X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się dzisiaj do szkoły rodzenia 1 października pierwsze zajęcia :). Szkoda tylko, że mój mąż nie za bardzo chce ze mną iść. A jak wy zapatrujecie się na szkołę rodzenia, będziecie chodzić, czy nie? Buziaczki dla was

relgh371buf3k1xz.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    mnie wyrobienie karty EKUZ dla młodej przed wyjazdem zajęło 5 minut w NFZ : wypisałam wniosek, weszłam do pokoju a pani wstukała w kompa pesel małej i wydrukowała mi kartę, jeszcze się ładnie uśmiechnęła :) i tyle tylko.

potwierdzam, czasem w sezonie wakacyjnym trzeba swoje odstać w kolejce, ale karta od ręki.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noi właśnie,bo nie dodałam:) nie miejmy wyrzutów sumienia z powodu ciąży:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana7227 wrote:
    Zapisałam się dzisiaj do szkoły rodzenia 1 października pierwsze zajęcia :). Szkoda tylko, że mój mąż nie za bardzo chce ze mną iść. A jak wy zapatrujecie się na szkołę rodzenia, będziecie chodzić, czy nie? Buziaczki dla was

My idziemy, chciałabym październik/listopad zacząć. Mąż obiecał chodzić, wydaje mi się, że to ważne, żeby iść razem. Samemu to trochę bez sensu.

MartaKD lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A faktycznie, pomyliło mi się. W zeszłym roku załatwiałam taką kartę w Anglii, to u nich się czeka, aż przyślą ją pocztą. :)
    Będę musiała ją wyrobić w takim razie.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Chciałam wyrobić kartę EKUZ, ale za późno o tym pomyślałam, a wiem że trochę się na nią czeka. Przynajmniej tak słyszałam.

Na stronie nfz pisze że mogą ją wyrobić w tym samym dniu do 3 dni

"powinna ona zostać wystawiona w dniu osobistego złożenia wniosku lub w okresie do 3 dni roboczych od dnia wpływu wniosku drogą pocztową, faksem lub w formie elektronicznej do oddziału wojewódzkiego NFZ, "

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba pojadę na jakiś odpoczynek do Grecji 8-12dni we wrześniu, więc wolałabym ją mieć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:16

Paula44 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka88 wrote:
    A jeszcze dodam, że koleżanka, ale z innej szkoły jest w takiej samej sytuacji i w tym samym dniu ciąży co ja, ten sam termin nawet i ma tak spoko dyrektorkę, że powiedziała o ciąży w czerwcu, a tamta i tak podpisuje z nią umowę od września, wiedząc, ze jest w ciazy i ze pradopodobnie pójdzie na zwolnienie. Moja by raczej na to nie poszła, wszystko zależy od człowieka, jak zwykle.

W tym samym dniu, ten sam termin. ...juz się bałam, co napiszesz dalej. Ten sam mąż ;)

Ja mam na czas nieokreślony. Od września pensja wyższa niby, bo zrobiłam awans. Szefa mam cudownego. Bardzo rodzinny człowiek. Także jeśli chodzi o pracę, to mam to poczucie bezpieczeństwa. Może i dobrze się stało, bo najbliże dwa lata sa u nas kiepskie jeśli chodzi o ilość dzieci - jedna klasa mniej - za ten moje dwie koleżanki będą miały pełny etat bez problemu. Mam małe wyrzuty jeśli chodzi o drugi przedmiot, bo tylko ja w naszej placówce mam uprawnienia do niego, ale koleżanka z sąsiedniej szkoły zgodziła się go za mnie prowadzić- kamień z serca. Sa jednak dobrzy ludzie. A grono jest fantastyczne. Mam dużo szczęścia jeśli chodzi o współpracowników.

Nie można mieć wyrzutów z powodu zajścia w ciążę i pragnienia powiększenia rodziny.
    Myślę, że skoro nie czujesz przychylności ze strony tej pani, nie cjceszt wiązać się z ta szkoła na dobre i złe i podpisz umowę i myśl o sobie i dziecku.

MonikaDM, Ewelina88, jonka91, szpilka lubią tę wiadomość

• ana7227 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    My idziemy, chciałabym październik/listopad zacząć. Mąż obiecał chodzić, wydaje mi się, że to ważne, żeby iść razem. Samemu to trochę bez sensu.

No właśnie samej będzie mi trochę smutno, ale nie chciałabym rezygnować z tej szkoły rodzenia, bo można się tam wiele dowiedzieć. Może jeszcze go przekonam :(

relgh371buf3k1xz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Paula - pokazywałas nam te mebelki? Ja bym chyba brała, zwłaszcza jak promocja spora.
    Tak. Pokazywałam. Łóżeczko, materacyk, pościel, komoda z przewijakiem, szafa, regał, półka i skrzynia na zabawki. Oszczędność bardzo duza. Chcą zaliczkę przy zamówieniu a meble mogą przyjechać pod koniec listopada i wtedy reszta.

Sama piszesz "chyba". ..
    Wiem, że trzeba pozytywnie myśleć. Ze zaraz połowa. Mam nadzieję, że ktoś nad nami czuwa.

• isabelle Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana7227 wrote:
    No właśnie samej będzie mi trochę smutno, ale nie chciałabym rezygnować z tej szkoły rodzenia, bo można się tam wiele dowiedzieć. Może jeszcze go przekonam :(

Jak nie prośbą to groźbą :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka skoro babsko nie przychylnie spojrzy na Twoją ciąże to absolutnie nie miej żadnych wyrzutów sumienia. Musimy sobie jakoś radzić w tym dziwnym kraju. Wiem, że to stresujące jest itp ale dasz radę. :)
    Co do szkoły rodzenia, ja w następnym tygodniu będę dzwonić się zapisać, ale nie wiem cy jest sens bo mój Tomasz nie chce ze mną chodzić i nie chce powiedzieć dlaczego. Może on myśli, że będzie tak jak na amerykańskich filmach, a tam czasem dziwnie to wygląda. Trochę czasu jest to może chociaż na 1 czy 2 spotkania ze mną pójdzie.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ale jesteś maruda! Dziewczyny jesteśmy w 5 miesiącu ciąży! Ryzyko, że stanie się coś złego jest naprawdę małe. A Ty Paula ciągle biegasz do gina i zawsze piszesz, że bobasek zdrowy więc jak jest promocja kupuj! Nie wierze w jakieś tam zapeszanie. Wiem, że łatwo tak pisać, sama na każdy ból reaguję paniką ale po chwili staram się myśleć pozytywnie. Wiara czyni cuda. :)

Agus89, MonikaDM, Paula44, jonka91, M4DZI4 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka ponad 4cm, jest ok.pobrali mi crp, jutro morfologia I mocz i muszę ciśnienie mierzyć bo mam wysokie. Magnez + nospa i leżeć

Wiki81, Agus89, MonikaDM, jonka91, M4DZI4, szpilka lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka88 wrote:
    Dziękuję Kejti za odpowiedź. A w którym byłaś tygodniu? Ja będę w 20...
    Ja bylam w 10. Lekarz mnie pytal o tydzien i to sobie tam w papierach zapisal.

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.. a co z urlopem? Pytałaś?

zplX18SyZp.gif
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też miałam wyrzuty sumienia co z pracą i z obowiazkami, ale odkąd dowiedziałam się o konflikcie płytkowym, to już ich nie mam. Dzidziuś najważniejszy.

Ag jak badała Ci dr szyjkę?

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Izabelka skoro babsko nie przychylnie spojrzy na Twoją ciąże to absolutnie nie miej żadnych wyrzutów sumienia. Musimy sobie jakoś radzić w tym dziwnym kraju. Wiem, że to stresujące jest itp ale dasz radę. :)
    Co do szkoły rodzenia, ja w następnym tygodniu będę dzwonić się zapisać, ale nie wiem cy jest sens bo mój Tomasz nie chce ze mną chodzić i nie chce powiedzieć dlaczego. Może on myśli, że będzie tak jak na amerykańskich filmach, a tam czasem dziwnie to wygląda. Trochę czasu jest to może chociaż na 1 czy 2 spotkania ze mną pójdzie.

Mój chyba też się tego obawia, pewnie trochę się wstydzi, tym bardziej, że jest bardzo nieśmiały. Ewentualnie zorganizuje jakiś protest typu brak obiadu :)

relgh371buf3k1xz.png
‹‹ 555 556 557 558 559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ