X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Passiflora Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamuśki:)
    Dzisiaj dla mnie ważny dzień! O 12 odbieram wyniki testu Pappa. Jestem dobrej myśli bo wszystkie badania usg wyszły prawidłowo.

Chociaż...mam nieodparte wrażenie, że prawo Murphyego działa w moim przypadku bez zarzutów. Oto przykład: pozytywny wynik testu na toxoplazmozę, zweryfikowany na szczęście na oddziale zakaźnym jako już przebyte zakażenie.
    Oraz hit mojej ciąży: DADANNN!!!! odebrany w tamtym tygodniu telefon z laboratorium z informacją, że mam niejasny wynik testu na HIV. Pani wyjaśniła mi spokojnie, że czasami tak się zdarza w przypadku kobiet w ciąży, że organizm wytwarza takie same przeciwciała w kierunku płodu, jak te występujące przy Hiv. Dwa dni totalnego stresu, chociaż troszkę irracjonalnego bo rok temu leżałam na neurologii a tam w standardzie są takie badania i oczywiście wynik był negatywny. Finalnie okazało się, że wynik oczywiście jest ujemny.
    Na 4 badania w Synevo 2 wyszły niejasne!!!!! (dodam, że robione na drugi dzień w medicover wyszły od razu nagatywne) Nawet ordynator oddziału zakaźnego odradzał mi to laboratorium. W moim przypadku totalnie się nie sprawdziło. Mój mąż wykończony dwudniowymi oskarżeniami o zdradę chcę ich nawet pozwać :P

P.S Termin mam na 17 stycznia.
    P.S 2. Są tu jakieś Lubuszanki?

Cynamonek30, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• polaola Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Nix poczekajcie...teraz najwazniejsza jestes Ty i dzidzius myslimy pozytywnie i patrzymy na piekne widoki i piekne filmy ;-) .
    Jak ja Wam zazdroszcze tych pokoików my mamy dwa pokoje z kuchnia, wiec kombinuje.Pewnie dzidek dostanie pokoj dla siebie ale narazie jeszcze bedziemy tam wszyscy na kupie. Nie wiem czy tez nie zrobie na kilka pierwszych m-cy sypialki z duzego pokoju (tak moi znajomi zrobili) jak goscie przychodzili to mamusia z dzidziusiem mogla lezec na lozku i tak przeciez nie beda przychodzic na bibke bo z tym to trzeba poczekac ;-) Jednak potem znowu ja przenosic do malego poku boje sie takich zmian.
    Ja łóżeczko kupiłam drewniane ŁÓŻECZKO RADEK VII TEAK KLUPŚ kupiłam je w 2007 roku dla synka jednak nie było Mu pisane w nim zasnąć. Mam dylemat czy nie kupie nowego ;-) bo wywaliłam wszystko co dotyczylo poprzedniej ciazy, a lozeczko zostalo u mojego taty.
    Jezeli kupie inne to bedzie biale i z szuflada i biala posciel moze dodadamy baldachim z tiulu z ikea bo kuzynce sie sprawdza nie musi pilnowac much i innych paskudztw latajacych obok dziecka jak spi, taki baldachim nawet ribila z firanki na działce bedac z mala.
    Co do wózka to już pisałam że padło na Graco quatro. Choc po wozek pojedzie pewnie moj maz i musi miec wskazowki co chce.
    Mieszkamy w bloku nie musze miec duzych kol wozki retro podobaja mi sie tylko w glebokiej wersji.
    Wozek pewnie bede chowac w;-)garazu mamy go blisko bloku, 50 m to malucha chyba doniose.
    Kupie kolorowe terowe i flanelowe pieluchy bo sa piekne i b.przydatne do wycierania maluszka,setki ppampersow, husteczek mokrych, podklady do przewijania albo jednorazowe albo wielorazowe;-)zobacze, butelke antykolkowa z polokraglym smoczkiem przypominajacym piers, worki do lodowki na mliko ;-) cudokrem ;-) bo pomaga maluszkom i cos do wozka by mogl dzidek odladac zabaweczki wiszace.koncze bo nikt tego za chwile nie bedzie czytal. Milego dzionka.aha a ja leze z pipka odkryta bo przez te wkladki wczoraj chyba odparzylam. ;-)

Gwiazdeczka27, Maud11, M4DZI4, Ewelina88, MonikaDM lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... Co do pościeli to te z poofi są bardziej w takim skandynawskim, minimalistycznym stylu. I prawdę mówią to też jest bardziej mój styl, mieszkanie mam całe na biał-szaro z minimalną ilością mebli. Ale jeśli chodzi o tę zaproponowaną przez mnie pościel to urzekła mnie tą delikatna koronką. Jak byłam mała to miałam taki kosz wiklinowy cały wyściełany koronką. Uwielbiam zdjęcia tego kosza! I na pewno też malutkiemu kupię taki na parę pierwszych miesięcy. Jak będzie takim leżącym bobaskiem to łatwiej będzie go ciągnąc za sobą po całym mieszkaniu:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora wrote:
    Dzień dobry mamuśki:)
    Dzisiaj dla mnie ważny dzień! O 12 odbieram wyniki testu Pappa. Jestem dobrej myśli bo wszystkie badania usg wyszły prawidłowo.

Chociaż...mam nieodparte wrażenie, że prawo Murphyego działa w moim przypadku bez zarzutów. Oto przykład: pozytywny wynik testu na toxoplazmozę, zweryfikowany na szczęście na oddziale zakaźnym jako już przebyte zakażenie.
    Oraz hit mojej ciąży: DADANNN!!!! odebrany w tamtym tygodniu telefon z laboratorium z informacją, że mam niejasny wynik testu na HIV. Pani wyjaśniła mi spokojnie, że czasami tak się zdarza w przypadku kobiet w ciąży, że organizm wytwarza takie same przeciwciała w kierunku płodu, jak te występujące przy Hiv. Dwa dni totalnego stresu, chociaż troszkę irracjonalnego bo rok temu leżałam na neurologii a tam w standardzie są takie badania i oczywiście wynik był negatywny. Finalnie okazało się, że wynik oczywiście jest ujemny.
    Na 4 badania w Synevo 2 wyszły niejasne!!!!! (dodam, że robione na drugi dzień w medicover wyszły od razu nagatywne) Nawet ordynator oddziału zakaźnego odradzał mi to laboratorium. W moim przypadku totalnie się nie sprawdziło. Mój mąż wykończony dwudniowymi oskarżeniami o zdradę chcę ich nawet pozwać :P

P.S Termin mam na 17 stycznia.
    P.S 2. Są tu jakieś Lubuszanki?

No to nieźle przeżyłaś. Skad ja to znam. Co prawda nie chodziło o te wyniki, co u Ciebie, ale o równie bulwersującą chorobę. U mnie było to dwa lata temu - z tym ze dostalam pozytywny wynik, boo....pomylili probowki w laboratorium szpitalnym! Ja akurat zgłosiłam sprawe do izby lekarskiej. Patałachy!

Któraś z dziewczyn ma tabelke styczniówek. Wpisz się tam!

Passiflora lubi tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Melula wózki fajne, wyglądają na dość solidne :)

A a po Waszych wczorajszych rozważaniach na temat wózków zrezygnowałam z wcześniejszego wyboru i skupiłam się na Camarelo Carera, pokazałam mężowi, jemu najbardziej spodobała się nazwa, bo kojarzy mu się ze sportowym autkiem :) i oczywiście już wybrał kolor, który nieszczególnie przypadł mi do gustu, bo wybrał ten:
    6gc9a7sbc6e8_t.jpg
    stwierdził, że ma sportowy charakter i do sportowego auta będzie pasował.. z tym, że nie mamy sportowego, tylko limuzynę.. która dużo pali i chcemy zmienić ją na mniejsze autko, które też do sportowej rodziny należeć nie będzie.. Gdzie sens i gdzie logika.. no nic faceci...
    ja się zakochałam w tym kolorze:
    o8wlxxu0g48n_t.jpg
    w drodze kompromisu pewnie wybierzemy ten kolor:
    06q5fx4ka5mi_t.jpg

Ja bym chciała mieć w miarę uniwersalny kolor wózka, bo nie znamy jeszcze płci i w planach jest jeszcze jedno dzieciątko :)

marrtka lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora wrote:
    Ag... Co do pościeli to te z poofi są bardziej w takim skandynawskim, minimalistycznym stylu. I prawdę mówią to też jest bardziej mój styl, mieszkanie mam całe na biał-szaro z minimalną ilością mebli. Ale jeśli chodzi o tę zaproponowaną przez mnie pościel to urzekła mnie tą delikatna koronką. Jak byłam mała to miałam taki kosz wiklinowy cały wyściełany koronką. Uwielbiam zdjęcia tego kosza! I na pewno też malutkiemu kupię taki na parę pierwszych miesięcy. Jak będzie takim leżącym bobaskiem to łatwiej będzie go ciągnąc za sobą po całym mieszkaniu:)
    brzmi jakbysmy mialy takie same mieszkania. Ja mam cale biale z drewnem dębowym i szarymi elementami w salonie i lazience, dlatego tez wlasnie mi stylistycznie poofi bardziej pasuje:) posciel jest naprawde piekna, wczoraj pokazalam mezowi jeszcze i tez mowil ze cudna. Napewno w takim koszu i koronce bedzie wygladaj jak maly aniolek:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 09:25

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja obudziłam sie i mam takie dziwne uczucie jakby wszystko wirowało. Boje się wstać do łazienki a sikać mi się chce! Zawroty głowy na leżaco?????

• Ag... Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    A ja obudziłam sie i mam takie dziwne uczucie jakby wszystko wirowało. Boje się wstać do łazienki a sikać mi się chce! Zawroty głowy na leżaco?????
    moze głodna jestes?

dqprhdgeyewjk8qy.png

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze słowo do NIX:

Pytałam się mojego lekarza, podczas badań genetycznych, o tę wadę i powiedział, że na tym etapie jest ona nie do wykrycia. Dopiero na badaniu połówkowym coś będzie można na ten temat stwierdzić. Więc uszy do góry, jeszcze nic nie jest przesądzone!!!

A pytałam się dlatego, że mojemu koledze urodziła się śliczna niunia z taką wadą. Teraz ma już pół roku, jest poważną panną i przeszła pierwszą operację. Teraz czeka ją tylko zabieg bardziej z kategorii chirurgii estetycznej.

Dodam jeszcze, że mimo tej wady ma setki uśmiechniętych zdjęć na Facebooku!

M4DZI4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Gondola jest płaska, ale boki ma wyprofilowane w takie jakby płozy. Jak się budę postawi, to można nią pobujać ;) na filmiku widać wnętrze i spód gondoli http://www.youtube.com/watch?v=ufrtqXIWHzY
    Podoba mi się ten wózek, ale musiałabym poznac go na żywo :)

Marrtka, mi się strasznie ten Camarelo spodobał :)

I jak patrzyłam to w Krakowie ciężko o sklep żeby można było go oglądnąć. Zrobiłam listę sklepów i mają dużo innych producentów a Camarelo jakoś nie :/
    Ale... doszukałam się że na pewno są w Bochni i tam też zamierzam się udać z mężem. Jakbyś chciała go oglądnąć kiedyś to tu można na pewno:
    http://www.kubusbochnia.pl/
    Sprzedają je na Allegro i zapraszają do swojego sklepu:
    http://allegro.pl/camarelo-2014-wozek-carera-3w1-xxl-8xgratis-i4422541174.html

A jakie kolory Ci się najbardziej podobają?

marrtka lubi tę wiadomość

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka zastanówcie się poważnie czy na pewno wybierać wózek w tak ciemnym kolorze, bo pamiętajcie, że przecież wiosna lato to dziecko się "ugotuje" brzydko mówiąc w takim wózku. Tak samo nie ma co wybierać jaskrawych kolorów bo przyciągają latające paskudztwa. Wytłumacz mężowi , że to ma być najlepszy wybór pod kątem dzidziusia a nie typu czy koloru samochodu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 09:35

Kawa, jonka91, M4DZI4, Paula44 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka zastanów się jeszcze nad tym ciemnym kolorem bo w lato dzidzia się tam ugotuje...

Dziewczyny z KRK i okolic jak znajdziecie Camarelo w pobliżu to piszcie bo u mnie go nie ma a z chęcia bym go obejrzała...

Mebelki wybieram te http://ewozki.eu/pl/c/Kolekcja-Paula-Latte/125 a dokładnie samą komodę z przwijakiem i łóżeczko UWAGA za 550zł łącznie :) później może dokupię resztę kompletu, póki co będzie pasować mi do sypialni :)

zresztą w tym sklepie co chcę kupić wózek, okazało się że mają full asortyment i wezmę też pościel, materac, mebelki i akcesoria :) no i mają niskie ceny :)

Gwiazdeczka27, Maud11, M4DZI4, jonka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Melula wózki fajne, wyglądają na dość solidne :)

A a po Waszych wczorajszych rozważaniach na temat wózków zrezygnowałam z wcześniejszego wyboru i skupiłam się na Camarelo Carera, pokazałam mężowi, jemu najbardziej spodobała się nazwa, bo kojarzy mu się ze sportowym autkiem :) i oczywiście już wybrał kolor, który nieszczególnie przypadł mi do gustu, bo wybrał ten:
    6gc9a7sbc6e8_t.jpg

Jonka, mój mąż też wybrał ten!! Ale on poórwnał do sportowej, ale... drużyny... :) Powiedział "będzie jak Borussia" :)

jonka91, marrtka lubią tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja postawię na swoim jasno szarym pewnie! Już mu wczoraj to w głowę wbijałam.. ale to jak zwykle facet i potrzebne jest mu parę godzin na przemyślenia :) wróci z pracy i powie, że miałam rację! inne kolory tak średnio mi się podobają.. może jeszcze beżowy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:

Dziewczyny z KRK i okolic jak znajdziecie Camarelo w pobliżu to piszcie bo u mnie go nie ma a z chęcia bym go obejrzała...

Kawa 2 posty wyżej napisałam na temat Camarelo w Krakowie :)
    chyba pisałyśmy posty w tym samym czasie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 09:40

Kawa lubi tę wiadomość

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka szary bardzo ładny, mogę śmiało powiedzieć , że masz GUST! :D

jonka91 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Kawa 2 posty wyżej napisałam na temat Camarelo w Krakowie :)
    chyba pisałyśmy posty w tym samym czasie :)

Maud dokładnie tak! :)

Gwiazdeczko my to myślimy tak samo! :)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak pączek na śniadanie!! o zgrozo,nigdy nie zaczynałam dnia od czegoś słodkiego, w jakim kierunku to idzie ja się pytam? :p
    Passiflora witamy w naszym skromnym aczkolwiek zacnym gronie :)
    Nix kochana trzymam kciuki żeby wszystko było ok, na pewno na połówkowym okaże się że nie ma się czym martwic! <3
    Ja jeszcze czekam na wyniki testu PAPPA, za ok tydzień powinny byc ale szczegółów pewnie dowiem się na wizycie a to dopiero 12 sierpnia :p
    Melula zakochałam się w tym wózku w grochy, no coś pięknego.Sama bym taki chciała ale nie wiem na ile mi finanse pozwolą...Narazie nie rozglądałam się jeszcze zupełnie za czymkolwiek bo jesteśmy przed remontem więc u mnie poszukiwania wózka,łóżeczka i masy innych rzeczy zacznie się dopiero we wrześniu najwcześniej.
    A mi jakoś tak od poniedziałku smutno...małż w delegejszon znowu a paczka przyjaciół wyjechała na wakacje( ja niestety nie mogłam z nimi).A pseudo znajomi co zostali zawiedli mnie na całej linii.Odkąd jestem w ciąży nie dzwonią, nie pytają co u mnie, nie zapraszają na pogaduchy bo przecież ja jestem teraz taka nudna,nie pije nie pale nie imprezuje tylko o dzieciach gadam to dla nich flaki z olejem.Dzwonią tylko jak coś chcą.Przykre...
    Ehh, koniec tych smutów, miłego dzionka mamuśki!!!! :*

Passiflora, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    brzmi jakbysmy mialy takie same mieszkania. Ja mam cale biale z drewnem dębowym i szarymi elementami w salonie i lazience, dlatego tez wlasnie mi stylistycznie poofi bardziej pasuje:) posciel jest naprawde piekna, wczoraj pokazalam mezowi jeszcze i tez mowil ze cudna. Napewno w takim koszu i koronce bedzie wygladaj jak maly aniolek:)

Hehe może miałyśmy tego samego projektanta:) łazienkę akurat mam biało-czarną, ale kuchnia i korytarz są szaro-białe. Pokój dla dziecka jest na razie biały ale myślę, żeby przemalować go na taką błękitną szarość lub szary błękit :) do tego białe mebelki i będzie cud, miód, malina!!!

Ag... lubi tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:52

M4DZI4, Paula44, Gwiazdeczka27, marrtka lubią tę wiadomość

‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ