*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ag... wrote:my wczoraj oglądalismy w Ikei taki przewijak
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20225334/
ale ze nie mamy miejsca na dodatkowy mebel i ja chcialam na lozeczko przewijak, to moj M stwierdzil ze do komody zamowi dodatkowe podwyzszenie i tą czesc do przewijania na wymiar, kupi zawiasy i sam taki zrobi:)
a czemu nie:D ciekawa jestem tylko kiedy bedzie mial na to czas.
My też nie będziemy mieć miejsca na przewijak w osobnym meblu, chociaż bardzo podoba mi się seria Hensvik http://www.ikea.com/pl/pl/search/?query=HENSVIK, z której planujemy kupić łóżeczko. Gdybyśmy mieli dla maleństwa osobny pokoik, pewnie właśnie na ten zestaw mebli byśmy się zdecydowali. No ale będzie tylko kącik w naszej sypialni... Co sądzicie o przewijaku w łazience? Mamy sporą łazienkę w nowym mieszkaniu i tak się zastanawiam, czy takie rozwiązanie ma szansę się sprawdzić? -
Isabelle wydaje mi się, że dziecko jak przebierasz po każdym spaniu jak wyjmujesz w łóżeczka i po karmieniu to zdecydowanie w pokoju musisz miec miejsce. Możesz to robić na łózku na jakiejś macie czy kocyku, coś co chroni przed przeciekanie, ale wtedy się schylasz i poczujesz szybko plecy. Kilka (- naście ) razy dziennie. Ja miała wcześniej zwykły na łóżeczko. Taki za 30zł. Naprawdę idealne rozwiązanie, Moim zdaniem warto go mieć.
Gwiazdeczka27, isabelle lubią tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
isabelle wrote:Gwiazdeczko, a jakbyś miała porównać Camarello do Jedo Fyn - który jest optycznie większy i cięższy? Widziałam na żywo tylko Jedo i chyba był najwyższym wózkiem, jaki w ogóle widziałam, ale za to był bardzo zwrotny i lekki (np. w porównaniu do Tako Laret). Strasznie ciężko się na coś zdecydować
Dla mnie bez porównania Camarello większy i ciutke cięższy takie odniosłam wrażenie.ale koniecznie trzeba na żywo oba porównać. Ale oba bardzo łatwe w prowadzeniu. w camarello na minus był kosz na zakupy.
wróciliśmy z zakupów i załatwiliśmy meble. bardzo pojemne szuflady, i ogólnie fajniusie. pisze z tel.więc fotki nie wkleje.
isabelle, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć wszystkim piszę teraz bo wcześniej nie miałam kiedy. Dziś miałam wizytę kontrolną lekarz mówi że dziecko ładnie rośnie waga ok 260 gram serduszko czterokomorowe ładnie bijące, dzidziuś strasznie aktywny.Zapytałam czy na naszym sprzęcie można podpatrzeć jaka płeć.To mi powiedział że można jeśli dzidziuś będzie współpracował.I jak na nasz kiepski sprzęt i ruchliwe dziecko to powiedział i nawet pokazał że stawia na chłopaka ale nie na 100 procent bo nigdy nie wiadomo nawet na tym etapie ciąży i na starym sprzęcie z cipci mogą zrobić się jajka i na odwrót. Niedługo połówkowe więc się okaże bo będzie na dobrym sprzęcie.
Ja od trzech dni się trochę zamartwiałam bo przestałam praktycznie czuć ruchy a on mówi że maluch bardzo aktywny.A to chyba ze stresu przed wizytą bo ok pół godziny przed wejściem do gabinetu zaczęłam dzidzię dobrze czuć.Pozdrawiam wszystkie mamusie.Gwiazdeczka27, Paula44, Agus89, jonka91, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj trochę czytałam o wózkach odpowiednich na zimową porę i parę istotnych rzeczy warto było z tego zapamiętać:
- jasna tapicerka w gondoli (zwłaszcza spód) może się brudzić od błota czy soli - trzeba zwrócić uwagę na możliwość wyprania w pralce poszycia gondoli lub łatwego czyszczenia,
- nisko umieszczony kosz na zakupy, na dodatek materiałowy może być w kiepskiej kondycji po zetknięciu z błotem pośniegowym czy kałużami,
- niektóre kosze obciążone zakupami mogą szorować po ziemi, czyli też po błocie,
- na śniegu mogą nie poradzić sobie małe, niepompowane kółka - zalecane duże pompowane,
- nie ma konieczności, żeby gondola miała otwory wentylacyjne - jeśli ma, trzeba zwrócić uwagę, czy można je szczelnie zamknąć, żeby nie podwiewało maleństwa,
- gondola powinna być maksymalnie zabudowana, boki wysokie itp.,
- przykrycie gondoli powinno być szczelnie zamykane a nie nakładane jak kołderka, bo może podwiewać je wiatr,
- mile widziane odblaski jeśli powrót do domu ze spaceru przypadnie na popołudniowe pory, gdy robi się już ciemno,
- plusem może być także odwracana rączka i możliwość jazdy w obu kierunkach (żeby nie trzeba było obracać całego wózka zawracając np. na zasypanej śniegiem wąskiej ścieżce).
Nie są to może rzeczy, których nieprzestrzeganie będzie wielką wtopą, ale mogą ułatwić używanie wózka w trudnych warunkach polskiej zimy i wiosny
Gwiazdeczka27, rastafanka, szpilka, MonikaDM, Agus89, Maud11, jonka91, Kawa lubią tę wiadomość
-
Macie problem z trądzikiem w ciąży?
U mnie to istna masakra;( Moja twarz jest cała w czerwonej kaszce...;(Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Gwiazdeczka27 wrote:pisze z tel.więc fotki nie wkleje.
A wiesz jak z telefonu łatwo się wkleja fotki. Jak robisz zdjęcie, to na zapodaj.net odwołujesz się do katalogu zdjęć i wskazujesz zdjęcie. Później tylko kopiujesz link. Bez wrzucania na komputer.www.styczniowki2015.phorum.pl -
Kochane, jak wiecie ślub niedługo, a tutaj nie zapowiada się na ładną pogodę;( Moja suknia jest bardzo wykrojona, bez rękawków ... Myślałam, że wystarczy mi szal i niestety go zamówiłam, a mogłam bolerko. Dlatego zwracam się do Was z prośbą, czy nie ma któraś po swoim ślubie do odsprzedania bolerka z długim rękawem? Rozmiar 36 .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 22:36
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Hmm nie mam co prawda ale mysle ze szal spokojnie Ci wystarczy. Mozesz go owinąc tak ze do lokci masz zakryte:) Sprobuj wypozyczyc ( kolezanka co bylamw w nd na weselu miala wlasnie z salonu wypozyczone) no chyba ze akurat ktos ma:)
pozatym Bell prognoza pogody na za 3 tyg to jak wrozenie z fusów narazie. Wszystko sie moze zmienic:) ja mialam 1.10 i bylo mega cieplo i słonecznie, to ze dzis listopad za oknem nic nie przesądza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 22:41
-
Ag... wrote:Hmm nie mam co prawda ale mysle ze szal spokojnie Ci wystarczy. Mozesz go owinąc tak ze do lokci masz zakryte:) Sprobuj wypozyczyc ( kolezanka co bylamw w nd na weselu miala wlasnie z salonu wypozyczone) no chyba ze akurat ktos ma:)
Boje się, że będę wyglądała jakbym się z choinki urwała. Cała rodzina w żakietach, a ja tylko cienkim szalem okryta. Żałuje, że go kupiłam, mogłam bolerko, przynajmniej byłoby na kiepską pogodę..
Wiem, że pogody nie przewidzę, ale lepiej się zabezpieczyć niż iść cała " goła " a w kościele szczękać zębami;p Jestem straszny zimorodek..;pWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 22:42
[*] 2014 i 2016 -
belldandy wrote:Kochane, jak wiecie ślub niedługo, a tutaj nie zapowiada się na ładną pogodę;( Moja suknia jest bardzo wykrojona, bez rękawków ... Myślałam, że wystarczy mi szal i niestety go zamówiłam, a mogłam bolerko. Dlatego zwracam się do Was z prośbą, czy nie ma któraś po swoim ślubie do odsprzedania bolerka z długim rękawem? Rozmiar 36 .
Przed kościołem swój płaszczyk jesienny/sweter, a do samego kościoła powinien szal wystarczyć. Emocje rozgrzewają bardzoMy mieliśmy sesję plenerową na koniec września i było naprawdę chłodno. Dałam radę w samym gorsecie.
Jeśli się boisz, spróbuj poszukać na allegro zwykłego białego bolerka za kilkanaście/kilkadziesiąt zł, jeśli oczywiście znasz dokładnie odcień sukni, żeby nie było wtopy, że coś jest jaśniejsze/ciemniejsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 22:44
-
belldandy wrote:Boje się, że będę wyglądała jakbym się z choinki urwała. Cała rodzina w żakietach, a ja tylko cienkim szalem okryta. Żałuje, że go kupiłam, mogłam bolerko, przynajmniej byłoby na kiepską pogodę..
Wiem, że pogody nie przewidzę, ale lepiej się zabezpieczyć niż iść cała " goła " a w kościele szczękać zębami;p Jestem straszny zimorodek..;p
Jak zobaczysz w pon przed weselem ze ma byc zimno w sobote to ci jeszcze w salonie albo u krawca bolerko zdążą uszyc. Narazie nie ma co panikowac, a suknie masz taką ze wydaje mi sie ze szal jest znacznie trafniejszym rozwiązaniem.
Pozatym technik wiązania szala jesst kilka i mozesz byc cala nim zakryta
dokladnie jak Isabelle mowi emocje Cie rozgzeją. Ja mialam sesje koniec pazdziernika, nocą na budowie- pizgalo jak cholero a tez ogarnelam sprawe w sukience ( grzejac sie kocem miedzy ujeciami)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 22:45
-
Ag. wypożyczyć się nie opłaca. Pytałam w jednym salonie, to 200 zł + 200 kaucji, a w drugim 150. To w tej cenie ja nowe kupię podejrzewam;p
No do sukni bardziej mi szal właśnie pasuje, ale boje się że zmarznęA musicie wiedzieć, że już teraz chodzę w domu w swetrze i siedzę pod kocem bo mi zimno. Mam słabe krążenie, a do tego niedoczynność tarczycy i podobno stąd taki ze mnie zimorodek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 22:46
[*] 2014 i 2016 -
belldandy wrote:Ag. wypożyczyć się nie opłaca. Pytałam w jednym salonie, to 200 zł + 200 kaucji, a w drugim 150. To w tej cenie ja nowe kupię podejrzewam;p
no to faktycznie. Wg mnie narazie nie masz co panikowac jesli masz szal.
Z auta do kosciola jest moment a potem juz jest cieplo:)
a teraz to jest 5 st na dworze, siedze w bluzie, skarpetach pod koldrą i pije herbate. Na dworze wyglada jakby mial spasc snieg za tydzien ale to sie moze zmienic za chwilke:)
i wiem ze Ci bardziej pasuje bo mialam zblizoną stylem kiecke. Pobaw sie szalem, poprobuj wiązania i wymyslisz cos fajnego.
Ja tez w sumie moze jestem nieobiektywna- bo ja mam uczulenie na slowo bolerko. Nie znosze bolerekWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 22:49
-
belldandy wrote:Ag. wypożyczyć się nie opłaca. Pytałam w jednym salonie, to 200 zł + 200 kaucji, a w drugim 150. To w tej cenie ja nowe kupię podejrzewam;p
Nie musisz kupować stricte ślubnego. Wszystko, co ślubne jest 4 razy droższe. Poszukaj po prostu białego bolerka. Ja jeśli bym musiała, postawiłabym chyba jednak na jakiś biały romantyczny sweterek, ale ja nie cierpię bolerekAg... lubi tę wiadomość