*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cały czas kłuje mnie po prawej stronie, pewnie się wszystko rozciąga, chociaż nie ukrywam, że czasem, to martwi;)
Będzie, któraś chodzić z dzieckiem, tak od powiedzmy 5 miesiąca na basen?Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualnyhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/92910a739bdb.jpg
No mówię Ci -same rarytasy!
Co do mebli - ponieważ mamy z mężem totalnego świra na punkcie zwierząt, pokój będzie miał właśnie ten motyw. A dokładniej - Sawana, dżungla itp. Powyżej komoda z tej serii jest do niej przewijak.
Na ścianach tezt słodkie szalone zwierzątka - z umiarem na jednej ścianie ( palma, słoń, zebra itp. towarzystwo).
Idę spać. Czekam wciąż na moja poofi. . .
-
Goosiaczek2 wrote:a ja się zastanawiam nad tym łóżeczkiem http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-wiktor-vi-super-oferta-i4412253013.html
bardzo ładne łóżeczko, tylko szkoda że nie ma szuflady i tylko dwa szczebelki się wyjmuję. Ale z wyglądu bardzo mi się podoba. My już zamówiliśmy łóżeczko na razie będzie stało u teściów w domu. -
olka25 wrote:Po obejrzeniu rankingu do moich dwóch typów dopisałam jeszcze jeden. Będę musiała gdzieś dorwać "na żywo" i wybrać
A mam pytanie co do wózków. Oglądała któraś z was te wózki co od zewnątrz spód gondolki nie jest płaski tylko wygięty w łuk? Tak jak np. Camarelo Carera? Ładne te wózki, ale zastanawia mnie, czy w środku gondolka jest płaska, czy też taka wyprofilowana. Bo podobno dziecko ma leżeć płasko i właśnie lepiej wybierać płaskie gondole. Ja na żywo nie widziałam takiego wózka, więc nie wiem, jak to jest
Właśnie też się zastanawiam. Myślę że takie typu Camarelo Carera powinny mieć raczej płaską gondole, Bo taka wygięta w łuk to by była czystą głupotą producenta. Tak mi się wydaje.
Szkoda że nie mam gdzie go obejrzeć na żywo, bo tak w ciemno trudno kupić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 21:53
-
Gwiazdeczka27 wrote:bardzo ładne łóżeczko, tylko szkoda że nie ma szuflady i tylko dwa szczebelki się wyjmuję. Ale z wyglądu bardzo mi się podoba. My już zamówiliśmy łóżeczko na razie będzie stało u teściów w domu.
tylko właśnie szkoda ze 3szczebelków nie ma wyciąganych ale mam kolegę stolarza i zapytam się go czy dałoby coś z tym zrobić. Widziałam właśnie Twoje łóżeczko też mi się podobało:)
-
A ja Wam dziewczyny muszę się dziś wyżalić... bo już mi dziś łez zabrakło
Muszę wyżalić ale nie na M a na teściową. Mieszkamy w jednym domu, my na górze oni na dole. Teściowa nie pracuje, zero obowiązków. Łazi tylko i kwiatki podlewa. A dziś wyskoczyła z pretensjami że sama musiała opielić skalniak i kiedy ja wreszcie planuje zebrać poziomki. A ja kurde mam firmę 10 h na dobę!!! Ona myśli że tylko M pracuje w firmie a ja to tylko chyba mrugam oczami i nic więcej... A my pracujemy po 10 godz codziennie i w niedziele się zdarza że się siedzi. Nic mi nie pomoże a tylko pretensje... bo Marta się nudzi!!! -
Marta jak ja to znam my tak samo mieszkamy na górze oni na dole
i jeszcze parę miesięcy temu bardzo się denerwowałam i przejmowałam tym co mówi a ja wchodziłam za przeproszeniem w dupkę ale od pewnego czasu znalazłam patent przestałam się przejmować i przepraszam na słownictwo ale mam na wszystko wyje.... No i od pewnego czasu mówię to co myślę i nie owijam w ładne słowa i wiesz co? zmieniła się i to o 180% przyjdzie pogada i już nie powie nic że jej nie pomagam a jestem na L4 nie interesują mnie chwasty w ogródku i ona o tym wie.
Martaaa lubi tę wiadomość
-
olka25 wrote:Po obejrzeniu rankingu do moich dwóch typów dopisałam jeszcze jeden. Będę musiała gdzieś dorwać "na żywo" i wybrać
A mam pytanie co do wózków. Oglądała któraś z was te wózki co od zewnątrz spód gondolki nie jest płaski tylko wygięty w łuk? Tak jak np. Camarelo Carera? Ładne te wózki, ale zastanawia mnie, czy w środku gondolka jest płaska, czy też taka wyprofilowana. Bo podobno dziecko ma leżeć płasko i właśnie lepiej wybierać płaskie gondole. Ja na żywo nie widziałam takiego wózka, więc nie wiem, jak to jest
Gondola jest płaska, ale boki ma wyprofilowane w takie jakby płozy. Jak się budę postawi, to można nią pobujaćna filmiku widać wnętrze i spód gondoli http://www.youtube.com/watch?v=ufrtqXIWHzY
Podoba mi się ten wózek, ale musiałabym poznac go na żywo
olka25 lubi tę wiadomość
-
Passiflora wrote:Witam Was Stycznióweczki:)
Czytuję Was od początku, myślałam, że do końca zachowam takie bierne podejście ale czuję się już w jakiejś bliższej relacji z Wami więc postanowiłam się dołączyć.
W skrócie o mnie: druga ciąża (pierwsza poroniona), na 80% chłopak, badania prenatalne zaliczone pozytywnie:). Na razie tyle, reszta wyjdzie w praniu:)
Tymczasem załączam od razu link do pościeli, którą dzisiaj znalazłam (zainspirowana Waszą rozmową)Według mnie jest cudna.
http://www.bellbino.pl/pl/c/Posciel/60
posciel cudna ale dosc droga jakby policzyc posciel+ wszystkiie pierdołki akcesoria. Mysle ze w tej cenie zdecydowalabym sie juz na poofi ( troche inn styl ma bardziej pasujacy do mnie i mieszkania)Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 23:04
marrtka lubi tę wiadomość
-
Witam, ja już piekę bułeczki na zakwasie. W weekend robiłam chleb i już zjedliśmy, więc czas na bułeczki.
Od 7 nadrabiałam zaległości. Nix musisz wierzyć, że będzie dobrze. Jesteśmy z Tobą. Ja dalej czekam na wyniki z małopłytkowości.
Ag jedz jedz, oby zdrowe jedzenie:)
Co do mebli to ja wybrałam jasnoróżowa tapetę w drobne małe groszki (albo jasnoniebieską jak coś się zmieni), białe meble coś na wzór tych co pokazujecie - chcę zamówić u stolarza - taniej mnie to wynosi bo już zamawiałam i szarą sofę do pokoju bobaska. Dodatki planuje szare (może jakis dywanik w przyszłości). Nie chciałabym ozdabiać postaciami z bajek pokoju, chyba że to sie jeszcze odmieni.Ag..., zielarka, neharika lubią tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
i ja się witam!
Poczytałam was, było co nadrabiać. Ostatnio jestem zapracowana, choć siedzę w domu. Wzięłam sobie dodatkowe zajęcie - będzie na wyprawkę
Czytam o tych waszych propozycjach wózków. Nie mamy wielkich funduszy ani wymagań. Planujemy więcej niż jedno dziecko, więc zdecydowaliśmy się na zakup nowego wózka, aby posłużył dłużej. Ze względu na okres zimowy, w którym przyjdzie nam rodzić, chcemy aby gondola była ciepła, a koła stabilne i wytrzymałe. Z naszych analiz też wynika, że okres siadania przypadnie na koniec lata i jesień, więc i spacerówka - parasolka nie zda egzaminu. Po całym tym analizowaniu zdecydowaliśmy się na polskiego producenta - Baby Merc. Wygląd wózka nie powala, ale nam akurat pasuje takie rozwiązanie.
Oto nasze typy:
1. http://sklep.babymerc.pl/3w1-zestawy-wozekfotelik/18-nowosc-3w1-wozek-baby-merc-zipy-q-aluminiowy-13kg.html
2. http://sklep.babymerc.pl/3w1-zestawy-wozekfotelik/12-nowosc-3w1-baby-merc-q8-gratisy.html
Jeśli chodzi o łóżeczka - na pierwsze miesiące obiecano nam kołyskę (więc myślę, że 5 miesięcy mamy z głowy), potem planujemy łóżeczko turystyczne. Wiem, że to nie powala, ale chyba ogólnie jesteśmy "inni" - kosmici!
Cała reszta - pościel, podusie, rożki, śpiworki i kocyki zostawiamy na jesień. Może ktoś będzie chciał nas obdarować - będzie co proponować.
Niedługo zabieramy się za urządzanie pokoju dziecięcego - nie ma tam na razie nawet paneli, ale wizja jest - to najważniejsze. Kolory na ściany opatrzone, meble się szukają (chcemy klasyczne z nutą dziecięcych elementów)
Poza tym czuję się lepiejMiłego dzionka!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 08:02
Malenq, szpilka, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry:)
Nix musi być dobrze:) trzeba wierzyć
Wiki mniam mniam mniam zjadłabym takich bułeczek....ale mnie zakwas nie lubi....tylko na drożdżach mi wychodzą heheheh...
Miłego dnia kochane:)
Melua same dobre wieści....cieszę się, że czujesz się dobrze...a co do łóżeczka turystycznego to też o nim myślałam....a co do wózków to fajny....ja jednak mieszkam na wsi bez chodników i odśnieżonych ścieżek i szukamy czegoś co ma równe koła z przodu i z tyłu...bo inaczej nam się zakopie w tych zaspach hehehe....
ale wózki które pokazałaś już sobie zapisałam w ulubionych, fajną budę mają
spacerówkę mamy obiecaną, więc u nas liczy się gondola....Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 08:01
Wiki81 lubi tę wiadomość