*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiki81 na nerwy polecam difergan i masz wszystko prawie w dupie. W poprzedniej ciazy lataly noze lyzki i wiele brzydkich slow obecnie staram sie byc oaza spokoju. Mowie mezowi ze za chwile doprowadzi mnie doszalu, albo poprostu zamykam gebe i mam to w d...pie. Nerwy musimy sobie niestety uciąć
bedzie okej.
Wiki81 lubi tę wiadomość
-
polaola wrote:Wiki81 na nerwy polecam difergan i masz wszystko prawie w dupie. W poprzedniej ciazy lataly noze lyzki i wiele brzydkich slow obecnie staram sie byc oaza spokoju. Mowie mezowi ze za chwile doprowadzi mnie doszalu, albo poprostu zamykam gebe i mam to w d...pie. Nerwy musimy sobie niestety uciąć
bedzie okej.
Czemu dopiero teraz piszesz o takim cudzie?
Zapodałabym sobie i mężowi
-
Dziś rozmawiałam z moją ciocią, zapytała o to jakie imię wybraliśmy, gdy jej odpowiedziałam, zaczęła lamentować, że nie, że nie ładne, żebyśmy wymyślili coś innego. Powiedziałam jej spokojnie na każdy z tych lamentów, że już wybraliśmy i nam sie podoba a ona w ostatnim porywie rozpaczy powiedziała, żebyśmy zmienili imię DLA NIEJ
no sorry, ale to nie jest dostateczny argument
Wiem, że to może nietypowe imię ale bez przesadynie aż tak nietypowe by tak lamentować
rozśmieszyło mnie to
Osobiście prędzej bym sobie język odgryzła niż komukolwiek mówiła jakie imię ma nadać swojemu dzieckuAg..., Maud11 lubią tę wiadomość
-
Zielarka niezla ciotka... A nie pochwalisz nam sie imieniem:)??
Ja dzis juz totalnie olałam teściową, ale po tekscie zeby go w szkole Kostuch nie przezywali autentycznie wyszlam do drugiego pokoju i juz nic nie mowilam. Poprostu jak to sie mowi mam na nią wyj***ne:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 21:44
MonikaDM, zielarka, jonka91, rastafanka, Maud11 lubią tę wiadomość
-
A powiem
Zoja Zofia (Zoja z Gr-Życie)
Moi teściowie jeszcze nie wiedzą i nie wiem całkiem, jak zareagują, teściową mam kosmitkę więc liczę się ze wszystkimi możliwościamiMężowi i córce bardzo się podoba to zestawienie więc chyba sprawa juz przesądzona.
Ag..., Tymi, nix, jonka91, Ewelina88, rastafanka, Maud11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Przyznam się szczerze, ze nie spotkałam sie jeszcze. Ale kurcze ma cos w sobie.
Powiem ci, że patrząc przez pryzmat twoich fotek, w sensie stylu wydaje mi sie ze bedzie pasować.
Wiesz pozatym rodzice, tesciowie i ludzie w tym wieku jednak wolą uslyszec o imionach standardowych czyt popularnych i w tym tkwi problem.
kurna... fajnie. podoba mi sie
-
nick nieaktualny
-
moja starsza córka ma na imię Łucja po mojej babci. Ciocia dziś zapytała: "Dlaczego nie jakieś imię rodzinne?" Rodzinne czyli jakie? Jedyne sensowne już nadałam, zostały jeszcze Genowefa, Pelagia i Kazimiera
które poodoba się cioci najbardziej?
Tymi, nix, jonka91, bluegirl89, Maud11 lubią tę wiadomość
-
tak to już jest. my byliśmy u rodziców na Mazurach. Moja bratowa zapytała, jak chcemy nazwać nasze dziecko. Niezależnie od płci, powiedziałam, że dla chłopca Adam albo Karol... a ona od razu: "ee, nie podoba mi się. Ja bym nazwała Łukasz". Ja do niej, że miała już swoją szansę, dwukrotnie i inaczej nazwała, a ona "że żałuje, że dała swojemu synowi Kacper, bo to takie dziecinne imię". A wiecie, co najgorsze, że dziecko siedziało z nami przy stole, a ma 12 lat, więc jest świadomy co się mówi.
Zrobiło mi się go żal, więc ratowałam sytuację, że to imię ładne i akurat wtedy popularne, więc niech się cieszy, że ma zdrowe dziecko -
No bo prawda taka ze nie dogodzisz wszystkim. Jedna bedzie chciała Jessice czy Vanesse jedna Czesławe, Anie, Kasie a inna Krysie czy Marysie (pisalam losowe imiona- mam nadzieje ze nikogo nie urazilam). TRzeba zagryzc zeby i chyba nie wchodzic w dyskusje bo to nie ma sensu.
Moja babcia marudzila jak kuzynka Igor nazwala syna- teraz sie przyzwyczaila i jest kochany Igorus.
Ludzie nie mają wyobraźni- a i tak nawet jak ktos powie ze ładne to za plecami powie " jak ona dala temu dziecku na imie"Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 22:07
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
moi rodzice nie wybrzydzają. czasami tylko nie zabierają głosu, ale to w przypadku, gdy w ich rodzinach to imię już było i żeby nie nakłaniać, bo wiadomo...
mój tata ma mega poczucie humoru i jemu imiona łatwo się kojarzą, ale to raczej żartobliwie a nie złośliwie...
np. dla chłopca miał być Adam - tak miał na imię tata mojej mamy i wujek taty, więc wiadomo, że im przychylne, ale nie wypowiadali się
Dla dziewczynki mam typy: Alina, Alicja lub Agatka. Tata nie zabrał głosu, bo jego pierwsza dziewczyna miała na imię Alina, a dla niego Agata "nogą zamiata"Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 22:12
-
U mnie też mama wolałaby Kornelie, ale to moje dziecko i jeśli kiedykolwiek będę miała córeczkę dam jej Hania. To imię podoba mi się od kilku lat.
Co do chłopca, to ciągle się zastanawiam i już sama nie wiem... Aluś czy Antoś.zielarka lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016