*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i ślicznych brzusiówmiło z rana dobre wieści poczytać.
Ja mam następne usg 10 września, ale czy połówkowe to się Gina nie spytałamwidzę, że kilka z Was tez ma tego dnia, więc będzie nam raźniej.
Ja jak codzień lecę do mojej babci kochanej. W marcu zmarł mój dziadek i została sama, więc razem z moją ciotką, z którą w zasadzie mam lepszy kontakt niż z niejedna kumpelą (ma 36 lat) i jej synkiem (4 latka) chodzimy codziennie do babci. Mamy z tego same korzyści 1) spacerek 2) szczęśliwa babcia 3) młody się wyszaleje i nie siedzi w domu 4) pyszne obiadki i wogóleMonikaDM, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
Dzięki za wsparcie :* to cholernie ważne
Jedno co mnie cały czas zastanawia to różnice w pomiarach w ciągu jednego dnia. U mojej gin 21mm a potem w szpitalu u dwóch lekarzy ponad 30mm. U moje miękka i lejkowata w szpitalu miękkawa ale zamknięta.
Zastanawiam się czy z moją gin coś jest nie tak czy po prostu chciała 'zepchnąć' odpowiedzialność na szpital... kazała się przygotować nawet na tydzień w szpitalu a mnie wypuścili po godzinie (wpis mam 14 a wypis 15.12). A i byłam w bielańskim - wszyscy bardzo mili, lekarz pojawił się po dosłownie 10 minutach. -
Ania pewnie- jak wpadniesz i zrobisz:) bo oprocz pomyslu to jeszcze by sie talent przydal:P
Agus jejku tez mam tak z tą szyjka, wkrecam chyba sobie:/ jade dzis do gina bo ciagle mam te twardnienia brzucha razem z klujacym bolem czasami. Na 15 mam wizyte.
a teraz sie pakuje od mamy i jade do siebie- potem lekarz, dom, lotnisko i tak do 23 conajmniej:/
bede wpadac okazyjnie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 10:11
-
Ag... wrote:Ania pewnie- jak wpadniesz i zrobisz:) bo oprocz pomyslu to jeszcze by sie talent przydal:P
Jak ktoś jest grafikiem, to łatwiej byłoby zrobić projekt naklejki
Martaa pomiary mogą się różnić, ale czy aż tak?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 10:14
Ag... lubi tę wiadomość
-
Ag... A myślałam, że jestem jakaś dziwna.
Zazdroszczę wizyty dzisiaj, ja jeszcze ponad tydzień muszę czekać. Też mi twardnieje czasem brzuch i ciągle mnie boli, ale nie tak że czuję rozciąganie, tylko to taki ból uciskający.
Dobra! Wystarczy zamartwiania!
Ala i Kostek na pewno mają się dobrze.
-
Dziewczyny co ile tak średnio wykonujecie badanie usg? Ja miałam do tej pory dwa. Jedno w 7 tyg. potwierdzające ciąże a następnie w 12 tyg. genetyczne
Z racji tego iż ciąże przechodzę zaskakująco dobrze zaczynam chyba już kombinować i wkręcać sobie że coś jest pewnie nie tak z dzidziusiem... umówiłam się na dzisiaj na usg kontrolne
-
Marta159753 wrote:Dziewczyny co ile tak średnio wykonujecie badanie usg? Ja miałam do tej pory dwa. Jedno w 7 tyg. potwierdzające ciąże a następnie w 12 tyg. genetyczne
Z racji tego iż ciąże przechodzę zaskakująco dobrze zaczynam chyba już kombinować i wkręcać sobie że coś jest pewnie nie tak z dzidziusiem... umówiłam się na dzisiaj na usg kontrolne
Średnio co miesiąc.
Miałam w 8,12,16tc.
-
Marta159753 wrote:Dziewczyny co ile tak średnio wykonujecie badanie usg? Ja miałam do tej pory dwa. Jedno w 7 tyg. potwierdzające ciąże a następnie w 12 tyg. genetyczne
Jeśli chodzi o USG ja mam dokładnie tak samo, ale nie martwię się tym, bo jak twierdzi mój gin, jeśli jest wszystko ok to nie ma potrzeby wykonywania tych badań. Badanie wykonuje się w jakimś celu, aby potwierdzić, albo wykluczyć, a nie dla "widzi mi się".
Też początkowo myślałam, ze na każdej wizycie będę miała, ale w sumie skoro wszystko jest ok to po co maluszka stresować -
A czy jeśli atak ustąpi, a ja wieczorem podjadę do lekarza, to będą w stanie określić czy to był atak kolki ?Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Też miałam do tej pory 2 usg, pod koniec 8 i pod koniec 12 tygodnia.. teraz czekam miesiąc do następnego -
belldandy wrote:A czy jeśli atak ustąpi, a ja wieczorem podjadę do lekarza, to będą w stanie określić czy to był atak kolki ?
Ciężko powiedzieć, musisz dokładnie opowiedzieć lekarzowi o tym bólu.
Jak leżałam na patologii ciąży to na sali była dziewczyna z napadem kolki nerkowej, dostała leki przeciwbólowe i rozkurczowe, musiała też sporo chodzić, ale ją strasznie bolało, więc średnio jej to wychodziło..Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 10:43