X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czemu Cię forum stresuje?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Dopiero nadrobiłam zaległość z wczorajszego dnia. :)
    Trasa ponad 300 km z teściową mnie wykończyła masakrycznie. :D Do tego jeszcze IKEA, Leroy Merlin i centrum handlowe. Dawno nie byłam tak zmęczona jak wczoraj. Nawet nie chciało mi się z mężem na Skype gadać. :) W ikei kupiłam tylko lampkę nad łóżeczko w kształcie kwiatka. Resztę wyprawki kupię przez internet, bo sama nie ogarnę tego tematu. :D

Co do bolerek. :D Też ich nie lubię. Ślub miałam w maju. Było chłodno ok. 15 stopni. I tydzień przed ślubem dokupiłam na allegro luźny sweterek. Uważam, że ładnie wyglądał. Choć ludzie na mnie dziwne spoglądali, bo w mojej okolicy królują tylko bolerka. I do tego jeszcze satynowe. :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belldandy poloz sie wygodnie i przycisnij palcami to bolace miejsce jesli jest po prawej stronie i przy mocniejszym ucisnieciu przestaje bolec jedz do szpitala, jezeli boli dalej wez nospe poczekaj godzine jak nie przejdzie jedz do szpitala, jezeli nie jestes w stanie zjesc nospy i poczekac godzine tez jedz do szpitala, bo to moze byc wzdecie, wiazadlo, nerwobol, promieniujacy bol krzyza z tych mniej groznych, ale tez promieniujacy bol nerki lub jednak ten nieszczesny wyrostek, wiec lepiej sprawdzic teraz niz za kilka dni lub przed samym slubem, obstawiam te mniej grozne przyczyny, ale jezeli Cie bardzo boli to jednak skonsultuj sie z lekarzem i wszystko bedzie dobrze

MartaKD, Gwiazdeczka27, neharika lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus,też kupiłam tę lampkę,ale mąz wybrał serduszkową:) Tez brałam ślub w maju,od rana padało, jak wychodziliśmy do kościoła wyszło słońce i było duszno.Nie miałam w planach nic na ramiona.Faktycznie grzeją emocje:) a wyglądałam tak:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/092c36259757.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd70c8f7fc03.jpg

Agus89, rastafanka, szpilka, isabelle, Wiki81, Maud11, jonka91, Kawa, polaola, Gwiazdeczka27, bluegirl89, Cynamonek30, M4DZI4 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam coś takiego:
    1z6a9g7.jpg

PS: Wesele w stylu góralskim stąd ten kapelusz na głowie męża. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 09:25

rastafanka, szpilka, Wiki81, isabelle, jonka91, Kawa, Maud11, MartaKD, polaola, Gwiazdeczka27, Cynamonek30, M4DZI4 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Mi wczoraj było tak zimno,ze pierwszy raz od poczatku ciązy weszłam do wanny,bo cały czas brałam prysznic tylko. Nie wziełam rano witamin i nie miałam mdłosci,więc będę je brała wieczorem:) Ale przyszła do mnie zgaga.Kolezanka,która własnie urodziła ssała w ciązy na zgagę gaviscon i rennie,nic innego jej lekarz nie zalecił.

Marta, ja mam zgagę ciągle. Nie mam jej tylko rano jak wstanę. Ciągle piję mleko, zaczęłam nawet myśleć, że to bardzo niesprawiedliwe, że nie ma mleka w automatach z napojami. Ile ja się naszukałam mleka na centralnym wracając w poniedziałek do domu! W końcu kupiłam jogurt pitny, ale nie pomógł tak, jak mleko. Moja przyjaciółka, która urodziła w lipcu radzi także, żeby dużą butlę mleka zabrać na porodówkę, miała podczas porodu straszną zgagę.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Śliczne zdjęcia wstawiłyście. Ale że Marta miała czarne włosy? Wow. Kojarzę jako blondynkę.

Bell moim zdaniem pogoda będzie typowo letnia. http://www.twojapogoda.pl/polska/slaskie/katowice/16dniowa

Ja zaczynam pracę na uczelni zawsze od października i nie pamiętam czy kiedyś były to dni niesłoneczne, czy chłodne. Wrzesień i początek października to początek ciepłej polskiej jesieni. Jeszcze bym nic na Twoim miejscu nie kupowała. Jak cos to taki prosty żakiet. Na chrzciny Ci się też przyda.

polaola a czy ten krem PupilOne to coś jak Sudocrem? Orientujesz się? Fajnie, że masz ładna cerę od niego.

Ja dziś odpoczywam w domu. Zrobię pierogi i pooglądam filmy. Synek u babci. pełen relax.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w domu dużo miodu i czytałam w internecie czy można miód w ciąży. A tam informacja, że jest dobry na zgagę (to do MartyKD) ale i na wymioty i mdłości

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Mam w domu dużo miodu i czytałam w internecie czy można miód w ciąży. A tam informacja, że jest dobry na zgagę (to do MartyKD) ale i na wymioty i mdłości

O! A ja mam aż dwa słoiki miodu w domu :D

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nix Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell, mnie teraz bolało przez 2 dni po lewej stronie, ale tak ze nic nie byłam w stanie zrobić, przeczytałam ze to moze jednak być fizjologiczne, trzeba wtedy nospe i położyć sie na boku po drugiej stronie ( nie na tej co boli)
    Jesli nie przejdzie to wtedy do lekarza koniecznie!
    I jeszcze tak sobie myśle: a moze to psychosoma przed ślubem?
    Daj znać jak sie czujesz potem!

nix
    rfxgvfxmuhtvflrq.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny:)
    Ja sie dzis wyspalam za wszystkie ostatnie dni:)
    babcia robi pierogi wiec juz wiem co bede jadla i dzis i jutro i pewnie pojutrze;)
    Wlasnie oglądalam w Pytaniu na Sniadanie o pozwie zbiorowym przeciwko szpitalowi Bonifratrow w Katowicach i teraz juz nie mam pojecia gdzie mam rodzic:/ koszmarnie to wygladało aczkolwiek nie wiadomo kto ma racje. No ale jak slysze ze polozna zamiast byc na sali wrzuca zdjecia na FB to chyba wsytarczy:/

A ja dzis z moim M mamy 10 latek odkad się znmy i jestesmy razem:D
    jak zobaczył rano przy wypakowaniu moj liscik z niespodzianką to az zadzwonil wzruszony:) a tymczasem ide sie ogarnąć.

Bell jak podejrzewasz chocby wyrostek to do lekarza. A moze to cos od nerek byc tez? mi przy wedrujacych nerkach wyrostek tez podejrzewali w milionie "prawdopodobnych diagnoz". Nie ma co zwlekac.

Paula44, M4DZI4 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:46

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uh nadrobiłam :)

Bell Ja brałam ślub dwa lata wstecz, 2 września- miałam bolerko na krótki rękaw, ustawiliśmy się przed wejściem, muzyka zaczęła grać i zapomniałam je włożyć-także poszłam goła i wesoła :) Bolerko możesz kupić za 35-65zł-takie ceny widziałam w Bielsku w kilku różnych sklepach-tyle samo kosztowało wypożyczenie jego. Pogoda może się jeszcze tysiąc razy zmienić np jak jechaliśmy do kościoła świeciło słońce, w czasie mszy lało, a jak wyszliśmy z kościoła to znowu słońce-po deszczu zostały tylko mokre plamy na chodniku :)

Isabell Przewijak w łazience to dobry pomysł, jak dzidziol zrobi więcej" to zawsze można od razu wypłukać pupcię w zlewie niż wycierać tysiącem chusteczek :) tylko musisz mieć ciepłą łazienkę (u mnie np jest bardzo chłodna)

Gwiazdeczko mam z tej samej seri mebli ikei taki słupek stojący, ale mam wrażenie że kurz aż się klei do niej :P

Dziewczyny piękne zdjęcia :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 10:27

• belldandy Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, sprawa z tym bólem wygląda tak, że miałam już w życiu takie " ataki" raz leżałam nawet tydzień w szpitalu i wyrostek wykluczyli. Stwierdzili, że albo to przydatki, albo na tle psychicznym bo tego boje się najbardziej, a mam tak silną autosugestię, że potrafię wywołać ból... Chore, wiem. Przeszło dopiero po lekach na nerwicę, których w ciąży jak wiadomo nie biorę.

Ból nie jest tak silny, że nie mogę funkcjonować, czuję kłucie po prawej stronie tam gdzie znajduje się wyrostek. Znam ten objaw, że boli jak się puści, z tym, że mnie boli właśnie jak dotykam, a nie jak puszczam... Dodatkowo boli mnie prawa nerka, taki tępy ból.

Właśnie robiłam sobie morfologię i jedyne co może niepokoić, to leukocyty, które wynoszą 10, a norma jest do 9,30 w moim laboratorium...
    O 15;30 mam USG tarczycy to może poproszę lekarza, żeby zerknął na wyrostek, może coś powie...

Oby do tego czasu ból ustąpił;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 10:31

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Czy Wy tez moglybyscie spaca cwly dzien? :D
    Wszystko na bieżąco czytam tak więc gratuluje udanych wizyt! <3 Ja mam jutro, chcialabym juz poznac plec :)
    Bell u mnie w nad ranem bylo to samo, bolalo mnie po prawej stronie, nawet jak podnosilam noge to czulam bol- w szpitalu tak sprawdzaja tez czy to wyrostek. Rowniez bylam juz kilka razy w szpitalu właśnie z tego powodu a wyrostek nadal mam. Polozylam sie, zasnelam i teraz juz nic nie boli. Mam nadzieje ze u Ciebir tez przeszlo.
    jesli chodzi o bolerko to ja mialam slub w kwietniu i byl jeszcze snieg! Malam suknie z odpinana koronkowa gora, rekawem 3/4 i na to do kosciola etola futerkowa. Wyobrazcie sobie jak ja wygladalam jak niektore osoby byly w futrach :D a mnie bylo cieplo :D Bell teraz sie wypada za wszystkie czasy to wrzesien bedzie ladny :)

Tez patrzylam na meble w ikei i bylo by co wybrac. Podobaja mi sie tez szare meble ale takie znalazlam tylko z firmy Bellamy . Moze komus jeszcze wpadlo cos w oko z szarych mebli?

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis u mnie w firmie matki boskiej pieniężnej. Powinien juz placic ZUS a tymczasem wyplata na koncie, z dodatkiem mieszkaniowym i wlasciwie dostalam wiecej niz zwykle:/ dziwne.

isabelle lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Hej.
    Śliczne zdjęcia wstawiłyście. Ale że Marta miała czarne włosy? Wow. Kojarzę jako blondynkę.

Bell moim zdaniem pogoda będzie typowo letnia. http://www.twojapogoda.pl/polska/slaskie/katowice/16dniowa

Ja zaczynam pracę na uczelni zawsze od października i nie pamiętam czy kiedyś były to dni niesłoneczne, czy chłodne. Wrzesień i początek października to początek ciepłej polskiej jesieni. Jeszcze bym nic na Twoim miejscu nie kupowała. Jak cos to taki prosty żakiet. Na chrzciny Ci się też przyda.

polaola a czy ten krem PupilOne to coś jak Sudocrem? Orientujesz się? Fajnie, że masz ładna cerę od niego.

Ja dziś odpoczywam w domu. Zrobię pierogi i pooglądam filmy. Synek u babci. pełen relax.
    Tak,mialam 10 lat czarne włosy, farbowałam:) od 1,5 roku mam blond:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    O! A ja mam aż dwa słoiki miodu w domu :D
    ja codziennie rano piję na czczo wodę z miodem i cytryną robioną dzień przed wieczorem.ale zgage mam i tak:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Dziewczyny dzis u mnie w firmie matki boskiej pieniężnej. Powinien juz placic ZUS a tymczasem wyplata na koncie, z dodatkiem mieszkaniowym i wlasciwie dostalam wiecej niz zwykle:/ dziwne.
    ja ostatnio się dowiedzialam,ze gdy jest więcej niz 20pracowników w firmie to firma wypłaca chorobowe,a później zus jej chyba zwraca czy jakoś tak.więc moze dlatego tak masz.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze jedno pytanie mam: czy ta siara z piersi to jest żółtawa,przezroczysta jak woda czy jaka?

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 659 660 661 662 663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ