Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka88 wrote:
    Dziękuję Kejti za odpowiedź. A w którym byłaś tygodniu? Ja będę w 20...

Ja miałam podobną sytuację. Robiłam badania medycyny pracy będąc w 12 tyg. ciąży, bo zmieniałam stanowisko i nowe badania były konieczne. W gabinecie oczywiście powiedziałam, że jestem w ciąży (miałam m.in. EKG i wynik byłby nieprawidłowy, gdybym to zataiła). Lekarka powiedziała, że powinna ciążę zaznaczyć w zaświadczeniu lekarskim, bo dzięki temu mam uprawnienie do pracy 4 godziny dziennie przy komputerze zamiast 8. A że nie miałam ze sobą karty ciąży i zależało mi, żeby nie wpisywała mi ciąży na zaświadczeniu - zgodziła się.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde co za dzień! Właśnie nakrzyczał na mnie klient i w życiu nie zgadniecie dlaczego. ;) Rozmowa wyglądała tak:
    K: Dzień dobry, ma pani łóżka z pojemnikiem, takie duże?
    Ja: Mam, zaraz panu pokaże ( po czym ruszyłam w jego kierunku)
    K: Pani mi tu nic nie będzie pokazywać ! Co sobie pani myśli? (ja stanęłam w miejscu jak słup soli, wywaliłam oczy) a on dodaje: W pani stanie nie wolno dźwigać!
    Ja:( śmiech) Chciałam tylko panu pokazać gdzie stoi takie łóżko.
    K: Dobra, dobra (i zabrał się za oglądanie)
    Takie śmieszna sytuacja a zarazem miła, chociaż na początku to mnie zatkało.:) A, że bluzka z falbanka, odcinana pod biustem to się brzuchol prezentuje.:)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, bluegirl89, jonka91, M4DZI4, rastafanka lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ja miałam podobną sytuację. Robiłam badania medycyny pracy będąc w 12 tyg. ciąży, bo zmieniałam stanowisko i nowe badania były konieczne. W gabinecie oczywiście powiedziałam, że jestem w ciąży (miałam m.in. EKG i wynik byłby nieprawidłowy, gdybym to zataiła). Lekarka powiedziała, że powinna ciążę zaznaczyć w zaświadczeniu lekarskim, bo dzięki temu mam uprawnienie do pracy 4 godziny dziennie przy komputerze zamiast 8. A że nie miałam ze sobą karty ciąży i zależało mi, żeby nie wpisywała mi ciąży na zaświadczeniu - zgodziła się.

Isabelle ja pracuję w szkole więc teoretycznie ciąża nie jest żadnym przeciwwskazaniem do pracy, ale tez nia mam zadnych przywilejów zw. z ciążą, więc oby tylko mi nie zaznaczał, że jestem w ciąży. Oto mi chodzi.

• isabelle Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Dziwny zbieg okoliczności.
    Czytam twojego posta i myślę: "Kurde, muszę iść pranie wyciągnąć z pralki"
    No i poszłam. Wchodzę i słyszę chlup. :D
    Patrzę. Cała pralnia zalana! :D
    Chyba zepsułam pralkę. :P

Niech już żadna styczniówka dzisiaj nie pierze :)

MartaKD, bluegirl89, kejti91, jonka91 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no no,bo u mnie już wirowanie się włączyło,zaraz koniec:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka88 wrote:
    Isabelle ja pracuję w szkole więc teoretycznie ciąża nie jest żadnym przeciwwskazaniem do pracy, ale tez nia mam zadnych przywilejów zw. z ciążą, więc oby tylko mi nie zaznaczał, że jestem w ciąży. Oto mi chodzi.

Powiedz o tym lekarzowi, nie powinno być problemu, bo tak jak sama piszesz -ciąża nie jest przeciwwskazaniem. I tak jak tu wyżej ktoś napisał - nie masz obowiązku informować pracodawcy o ciąży.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka88 wrote:

tu się nie zgodzę,bo właśnie w szkole jest mnóstwo chorób,a nie daj Boże różyczka czy toksoplazmoza.No i dzieciaki biegają. Ja jestem na L4 od 19 maja.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Dziewczyny tak z innej beczki, czy któraś z Was czekała na te wyniki z małopłytkowości więcej niż 2 tygodnie?
    Mi już ten okres minął i nie wiem czy kontaktować się z nimi czy jeszcze poczekać?
    Ja dopiero jak zadzwoniłam to mi powiedziały że to mam niestyty. Może same by wysłały, ale nie wiem

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że już zrobiłam 2 prania i rozwiesiłam :) Dziś musi krążyć jakieś fatum!

Pytanie czy włączyć zmywarkę czy nie? :D

jonka91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyrabiała któraś z Was kartę EKUZ jak jechałyście za granicę?? Bo zaleca się ją szczególnie ciężarnym. Tylko nie wiem który wniosek wypisać:
    -Wniosek o wydanie EKUZ dla osób ubezpieczonych - wyjazd turystyczny,
    czy
    -Wniosek osób wskazanych w art. 2 ust. 1, pkt 2,3 ustawy o świadczeniach zdrowotnych finansowanych ze środków publicznych, tj. osób objętych decyzją wójta/burmistrza/prezydenta gminy właściwej ze względu na miejsce zamieszkania, nieubezpieczonych kobiet w okresie ciąży, porodu.

W tym pierwszym nic nie wspominają o ciąży, ale pracuję więc jestem ubezpieczona, a przy rozszerzeniu tego drugiego pisze o ciąży, jakby się coś działo itp.
    chyba będę musiała zadzwonić tam..
    Jak myślicie?

• Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    tu się nie zgodzę,bo właśnie w szkole jest mnóstwo chorób,a nie daj Boże różyczka czy toksoplazmoza.No i dzieciaki biegają. Ja jestem na L4 od 19 maja.

A ja znam kobiety, które pracują w szkole prawie, że do końca ciąży. Chodziło mi o to, że praca w szkole nie stanowi zagrożenia dla ciąży typu podnoszenie ciężkich rzeczy, chemikalia, kontakt z wiecznie chorymi pacjentami, czy wyjazdy służbowe. Jasne, w moim osobistym mniemaniu jest tam wiecej zagrozenm o których wspomniałaś i jeszcze dodałabym biegające dzieciaki, ale z punktu widzenia medycyny pracy raczej ciąża nie jest przeciwwskazaniem do pracy w szkole.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa ja mam ten 1. Jadę do gina, spóźniona, padło mi sprzęgło w aucie i musiałam się wrócić po 2 bo biegi zmieniałam 2 rękami:/ dzień wariata. Syresik jest trzymajcie kciuki może mi powie z czego te twardnienia brzucha. Wieczorem was poczytam

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam wyrobić kartę EKUZ, ale za późno o tym pomyślałam, a wiem że trochę się na nią czeka. Przynajmniej tak słyszałam.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o ciąży wiem od 10 maja, przepracowałam do końca roku szkolnego, na 2 etaty w dwóch szkołach, co było dość ciężkie, a teraz muszę podpisać umowę od września w jednej z nich i planuję jeszcze trochę popracować, ale nie za dużo. To wiąże się z moimi wyrzutami sumienia, że nie powinnam podpisywać tej umowy, ale z drugiej strony dlaczego mam tego nie zrobic, to nie moja wina, że dają śmieciowe umowy na rok:/ a potem trzeba ponownie podpisywać. Co sądzicie o tym?

• Agus89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Kawa ja mam ten 1. Jadę do gina, spóźniona, padło mi sprzęgło w aucie i musiałam się wrócić po 2 bo biegi zmieniałam 2 rękami:/ dzień wariata. Syresik jest trzymajcie kciuki może mi powie z czego te twardnienia brzucha. Wieczorem was poczytam

Trzymam kciuki. :)
    Czekam na dobre wieści. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na miejscu dostajesz kartę.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze dodam, że koleżanka, ale z innej szkoły jest w takiej samej sytuacji i w tym samym dniu ciąży co ja, ten sam termin nawet i ma tak spoko dyrektorkę, że powiedziała o ciąży w czerwcu, a tamta i tak podpisuje z nią umowę od września, wiedząc, ze jest w ciazy i ze pradopodobnie pójdzie na zwolnienie. Moja by raczej na to nie poszła, wszystko zależy od człowieka, jak zwykle.

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wyrzuty sumienia na poczatku,pomimo,że mam umowę na czas nieokreslony, pracuję już w tej szkole 6 lat,5 lat po ślubie, od roku dyrektorka wiedziała,że będe w ciąży,tym bardziej,że 2 razy poroniłam w ciagu roku.Poszłam na zwolnienie 19 maja,a od 25 maja mieliśmy kontrole z kuratorium oświaty i dlatego miałam wyzuty sumienia, dyrektorka była dla mnie niemiła jak pojawiałam się w szkole,sama nie wiem czemu:( I przestałam się tym przejmować.Już pewnie nigdy nie będe na L4 ciążowym,nie będe już chyba miała więcej dzieci,więc sama nie wiem o co ona się wkurzała.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka88 wrote:
    A jeszcze dodam, że koleżanka, ale z innej szkoły jest w takiej samej sytuacji i w tym samym dniu ciąży co ja, ten sam termin nawet i ma tak spoko dyrektorkę, że powiedziała o ciąży w czerwcu, a tamta i tak podpisuje z nią umowę od września, wiedząc, ze jest w ciazy i ze pradopodobnie pójdzie na zwolnienie. Moja by raczej na to nie poszła, wszystko zależy od człowieka, jak zwykle.

Nie miej skrupułów - podpisuj umowę, bo to nie o wyrzuty sumienia powinno chodzić, ale o twoje poczucie bezpieczeństwa.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie wyrobienie karty EKUZ dla młodej przed wyjazdem zajęło 5 minut w NFZ : wypisałam wniosek, weszłam do pokoju a pani wstukała w kompa pesel małej i wydrukowała mi kartę, jeszcze się ładnie uśmiechnęła :) i tyle tylko.

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ