*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina88 ja to zupełnie się nie znam na tych materacach ale czy to nie jest przypadkiem ten Gryko-koko dwustronny co jest na stronie Danpolu?
SKŁAD:
Pokrowiec biały lamowany,
100% bawełny
Naturalna łuska gryczana
Pianka poliuretanowa
Mata kokosowa
Może dlatego również przy tej ofercie łóżeczka jest napisane, że jest to materac gryczano-piankowo-kokosowy dwustronny ? Wydaje mi się, że chyba dołączają dokument potwierdzający ten ceryfikat kopie czy coś w tym stylu? -
Gwiazdeczka27 wrote:Ewelina88 ja to zupełnie się nie znam na tych materacach ale czy to nie jest przypadkiem ten Gryko-koko dwustronny co jest na stronie Danpolu?
SKŁAD:
Pokrowiec biały lamowany,
100% bawełny
Naturalna łuska gryczana
Pianka poliuretanowa
Mata kokosowa
Może dlatego również przy tej ofercie łóżeczka jest napisane, że jest to materac gryczano-piankowo-kokosowy dwustronny ? Wydaje mi się, że chyba dołączają dokument potwierdzający ten ceryfikat kopie czy coś w tym stylu?I innych dziecięcych też nie.
Gwiazdeczka27, szpilka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ide na kolacje z mezem i jego znajomymi ( mimo ze sie obżarlam jogurtem i orzechami i zaraz eksploduje)wiec jak wroce to bede miec pewnie z 20 stron do nadrobienia.
U mnie leje od wczoraj nieziemsko, powodz za oknem a ja w szafie mam balerinki błękitne, trampki i sandaly, bo mowil ze bedzie cieplo przez 2 tyg.
no to teraz chyba mnie zaniesie na rekach:DGwiazdeczka27, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
Ag... wrote:Dziewczyny ide na kolacje z mezem i jego znajomymi ( mimo ze sie obżarlam jogurtem i orzechami i zaraz eksploduje)wiec jak wroce to bede miec pewnie z 20 stron do nadrobienia.
U mnie leje od wczoraj nieziemsko, powodz za oknem a ja w szafie mam balerinki błękitne, trampki i sandaly, bo mowil ze bedzie cieplo przez 2 tyg.
no to teraz chyba mnie zaniesie na rekach:D
-
nix wrote:a u mnie wizyta trochę średnio: byłam u jednego z najlepszych specjalistów w wawie od usg, bo martwiły mnie wyniki po pappa i usłyszałam że ten lekarz widzi wiecej, tzn bardzo dokładnie sprawdza wszystkie markery i jeśli coś jest nie tak to on to zauważy. I wyszło że wady genetyczne raczej wyklucza ale wynik pappa może byc spowodowany brakiem ciągłości wargi górnej. Moja kuzynka urodziłą kilka lat temu córeczke z rozszczepem i wszystko jest ok ale bardzo zle znosili te wszystkie operacje itp
Potwierdzenie wady bedzie możliwe pewnie na połówkowym, wtedy będę miała 100% pewność
Na szczęście mózg, serce i wszystko inne wyglądają ok i pan doktor stwierdził że to raczej kosmetyka
ale i tak strasznie się spłakałam
acha i na 90% córeczkanix lubi tę wiadomość
-
nizx spokojnie, po pierwsze nie wiadomo czy w ogóle jest, będzie jakikolwiek problem z wargą, bo przecież lekarz na tym etapie tego nie może stwierdzić, jedynie przypuszczenia snuje. Po drugie , gdyby nawet był rozszczep wargi to wystarczy kosmetyczna poprawa i dzieci i tak ślicznie wyglądają mają może maciupeńką bliznę , którą na prawdę bardzo mało widać, często trzeba się przyglądać.
co najistotniejsze- badanie pappa jest badaniem, które mówi jakie jest prawdopodobieństwo i opiera się głównie na statystyce, ile to razy testy pappa wychodziły dziewczynom bardzo źle a dzieci okazywało się, że są zdrowiusieńkie.
ps. czy przypadkiem byłaś u Roszkowskiego?
No to mamy kolejną dziewczynkęWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 18:56
szpilka, nix, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
Witam Was Stycznióweczki:)
Czytuję Was od początku, myślałam, że do końca zachowam takie bierne podejście ale czuję się już w jakiejś bliższej relacji z Wami więc postanowiłam się dołączyć.
W skrócie o mnie: druga ciąża (pierwsza poroniona), na 80% chłopak, badania prenatalne zaliczone pozytywnie:). Na razie tyle, reszta wyjdzie w praniu:)
Tymczasem załączam od razu link do pościeli, którą dzisiaj znalazłam (zainspirowana Waszą rozmową)Według mnie jest cudna.
http://www.bellbino.pl/pl/c/Posciel/60jonka91, polaola, Malenq, Gwiazdeczka27, lwuska55592, Paula44, Wiki81, M4DZI4, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
Nix rozumiem Cie, chociaż nie jestem w takiej sytuacjii potrafie sobie wyobraźić co czujesz jako przyszła mama. Trzeba być dobrej myśli;) jeszcze kilka miesięxy przed nami i wszystko może się zmienić. Trzymaj się i bądź dobrej myśli, my będziemy Cię wspierać na tyle ile możemy
nix lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAg... wrote:Monika- uwazaj na siebie kobieto!!
ja wkladalam miske i talerz do szafki, miska weszla talerz polecial( nie wiem jakim cudem) przez pol pokoju.
Bo to "latające talarze są"Mój tez sam się wyrwał...ja go ładnie na szafce położyłam a ten sobie wziął i spadł...cham jeden.
szpilka, Gwiazdeczka27, ania_29, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNix - dziewczyy wyzej już napisały wszystko i maja rację. jeszcze nie wiadomo wszystkiego a nawet gdyby maleństwo miało rozszczep wargi to Gwiazdeczka to idealnie napisała, szybciutko zrobia zabieg i bedzie wszystko ok, a później nawet nie będzie praktycznie widać
Głowa do góry, trzymam kciuki za Twoje maleństwo
Passiflora, witamy gorąco. Pościel jest boska, aż pożalowałam, ze zamówiłam to moje łóżeczko już z całym wyposażeniem...hihi. Ale i tak trzeba będzie dokupić jeszcze cos na zmianę więc nie wszytsko straconenix lubi tę wiadomość
-
MonikaDM wrote:
Passiflora, witamy gorąco. Pościel jest boska, aż pożalowałam, ze zamówiłam to moje łóżeczko już z całym wyposażeniem...hihi. Ale i tak trzeba będzie dokupić jeszcze cos na zmianę więc nie wszytsko stracone
Monika, pochwal się zakupem -
nick nieaktualnyisabelle wrote:Monika, pochwal się zakupem
Chwaliłam się kilka stron wcześniej...ale chyba dziewczyny mnie nie udusza za kolejny ten sam link...mam nadzieję
http://allegro.pl/klups-radek-lozeczko-z-szuflada-wyposazenie-133wz-i4283655618.html?source=mlt
Łożeczko w ciemnym kolorze a pościel w statek
Boże drogi...własnie chciałam talerz włozyć do piekarnika zamiast do zmywarki...naprawdę ciąża odebrała mi mózg...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 20:48
isabelle, jonka91, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPassiflora wrote:Witam Was Stycznióweczki:)
Czytuję Was od początku, myślałam, że do końca zachowam takie bierne podejście ale czuję się już w jakiejś bliższej relacji z Wami więc postanowiłam się dołączyć.
W skrócie o mnie: druga ciąża (pierwsza poroniona), na 80% chłopak, badania prenatalne zaliczone pozytywnie:). Na razie tyle, reszta wyjdzie w praniu:)
Tymczasem załączam od razu link do pościeli, którą dzisiaj znalazłam (zainspirowana Waszą rozmową)Według mnie jest cudna.
http://www.bellbino.pl/pl/c/Posciel/60
WITAMY
A mówiłam, że jeszcze ktoś dołączy
Nix - głowa do góry i cyc do przodu ! Myśl pozytywnie. To na razie gdybanie!
Ale ja mam dość tej zgagi. Już nawet nie wiem, czy nie wolę rzygac! Mówię poważnie. Zjem ze smakiem i najwyżej podzielę się ze szczurami w kanałach a tak co:
▪ chlebek z żółtym serem = smak starej skarpety
▪ banan → zepsuta cytryna
▪ zupa pieczarkowa → mocz orangutana i to ciepły
▪ sok pomarańczowy → wszystko powyżej wymieszane!
Bleeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!M4DZI4 lubi tę wiadomość