*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
I ja się zgadzam ze słowami Tymi, przeżywajmy swój wątek, wystarczająco dużo tu emocji.
Nie ma co się schozować, zdarzają się różne przypadki, przypomnę jednak, że zdecydowana większość dzieci rodzi się zdrowych i o czasie.MartaKD, Tymi, bluegirl89 lubią tę wiadomość
-
A mnie od dawna nurtuje jeden temat. Miałam już kiedyś zapytać ale boję się tutaj nieprzyjemnych reakcji. Ale dziś o tym dużo czytałam, myślałam itp. Czas bardzo szybko leci i trzeba się zdecydować. Dziewczyny co myślicie o szczepieniach dzieci?
-
To, że nie będziemy o tym pisać nie będzie oznaczało, że takie rzeczy się nie dzieją. Uważam, że pisać można o wszystkim, a to już od człowieka zależy czy się nakręca czy pozostawia dystans do pewnych spraw.
Ktoś zapytał czy miała objawy, to odpisałam. Nie widzę tutaj nic złego.Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Ewelina to jest ten temat który Cię nurtuje? Nad szczepieniami w ogóle nie się nie zastanawiałam. Na razie to dla mnie abstrakcja
Co do poruszonego wcześniej tematu - nie przeszkadza mi to ani trochę. Jednak ja z tych mniej fiksującychWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 15:58
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
belldandy wrote:To, że nie będziemy o tym pisać nie będzie oznaczało, że takie rzeczy się nie dzieją. Uważam, że pisać można o wszystkim, a to już od człowieka zależy czy się nakręca czy pozostawia dystans do pewnych spraw.
Ktoś zapytał czy miała objawy, to odpisałam. Nie widzę tutaj nic złego.
Oczywiście,że takie rzeczy sie dzieją.I teraz i w czasie porodu, byłam w szpitalu w styczniu,gdy w sali obok lezała kobieta, której bliźnieta zmarły, moja siostra ma córkę z porazeniem dziecięcym, z powodu niedotlenienia przy porodzie,kolezanka musiała urodzić martwe dziecko w 6 miesiącu,ale nie chce o tym myśleć co chwilę.zielarka lubi tę wiadomość
-
ania_29 wrote:Ewelina to jest ten temat który Cię nurtuje? Nad szczepieniami w ogóle nie się nie zastanawiałam. Na razie to dla mnie abstrakcja
-
MartaKD wrote:Oczywiście,że takie rzeczy sie dzieją.I teraz i w czasie porodu, byłam w szpitalu w styczniu,gdy w sali obok lezała kobieta, której bliźnieta zmarły, moja siostra ma córkę z porazeniem dziecięcym, z powodu niedotlenienia przy porodzie,kolezanka musiała urodzić martwe dziecko w 6 miesiącu,ale nie chce o tym myśleć co chwilę.
To skoro jesteś za tym, by nie pisać o takich rzeczach na forum, to czemu teraz wyszczególniasz takie przypadki zamiast napisać ogólnie, że też znasz różne historie? Robisz dokładnie to samo, o czym nie chcesz podobno czytaćWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 15:58
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
MartaKD wrote:Szczepienia tak-tradycyjne,tak jak my same byłyśmy szczepione, jestem rpzeciw zintegrowanym szczepionkom.
Co do nieszczepienia-to nie dla mnie.
Zaznaczam, to moje prywatne, subiektywne zdanieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 15:59
-
belldandy wrote:To skoro jesteś za tym, by nie pisać o takich rzeczach na forum, to czemu teraz wyszczególniasz takie przypadki... ?
Widze belldandy,że jesteś osoba, która wszystko dosłownie i zbyt mocno bierze do siebie.Niepotrzebnie. -
Ewelina jednym z ważniejszych elementów szczepionki jest thimerosal ja nie dość ze opoznilam szczepienia to zawsze prosiłam o pokazanie składu , niestety każde dziecko zaraz po urodzeniu dostaje szczepionkę na wzw typ B ktora zawiera ten składnik nawet nie powiadamiają co tym matki , przecież sa zamienniki, moj Tymek dostał np ja potem zobaczyłam nazwę w książeczce sprawdziłam na stronie dzieci z autyzmem tzn rodziców obwiniajacych szczepionki za autyzm i sie okazało ze jego szczepienie miało ten thimerosal , generalnie jestem przeciwnikiem choc podalam mojemu dziecku niektóre z nich , głupota dla mnie sa szczepienia na wirusa Rota których odmian jest mnóstwo , szczepienia to temat rzeka ale poczytajcie o thimerosalu i czytajcie etykiety , dla mnie to tez wielkie pranie kasy przez koncerny farmaceutyczne N ale to tylko moje zdanie
-
MartaKD wrote:Aby uwydatnić to,że takie rzeczy cały czas się dzieją wokół nas,ale nie muszą nas bezpośrednio dotknąć.
Widze belldandy,że jesteś osoba, która wszystko dosłownie i zbyt mocno bierze do siebie.Niepotrzebnie.
Nie tylko ja. Większość tutaj na forum bierze wszystko do siebie, a objawy to już szczególnie;pWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 16:00
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Tymi wrote:Ewelina jednym z ważniejszych elementów szczepionki jest thimerosal ja nie dość ze opoznilam szczepienia to zawsze prosiłam o pokazanie składu , niestety każde dziecko zaraz po urodzeniu dostaje szczepionkę na wzw typ B ktora zawiera ten składnik nawet nie powiadamiają co tym matki , przecież sa zamienniki, moj Tymek dostał np ja potem zobaczyłam nazwę w książeczce sprawdziłam na stronie dzieci z autyzmem tzn rodziców obwiniajacych szczepionki za autyzm i sie okazało ze jego szczepienie miało ten thimerosal , generalnie jestem przeciwnikiem choc podalam mojemu dziecku niektóre z nich , głupota dla mnie sa szczepienia na wirusa Rota których odmian jest mnóstwo , szczepienia to temat rzeka ale poczytajcie o thimerosalu i czytajcie etykiety , dla mnie to tez wielkie pranie kasy przez koncerny farmaceutyczne N ale to tylko moje zdanie
-
Dziewczyny macie rację, aby nie pisać ciągle o takich przykrych sytuacjach ale tak jak pytanie dotyczące: czy czuje się skracającą się szyjkę ,jak poznać twardnienie brzucha, czy pytanie czy są jakieś objawy w połowie ciąży zbliżającego się porodu wcale nie muszą oznaczać, że każda teraz będzie sobie coś wkręcała. Bo podejrzewam, że nasza kobieca intuicja sama nam podpowie ,aby działać natomiast informacje o takich niepokojących objawach mogą jednak tez nam pomóc.
belldandy dziękuje za odpowiedź.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 16:03
-
Gwiazdeczka27 wrote:Dziewczyny macie rację, aby nie pisać ciągle o takich przykrych sytuacjach ale tak jak pytanie dotyczące: czy czuje się skracającą się szyjkę ,jak poznać twardnienie brzucha, czy pytanie czy są jakieś objawy w połowie ciąży zbliżającego się porodu wcale nie muszą oznaczać, że każda teraz będzie sobie coś wkręcała. Bo podejrzewam, że nasza kobieca intuicja sama nam podpowie ,aby działać natomiast informacje o takich niepokojących objawach mogą jednak tez nam pomóc.
[b belldandy[/b] dziękuje za odpowiedź. -
Tymi dlatego ja mam zamiar zaznaczyć przed porodem, że nie życzę sobie szczepienia dziecka w szpitalu zaraz po porodzie. W wielu krajach np w Norwegi szczepi się dzieci po 3 miesiącu życia. Jestem właśnie na etapie robienia notatek ze składu szczepionek.
-
Nie ma co deliberować, chrońmy się nawzajem przed smutnymi informacjami z otoczenia. Dopóki któraś z nas nie stanie przed podobnymi dylematami, nie ma co przekazywać smutnych przypadków, bo i po co?
Gwiazdeczka27, Tymi, Ag..., nix lubią tę wiadomość