*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
belldandy wrote:Ruchy pod dłonią wyczuwam od ponad tygodnia. Jest to takie łaskotanie, czuję jak coś tam pływa i czasem zdarzy się jedno " puk" . Teraz wyczekuję, aż będę odczuwać już bez dłoni;p
-
Ja idę się położe z Synkiem, znieczulenie mu puszcza i troche marudzi i mu smutno. pewnie rano wyjadę przed 7 więc będe klikała z komórki.
Może dzisiaj wcześniej zasnę? Przydałoby się.
Też idzcie już spać bo dużo naprodukujecie i będę musiała nadrabiać. Spać!!!Ag... lubi tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hej, u nas dziś bardzo stresujący dzień. Rano wizyta u gin prowadzącej - szyjka się skróciła w 3 dni o 0,2 mm i ma już tylko 21mm. Skierowanie do szpitala. Pojechaliśmy do szpitala, tam USG - szyjka ma ponad 30mm... Brak podstaw do zatrzymania na oddziale. Jestem w domu, leżę... dostałam tylko dodatkowo luteiną 2x100mg.
I jestem roztrzęsiona i nie wiem co będzie dalej... -
i kolejne zakupy. Za sprawą Jonki udałam się do tesco i też zakupiłam śpiworek z Kubusiem Puchatkiem. Na metce były dwie ceny 79 zł przekreślone na 26 zł, a na paragonie niespodzianka 20 zł <jupi> no i oczywiście to nie wszystko - ja chyba zbankrutuję do stycznia... dziś postanowiłam, że stopuję do września, a potem tylko potrzebne rzeczy: wanienka, ręczniczki, kocyk etc. No, chyba że w pn, jak dowiemy się płci, to zakupimy "coś" drobnego, aby to uczcić
Na resztę szukam sponsora - liczę na "dziadków" i moją bratową, co buszuje w lumpkach. Ona pewnie coś przytarga...
Najlepsza jest moja mama. Zadzwoniła w niedzielę, że w sklepie jakaś promocja na półśpiochy i body. Zdziwiona byłam, bo to zwolenniczka kupowania ubranek dopiero pod koniec ciąży, aby nie zapeszyć, zapytała czy może kupić po jednej parze. Przytaknęłam, ale pod warunkiem, że nie będą różowe. Kupiła... po 6 par, bo nie mogła się zdecydować na jeden kolor, a w dodatku jeden komplet w różowe grochy - no w sam raz dla wnuczka
Jutro, jak chcecie, to zamieszczę foty moich nowych nabytków zakupowych, bo mamine zobaczę dopiero po weekendzie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 22:50
kejti91, Paula44, jonka91, Kawa, Ewelina88, neharika lubią tę wiadomość
-
Hej,
Matraaa musisz teraz leżeć, to jest teraz dla Ciebie najważniejsze i działa cuda. Oczywiscie lsaptop miej obok na łóżeczku żebyś miała z nami kontakt, tylko nie na brzuchu i nie na udach. Trzymaj sie.Martaaa lubi tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
nick nieaktualny
-
witam się! to była koszmarna noc, bo... za oknem chodziła jakaś pompa, z drugiej strony odbywało się mechaniczne czyszczenie jezdni, sąsiadka pół nocy szukała swojego kota, a jak zamknęłam okna, żeby tego nie słyszeć to płynęłam. I tak zasnęłam o 4 w nocy, a wstałam już o 6, bo małż wstał do pracy i zaczął się golić elektryczną maszynką do golenia. Masakra!
Ale... o 3 w nocy mój Bąbelek postanowił dać o sobie znać i to całkiem odczuwalnie i widocznie...
P.S. Kocham cię - MamusiaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 08:31
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
- Dlaczego płaczesz? - Młody chłopiec zapytał swą mamę.
- Ponieważ jestem kobietą. - Odpowiedziała mu.
- Nie rozumiem - odpowiedział.
Ona go przytuliła i rzekła:
- I nigdy się nie dowiesz, ale nie martw się to normalne...
Później chłopiec spytał swojego Ojca:
- Dlaczego Mama płacze bez powodu?
- Wszystkie kobiety płaczą bez powodu. - Było to wszystko co mógł mu odpowiedzieć.
Mały chłopiec urósł i stał się mężczyzną i wciąż nie wiedział dlaczego kobiety płaczą. Nareszcie uklęknął złożył ręce i zapytał:
- Boże... Dlaczego kobiety płaczą (tak łatwo)?
A Bóg mu odpowiedział:
- Kiedy tworzyłem kobietę postanowiłem ją uczynić wyjątkową. Stworzyłem jej ramiona na tyle silne by mogła dźwigać ciężar całego świata! Dałem jej nadzwyczajną siłę, pozwalającą jej rodzić dzieci jak również znosić odrzucenie, spowodowane czasem przez jej własne dzieci! Dałem jej stanowczość, która pozwala jej na opiekę nad rodziną i przyjaciółmi. Niestraszna jej choroba! Stworzyłem ją wrażliwą, aby kochała wszystkie dzieci, nawet wtedy, gdy jej własne ją bardzo skrzywdzą! Dałem jej siłę, aby opiekowała się swoim mężem mimo jego wad. Zrobiłem ją z żebra swego męża, tak, aby chroniła jego serce! Dałem jej mądrość, aby wiedziała, że dobry mąż nigdy nie skrzywdzi swej żony. Czasem jednak testuje jej siłę i wytrwałość żony w wierze w niego.
Synu, na sam koniec dałem jej również łzę do wypłakania. Jest to jej jedyna słabość! Jeśli kiedyś zobaczysz, że płacze, powiedz jej jak bardzo ją kochasz i jak wiele robi dla innych. I jeśli nawet wciąż płacze, sprawiłeś, że poczuła się o wiele lepiej. Ona jest wyjątkowa!
szczesliwa89, MonikaDM, bluegirl89, bluegirl89, Paula44, Ewelina88, neharika lubią tę wiadomość
-
WItam z rana
dziewczyny czy macie jakis pomysl na pozbycie sie zgagi? Od paru dni tak meczy, ze nie da sie wytrzymac.
W niedziele poczulam w koncu pierwsze ruchy, cos cudownego. Byly delikatne, ale patrzac na brzuch bylo widac 2 razy takie uwypukleniai nawet jak mąz przylozyl reke do brzuszka to Maja dala o sobie znac
A wczoraj i dzisiaj juz bez ruchow.
Od ktorego tygodnia powinno sie kontrolowac i liczyc ruchy dziecka?
kamilaaa_88 lubi tę wiadomość
-
Witam w ten pochmurny u mnie dzień.
Od tygodnia co jakiś czas ćmiły mnie nerki, aż do wczoraj kiedy obudził mnie ich ból. Trwał 2 godziny, nie byłam w stanie chodzić. Cały czas siedziałam z ciepłym termoforem, aż wreszcie puściło. Dzisiaj sytuacja się powtórzyła, z tym, że boli mnie tylko lewa nerka i ból rozchodzi się aż na biodro i promieniuje do podbrzusza.
Czytałam, że może to być kolka nerkowa. Postanowiłam, że do lekarza już dzisiaj udać się muszę, ale niestety mam możliwość jechać dopiero do przychodni przyszpitalnej, która jest czynna od godziny 18.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 09:28
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016