X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane <3 Ja to mam dziś jakiegoś doła i ciągle wyc mi się chce :( Nie dośc że pokłóciłam się z małżem przed wizytą to jeszcze wieczorem poszły iskry że go wygoniłam z łóżka a dziś rano z mamą miałam spięcie aż się popłakałam.
    Nawet dla swojego nie powiedziałam jeszcze jaka płec , nie zasłużył i mu wykrzyczałam że go wogóle wykluczam z ciąży heh i że się dowie wszystkiego po porodzie :p Nie wiem muszę jakoś odreagowac tylko pomysłu nie mam ehh
    Miłego dzionka!

relgh371ssmqv4f3.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bell a do rodzinnego nie możesz podjechać? Kolka nerkowa bardzo daje się we znaki. Na oddziale dziewczyna zwijała się z bólu mimo leków przeciwbólowych i kroplówek

201501145565.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    bell a do rodzinnego nie możesz podjechać? Kolka nerkowa bardzo daje się we znaki. Na oddziale dziewczyna zwijała się z bólu mimo leków przeciwbólowych i kroplówek

Mogę z tym, że do rodzinnego są zapisy i termin jest najwcześniej na jutro. Teraz jestem sama w domu, na polu ulewa, a koło 17-18 przyjedzie do mnie narzeczony, to pojedziemy do szpitala razem( drugi koniec miasta).

Na razie ból ustąpił po no-spie i ciepłym prysznicu , czasem tylko ćmi jeszcze, także do wieczora wytrzymam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 10:49

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Marta159753 Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba niepotrzebnie sie nakręcam.. ale jestem po usunięciu jelita... i w brzuchu zrobiły mi się zrosty jajnika z macicą i jakoś martwi mnie to... Mam nadzieje że po dzisiejszej wizycie będę spokojniejsza :) Dziękuję dziewczyny za odpowiedź!

ex2bp07wqbuoq473.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pijesz wodę? Kolka nerkowa w ciąży dotyczy przede wszystkim kobiet, które mało płynów przyjmują i nie ma odpowiedniej filtracji

201501145565.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    A pijesz wodę? Kolka nerkowa w ciąży dotyczy przede wszystkim kobiet, które mało płynów przyjmują i nie ma odpowiedniej filtracji

Masz mnie, od zawsze mam problemy z wypijaniem odpowiedniej ilości wody... Staram się pilnować bo tak to bym mogła na 3 szklankach dzień przeżyć, nie odczuwam pragnienia.

[*] 2014 i 2016
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to niestety, trzeba się zmusić do wypijania większej ilości wody. Butelka wody dziennie obowiązkowo. Jak trafisz do szpitala, to będziesz musiała wypijać po 2 takie butle, więc póki jeszcze nie jest źle, to już teraz się zmobilizuj

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    pokazuje mi 40% ciąży :)

O rety...to pytanie "jak często macie usg?" - hmmm...
    6 tydzień- potwierdzenie ciąży, po tygodniu szpital odwodnienie i tam kolejne usg, potem 11 tydz, potem prenatalne, potem 14 tydz, plamienie usg, no i teraz w 16....hmmm....najdłuższa przerwa 21 dni.
    Teraz połówkowe 4 września.

Ja budzę się ze zgagą i z nią zasypiam. ble. nic nie pomaga.

Martaa...dziwne te rozbieżności w pomiarach. Ale skoro wypuścili Cię ze szpitala, to nie sądzę, żeby było zagrożenie. Musisz leżeć i się bardzo oszczędzać.

bell - nie ma znaczenia czy okład na brzuch czy na plecy! Nie nagrzewa się ciała w ciąży. Wiem, że łatwo się gada. Szkoda, że tak długo musisz czekać...

M4DZI4 - przykre to, ale takie wahania nastroju i wybuchy to u nas chyba normalne...ja sobie przynajmniej tak tłumacze to moje dziwne zachowanie czasem.

Ja też dziś sama siedzę (no oczywiście z Szymusiem w brzuchu). i z moim walniętymi psami.

Wczoraj dzwonił do mnie szef. To było miłe. Pytał jak się czuję, jak mały, czy wracam od września do pracy - nie wracam - to żebym wpadała czasem do nich się pokazać. Fajnego mam bossa.

pogoda skisła. ciśnienie spada.

Do tego martwię się o mojego Tatę, bo zaczął leczenie tarczycy i źle znosi te początki - niedobór hormonów...i trudno mi wytłumaczyć mu, że organizm musi się przyzwyczaić do tego, czego mu przez lata brakowało. Jest niecierpliwy. Mama chodzi na rehabilitację.
    W sobotę miałam jechać do mojej chrześnicy - kończy 4 latka - nie widziałam jej od lutego i przyjaciółki też. buu....
    no i cieszyłam się bardzo, a tu...mała złapała ospę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 11:13

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    A i byłam w bielańskim - wszyscy bardzo mili, lekarz pojawił się po dosłownie 10 minutach.
    Ja będe niedługo w bieleańskim. Fajnie, że obsługa szybko reaguje. A jak miałaś mierzoną szyjkę u swojego lekarza i w szpitalu? Na oko? Na palec? Czy USG?

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Witajcie! :)
    Może komuś się spodoba taki pomysł na ścianę :)
    cianajpg_esarrxa.jpg

Dziewczyny moje kochane te naklejki idzie kupić w Obi ostatnio je oglądałam! są po ok 69zł? nie pamiętam dokładnie, ale jest duży wybór (cenowo podobnie do allegro) :)

Bell a robiłaś ostatnio badania moczu? wyszły ok? Myślę że powinnaś jechać do lekarza jak najprędzej póki tylko zaczynają pobolewać bo jeśli wda Ci się jakieś zapalenie to będą musieli dać Ci antybiotyki a zapewne tego chciałabyś uniknąć w trosce o maluszka. Znam ten ból bo sama miałam problemy z nerkami i zawsze dostawałam d razu silne leki których się w ciąży nie zaleca. Dla własnego sumienia, odwiedź lekarza.

Ja mam usg co miesiąc 18go albo 19go :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 11:19

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny !
    Madzia poecieszę Cię, że nie Ty jedna jesteś po kłótni z małżem...
    Własnie oglądałam pogodę i okazuje się, że najcieplejsze dni już za nami, a my dopiero wyjazd planujemy...

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    A czy jeśli atak ustąpi, a ja wieczorem podjadę do lekarza, to będą w stanie określić czy to był atak kolki ?
    JAk nic innego nie znajdą (tzn coś poważnego z nerkami) to pewnie napiszą kolka lub nerwoból. A dużo piszesz? Bo może być to coś z nerkami, USG nerek to wykaże. Moja koleżanka była teraz w ciązy dużo w szpitalu bp jej nerki nie filtrowały i miała przez to coś z wodami i wcześniejszy poród. Dlatego lepiej to zbadać od razu. Ale ona odczuła to jakoś tez przez pieczenie moczu czy coś takiego.

Dziewczynki wszystkie o siebie dbamy i w ciąży możemy chodzić do lekarzy nawet z drobnostkami.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Witajcie! :)
    Może komuś się spodoba taki pomysł na ścianę :)
    cianajpg_esarrxa.jpg
    cudowne! mój mąż jest uzdolniony artystycznie,więc będzie miał szanse rysowac coś innego niż komiksy:)

ania_29 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Dziewczyny moje kochane te naklejki idzie kupić w Obi ostatnio je oglądałam! są po ok 69zł? nie pamiętam dokładnie, ale jest duży wybór (cenowo podobnie do allegro) :)

Bell a robiłaś ostatnio badania moczu? wyszły ok? Myślę że powinnaś jechać do lekarza jak najprędzej póki tylko zaczynają pobolewać bo jeśli wda Ci się jakieś zapalenie to będą musieli dać Ci antybiotyki a zapewne tego chciałabyś uniknąć w trosce o maluszka. Znam ten ból bo sama miałam problemy z nerkami i zawsze dostawałam d razu silne leki których się w ciąży nie zaleca. Dla własnego sumienia, odwiedź lekarza.

Ja mam usg co miesiąc 18go albo 19go :)

Ostatnie badania moczu (miesiąc temu)były ok poza podwyższonym ph -8. Wczoraj robiłam kolejne badania , ale wyniki dostanę dopiero jak przyjdę w przyszłą środę na wizytę, bo to na NFZ.

[*] 2014 i 2016
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane wpadam tylko na chwilę

jade zaraz do mamusi na obiad i odwiedzic kolezankę, bo przyjechała do domu na wakacje z dzieciakami a jej blizniaczek jeszcze nie widzialam, w ogole ostatnio sie widzialysmy 3 lata temu

a co do kłótni to wczoraj jak jechalismy na wizyte moj durmy maz gadal sobie przez tel i prowadzil jednoczesnie i nawet chcial zle skrecic jak go opieprzyłam, to jeszcze machal rekami i byl foch konkretny i opieprz, bo jak on wozi swoje nienarodzone dziecko

jestem w stanie zrozumiec ze ktos na szybko odbiera tel i sie zaraz wylacza, choc tego nie pochwalam bo uwaza za bardzo niebezpieczne i ja zawsze staje na poboczu jak mi cos uporczywie dzwoni, ale kurde gadac przez tel o pierdolach to mnie qrwica wziela i slusznie, a co

Paula44, Agus89, renia83, Cynamonek30, Agataa, M4DZI4, rastafanka lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    cudowne! mój mąż jest uzdolniony artystycznie,więc będzie miał szanse rysowac coś innego niż komiksy:)

Są w OBI te naklejki ;) pisałam wyżej ;))

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kto sie orientuje jak to jest z dopłatami u stomatologa ? Ja zawsze chodziłam do przychodni i dopłacałam za wypełnienie 80 zł.
    A teraz pani w rejestracji powiedziała że albo robi się całkowicie na NFZ albo płatne 100%. Z kolei teraz czytam w necie, że od 2010 roku jest zakaz pobierania opłat za "lepsze" plomby,jest to jniezgodne z prawem, a ja byłam jakieś pół roku temu i dopłacałam.
    Nie zapisałam się, w takim wypadku wolę iśc całkowicie prywatnie...

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jak dobrze,że Obi mam blisko:) to super,dzięki:)

Kawa lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell ale wyniki zawsze możesz mieć do wglądu lub poprosić kopie ja tak zrobiłam z pierwszymi badaniami ciążowymi bo nie chciałam za nie płacić a chodzę prv.

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od rana buszowałam po Rossmanie, kupiłam grzebyczek i szczotkę do włosków i dostałam kartę Rossnę:) A że obok jest Pepco,to też weszłam i kupiłam zestaw za 19,90 jest w nim body, koszuleczka, sliniaczek,czapeczka i buciki-beżowy,na 3 miesiące i 4 bodziaki. Polecam Wam Pepco, ja szukam rzeczy nie różowych,a tam są rózne kolorki dla dziewczynek:) np.żółte body z białe kropki i czerwoną lamówką przy szyjce:)

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 551 552 553 554 555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ