X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora wrote:
    Hehe może miałyśmy tego samego projektanta:) łazienkę akurat mam biało-czarną, ale kuchnia i korytarz są szaro-białe. Pokój dla dziecka jest na razie biały ale myślę, żeby przemalować go na taką błękitną szarość lub szary błękit :) do tego białe mebelki i będzie cud, miód, malina!!!
    haha moze;) moj byl z Bielska:) pokoju dla dziecka w tym mieszkaniu nie mam. ale planujemy kupic nowe wieksze wiec tam juz bedzie:)

Passiflora lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    M4DZI4 nie przejmuj się takimi znajomymi!! Masz nas :P
    Ale powiem Wam, że ja odkąd się zaręczyłam straciłam kontakt ze swoimi podobno 2 najlepszymi przyjaciółkami... z dnia na dzień przestały dzwonić, pisać, a nawet odbierać telefon.. no nic ja nalegać nie zamierzam.. o ślubie dowiedziały się w kościele jak ksiądz czytał zapowiedzi (moja mama je widziała, więc słyszeć na pewno słyszały). Myślicie, że któraś zadzwoniła i pogratulowała, albo zapytała o datę i szczegóły, nic cisza.. tak więc na ślub nie zostały zaproszone, a kontaktu nie mamy już prawie 2 lata. W sumie już nawet nie żałuje, że tak się stało. Teraz i tak jesteśmy najważniejsi my i dziecko, a one niech dalej imprezują i cieszą się "lajtowym życiem". :)

ale się wyżaliłam...

hah jonka! no jakbym czytała swoją historię :) moim "przyjaciółką" też nie odpowiadały moje zaręczyny bo po roku się zgodziłam zostać żoną, a jedna chodziła 4 lata i jej sie nie oświadczył, że po tak krótkim czasie by się nigdy nie zgodziła a wszystkie tylko jej przytakiwały i wieczne zazdrości o firmę, że jezdzę najnowszym modelem samochodu, że mamy swój dom, że żyjemy bez kredytów ;/ Moi prawdziwi przyjaciele są za granicą i jedyny kontakt to skypa.. tyle dobrze że z bratową często się widzimy i gadamy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M4DZI4 wrote:
    Nie ma to jak pączek na śniadanie!! o zgrozo,nigdy nie zaczynałam dnia od czegoś słodkiego, w jakim kierunku to idzie ja się pytam? :p
    heheh to u mnie na słodycze jest ochota dopiero po południu....śniadanie nadal na wytrawnie:)
    a jak się czujesz?? już lepiej???
    nie przejmuj się znajomymi, nie warto...;)

Ag..., M4DZI4 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    heheh to u mnie na słodycze jest ochota dopiero po południu....śniadanie nadal na wytrawnie:)
    slodyczy nie jem ale na snaidanie tradycyjnie chlebus z nutella:)

Malenq lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    slodyczy nie jem ale na snaidanie tradycyjnie chlebus z nutella:)
    hehehehe ja znowu od początku ciąży na nutellę patrzeć nie mogę...ale za to dżemik domowej roboty, czy masło orzechowe (domowe z migdałów, lub fistaszków)....ale popołudniem to mam szał na słodkości...a czytałam, że lepiej mieć "z rana" ochotę na słodkie i zjeść słodkie, bo potem cały dzień się to spala...a popołudniem się "odkłada", więc u mnie po wadze widać, że się odkłada hehehe

• jonka91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Cześć dziewczyny! Wkroczyłam dziś dumnie w II trymestr :D Nareszcie... :) Widzę, że dyskusja o wózkach i łóżeczkach trwa :)
    Mi Camarelo też się podoba, ale ze względu na kolorystykę chyba zostanę przy Tutku.

Ja właśnie zrezygnowałam z tutka, bo on ma krótkie gondole, tylko 76 cm. Dziecko zazwyczaj w gondoli jeździ do 6msc życia i już w tedy może mieć 74 cm. A carera ma 85 cm. Tak wczoraj mnie naszło na sprawdzenie parametrów..

olka25, szpilka lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 jedyne co Ci mogę doradzić to hm http://allegro.pl/3w1-lozeczko-dostawne-kolyska-lozko-filip-sosna-i4431287441.html łóżeczko dostawne, tylko niewiem czy masz łoże małzeńskie czy kanape tak na początek jak chcesz by mały był u Was (a większosć tak chce)... Wiadomo nikt nie chce mieć graciarni mebli w pokoju... ale jakoś będziecie musieli iść na kompromis, może zastanów się która szafa jest Ci najmniej potrzebna i ja wyrzuć z pokoju, posegreguj rzeczy z szafy z których codziennie korzystasz a z których mniej i spakuj do piwnicy/strych. :)

Malenq, jonka91, olka25, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka to wyobraź sobie Bebetto Silvia ma tylko 60cm gondole...

• Ag... Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    az sprawdze jaka dluga jest w wozku co ja wybralam:)
    75 wewnetrzny wymiar.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 10:16

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Marrtka, mi się strasznie ten Camarelo spodobał :)

I jak patrzyłam to w Krakowie ciężko o sklep żeby można było go oglądnąć. Zrobiłam listę sklepów i mają dużo innych producentów a Camarelo jakoś nie :/
    Ale... doszukałam się że na pewno są w Bochni i tam też zamierzam się udać z mężem. Jakbyś chciała go oglądnąć kiedyś to tu można na pewno:
    http://www.kubusbochnia.pl/
    Sprzedają je na Allegro i zapraszają do swojego sklepu:
    http://allegro.pl/camarelo-2014-wozek-carera-3w1-xxl-8xgratis-i4422541174.html

A jakie kolory Ci się najbardziej podobają?

oo ja jestem z Bochni i też się czaję na Camarelo, aż dzisiaj z ciekawości podjadę do Kubusia;)

marrtka lubi tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Tak, dziękuję, już lepiej się czuję :) Ten tydzień odpoczywam ile mogę!
    Tylko psychicznie jakoś ciężej,wczoraj aż się popłakałam w zasadzie ot tak bez większego powodu.Zresztą zawsze tak jest jak mąż wyjeżdża,straaasznie tęsknię :( Jeszcze mnie ci pseudo znajomi dobili i tak jakoś się skumulowało, ehh te hormony...Ale muszę przestac myślec o ludziach którzy nie powinni byc już dla mnie ważni i skupic się na kochanym mężu i synku i na garstce ale za to prawdziwych i oddanych przyjaciół! Tylko akurat taki dół mnie dopadł bo wszyscy wyjechali naraz heh i widac mam za dużo czasu na niepotrzebne rozkminki.

relgh371ssmqv4f3.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    jonka to wyobraź sobie Bebetto Silvia ma tylko 60cm gondole...

http://www.entliczekpentliczeksklep.pl/wozki-dzieciece/bebetto-silvia-3w1-nowosc-na-2014_p_1207.html
    tutaj w opisie jest 80 cm

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu zwal to na hormony...popłakać czasem trzeba...oczyścić oczy - jak to mówił mój siostrzeniec jak był mały....
    odpoczywaj ile wlezie...jak nie teraz? to kiedy? hehehehe
    i masz rację skup się na rzeczach ważnych, najważniejszych...bez rozmieniania się na drobne:)

Kobietki ja Was PODZIWIAM z tymi wózkami, ja "obleciałam" kilka i jeszcze na myśl mi nie przyszło, aby tak poważnie podejść do tematu....dzięki, że Jesteście:) bo z Waszych wypowiedzi notuję wszystkie najważniejsze rzeczy np: wymiar wewnętrzny itp.
    dobrze, że nie pobieracie opłat:)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Co do znajomych, to ja mam jedną taką koleżankę, z którą w miarę kontakt się trzymał. Ale chyba też mi zazdrościła zaręczyn, później ślubu itd, bo zawsze opowiadała, że oni też już planują (ale zaręczona nie była), później dodawała, że planują, tylko partner o tym jeszcze nie wie. W tym roku zaszła w ciążę, wzięli na szybko ślub i nawet nie napisała głupiego smsa, że ślubuje, ani o ciąży, nic... Byłyśmy najlepszymi przyjaciółkami od podstawówki prawie do końca liceum, później się poluzowało, a teraz zero kontaktu. Nie mogę jakoś przeboleć, że nie dała znać o ślubie.
    Tak bywa. Moja najlepsza przyjaciolka( swiadkowa wlasciwie tez) przeprowadzila sie na 2 koniec Polski i mimo ze wpada czasem do domu to bywa ze dowiadujemy sie z kolezankami przypadkiem i zawsze ma jakies ale, ze nie moze sie spotkac. zaproszenie na swoj slub wyslala mi pocztą co dla mnie gdzies tam bylo policzkiem. Na slub ide ale ze srednim nastawieniem. Ale z drugiej strony ujmując temat zlapalam ponowny kontakt z dziewczynami z ktorymi nie rozmawialam przez kilka lat i w naszym zachowaniu nie zmienilo sie nic, zdaje sie jakbysmy sie widzialy statni raz tydzien temu a nie kilka lat. I to jest chyba ta wlasciwia przyjazn:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 10:26

M4DZI4, Ewelina88 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny, czy Wam się zdarzyło w II trym. mierzyć temperaturę? ja wczoraj myslalam ze mam podwyższoną, mierzę, a tu 36,4 wiec nisko. w pierwszym trymestrze bylo ok 37, teoretycznie juz chyba mogla sie obnizyc - ale po ostatnich przejsciach (krwiak, krwawienie itd) mam teraz dodatkowego stresa a gin na urlopie.

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatni raz mierzyła chyba z 2 tygodnie temu i było chyba 37,2.. jutro zmierzę z ciekawości jak nie zapomnę

• Ag... Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    cześć Dziewczyny, czy Wam się zdarzyło w II trym. mierzyć temperaturę? ja wczoraj myslalam ze mam podwyższoną, mierzę, a tu 36,4 wiec nisko. w pierwszym trymestrze bylo ok 37, teoretycznie juz chyba mogla sie obnizyc - ale po ostatnich przejsciach (krwiak, krwawienie itd) mam teraz dodatkowego stresa a gin na urlopie.
    ja zmierzylam i mialam 36,8 a pozniej jakos troche mniej ale to bylo doslowanie 2 razy kiedy to zrobilam. Nie martw sie:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    oo ja jestem z Bochni i też się czaję na Camarelo, aż dzisiaj z ciekawości podjadę do Kubusia;)

To koniecznie daj znać jak wrócisz! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    http://www.entliczekpentliczeksklep.pl/wozki-dzieciece/bebetto-silvia-3w1-nowosc-na-2014_p_1207.html
    tutaj w opisie jest 80 cm

u mnie na str pisze inaczej, i cena jest 1499zł a nie 1699!
    http://ewozki.eu/pl/p/Wozek-wielofunkcyjny-z-opcja-3w1-Bebetto-Silvia/1481
    Wymiary:
    Wózek rozłożony 97x62x107cm.
    Konstrukcja po złożeniu 87x62x35cm.
    Wymiar gondoli 60x36x20cm.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    u mnie na str pisze inaczej, i cena jest 1499zł a nie 1699!
    http://ewozki.eu/pl/p/Wozek-wielofunkcyjny-z-opcja-3w1-Bebetto-Silvia/1481
    Wymiary:
    Wózek rozłożony 97x62x107cm.
    Konstrukcja po złożeniu 87x62x35cm.
    Wymiar gondoli 60x36x20cm.

pozostaje tylko delegat styczniowek z metrem w ręku:)

Kawa, M4DZI4, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ