*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
polaola wrote:Wyslac mozesz poczta tylko poleconym, a jak nie wierzysz pracodawcy to niestety za potwierdzeniem odbioru, bedzie drozej ale przyjdzie Ci zwrotka, ze otrzymali.Pilnuj tylko terminu by je wyslac do 7 dni od dnia nastepnego po dacie WYSTAWIENIA DRUKU NIE OD DNIA L-4. U mnie w pracy jeszcze niektorzy dzwonia do kadr i pytaja czy doszlo.
I nawet jak ZUS zacznie płacić świadczenia to zwolnienia wysyłać do pracodawcy?
-
Melula wrote:i skończyłam opróżnianie szafy. dwie półki puste, a walizka pełna. będzie co wywozić, ale okazało się, jak mało ubrań jest dla mnie dobrych, ups!
a tam ups... brzmi jak zakupy:Dmarrtka, MonikaDM, Paula44, renia83, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
U nas jest firma gdzie placimy do 33 dni z wlasnych srodkow pozniej rowniez placimy ale zus nam zwraca, w firmach ponizej 20 prac. Nie wiem jak to jest ale napewno musisz informowac tez pracodawce o ciaglosci zwolnienia.
-
Ag... wrote:a tam ups... brzmi jak zakupy:D
moje zakupy ubraniowe przełożyłam na jesień, wtedy się nie obejdzie...
-
Melula wrote:i skończyłam opróżnianie szafy. dwie półki puste, a walizka pełna. będzie co wywozić, ale okazało się, jak mało ubrań jest dla mnie dobrych, ups!
Gratuluję! U mnie po uporządkowaniu szafy miałam 4 wielkie torby ubrań za małych i innych wszelakich, których od dawna na sobie nie miałam.. Oddałam mamie, część sobie wzięła, część oddała dalej rodzinie. A tych dobrych i wyjściowych zostało mało.. teraz na wyprzedażach trochę się obkupiłam, więc na razie mam w czym wychodzić na miasto :p -
nick nieaktualnyWiecie co wynalazłam sobie problem.Poczytałam różne fora i artykuły o porodach naturalnych po wcześniejszym cc i się teraz boję porodu mimo iż jeszcze trochę czasu zostało -- no ale czas leci szybko dopiero były testy a tu już czas no usg połówkowe. Czy któraś z was jest po cesarce?
-
isabelle wrote:Gratulacje! Ja się zbieram od dawna, przy pierwszym podejściu odłożyłam dużą torbę do wyniesienia, ale wiem, że muszę zrobić kolejne podejście i pozbyć się złudzeń, że kiedykolwiek wcisnę się w big stary rozmiar 38
Ciążówki idą już w rozmiarze 42, nie wiem co musiałoby się w moim życiu stać, żebym wróciła do wczesnostudenckiego rozmiaru
Mowa o bluzkach, bo spodnie wchodzą w grę tylko ciążowe w tym rozmiarze, a jak wiadomo to trochę inne perspektywa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 19:10
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypolalola myślę że to dużo za taki komplet, (mimo że jest prześliczny) ja upatrzyłam 5-częściowy za 185zł, w tym co pokazałaś jest 6cz za 269zł więc duża różnica cenowa...
http://ewozki.eu/pl/p/Posciel-komplet-5-elementow-Blanca/582 jakbyś chciała przejrzećWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 19:29
polaola lubi tę wiadomość
-
polaola wrote:Dziewczyny co sadzicie o tych kompletach mysle ze sa w rozsadnej cenie http://www.maluszeksklep.pl/pl/posciel-klups-z-haftem--ptaszki--6-elementowa-1252.p.html
Ja też myślę, że drogo. Chyba, że to jakaś super jakość, ale tego nie ocenisz przez internet. Ładne wzory pościeli ma np. motherhood, 4-ro elementowy komplet kosztuje 169 zł http://motherhood.pl/sklep/posciel-4-elementowa-46Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 19:35
-
Ja narazie sie tylko rozgladam, ale juz chce wiedziec co i jak, dzieki za otrzezwienie co do ceny masz racje Kawa to troszke duzo.
Maz sie smieje ze w grudniu wsadzi mnie w wozek i pojedziemy do smyka i kupi mi co chce.
Jednak dzisiaj w nocy o 3 wymyslilam ze zaloze zeszyt i spisze co jest potrzebne od zaraz po urodzeniu, by moc odchaczac sobie co mamy.
Jak pisalam wiele rzeczy mam dostac, ale tak bardzo sie boje ze wszystko pozbieram w listopadzie moze.
Wiem mam byc pozytywna i prawie jestem.
U nas dwie kuzynki wlasnie urodzily dzieci, wiec w;-)razie watpliwosci Maz pojedzie z nimi po zakupy, ale chcialabym sama wybrac posciel, kocyki, czy wozek.
-
Polaola ja robię listę w Excelu z linkami do wybranych już ostatecznie rzeczy i też będę odchaczac. Idzie mi jak krew z nosa ale jak chcesz to napisz na priv wyśle ci wzor:) a ze smykiem fajny pomysł, mi maz też mówi zrób konkretną listę a później do sklepu się raz pojedzie i kupi wszystko na raz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 19:40
polaola lubi tę wiadomość