X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Twoje łowy też udane;) Dużo dałaś za wszystko?
    We wtorki wszystko jest po 1zł :)

201501145565.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki :)
    Gratuluje udanych wizyt! Trzymam kciuki za kolejne :)
    Śliczne te wasze ubranka, a jeszcze za takie ceny! :) tez sie wybiore na jakies łowy, ale to dopiero jak poznam plec. Mam nadzieje ze juz na nastepnej wizycie- czwartek w przyszlym tyg :) Bell patrzylam na to forum gender ale niestety z moich zdjec nic a nic nie wynika :(

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się na te szczegółowe badanie połówkowe mam je w za tydzień w poniedziałek o 16.00 koszt badania 270zł 2d, 370zł 3d niewiem skąd aż taka różnica przecież to tylko przełączenie jednego guzika :/
    Tym razem powiem że chce dowodu na płeć mam NADZIEJĘ że w końcu się dowiem BOZIU.... co ja mam z tym moim Bąbelkiem :)

Ewelina88, marrtka lubią tę wiadomość

• belldandy Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 wrote:
    Śliczne te wasze ubranka, a jeszcze za takie ceny! :) tez sie wybiore na jakies łowy, ale to dopiero jak poznam plec. Mam nadzieje ze juz na nastepnej wizycie- czwartek w przyszlym tyg :) Bell patrzylam na to forum gender ale niestety z moich zdjec nic a nic nie wynika :(
    To faktycznie macie dziwne ujecia, z nie widac:) ja prosilam na prenatalnych o zdjecie profilemto mam, a dodatkowe nocnikowe wycielam z filmiku z badania:)

kejti91 lubi tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka88 wrote:
    Wiki, a ile masz wzrostu?

Ja też jakoś puchnę, chociaz wcale nie jem jakoś dużo. W pierwszym trymestrze jadłam więcej, ale teraz już się uspokoiłam. Palce mi puchną i często ściągam obrączkę i pierścionki.

Ja mam 170 cm wzrostu. Pierścionki nosze cały czas i nie puchnę. Spodnie też raczej 36/38 np z orsaya. Ale po udach i pupie widzę. No i biust!! Ale przede wszystkim brzuch!!!

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 wrote:
    Tak Ci dziewczyny pisaly ze nic nie widac? bo samej czasem ciezko stwierdzic co jest co

[*] 2014 i 2016
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chodzicie często sisiu? Bo ja ostatnio bardzo często, tak jak na początku ciąży. Nie jest to chyba zapalenie pęcherza czy coś, bo nic mnie nie piecze i nie boli. Już mam schizę. Nie piję jakoś więcej niż wcześniej.

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też podczytywałam karoolii pamiętnik, tak fajnie prowadzony, ze zdjęciami itp. A tu takie zmartwienie :(

belldandy a ta biedna dziewczyna z grudniówek to miała jakieś objawy zbliżającego się porodu przedwczesnego, czy nagle to wszystko się stało? Kurcze co za tragedie , biedne dziewczyny , biedne maleństwa :(

marrtka ja też jakoś w 17 tygodniu zaczęłam znowu siusiu robić bardzo często, załatwiłam się i po krótkim czasie znowu do toalety, albo to hormony albo macica uciska na pęcherz moczowy, ona potem się podniesie trochę i już nie powinno być z tym problemu większego. To normalne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 14:49

mhsvp07w3ex0n696.png
  • aswariatka Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!! Mam pytanie! Czy zdarzyło Wam się umówić do lekarza przed terminem następnej wizyty tylko dlatego, żeby się uspokoić, bo np się denerwowałyście??? Ja mam następną wizytę 10.09 i to jeszcze tyle czasu... w sumie nic mi się nie dzieje, ale jestem jakaś taka niespokojna, chciałabym, aby lekarz zajrzał do maleństwa czy wszystko ok. Chcę iść do innego niż mój prowadzący, bo on jest na urlopie. Myślicie, że mnie nie wyśmieje???

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra89 wrote:
    belldandy, nie wiedzialam ze juz taka historia byla. Masakra az czlowiek sie boi. Co to sie teraz dzieje, najlepiej odpoczywac i miec wszystko w nosie byle dotrwac do terminu porodu.

Hej. Uwierz mi że jak juz dotrwa się do porodu, to później człowiek boi sie jeszcze bardziej. Czy noworodek mam wszystkie odruchy, czy na czas podnosi główkę, czy dobry ma słuch i wzrok... a w szkole tez się o niego codziennie trzeba bać. Tak juz będzie zawsze.

ania_29 lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gwiazdeczka ;* Boję się jeszcze cukrzycy ciążowej, mam niedoczynność tarczycy, to kto wie, co się może przypałętać. Lepiej nie będę krakać. Kawy już prawie nie słodzę, fee :D Wizytę u gin mam za 2 tyg, ale już w ten piątek pójdę zrobić mocz i morfologię, bo nie wytrzymie :D

dxomkrhms4puy6o2.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Tak Ci dziewczyny pisaly ze nic nie widac? bo samej czasem ciezko stwierdzic co jest co
    nie nie. Wiesz co nawet nie dodawalam tam zdjecia bo mam tylko 3 zdjecia: z 9,11 i 15 tyg na ktorych raczej nic nie widac.

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswariatka wrote:
    Dziewczyny!!! Mam pytanie! Czy zdarzyło Wam się umówić do lekarza przed terminem następnej wizyty tylko dlatego, żeby się uspokoić, bo np się denerwowałyście??? Ja mam następną wizytę 10.09 i to jeszcze tyle czasu... w sumie nic mi się nie dzieje, ale jestem jakaś taka niespokojna, chciałabym, aby lekarz zajrzał do maleństwa czy wszystko ok. Chcę iść do innego niż mój prowadzący, bo on jest na urlopie. Myślicie, że mnie nie wyśmieje???

Jak masz jakiekolwiek obawy to idź i sprawdź :) ja jestem egoistką i zapisałam się dodatkowo na za tydzień(mimo że miałam wczoraj wizyte prv) tylko dlatego że chcę znać już płeć a moja gin się śpieszyła i mnie zbyła..

MonikaDM lubi tę wiadomość

• kejti91 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswariatka wrote:
    Ja raz poszlam 2 tyg wczesniej niz lekarz kazal bo sie denerwowalam. A raz tez bylam u innego bo mialam maly wypadek i sie stresowalam. Moj lekarz byl wtedy na urlopie. Lekarz na pewno Cie zbada :)

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswariatka wrote:
    Ja bym się chetnie umówila,bo martwię sie nierównym tetnem Małej,ale byłam dziś u położnej i wybiła mi z głowy wszelkie wątpliwości,kazała wręcz wyrzucić detektor tetna,bo mówi,ze tętno to się bada po 25tygodniu, gdy jest w miarę równe, unormowane,a nie teraz gdy dziecko rusza się jak szalone i tetno jest nierówne.Mówię tez jej,że ja długo leże,to mam skurcze,a ona mówi,że to nie skurcze,tylko więzadła, jak długo lezę,to się zastoją i gdyby cos mam wziąć od czasu do czasu nospę.Ja mam wizytę 5 wrzesnia.

Silatan lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    ja też podczytywałam karoolii pamiętnik, tak fajnie prowadzony, ze zdjęciami itp. A tu takie zmartwienie :(

belldandy a ta biedna dziewczyna z grudniówek to miała jakieś objawy zbliżającego się porodu przedwczesnego, czy nagle to wszystko się stało? Kurcze co za tragedie , biedne dziewczyny , biedne maleństwa :(

marrtka ja też jakoś w 17 tygodniu zaczęłam znowu siusiu robić bardzo często, załatwiłam się i po krótkim czasie znowu do toalety, albo to hormony albo macica uciska na pęcherz moczowy, ona potem się podniesie trochę i już nie powinno być z tym problemu większego. To normalne

Pisała, że miała uczucie, że brzuch się obniża, że ciągnie do dołu i ruchy czuła bardzo nisko. Dodatkowo mówiła, że miała wrażenie, że coś jej ciagle leci i pojechała na IP, a tam się okazało, że pęcherz w kanale rodnym, rozwarcie na jeden palec, sączące się wody płodowe.. Teraz pęcherz niestety pękł, wody ciekną nadal..Ale mały jest silny, fika, bryka, serce ładnie bije 160 u/ minute. Dostała sterydy na rozwój płuc, ale niestety w szpitalu przyjmują skrajne wcześniaki od 24 tc, a ona jest chyba w 21.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 15:18

[*] 2014 i 2016
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeczytalam na grudniówkach.Dziewczyny, wyciągnijmy z tej historii nauke,żeby zwracac uwagę na ciagnięcie brzucha w dół i mokre majtki,że tak powiem,ale proszę Was,nie myślmy o tym za duzo.Jest tyle przypadków niefortunnych,ale nas to nie musi spotkać.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam dziś o glukoze też.Mam przyjść na czczo,więc najlepiej z samego rana, bede czekać 2 godziny niestety.Glukoze kupiłam w aptece 4,20zł.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Tymi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z całym szacunkiem do Was Kochane ale nie jestem za tym zeby pisać tu o takich przypadkach jak któraś to ciekawi niech sobie wejdzie i poczyta jej pamiętnik , współczuje jej ale takie wiadomości schizuja niepotrzebnie i nie wprowadzają dobrej atmosfery , za chwile co druga bedzie niespokojna bo 1) bedzie jej sie wydawało ze czuje nisko ruchy2 ) bo ma za mokro i to pewnie wody itd itd , sama zeschizowalam a za godz wizyta i po co to???? Wspieramy sie ale omijający tskie tematy , co innego nasza Agnb6 ;) także mam nadzieje ze nikogo nie uraziłam tym co napisałam , a wyprzedzając twierdzenie co niektórych ze moze nam to pomoc cos rozpoznać odpowiem - nie nie pomoże każda z nas ma na tyle silna intuicje i zna swoje ciało ze od razu byśmy reagowaly :))))

MartaKD, zielarka, Ewelina88, bluegirl89, Kawa lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • MartaKD Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    Z całym szacunkiem do Was Kochane ale nie jestem za tym zeby pisać tu o takich przypadkach jak któraś to ciekawi niech sobie wejdzie i poczyta jej pamiętnik , współczuje jej ale takie wiadomości schizuja niepotrzebnie i nie wprowadzają dobrej atmosfery , za chwile co druga bedzie niespokojna bo 1) bedzie jej sie wydawało ze czuje nisko ruchy2 ) bo ma za mokro i to pewnie wody itd itd , sama zeschizowalam a za godz wizyta i po co to???? Wspieramy sie ale omijający tskie tematy , co innego nasza Agnb6 ;) także mam nadzieje ze nikogo nie uraziłam tym co napisałam , a wyprzedzając twierdzenie co niektórych ze moze nam to pomoc cos rozpoznać odpowiem - nie nie pomoże każda z nas ma na tyle silna intuicje i zna swoje ciało ze od razu byśmy reagowaly :))))
    Jestem podobnego zdania.

Tymi lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 597 598 599 600 601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: