam, ze zamówiłam to moje łóżeczko już z całym wyposażeniem...hihi. Ale i tak trzeba będzie dokupić jeszcze cos na zmianę więc nie wszytsko stracone :)

Monika, pochwal się zakupem :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Monika, pochwal się zakupem :)

Chwaliłam się kilka stron wcześniej...ale chyba dziewczyny mnie nie udusza za kolejny ten sam link...mam nadzieję ;)
    http://allegro.pl/klups-radek-lozeczko-z-szuflada-wyposazenie-133wz-i4283655618.html?source=mlt
    Łożeczko w ciemnym kolorze a pościel w statek

Boże drogi...własnie chciałam talerz włozyć do piekarnika zamiast do zmywarki...naprawdę ciąża odebrała mi mózg...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 20:48

isabelle, jonka91, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• Chanela Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:39

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora wrote:
    Witam Was Stycznióweczki:)
    Czytuję Was od początku, myślałam, że do końca zachowam takie bierne podejście ale czuję się już w jakiejś bliższej relacji z Wami więc postanowiłam się dołączyć.
    W skrócie o mnie: druga ciąża (pierwsza poroniona), na 80% chłopak, badania prenatalne zaliczone pozytywnie:). Na razie tyle, reszta wyjdzie w praniu:)
    Tymczasem załączam od razu link do pościeli, którą dzisiaj znalazłam (zainspirowana Waszą rozmową)Według mnie jest cudna.

http://www.bellbino.pl/pl/c/Posciel/60

WITAMY
    A mówiłam, że jeszcze ktoś dołączy ;)

Nix - głowa do góry i cyc do przodu ! Myśl pozytywnie. To na razie gdybanie!

Ale ja mam dość tej zgagi. Już nawet nie wiem, czy nie wolę rzygac! Mówię poważnie. Zjem ze smakiem i najwyżej podzielę się ze szczurami w kanałach a tak co:

▪ chlebek z żółtym serem = smak starej skarpety
    ▪ banan → zepsuta cytryna
    ▪ zupa pieczarkowa → mocz orangutana i to ciepły
    ▪ sok pomarańczowy → wszystko powyżej wymieszane!

Bleeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!

M4DZI4 lubi tę wiadomość

Wysłany: 22 lipca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja ostatnio włożyłam chleb do lodówki :) nie jesteś sama w tym wszystkim masz jeszcze jedną koleżankę z forum co ma podobne przygody hehe

MonikaDM lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ