X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    Wyslac mozesz poczta tylko poleconym, a jak nie wierzysz pracodawcy to niestety za potwierdzeniem odbioru, bedzie drozej ale przyjdzie Ci zwrotka, ze otrzymali.Pilnuj tylko terminu by je wyslac do 7 dni od dnia nastepnego po dacie WYSTAWIENIA DRUKU NIE OD DNIA L-4. U mnie w pracy jeszcze niektorzy dzwonia do kadr i pytaja czy doszlo.

I nawet jak ZUS zacznie płacić świadczenia to zwolnienia wysyłać do pracodawcy?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    I nawet jak ZUS zacznie płacić świadczenia to zwolnienia wysyłać do pracodawcy?
    tak, pracodawca tez musi odnotowac ze jestes na L4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 18:34

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i skończyłam opróżnianie szafy. dwie półki puste, a walizka pełna. będzie co wywozić, ale okazało się, jak mało ubrań jest dla mnie dobrych, ups!

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    i skończyłam opróżnianie szafy. dwie półki puste, a walizka pełna. będzie co wywozić, ale okazało się, jak mało ubrań jest dla mnie dobrych, ups!

a tam ups... brzmi jak zakupy:D

marrtka, MonikaDM, Paula44, renia83, Ewelina88 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest firma gdzie placimy do 33 dni z wlasnych srodkow pozniej rowniez placimy ale zus nam zwraca, w firmach ponizej 20 prac. Nie wiem jak to jest ale napewno musisz informowac tez pracodawce o ciaglosci zwolnienia.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    a tam ups... brzmi jak zakupy:D
    ha ha ha. zakupy, hm... wydałam część swoich oszczędności na ubranka dla malucha. resztę odłożyłam na pozostałą wyprawkę. Muszę chodzić w tym, co mam :) moje zakupy ubraniowe przełożyłam na jesień, wtedy się nie obejdzie...

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:

Gratuluję! U mnie po uporządkowaniu szafy miałam 4 wielkie torby ubrań za małych i innych wszelakich, których od dawna na sobie nie miałam.. Oddałam mamie, część sobie wzięła, część oddała dalej rodzinie. A tych dobrych i wyjściowych zostało mało.. teraz na wyprzedażach trochę się obkupiłam, więc na razie mam w czym wychodzić na miasto :p

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w trasie się poryczlam po kłótni z mężem. Poczytalam Wasze poranne wpisy i tak pomyślałam..dawno my się kłóciliśmy... I masz !! Niespodzianka. Chyba To tak podświadomie.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki moze tak oczyszczająco sie czasem przydaje. Aleee jedziecie na wakacje to napewno sie pogodzicie:P

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:23

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co wynalazłam sobie problem.Poczytałam różne fora i artykuły o porodach naturalnych po wcześniejszym cc i się teraz boję porodu mimo iż jeszcze trochę czasu zostało -- no ale czas leci szybko dopiero były testy a tu już czas no usg połówkowe. Czy któraś z was jest po cesarce?

• polaola Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie masz co sie bac dotrwajmy do porodu mysle ze teraz to to najwazniejsze. To jest pewne urodzic musimy. Tylko w terminie.

relgtv734oc66rli.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    Nie masz co sie bac dotrwajmy do porodu mysle ze teraz to to najwazniejsze. To jest pewne urodzic musimy. Tylko w terminie.
    haha no nie inaczej:D musimy:P

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co sadzicie o tych kompletach mysle ze sa w rozsadnej cenie http://www.maluszeksklep.pl/pl/posciel-klups-z-haftem--ptaszki--6-elementowa-1252.p.html

relgtv734oc66rli.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Gratulacje! Ja się zbieram od dawna, przy pierwszym podejściu odłożyłam dużą torbę do wyniesienia, ale wiem, że muszę zrobić kolejne podejście i pozbyć się złudzeń, że kiedykolwiek wcisnę się w big stary rozmiar 38 :) Ciążówki idą już w rozmiarze 42, nie wiem co musiałoby się w moim życiu stać, żebym wróciła do wczesnostudenckiego rozmiaru :)
    Pomarzyłam o rozmiarze 42. Nosiłam takie chyba na początku liceum. Teraz wchodzę w 44 lub 46, w zależności od firmy i modelu, a to i tak mniej niż przed ciążą :) Mowa o bluzkach, bo spodnie wchodzą w grę tylko ciążowe w tym rozmiarze, a jak wiadomo to trochę inne perspektywa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 19:10

MonikaDM lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polalola myślę że to dużo za taki komplet, (mimo że jest prześliczny) ja upatrzyłam 5-częściowy za 185zł, w tym co pokazałaś jest 6cz za 269zł więc duża różnica cenowa... :)

http://ewozki.eu/pl/p/Posciel-komplet-5-elementow-Blanca/582 jakbyś chciała przejrzeć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 19:29

polaola lubi tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    Dziewczyny co sadzicie o tych kompletach mysle ze sa w rozsadnej cenie http://www.maluszeksklep.pl/pl/posciel-klups-z-haftem--ptaszki--6-elementowa-1252.p.html

Ja też myślę, że drogo. Chyba, że to jakaś super jakość, ale tego nie ocenisz przez internet. Ładne wzory pościeli ma np. motherhood, 4-ro elementowy komplet kosztuje 169 zł http://motherhood.pl/sklep/posciel-4-elementowa-46

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 19:35

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie sie tylko rozgladam, ale juz chce wiedziec co i jak, dzieki za otrzezwienie co do ceny masz racje Kawa to troszke duzo.
    Maz sie smieje ze w grudniu wsadzi mnie w wozek i pojedziemy do smyka i kupi mi co chce. ;-)
    Jednak dzisiaj w nocy o 3 wymyslilam ze zaloze zeszyt i spisze co jest potrzebne od zaraz po urodzeniu, by moc odchaczac sobie co mamy.
    Jak pisalam wiele rzeczy mam dostac, ale tak bardzo sie boje ze wszystko pozbieram w listopadzie moze. ;-)
    Wiem mam byc pozytywna i prawie jestem.
    U nas dwie kuzynki wlasnie urodzily dzieci, wiec w;-)razie watpliwosci Maz pojedzie z nimi po zakupy, ale chcialabym sama wybrac posciel, kocyki, czy wozek. ;-)

relgtv734oc66rli.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki łoł ta blanca ma cudeńka http://blanca.com.pl/

relgtv734oc66rli.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaola ja robię listę w Excelu z linkami do wybranych już ostatecznie rzeczy i też będę odchaczac. Idzie mi jak krew z nosa ale jak chcesz to napisz na priv wyśle ci wzor:) a ze smykiem fajny pomysł, mi maz też mówi zrób konkretną listę a później do sklepu się raz pojedzie i kupi wszystko na raz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 19:40

polaola lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 558 559 560 561 562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ