X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojj Ewelina nie przejmuj się, u mnie szare komórki bawią się w chowanego...

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 ja to zupełnie się nie znam na tych materacach ale czy to nie jest przypadkiem ten Gryko-koko dwustronny co jest na stronie Danpolu?

SKŁAD:
    Pokrowiec biały lamowany,
    100% bawełny
    Naturalna łuska gryczana
    Pianka poliuretanowa
    Mata kokosowa

Może dlatego również przy tej ofercie łóżeczka jest napisane, że jest to materac gryczano-piankowo-kokosowy dwustronny ? Wydaje mi się, że chyba dołączają dokument potwierdzający ten ceryfikat kopie czy coś w tym stylu?

mhsvp07w3ex0n696.png

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 ale mnie wyprzedziłaś hihi...

no to dobrze się "skapowałam" uffff ulżyło mi, że z materacem jest ok, w takim razie mogę kupować to łóżeczko ;)

Ewelina88, szpilka lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Ewelina88 ja to zupełnie się nie znam na tych materacach ale czy to nie jest przypadkiem ten Gryko-koko dwustronny co jest na stronie Danpolu?

SKŁAD:
    Pokrowiec biały lamowany,
    100% bawełny
    Naturalna łuska gryczana
    Pianka poliuretanowa
    Mata kokosowa

Może dlatego również przy tej ofercie łóżeczka jest napisane, że jest to materac gryczano-piankowo-kokosowy dwustronny ? Wydaje mi się, że chyba dołączają dokument potwierdzający ten ceryfikat kopie czy coś w tym stylu?
    Tak, to ten, Tak jak pisałam wyżej nie zauważyłam go. :) I innych dziecięcych też nie.

Gwiazdeczka27, szpilka lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ide na kolacje z mezem i jego znajomymi ( mimo ze sie obżarlam jogurtem i orzechami i zaraz eksploduje)wiec jak wroce to bede miec pewnie z 20 stron do nadrobienia.

U mnie leje od wczoraj nieziemsko, powodz za oknem a ja w szafie mam balerinki błękitne, trampki i sandaly, bo mowil ze bedzie cieplo przez 2 tyg.
    no to teraz chyba mnie zaniesie na rekach:D

Gwiazdeczka27, Ewelina88 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Dziewczyny ide na kolacje z mezem i jego znajomymi ( mimo ze sie obżarlam jogurtem i orzechami i zaraz eksploduje)wiec jak wroce to bede miec pewnie z 20 stron do nadrobienia.

U mnie leje od wczoraj nieziemsko, powodz za oknem a ja w szafie mam balerinki błękitne, trampki i sandaly, bo mowil ze bedzie cieplo przez 2 tyg.
    no to teraz chyba mnie zaniesie na rekach:D
    chyba sandały ucierpią najmniej:)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nix wrote:
    a u mnie wizyta trochę średnio: byłam u jednego z najlepszych specjalistów w wawie od usg, bo martwiły mnie wyniki po pappa i usłyszałam że ten lekarz widzi wiecej, tzn bardzo dokładnie sprawdza wszystkie markery i jeśli coś jest nie tak to on to zauważy. I wyszło że wady genetyczne raczej wyklucza ale wynik pappa może byc spowodowany brakiem ciągłości wargi górnej. Moja kuzynka urodziłą kilka lat temu córeczke z rozszczepem i wszystko jest ok ale bardzo zle znosili te wszystkie operacje itp
    Potwierdzenie wady bedzie możliwe pewnie na połówkowym, wtedy będę miała 100% pewność
    Na szczęście mózg, serce i wszystko inne wyglądają ok i pan doktor stwierdził że to raczej kosmetyka
    ale i tak strasznie się spłakałam
    acha i na 90% córeczka :)
    rozumiem Cię, ale miejmy nadzieję, że na połówkowym okaże się, że wszytko jest ok

nix lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nizx spokojnie, po pierwsze nie wiadomo czy w ogóle jest, będzie jakikolwiek problem z wargą, bo przecież lekarz na tym etapie tego nie może stwierdzić, jedynie przypuszczenia snuje. Po drugie , gdyby nawet był rozszczep wargi to wystarczy kosmetyczna poprawa i dzieci i tak ślicznie wyglądają mają może maciupeńką bliznę , którą na prawdę bardzo mało widać, często trzeba się przyglądać.

co najistotniejsze- badanie pappa jest badaniem, które mówi jakie jest prawdopodobieństwo i opiera się głównie na statystyce, ile to razy testy pappa wychodziły dziewczynom bardzo źle a dzieci okazywało się, że są zdrowiusieńkie.

ps. czy przypadkiem byłaś u Roszkowskiego?

No to mamy kolejną dziewczynkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 18:56

szpilka, nix, M4DZI4 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko chwilę mnie nie ma a już tyle do nadrobienia. :D

Właśnie wróciłam z nad jeziora. Woda miała 26 stopni. :) Popływałam sobie, bo odkryłam, że dzięki temu nie bolą mnie plecy. :)

M4DZI4, bluegirl89 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nix nie denerwuj się na zapas może wszystko się okaże że będzie ok

nix lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Passiflora Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Stycznióweczki:)
    Czytuję Was od początku, myślałam, że do końca zachowam takie bierne podejście ale czuję się już w jakiejś bliższej relacji z Wami więc postanowiłam się dołączyć.
    W skrócie o mnie: druga ciąża (pierwsza poroniona), na 80% chłopak, badania prenatalne zaliczone pozytywnie:). Na razie tyle, reszta wyjdzie w praniu:)
    Tymczasem załączam od razu link do pościeli, którą dzisiaj znalazłam (zainspirowana Waszą rozmową)Według mnie jest cudna.

http://www.bellbino.pl/pl/c/Posciel/60

jonka91, polaola, Malenq, Gwiazdeczka27, lwuska55592, Paula44, Wiki81, M4DZI4, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nix rozumiem Cie, chociaż nie jestem w takiej sytuacjii potrafie sobie wyobraźić co czujesz jako przyszła mama. Trzeba być dobrej myśli;) jeszcze kilka miesięxy przed nami i wszystko może się zmienić. Trzymaj się i bądź dobrej myśli, my będziemy Cię wspierać na tyle ile możemy :-)

nix lubi tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Monika- uwazaj na siebie kobieto!!
    ja wkladalam miske i talerz do szafki, miska weszla talerz polecial( nie wiem jakim cudem) przez pol pokoju.

Bo to "latające talarze są" :) Mój tez sam się wyrwał...ja go ładnie na szafce położyłam a ten sobie wziął i spadł...cham jeden.

szpilka, Gwiazdeczka27, ania_29, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:20

Chanela, Ewelina88 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nix - dziewczyy wyzej już napisały wszystko i maja rację. jeszcze nie wiadomo wszystkiego a nawet gdyby maleństwo miało rozszczep wargi to Gwiazdeczka to idealnie napisała, szybciutko zrobia zabieg i bedzie wszystko ok, a później nawet nie będzie praktycznie widać :) Głowa do góry, trzymam kciuki za Twoje maleństwo :)

Passiflora, witamy gorąco. Pościel jest boska, aż pożalowałam, ze zamówiłam to moje łóżeczko już z całym wyposażeniem...hihi. Ale i tak trzeba będzie dokupić jeszcze cos na zmianę więc nie wszytsko stracone :)

nix lubi tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:

Passiflora, witamy gorąco. Pościel jest boska, aż pożalowałam, ze zamówiłam to moje łóżeczko już z całym wyposażeniem...hihi. Ale i tak trzeba będzie dokupić jeszcze cos na zmianę więc nie wszytsko stracone :)

Monika, pochwal się zakupem :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Monika, pochwal się zakupem :)

Chwaliłam się kilka stron wcześniej...ale chyba dziewczyny mnie nie udusza za kolejny ten sam link...mam nadzieję ;)
    http://allegro.pl/klups-radek-lozeczko-z-szuflada-wyposazenie-133wz-i4283655618.html?source=mlt
    Łożeczko w ciemnym kolorze a pościel w statek

Boże drogi...własnie chciałam talerz włozyć do piekarnika zamiast do zmywarki...naprawdę ciąża odebrała mi mózg...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 20:48

isabelle, jonka91, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• Chanela Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:39

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora wrote:
    Witam Was Stycznióweczki:)
    Czytuję Was od początku, myślałam, że do końca zachowam takie bierne podejście ale czuję się już w jakiejś bliższej relacji z Wami więc postanowiłam się dołączyć.
    W skrócie o mnie: druga ciąża (pierwsza poroniona), na 80% chłopak, badania prenatalne zaliczone pozytywnie:). Na razie tyle, reszta wyjdzie w praniu:)
    Tymczasem załączam od razu link do pościeli, którą dzisiaj znalazłam (zainspirowana Waszą rozmową)Według mnie jest cudna.

http://www.bellbino.pl/pl/c/Posciel/60

WITAMY
    A mówiłam, że jeszcze ktoś dołączy ;)

Nix - głowa do góry i cyc do przodu ! Myśl pozytywnie. To na razie gdybanie!

Ale ja mam dość tej zgagi. Już nawet nie wiem, czy nie wolę rzygac! Mówię poważnie. Zjem ze smakiem i najwyżej podzielę się ze szczurami w kanałach a tak co:

▪ chlebek z żółtym serem = smak starej skarpety
    ▪ banan → zepsuta cytryna
    ▪ zupa pieczarkowa → mocz orangutana i to ciepły
    ▪ sok pomarańczowy → wszystko powyżej wymieszane!

Bleeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!

M4DZI4 lubi tę wiadomość

Wysłany: 22 lipca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja ostatnio włożyłam chleb do lodówki :) nie jesteś sama w tym wszystkim masz jeszcze jedną koleżankę z forum co ma podobne przygody hehe

MonikaDM lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ