*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Sarnaa wrote:Czesc dziewczyny!
chcialabym do was dołaczyc, troche pozno sie obudziłam, no alee!
termin mamy na 17.01.
coś o mnie:
mam 21 lat, mieszkamy z narzeczonym w Niemczech, juz nie pracuję (praca byla zbyt ciezka dla kobiet w ciąży).
Fajnie byloby miec wasze wsparcie jako ze jestem "pierwiastką") pozdrawiam!
Sarnaa witaj w gronie:) Nie wiem czy zapoznalas sie ze skutkami ubocznymi zalogowania sie do styczniowek ale malym druczkiem jest dopisane totalne uzaleznienieTakze w skrocie, wchodzisz na wlasne ryzyko:)
Jonka ma w podpisie liste, dopisz sięWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 11:13
jonka91, Ewelina88, Paula44, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
belldandy wrote:Trzeci jaki mi się podoba to Mutsy Evo, tylko cena...
I wogole jest bardzo ładny, pewnie gdyby nie emmaljunga wzielabym wlasnie mutsyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 11:16
-
Olka25 w sypialni masz biurko komputerowe? Ja bym je przeniosła do salonu
Łóżeczko by się wtedy zmieściło
Ja musiałabym wynieść albo jedyną szafę jaką mamy, albo łóżko małżeńskie
więc takiego pola manewru jak Ty nie mamy
Sarnaa witaj!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 11:16
-
jak juz mowicie o przestawianiu mebli to nas za miesiac czeka przeprowadzka i nowa sypialnia jest nieco mniejsza od tej co mamy teraz nawet nie wiem czy uda nam sie upchnac szafe! ;] wiec nie wiem jak zorganizujemy pozniej miejsce na kolyskę, poki co planuje dla niej idealne miejsce w małym pokoiku ale czy bedzie sie chcialo latac w nocy do drugiego pokoju?? heh..
-
Sarnaa u mnie też ciasno, dlatego planuję zrobić małe łóżeczko 40x80 z regulowaną wysokością i na kółeczkach, żeby w dzień można było z nim wędrować po domu
Nie sądzę żeby przy noworodku chciało Ci się biegać do drugiego pokoju. Myślę nawet że dla swojego spokoju warto spać z takim maluszkiem w tym samym pomieszczeniu
-
a jak jest u was z ciekawoscią o płec dziecka?? ja najchetniej zaczekalabym do stycznia na mega nioespodzianke ale narzeczony marudzi ze trzeba wiedziec.. bla bla ;p a z drugiej strony to takie fajne jakby dopiero wtedy lekarz powiedial ma pani corke/syna! za miesiac idziemy na USG połówkowe (dobrze mówie?) i tam pewnie nie da spokoju lekarzowi i sie dowiemy... chyba ze maluch zrobi psikusa i nie zobaczymy
))
-
Witaj Sarnaa!
Ja też dopiero dołączyłam wczoraj więc jakby co też jestem "żółtodziobem".
I tak samo jak Ty ma termin na 17.01
Połówkowe za tydzień? Chyba za wcześni bo z tego co się orientuje połówkowe robi się między 20 a 24 tygodnie. A za tydzień będziemy w 16-nastym. Chyba, że w Niemczech jest jakoś inaczej.
Co do płci to ja od pierwszego dnia wiem, że to będzie chłopczyk. Trudno to wyjaśnić. Mój tata zawsze chciał mieć wnuka i niestety odszedł dwa lata temu. Wyobraźcie sobie, że moją ciążę liczy się od 11.04 czyli od dnia urodzin mojego taty. Gdy się tylko o tym dowiedziałam od razu wiedziałam, że to będzie zdrowy chłopiec:) I na razie badania wszystko potwierdzają.
Odkąd taty nie ma czujemy wszyscy jego wsparcie. W dniu kiedy poroniłam poprzednią ciążę moja siostra odebrała oczekiwany od 3 lat telefon z ośrodka adopcyjnego.Ewelina88, Sarnaa, jonka91 lubią tę wiadomość
-
ania_29 wrote:Ag..., Passiflora ja też uwielbiam styl skandynawski. Cały dom mam pomalowany na szaro, drzwi białe, podłogi brązowe, tylko przy tym u mnie jest też sporo koloru - mięta w sypialni, w łazience fiolet a w salonie turkus i soczysta zieleń
dobra.. lecę czytać dalejJeszcze 2 strony...
Ja też od czasu remontu (1,5 roku) szukam jakiegoś koloru, którym mogłabym ożywić moje trochę zimne mieszkanie. Próbowałam z miętą, pudrowym różem, na razie zostałam przy amarantowych dodatkach w sypialni plus trochę kobaltu w salonie. A w twoim salonie turkus i zieleń to kolor ścian czy właśnie dodatków? -
Hej dziewczyny !!
Chciałabym do Was dołączyćTroszkę późno, ale zawsze
Może coś powiem o sobieMam 26 lat, termin mamy na 19.01 i wstępnie wiemy, że chyba będzie chłopczyk
Jest to moja pierwsza ciąża, ale wyczekana i wymarzonaAg..., Sarnaa, Ewelina88, Kawa, Paula44, Welina, Wiki81, Maud11, Malenq, Cynamonek30, jonka91, Gwiazdeczka27, MigoTtTka, M4DZI4, zielarka lubią tę wiadomość
-
Passiflora..
Tfu za miesiac (dokladnie 5 tygodni) ;p rozkojarzona jestem ;p ostatnio czesto gadam głupoty typu zamkinij zimno bo mi okno.. ;p
W takim razie życze żeby Twoje przeczucie sie spełnilomoja mama jak tylko mnie zobaczyla (była u mnie ostatnio kilka dni) o od razu powiedziuala ze dziewucha
zbaczymy jak bedzie wazne zeby bylo zdrowe
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
Ag... wrote:no wlasnie co mnie podkusilo do rozwazenia innego modelu niz mondial duo to 3 pietro bez windy ale z mezem nie rozwazamy nic innego jak emmaljunge. Pewnie masz ten kolor vanilia:) tez jest bardzo ladny. bedziemy myslec jeszcze napewno jeden z tych 2 wezmiemy:)
Passiflora jak ty cos fajnego wynajdziesz to dawaj linki bo zdaje sie ze nadajemy na podobnych falach jesli chodzi o akcesoria dla malucha:P
No to wrzucam od razu dwa linki do stron, które według mnie mają ciekawe akcesoria dla maluszków
http://www.caramella.pl/dla_dziecka
http://studiopetito.pl/akcesoria-dzieciece-akcesoria-dla-niemowlat-przewijaki-dla-dzieci-baby-shower.htmlAg... lubi tę wiadomość
-
Passiflora wrote:Ja też od czasu remontu (1,5 roku) szukam jakiegoś koloru, którym mogłabym ożywić moje trochę zimne mieszkanie. Próbowałam z miętą, pudrowym różem, na razie zostałam przy amarantowych dodatkach w sypialni plus trochę kobaltu w salonie. A w twoim salonie turkus i zieleń to kolor ścian czy właśnie dodatków?
Mam turkusowe zasłonki, 2 krzesła turkusowe i 2 zielone (przeze mnie pomalowane
) Do tego poduszki w takiej kolorystyce, które czekają na kupienie szarego narożnika
W meblach mam na razie misz-masz przez brak funduszy, ale planuję białą komodę, szafkę TV i witrynkę
-
Witajcie, musiałam nadrobić kilka stron, będę chyba wstawać wcześniej rano, bo potem nie ogarniam!
Maud, dzięki za linki. Mówiłam małżowi o Bochni i pojedziemy obejrzeć - jak on to nazwał - porshe carreraPodoba mi się zielony kolor wózka (ogólnie lubię oliwkowy i zielony) i granatowy. Piękne są te wstawki w groszki na budce i na gondoli
Cenowo Camarelo jest dla mnie przystępne. Ewentualnie jakiś inny fotelik do samochodu dokupimy. Zobaczy się
U nas też ciasno, więc drogą selekcji biurko komputerowe męża zrobi wyjazd z pokoju. Czas poświęcić się dziecku a nie pracy po pracy. Każde ma swój laptop, więc można się ukryć nawet w kuchniMaud11, jonka91 lubią tę wiadomość