X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • agattee Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. My obecnie jesteśmy na urlopie w Polsce. Pogoda niestety wietrzna i dzis dopadł mnie lekki kaszel. Kiedyś pisalyscie o jakiś tabletkach na gardlo dla ciezarnych. Pamięta któraś jakie to byly? Ewentualnie jakiś syrop? Bede wdzieczna za przypomnienie :)
    Co do wagi to tu na szczęście nie mam (nie ma to jak babcine obiadki :P) ale na ostatniej wizycie bylo 54,3 a startowałam z 53kg wiec w sumie mozna powiedzieć ze nie jest zle (chociaż dla mnie kazdy dodatkowy kg to zmora ale wiem ze wszystkiego pozniej sie pozbede ;) )

wff22n0ab6iac00e.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula widzę że podoba Ci się moje imię (Agata) :D Agatki sa faaaajne :D

MonikaDM, polaola lubią tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Miłego dnia Kochane, Trzymam kciuki za wizyty. Ja dzisiaj mam dużo prania po przyjeździe no i muszę coś ugotować.
    Waga rano prawie 67 (a zaczynałam od 59). Upsss. Dużo.

Wiki, a ile masz wzrostu?

Ja też jakoś puchnę, chociaz wcale nie jem jakoś dużo. W pierwszym trymestrze jadłam więcej, ale teraz już się uspokoiłam. Palce mi puchną i często ściągam obrączkę i pierścionki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :))

Mi imię Alinka kojarzy się z koniem, mmm piękny był kasztanek ! :)

Umówiłam się na wizytę na NFZ na czwartek za tydzień, do starego dziada który kiedyś mnie "leczył" mam nadzieję że potwierdzi mi ostatecznie płeć. Teraz się nie dziwię że niektóre z Was muszą tyle czekać na wizyty z nfz, żeby dostać się do dobrego gina bezpłatnie usłyszałam termin 30 września albo październik... OLA BOGA! :/ Wiem że do innych lekarzy są kolejki ale żeby do ginekologa? i to aż takie?

Zielarka Ty uważaj bo raz te klejnociki są a raz znikają hahah :) nie żebym mówiła o swoim przypadku haha :D

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa ale mówiłaś o tym, że jesteś w ciąży i musisz wykonać badanie?

Co do imion dla pociech to oczywiście powinnyśmy mieć gdzieś opinie innych , bo to nasze dzieci a nie innych, niech sobie porobią dzieci i je sobie nazywają jak chcą, najważniejsze żeby nie tyle co nam się imię podobało ale tez aby nie skrzywdzić takim imieniem naszego dziecka, aby dzieciaki w przyszłości się nie wyśmiewały bo wiadomo, jak to bywa.

MonikaDM lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis 51,2- zaczynałam od 46/47- nie pamietam.

Stresol mega, maluje paznokcie a reka mi sie trzesie:)

wizyta o 13.00 proszę o kciuki:)

Paula44, Ewelina88, M4DZI4, nix, bluegirl89 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:59

• kamilaaa_88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :)
    Wiki olej system, nie stresuj się i myśl o maleństwie, a reszta się ułoży <3
    Gratuluję udanych wizyt i zaciskam kciuki za dzisiejsze wizyty :)
    Zielarko - Zoja to bardzo ładne imię :)
    Muszę się z wami podzielić moim snem, w wielkim skrócie: UWAGA! Byłam wojowniczym żółwiem ninja :P (takim jak teraz reklamują, że w kinach film leci) i byłam mega waleczna, miotałam mieczem jak szalona :P normalnie science fiction. Jak się obudziłam w srodku nocy to poryczałam się ze śmiechu.
    Odkąd jestem w ciąży to mam takie dziwne sny, że szok no i często sny erotyczne, a przed ciążą nigdy takie zboczone rzeczy mi się nie śniły.
    Ale ten żółw ninja to mówię wam jak w realu się czułam :P

MonikaDM, Paula44, Wiki81, neharika lubią tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko nic nie mówiłam, przyjdę do niego i powiem że chcę by potwierdził mi płeć i zajrzał czy wszystko ok, bo co dwie opinie to nie jedna ;) to jest nfz musi mi zrobić te badanie :) co innego gdybym cały czas tam chodziła, ale ciążę prowadzę prywatnie więc chyba go nie zbawi zajrzeć ? :)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia słoneczkiem? umnie zraz lunie chyba deszcz, jest brzydko, zimno i szaro :)

• kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też buro i ponuro :/
    Zmykam tradycyjnie do babci, do wieczora :)

relg8iikn5mn7s8i.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    U nas też słonecznie ale i wietrznie, właśnie wstawiłam pierwsze pranie, zaraz się skończy i puszczę 2 pralkę :)
    Muszę się pochwalić, że chyba jakieś moce mnie nawiedziły bo od tygodnia biegam i wszędzie sprzątam, każdą szufladkę i szafeczkę.. :P wczoraj się wzięłam za pokój komputerowy męża i to co tam znalazłam to o pomstę do nieba woła.. Chyba dawno tam nie sprzątał..:P Zeszyty i książki w biurku to pamiętają jeszcze czasy gimnazjum.. Ogólnie raj dla pająków i roztoczy. Kiedyś mu powiedziałam, że chociaż w jego pokoju ma trzymać porządek i sprzątać, ale gdzie tam.. Wszystko jak zawsze na mojej głowie. Zobaczymy jak długo będzie tam ogarnięte.. A dziś muszę się zabrać za nasze dokumenty i wszystko ładnie posegregować i powkładać w teczki..

Agata na gardło tabletki ISLA, a na kaszel syrop PRENALEN, mi pomogło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 10:34

Silatan lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

jonka91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaaa_88 wrote:
    Wiki olej system, nie stresuj się i myśl o maleństwie, a reszta się ułoży <3
    Gratuluję udanych wizyt i zaciskam kciuki za dzisiejsze wizyty :)
    Zielarko - Zoja to bardzo ładne imię :)
    Muszę się z wami podzielić moim snem, w wielkim skrócie: UWAGA! Byłam wojowniczym żółwiem ninja :P (takim jak teraz reklamują, że w kinach film leci) i byłam mega waleczna, miotałam mieczem jak szalona :P normalnie science fiction. Jak się obudziłam w srodku nocy to poryczałam się ze śmiechu.
    Odkąd jestem w ciąży to mam takie dziwne sny, że szok no i często sny erotyczne, a przed ciążą nigdy takie zboczone rzeczy mi się nie śniły.

Hej wszystkim prawie o poranku ;-)
    Ja również mam wyraziste sny, także te erotyczne. Ostatnio mąż obudził mnie nad ranem bo coś krzyczałam, żeby czegoś mi nie zabierali. :-D

A tak poza tym sprzątam od rana przyszły pokoik dla dziecka. Odkażam, szoruję, poleruję, ale trochę mnie już pobolewa brzuch, więc zrobiłam sobie przerwę na delikatną herbatę.
    Pochwalę się Wam, że zapisałam się na dodatkowy niemiecki (tak, żeby sobie pokonwersować i przypomnieć). Dzisiaj mam pierwsze spotkanie :-)

Poza tym jadę na koniec sierpnia na wystawę psów. I to pewnie jest nasza ostatnia wystawa przed porodem :-D Chyba, że ktoś nam wystawi sukę i ją zawiezie i przywiezie. W przyszłym roku marzy mi się zrobienie championatu w Niemczech i podróżowanie z dzieckiem. Ale to takie raczej mało realne.

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty.

• szpilka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie Kochane
    trzymam kciuki za wizyty u mnie kolejny zabiegany dzien, wiec jak sie uda wpadne wieczorem

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas piękne słońce ale chłodno, czuć już wrzesień...moja ulubiona pogoda :)

Izabelka88, Tymi, MonikaDM lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaaa_88 wrote:

Kopulujący żółw - ;)

Trzymam kciuki za wizyty.

Ja też chciałabym zrobić porządek. . . Głównie w biurze i kuchni.

Na 12 idę do fryzjera, bo wyglądam jak doopa za krzoka.
    Pogoda do bani.
    Maz w pracy, ale jutro zabiera mnie do sklepu, bo w końcu wybrał płytki i będzie robił dużą łazienkę! No! Jestem zadowolona.

Od ostatniej wizyty tydzień minął. . . Kurde. . Cala wieczność.

Cycki mnie bolą. A dalej są małe. :( no i o co tu chodzi. ..

Silatan - jakiego masz psa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 11:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Kopulujący żółw - ;)

Trzymam kciuki za wizyty.

Ja też chciałabym zrobić porządek. . . Głównie w biurze i kuchni.

Na 12 idę do fryzjera, bo wyglądam jak doopa za krzoka.
    Pogoda do bani.
    Maz w pracy, ale jutro zabiera mnie do sklepu, bo w końcu wybrał płytki i będzie robił dużą łazienkę! No! Jestem zadowolona.

Od ostatniej wizyty tydzień minął. . . Kurde. . Cala wieczność.

Cycki mnie bolą. A dalej są małe. :( no i o co tu chodzi. ..

Solatan - jakiego masz psa?

Mam aż dwa: owczarka australijskiego (wpakowałabym zdjęcie, ale nie wiem jak i nie mam konta premium) i labradora ale bez rodowodu. :-)

‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ