X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • polaola Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 na nerwy polecam difergan i masz wszystko prawie w dupie. W poprzedniej ciazy lataly noze lyzki i wiele brzydkich slow obecnie staram sie byc oaza spokoju. Mowie mezowi ze za chwile doprowadzi mnie doszalu, albo poprostu zamykam gebe i mam to w d...pie. Nerwy musimy sobie niestety uciąć ;-) bedzie okej.

Wiki81 lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth skąd ja znam ten problem... mi nie kazali leżeć tylko prowadzić spoczynkowy tryb życia i nie dźwigać. Ale sporo leżę...

Jutro kontrola szyjki + usg połówkowe. Trzymajcie kciuki od 10.30!!!

Fucina, nix, jonka91 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    Wiki81 na nerwy polecam difergan i masz wszystko prawie w dupie. W poprzedniej ciazy lataly noze lyzki i wiele brzydkich slow obecnie staram sie byc oaza spokoju. Mowie mezowi ze za chwile doprowadzi mnie doszalu, albo poprostu zamykam gebe i mam to w d...pie. Nerwy musimy sobie niestety uciąć ;-) bedzie okej.
    Oooo.... ciekawe :D Czemu dopiero teraz piszesz o takim cudzie? :D Zapodałabym sobie i mężowi :D

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś rozmawiałam z moją ciocią, zapytała o to jakie imię wybraliśmy, gdy jej odpowiedziałam, zaczęła lamentować, że nie, że nie ładne, żebyśmy wymyślili coś innego. Powiedziałam jej spokojnie na każdy z tych lamentów, że już wybraliśmy i nam sie podoba a ona w ostatnim porywie rozpaczy powiedziała, żebyśmy zmienili imię DLA NIEJ :D no sorry, ale to nie jest dostateczny argument :D :D :D
    Wiem, że to może nietypowe imię ale bez przesady :D nie aż tak nietypowe by tak lamentować :D rozśmieszyło mnie to :D
    Osobiście prędzej bym sobie język odgryzła niż komukolwiek mówiła jakie imię ma nadać swojemu dziecku :D

Ag..., Maud11 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka niezla ciotka... A nie pochwalisz nam sie imieniem:)??
    Ja dzis juz totalnie olałam teściową, ale po tekscie zeby go w szkole Kostuch nie przezywali autentycznie wyszlam do drugiego pokoju i juz nic nie mowilam. Poprostu jak to sie mowi mam na nią wyj***ne:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 21:44

MonikaDM, zielarka, jonka91, rastafanka, Maud11 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem :) Zoja Zofia (Zoja z Gr-Życie)
    Moi teściowie jeszcze nie wiedzą i nie wiem całkiem, jak zareagują, teściową mam kosmitkę więc liczę się ze wszystkimi możliwościami ;) Mężowi i córce bardzo się podoba to zestawienie więc chyba sprawa juz przesądzona.

Ag..., Tymi, nix, jonka91, Ewelina88, rastafanka, Maud11 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Zojka już jest na tutejszym forum :) Ciekawe imię :)

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:58

• Ag... Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam się szczerze, ze nie spotkałam sie jeszcze. Ale kurcze ma cos w sobie.
    Powiem ci, że patrząc przez pryzmat twoich fotek, w sensie stylu wydaje mi sie ze bedzie pasować.
    Wiesz pozatym rodzice, tesciowie i ludzie w tym wieku jednak wolą uslyszec o imionach standardowych czyt popularnych i w tym tkwi problem.

kurna... fajnie. podoba mi sie

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:59

• zielarka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja starsza córka ma na imię Łucja po mojej babci. Ciocia dziś zapytała: "Dlaczego nie jakieś imię rodzinne?" Rodzinne czyli jakie? Jedyne sensowne już nadałam, zostały jeszcze Genowefa, Pelagia i Kazimiera :D które poodoba się cioci najbardziej? :D

Tymi, nix, jonka91, bluegirl89, Maud11 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Melula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to już jest. my byliśmy u rodziców na Mazurach. Moja bratowa zapytała, jak chcemy nazwać nasze dziecko. Niezależnie od płci, powiedziałam, że dla chłopca Adam albo Karol... a ona od razu: "ee, nie podoba mi się. Ja bym nazwała Łukasz". Ja do niej, że miała już swoją szansę, dwukrotnie i inaczej nazwała, a ona "że żałuje, że dała swojemu synowi Kacper, bo to takie dziecinne imię". A wiecie, co najgorsze, że dziecko siedziało z nami przy stole, a ma 12 lat, więc jest świadomy co się mówi.
    Zrobiło mi się go żal, więc ratowałam sytuację, że to imię ładne i akurat wtedy popularne, więc niech się cieszy, że ma zdrowe dziecko :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo prawda taka ze nie dogodzisz wszystkim. Jedna bedzie chciała Jessice czy Vanesse jedna Czesławe, Anie, Kasie a inna Krysie czy Marysie (pisalam losowe imiona- mam nadzieje ze nikogo nie urazilam). TRzeba zagryzc zeby i chyba nie wchodzic w dyskusje bo to nie ma sensu.
    Moja babcia marudzila jak kuzynka Igor nazwala syna- teraz sie przyzwyczaila i jest kochany Igorus.

Ludzie nie mają wyobraźni- a i tak nawet jak ktos powie ze ładne to za plecami powie " jak ona dala temu dziecku na imie"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 22:07

MonikaDM lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy z czasem się przyzwyczają ;)

Ag..., MonikaDM lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moi rodzice nie wybrzydzają. czasami tylko nie zabierają głosu, ale to w przypadku, gdy w ich rodzinach to imię już było i żeby nie nakłaniać, bo wiadomo...
    mój tata ma mega poczucie humoru i jemu imiona łatwo się kojarzą, ale to raczej żartobliwie a nie złośliwie...
    np. dla chłopca miał być Adam - tak miał na imię tata mojej mamy i wujek taty, więc wiadomo, że im przychylne, ale nie wypowiadali się :)
    Dla dziewczynki mam typy: Alina, Alicja lub Agatka. Tata nie zabrał głosu, bo jego pierwsza dziewczyna miała na imię Alina, a dla niego Agata "nogą zamiata"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 22:12

• belldandy Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też mama wolałaby Kornelie, ale to moje dziecko i jeśli kiedykolwiek będę miała córeczkę dam jej Hania. To imię podoba mi się od kilku lat.

Co do chłopca, to ciągle się zastanawiam i już sama nie wiem... Aluś czy Antoś.

zielarka lubi tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oba fajne, zupelnie rozne- ja bym wybrala Antos aleee... to ja:)
    pozatym mialam kolege Alke z LO i poprostu mam skojarzenia- a tego sie nie wypleni:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 22:18

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby jednak mojej córci wyrósł siusiak zostałaby Wiktorem Krzysztofem ;)

FITop1.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam dziś lekarz powiedział na USG, że z tej naszej dziewczynki to tylko cudem można chłopa zrobić. On gwarantuje swoim doświadczeniem, że to laska, z resztą oboje widzieliśmy :)

zielarka, MonikaDM, jonka91 lubią tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula na tym etapie jajka świeciłyby już jak latarnia morska :D

Agus89, Paula44, jonka91 lubią tę wiadomość

FITop1.png
‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ