*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry mamuśki:)
Dzisiaj dla mnie ważny dzień! O 12 odbieram wyniki testu Pappa. Jestem dobrej myśli bo wszystkie badania usg wyszły prawidłowo.
Chociaż...mam nieodparte wrażenie, że prawo Murphyego działa w moim przypadku bez zarzutów. Oto przykład: pozytywny wynik testu na toxoplazmozę, zweryfikowany na szczęście na oddziale zakaźnym jako już przebyte zakażenie.
Oraz hit mojej ciąży: DADANNN!!!! odebrany w tamtym tygodniu telefon z laboratorium z informacją, że mam niejasny wynik testu na HIV. Pani wyjaśniła mi spokojnie, że czasami tak się zdarza w przypadku kobiet w ciąży, że organizm wytwarza takie same przeciwciała w kierunku płodu, jak te występujące przy Hiv. Dwa dni totalnego stresu, chociaż troszkę irracjonalnego bo rok temu leżałam na neurologii a tam w standardzie są takie badania i oczywiście wynik był negatywny. Finalnie okazało się, że wynik oczywiście jest ujemny.
Na 4 badania w Synevo 2 wyszły niejasne!!!!! (dodam, że robione na drugi dzień w medicover wyszły od razu nagatywne) Nawet ordynator oddziału zakaźnego odradzał mi to laboratorium. W moim przypadku totalnie się nie sprawdziło. Mój mąż wykończony dwudniowymi oskarżeniami o zdradę chcę ich nawet pozwać
P.S Termin mam na 17 stycznia.
P.S 2. Są tu jakieś Lubuszanki?Cynamonek30, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
Cześć Nix poczekajcie...teraz najwazniejsza jestes Ty i dzidzius myslimy pozytywnie i patrzymy na piekne widoki i piekne filmy
.
Jak ja Wam zazdroszcze tych pokoików my mamy dwa pokoje z kuchnia, wiec kombinuje.Pewnie dzidek dostanie pokoj dla siebie ale narazie jeszcze bedziemy tam wszyscy na kupie. Nie wiem czy tez nie zrobie na kilka pierwszych m-cy sypialki z duzego pokoju (tak moi znajomi zrobili) jak goscie przychodzili to mamusia z dzidziusiem mogla lezec na lozku i tak przeciez nie beda przychodzic na bibke bo z tym to trzeba poczekacJednak potem znowu ja przenosic do malego poku boje sie takich zmian.
Ja łóżeczko kupiłam drewniane ŁÓŻECZKO RADEK VII TEAK KLUPŚ kupiłam je w 2007 roku dla synka jednak nie było Mu pisane w nim zasnąć. Mam dylemat czy nie kupie nowegobo wywaliłam wszystko co dotyczylo poprzedniej ciazy, a lozeczko zostalo u mojego taty.
Jezeli kupie inne to bedzie biale i z szuflada i biala posciel moze dodadamy baldachim z tiulu z ikea bo kuzynce sie sprawdza nie musi pilnowac much i innych paskudztw latajacych obok dziecka jak spi, taki baldachim nawet ribila z firanki na działce bedac z mala.
Co do wózka to już pisałam że padło na Graco quatro. Choc po wozek pojedzie pewnie moj maz i musi miec wskazowki co chce.
Mieszkamy w bloku nie musze miec duzych kol wozki retro podobaja mi sie tylko w glebokiej wersji.
Wozek pewnie bede chowac w;-)garazu mamy go blisko bloku, 50 m to malucha chyba doniose.
Kupie kolorowe terowe i flanelowe pieluchy bo sa piekne i b.przydatne do wycierania maluszka,setki ppampersow, husteczek mokrych, podklady do przewijania albo jednorazowe albo wielorazowe;-)zobacze, butelke antykolkowa z polokraglym smoczkiem przypominajacym piers, worki do lodowki na mlikocudokrem
bo pomaga maluszkom i cos do wozka by mogl dzidek odladac zabaweczki wiszace.koncze bo nikt tego za chwile nie bedzie czytal. Milego dzionka.aha a ja leze z pipka odkryta bo przez te wkladki wczoraj chyba odparzylam.
Gwiazdeczka27, Maud11, M4DZI4, Ewelina88, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
Ag... Co do pościeli to te z poofi są bardziej w takim skandynawskim, minimalistycznym stylu. I prawdę mówią to też jest bardziej mój styl, mieszkanie mam całe na biał-szaro z minimalną ilością mebli. Ale jeśli chodzi o tę zaproponowaną przez mnie pościel to urzekła mnie tą delikatna koronką. Jak byłam mała to miałam taki kosz wiklinowy cały wyściełany koronką. Uwielbiam zdjęcia tego kosza! I na pewno też malutkiemu kupię taki na parę pierwszych miesięcy. Jak będzie takim leżącym bobaskiem to łatwiej będzie go ciągnąc za sobą po całym mieszkaniu:)
-
nick nieaktualnyPassiflora wrote:Dzień dobry mamuśki:)
Dzisiaj dla mnie ważny dzień! O 12 odbieram wyniki testu Pappa. Jestem dobrej myśli bo wszystkie badania usg wyszły prawidłowo.
Chociaż...mam nieodparte wrażenie, że prawo Murphyego działa w moim przypadku bez zarzutów. Oto przykład: pozytywny wynik testu na toxoplazmozę, zweryfikowany na szczęście na oddziale zakaźnym jako już przebyte zakażenie.
Oraz hit mojej ciąży: DADANNN!!!! odebrany w tamtym tygodniu telefon z laboratorium z informacją, że mam niejasny wynik testu na HIV. Pani wyjaśniła mi spokojnie, że czasami tak się zdarza w przypadku kobiet w ciąży, że organizm wytwarza takie same przeciwciała w kierunku płodu, jak te występujące przy Hiv. Dwa dni totalnego stresu, chociaż troszkę irracjonalnego bo rok temu leżałam na neurologii a tam w standardzie są takie badania i oczywiście wynik był negatywny. Finalnie okazało się, że wynik oczywiście jest ujemny.
Na 4 badania w Synevo 2 wyszły niejasne!!!!! (dodam, że robione na drugi dzień w medicover wyszły od razu nagatywne) Nawet ordynator oddziału zakaźnego odradzał mi to laboratorium. W moim przypadku totalnie się nie sprawdziło. Mój mąż wykończony dwudniowymi oskarżeniami o zdradę chcę ich nawet pozwać
P.S Termin mam na 17 stycznia.
P.S 2. Są tu jakieś Lubuszanki?
No to nieźle przeżyłaś. Skad ja to znam. Co prawda nie chodziło o te wyniki, co u Ciebie, ale o równie bulwersującą chorobę. U mnie było to dwa lata temu - z tym ze dostalam pozytywny wynik, boo....pomylili probowki w laboratorium szpitalnym! Ja akurat zgłosiłam sprawe do izby lekarskiej. Patałachy!
Któraś z dziewczyn ma tabelke styczniówek. Wpisz się tam!
Passiflora lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Melula wózki fajne, wyglądają na dość solidne
A a po Waszych wczorajszych rozważaniach na temat wózków zrezygnowałam z wcześniejszego wyboru i skupiłam się na Camarelo Carera, pokazałam mężowi, jemu najbardziej spodobała się nazwa, bo kojarzy mu się ze sportowym autkiemi oczywiście już wybrał kolor, który nieszczególnie przypadł mi do gustu, bo wybrał ten:
stwierdził, że ma sportowy charakter i do sportowego auta będzie pasował.. z tym, że nie mamy sportowego, tylko limuzynę.. która dużo pali i chcemy zmienić ją na mniejsze autko, które też do sportowej rodziny należeć nie będzie.. Gdzie sens i gdzie logika.. no nic faceci...
ja się zakochałam w tym kolorze:
w drodze kompromisu pewnie wybierzemy ten kolor:
Ja bym chciała mieć w miarę uniwersalny kolor wózka, bo nie znamy jeszcze płci i w planach jest jeszcze jedno dzieciątkomarrtka lubi tę wiadomość
-
Passiflora wrote:Ag... Co do pościeli to te z poofi są bardziej w takim skandynawskim, minimalistycznym stylu. I prawdę mówią to też jest bardziej mój styl, mieszkanie mam całe na biał-szaro z minimalną ilością mebli. Ale jeśli chodzi o tę zaproponowaną przez mnie pościel to urzekła mnie tą delikatna koronką. Jak byłam mała to miałam taki kosz wiklinowy cały wyściełany koronką. Uwielbiam zdjęcia tego kosza! I na pewno też malutkiemu kupię taki na parę pierwszych miesięcy. Jak będzie takim leżącym bobaskiem to łatwiej będzie go ciągnąc za sobą po całym mieszkaniu:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 09:25
-
nick nieaktualny
-
A i jeszcze słowo do NIX:
Pytałam się mojego lekarza, podczas badań genetycznych, o tę wadę i powiedział, że na tym etapie jest ona nie do wykrycia. Dopiero na badaniu połówkowym coś będzie można na ten temat stwierdzić. Więc uszy do góry, jeszcze nic nie jest przesądzone!!!
A pytałam się dlatego, że mojemu koledze urodziła się śliczna niunia z taką wadą. Teraz ma już pół roku, jest poważną panną i przeszła pierwszą operację. Teraz czeka ją tylko zabieg bardziej z kategorii chirurgii estetycznej.
Dodam jeszcze, że mimo tej wady ma setki uśmiechniętych zdjęć na Facebooku!
M4DZI4 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymarrtka wrote:Gondola jest płaska, ale boki ma wyprofilowane w takie jakby płozy. Jak się budę postawi, to można nią pobujać
na filmiku widać wnętrze i spód gondoli http://www.youtube.com/watch?v=ufrtqXIWHzY
Podoba mi się ten wózek, ale musiałabym poznac go na żywo
Marrtka, mi się strasznie ten Camarelo spodobał
I jak patrzyłam to w Krakowie ciężko o sklep żeby można było go oglądnąć. Zrobiłam listę sklepów i mają dużo innych producentów a Camarelo jakoś nie
Ale... doszukałam się że na pewno są w Bochni i tam też zamierzam się udać z mężem. Jakbyś chciała go oglądnąć kiedyś to tu można na pewno:
http://www.kubusbochnia.pl/
Sprzedają je na Allegro i zapraszają do swojego sklepu:
http://allegro.pl/camarelo-2014-wozek-carera-3w1-xxl-8xgratis-i4422541174.html
A jakie kolory Ci się najbardziej podobają?
marrtka lubi tę wiadomość
-
jonka zastanówcie się poważnie czy na pewno wybierać wózek w tak ciemnym kolorze, bo pamiętajcie, że przecież wiosna lato to dziecko się "ugotuje" brzydko mówiąc w takim wózku. Tak samo nie ma co wybierać jaskrawych kolorów bo przyciągają latające paskudztwa. Wytłumacz mężowi , że to ma być najlepszy wybór pod kątem dzidziusia a nie typu czy koloru samochodu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 09:35
Kawa, jonka91, M4DZI4, Paula44 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjonka zastanów się jeszcze nad tym ciemnym kolorem bo w lato dzidzia się tam ugotuje...
Dziewczyny z KRK i okolic jak znajdziecie Camarelo w pobliżu to piszcie bo u mnie go nie ma a z chęcia bym go obejrzała...
Mebelki wybieram te http://ewozki.eu/pl/c/Kolekcja-Paula-Latte/125 a dokładnie samą komodę z przwijakiem i łóżeczko UWAGA za 550zł łączniepóźniej może dokupię resztę kompletu, póki co będzie pasować mi do sypialni
zresztą w tym sklepie co chcę kupić wózek, okazało się że mają full asortyment i wezmę też pościel, materac, mebelki i akcesoriano i mają niskie ceny
Gwiazdeczka27, Maud11, M4DZI4, jonka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjonka91 wrote:Hej dziewczyny!
Melula wózki fajne, wyglądają na dość solidne
A a po Waszych wczorajszych rozważaniach na temat wózków zrezygnowałam z wcześniejszego wyboru i skupiłam się na Camarelo Carera, pokazałam mężowi, jemu najbardziej spodobała się nazwa, bo kojarzy mu się ze sportowym autkiemi oczywiście już wybrał kolor, który nieszczególnie przypadł mi do gustu, bo wybrał ten:
Jonka, mój mąż też wybrał ten!! Ale on poórwnał do sportowej, ale... drużyny...Powiedział "będzie jak Borussia"
jonka91, marrtka lubią tę wiadomość
-
Dlatego ja postawię na swoim jasno szarym pewnie! Już mu wczoraj to w głowę wbijałam.. ale to jak zwykle facet i potrzebne jest mu parę godzin na przemyślenia
wróci z pracy i powie, że miałam rację! inne kolory tak średnio mi się podobają.. może jeszcze beżowy..
-
nick nieaktualnyKawa wrote:
Dziewczyny z KRK i okolic jak znajdziecie Camarelo w pobliżu to piszcie bo u mnie go nie ma a z chęcia bym go obejrzała...
Kawa 2 posty wyżej napisałam na temat Camarelo w Krakowie
chyba pisałyśmy posty w tym samym czasieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 09:40
Kawa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nie ma to jak pączek na śniadanie!! o zgrozo,nigdy nie zaczynałam dnia od czegoś słodkiego, w jakim kierunku to idzie ja się pytam? :p
Passiflora witamy w naszym skromnym aczkolwiek zacnym gronie
Nix kochana trzymam kciuki żeby wszystko było ok, na pewno na połówkowym okaże się że nie ma się czym martwic!
Ja jeszcze czekam na wyniki testu PAPPA, za ok tydzień powinny byc ale szczegółów pewnie dowiem się na wizycie a to dopiero 12 sierpnia :p
Melula zakochałam się w tym wózku w grochy, no coś pięknego.Sama bym taki chciała ale nie wiem na ile mi finanse pozwolą...Narazie nie rozglądałam się jeszcze zupełnie za czymkolwiek bo jesteśmy przed remontem więc u mnie poszukiwania wózka,łóżeczka i masy innych rzeczy zacznie się dopiero we wrześniu najwcześniej.
A mi jakoś tak od poniedziałku smutno...małż w delegejszon znowu a paczka przyjaciół wyjechała na wakacje( ja niestety nie mogłam z nimi).A pseudo znajomi co zostali zawiedli mnie na całej linii.Odkąd jestem w ciąży nie dzwonią, nie pytają co u mnie, nie zapraszają na pogaduchy bo przecież ja jestem teraz taka nudna,nie pije nie pale nie imprezuje tylko o dzieciach gadam to dla nich flaki z olejem.Dzwonią tylko jak coś chcą.Przykre...
Ehh, koniec tych smutów, miłego dzionka mamuśki!!!! :*Passiflora, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
-
Ag... wrote:brzmi jakbysmy mialy takie same mieszkania. Ja mam cale biale z drewnem dębowym i szarymi elementami w salonie i lazience, dlatego tez wlasnie mi stylistycznie poofi bardziej pasuje:) posciel jest naprawde piekna, wczoraj pokazalam mezowi jeszcze i tez mowil ze cudna. Napewno w takim koszu i koronce bedzie wygladaj jak maly aniolek:)
Hehe może miałyśmy tego samego projektanta:) łazienkę akurat mam biało-czarną, ale kuchnia i korytarz są szaro-białe. Pokój dla dziecka jest na razie biały ale myślę, żeby przemalować go na taką błękitną szarość lub szary błękitdo tego białe mebelki i będzie cud, miód, malina!!!
Ag... lubi tę wiadomość