X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Jonka, wybacz - też kupiliśmy śpiworek:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/78871d0a3255.jpg
    oraz komplet - na dwóch zdjęciach, ale to jeden zestaw za 33 zł:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8400f2cb554d.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5484819d47ca.jpg

i Kubusiowe szaleństwo na 68cm - 22,50 zł:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e79dd4bc9b3d.jpg

Ohh wybaczam! :D
    Wczoraj specjalnie napisałam, gdzie kupiłam i za ile, bo uważam, że cena atrakcyjna i komuś mógł się śpiworek spodobać :) reszta ciuszków śliczne!! :)

Becia81 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, fajne te kubusiowe ubranka. :D Niestety nie mam możliwości pojechać do Tesco. :/ Ale w sumie mi to już chyba ubranek wystarczy. Mam ich tyle że nie pamiętam czy mam śpiworek. :P

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczęta :) Izabelka w ktorym tyg jesteś ? Kochane ale Wy szalejcie na tych zakupach super ;))) piekne ciuszki :) martwię sie dzis bo bardzo boli mnie przy kości ogonowej i podbrzusze :(( wzięłam mg i nospe i nic :( nie wiem co robic :( brzuch miękki jest tyle na plus , nie lubie takich sytuacji kurde bo nie wiem co wtedy ;/ poczekam jeszcze trochę najwyżej jak nie przejdzie pojadę do szpitala :/

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi, jestem teraz w 18 tygodniu.

• Melula Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka, cena na metce 26 zł, a na paragonie 20 zł wyskoczyło - szok! Ciekawe dlaczego...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Ubranka super :)

A ja nie mam humorów ani smaków ani mdłości...czy ja naprawdę jestem w ciaży????? Jedyne czym molestuję męża to wieczne "przytul mnie" :)
    Skąd ja to znam...mam tak samo, tylko mój twierdzi, że on tuli naszego bubisia a nie mnie, bo ja jestem niedobra dla niego ;p czytaj rzadziej póki co mam ochotę na sex ;p ale liczę, że mi się niebawem odmieni i będzie tulił Nas oboje :D

MonikaDM, Paula44, jonka91, rastafanka lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak z innej beczki, czy któraś z Was czekała na te wyniki z małopłytkowości więcej niż 2 tygodnie?
    Mi już ten okres minął i nie wiem czy kontaktować się z nimi czy jeszcze poczekać?

• kejti91 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka88 wrote:
    Cześć Dziewczyny, w poniedziałek miałam wizytę. Wszystko w porządku:)Maluszek w końcu się pokazał i wiemy, że to dziewczynka!! It's a girl!!:)) Z tej euforii mąż zabrał mnie na zakupy i kupiliśmy kilka fajowych ciuszków, rozmiar 56 i 62. Nie wiem w jakim rozmiarze kupować ubranka.

Z innej beczki. 1 września będę podpisywać umowę w pracy, czy muszę informować pracowadce - dyrektora szkoły o ciąży? Obawiam się, że nie podpisze ze mną umowy jak bedzie wiedziała, że jestem w ciąży. A co z lekarzem medycyny pracy? Czy on na zświadczeniu zaznaczy, że jestem w ciąży? Nie chciałabym tego i juz sie stresuje.
    Gratuluję dziewczynki :)
    Jesli chodzi o zaswiadczenie lekarskie to ja przynajmniej jak robilam do pracy (umoee podpisalam juz w ciazy) to nie bylo tam zadnej informacji o tym ze w niej jestem. Lekarz zaznaczyl to tylko w swoich papierach.

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 wrote:
    Gratuluję dziewczynki :)
    Jesli chodzi o zaswiadczenie lekarskie to ja przynajmniej jak robilam do pracy (umoee podpisalam juz w ciazy) to nie bylo tam zadnej informacji o tym ze w niej jestem. Lekarz zaznaczyl to tylko w swoich papierach.

Dziękuję Kejti za odpowiedź. A w którym byłaś tygodniu? Ja będę w 20...

• Selene Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:13

bluegirl89, MonikaDM, renia83, jonka91, M4DZI4, nix, rastafanka, szpilka lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby dzisiejszy dzień się już skończył! Od rana wymiotuje, spać mi się bardzo chce i kuje mnie coś w prawym boku ale tak bardzo nisko. Jak nie przejdzie mi muszę zadzwonić do szefa, tylko trochę lipa bo ktoś będzie musiał z innego miasta przyjechać. :/

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabieram się za porządkowanie i segregowanie ubrań w szafie - muszę zrobić wolną półeczkę na ubranka Maluszka, zanim kupimy mu własną.

Będę zaglądać. Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 13:37

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:15

• renia83 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zaliczyłam dziś beczenie tak po prostu ;) od rana było mi mega smutno i tak sobie smuciłam i smuciłam i smuciłam i w końcu zadzwoniłam do mężusia do pracy i się rozryczaaaaałam że jest mi smutno bo do mnie jeszcze nie zadzwonił :D bomba!!! poryczałam sobie i od razu mi lepiej :)

ja też jeszcze nie mam an jednego ubranka i żadnej pierdółki dla maluszka :) 21 mamy pren więc chyba od września zacznę co nie co kolekcjonować :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh... co za dzień...
    Najpierw znalazłam kupsztala w kołdrze. Oczywiście kleks, więc i do samej kołdry przeniknął... Jak się zabrałam za pranie pościeli i ręczników to otwierając pralkę wylała się woda - zalało mi łazienkę i przedpokój. Po prostu bosko! Nie przypuszczałam, że blokada drzwiowa może puścić jak woda się w środku znajduje. Oberwało się kotu i mężowi, bo to jego pranie, choć ja program nastawiałam ;)

201501145565.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Izabelko, z tego co ja się orientuję to nie musisz pracodacy informowac o swoim stanie a on nie ma prawa Cię o to pytać. Informowanie o ciaży jest w naszym interesie, np. żeby nadgodzin nie robić, czy żeby nie dostać ciezkiej pracy czy pracy na nocnej zmianie (to zazwyczaj w zakładach produkcyjnych). Ale!! Ja nie jestem ekspertem, prawem pracy i sprawami kadrowymi w PL przestałam się iteresować już jakies 1,5 roku temu, i lepiej będzie jak któraś z dziewczyn, chyba PolaOla Ci odpisze, bo mamy tu na forum ekspertkę kadrową :) A próbowałaś coś szukać w iternecie (choć na takie informacje trzeba uważać) albo z jakimś biurem kadrowym rozmawiać?

MonikaDM, przeszukałam internet i dzis dodatkowo spotykam sie z radcą prawnym, chciałam wiedziec, czy macie jakies swoje doświadczenia. Nie wiem dlaczeo, ale jakos mnie to stresuje bardzo. Dziękuję za odpowiedź:)

• Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Ahhh... co za dzień...
    Najpierw znalazłam kupsztala w kołdrze. Oczywiście kleks, więc i do samej kołdry przeniknął... Jak się zabrałam za pranie pościeli i ręczników to otwierając pralkę wylała się woda - zalało mi łazienkę i przedpokój. Po prostu bosko! Nie przypuszczałam, że blokada drzwiowa może puścić jak woda się w środku znajduje.

omg, współczuję:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko, ja też mam młdłości - nie rzygam- odpukać, ale ohyda. czy jem czy nie.

Ja też nie mam jeszcze ani jednego ciuszka dla małego.
    Sobie kupiłam rybaczki, spódniczkę, dwie koszulki. Do pokoju tylko naklejki na ściany. Dalej bije się z myślami co do zamówienia tych mebli w promocji - trwa tylko do 25 sierpnia.

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Ahhh... co za dzień...
    Najpierw znalazłam kupsztala w kołdrze. Oczywiście kleks, więc i do samej kołdry przeniknął... Jak się zabrałam za pranie pościeli i ręczników to otwierając pralkę wylała się woda - zalało mi łazienkę i przedpokój. Po prostu bosko! Nie przypuszczałam, że blokada drzwiowa może puścić jak woda się w środku znajduje. Oberwało się kotu i mężowi, bo to jego pranie, choć ja program nastawiałam ;)

Dziwny zbieg okoliczności.
    Czytam twojego posta i myślę: "Kurde, muszę iść pranie wyciągnąć z pralki"
    No i poszłam. Wchodzę i słyszę chlup. :D
    Patrzę. Cała pralnia zalana! :D
    Chyba zepsułam pralkę. :P

ania_29 lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Ewelinko, ja też mam młdłości - nie rzygam- odpukać, ale ohyda. czy jem czy nie.

Ja też nie mam jeszcze ani jednego ciuszka dla małego.
    Sobie kupiłam rybaczki, spódniczkę, dwie koszulki. Do pokoju tylko naklejki na ściany. Dalej bije się z myślami co do zamówienia tych mebli w promocji - trwa tylko do 25 sierpnia.

Ojj.. Bidoku. To przynajmniej nie jesteś teraz sama, bo mnie też dopadło.
    Co do tych mebelków to jeżeli jest fajna promocja ja kupiłabym. Paula z dzidzią przecież wszystko ok! Urodzisz pięknego i zdrowego synka. Niestety Twoja ciąża daje Ci popalić, ale dasz radę. :)

Paula44 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
‹‹ 553 554 555 556 557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ